Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Vil du gøre haven flot? Så find nye ting til haven

Af Annoncør

Var det på tide at gøre haven lidt mere indbydende? Du kommer ikke uden om at skulle lægge lidt knofedt i at få en flot have. Det vil bl.a. sige, at du skal luge ukrudt, vande planter regelmæssigt og hænge fuglefoder op, så du kan få flere af de kvidrende skabninger til at lægge vejen forbi dig. Men ønsker du en underskøn have, skal du også smide penge efter større ting, fx højbede og fuglebade.

Beskyt dine planter med flotte højbede

Højbede kan du finde sammen med andre ting til haven hos Zinkbakken. Med højbede bliver det lidt nemmere at værne om sårbare planter – både mod dræbersnegle, men også mod for tør eller våd jord. Hvad det sidste angår, kan du nemlig løbende blande højbedets muld op med sand eller mere lerholdig jord, alt efter om du ønsker, at vandet skal have nemmere eller sværere ved at sive bort.

Fuglebade er en ting til haven, du ikke bør være foruden

Fuglebade er også værd at investere i. Stående vand tiltrækker fugle af flere grunde. For det første får fuglene et sted at drikke. For det andet får fugle et sted at vaske sig. Og for det tredje tiltrækker stående vand også insekter, og de er guf for fugle. Et fuglebad kan være smukt i sig selv, selv når der ikke er fugle, der gæster det. Du kan fx få fuglebade i glaseret terrakotta eller som rundt spejlbassin.

Nyd synet af lyse flammer på en sommeraften

Hvad kan du ellers introducere i haven? Hvis du har et sted med masser af rum, så kan du sætte et bålfad op. Bålfade og havepejse kan du tænde op i om sommeren for at give noget smukt at se på, efter solen er gået ned. Du kan også bage lækre snobrød sammen med børnene over bålets gløder.

Del artikel

Andre læser også