ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Vil bygge nyt i området omkring AKKC: Kan tiltrække større navne til Aalborg

Af Michael Qureshi
Foto: AKKC
Foto: AKKC

Aalborg Kommune og AKKC afsøger nu i fællesskab private investorer til at gennemføre planer om at udvide AKKC.

Da politikerne i Aalborg Kommune i efteråret holdt temamøde om budget 2020, var AKKC et af de emner, som politikerne drøftede og afsatte midler til på budget 2020.

Aalborg Kommune støtter AKKC med et årligt tilskud til kulturelle begivenheder.

For at kunne udvide AKKC og renovere de nuværende bygninger, så de er tidssvarende, vil det kræve en større investering, som Aalborg Kommune ikke har mulighed for at gå ind i.

Derfor bliver der nu kigget på mulighederne for at lave en anden konstruktion, hvor midlerne findes via en eller flere private investorer. Og den proces sættes i gang nu.

Vil tiltrække større navne og kongresser

Håbet er, at man på længere sigt kan tiltrække endnu større navne og kongresser til Aalborg som kan konkurrere med både Århus og København.

Det kan betyde en eventuel tilbygning på Europa Plads eller i hele parkeringsområdet omkring AKKC.

Kildeparken rører man ikke ved, forklarer AKKC-direktør Nicolaj Holm.

“Kildeparken forbliver som den er. Men der er mange muligheder for at udvide og bygge til omkring AKKC. Det er et fælles projekt, og der åbnes op for, at der kan investeres i det omkringliggende areal og bygningsmassen på Europa Plads,” siger han til MigogAalborg og fortsætter;

“Vi har mere end ½ mio. besøgende til 1.800 årlige arrangementer. Men vi kunne have mange flere aktiviteter og opfylde vores rolle bedre, hvis vi havde mere plads.

Og med 67 år på bagen trænger AKKC til at blive renoveret og udvidet, så vi kan skabe de mest attraktive forhold. Vi har i 2019 haft det bedste år nogensinde i AKKC’s 67-årige historie, og ordrebogen er fyldt et godt stykke ind i fremtiden.”

Borgmester bakker op

Borgmester Thomas Kastrup-Larsen er på linje med AKKC-direktøren.

“AKKC er en vigtig institution i Aalborg Kommune, som har været med til at brande og drive den kulturelle udvikling i kommunen.

For at kunne udvikle og styrke en så vigtig en institution for Aalborg og Nordjylland, og imødekomme fremtidens behov kigger vi nu på, hvordan vi kan udvikle hele området omkring AKKC,” siger borgmester Thomas Kastrup-Larsen.

Dialog med potentielle investorer bliver gennemført den kommende tid og varetages af det professionelle rådgivningsfirma PwC, som man er velkommen til at kontakte, hvis man er interesseret i at være investor.

AKKC har siden 1992 fungeret som selvejende institution under Aalborg Kommune, mens Aalborghallen har eksisteret siden 1953.

Del artikel

Andre læser også