Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Efter pres fra København: Victors Madhus tvunget til at skifte navn

Af Nathalia Hentze Nielsen
Foto: Okan Gültekin
Foto: Okan Gültekin

I otte år har Victors Madhus heddet netop det – Victors Madhus.

Restauranten har efterhånden opbygget sådan et renommé i Aalborg, at den kærligt går under kælenavnet Victors, men fra i dag er det slut – i hvert fald med det officielle navn.

Ejer Mathias Lassen fortæller til MigogAalborg, at han er blevet pålagt at ændre restaurantens navn af Café Victor i København på trods af, at der blev indgået et forlig med caféen tilbage i 2019, der gav dem lov til at beholde navnet.

“Jeg synes, at det er brandærgerligt at andre skal diktere, hvad en restaurant oppe i Nordjylland skal hedde. Jeg tror endnu ikke, at nogen har blandet os sammen med en café i København.

Vi er et ret kendt navn i byen, så at skulle rebrande os selv er ikke rart på nogen måde,” fortæller Mathias Lassen, der overtog Victors Madhus i starten af 2021.

Efter pres fra København: Victors Madhus tvunget til at skifte navn
Den nye ejer, Mathias Lassen, har været en del af holdet ved restaurantens start for snart otte år siden. Siden har han besiddet flere andre stillinger i familien Bühlmann.

Kunstværk skulle males over

Striden kommer sig af, at Café Victor i sin tid har varemærkeregistreret ‘Victor’, og i 2019 valgte de at lægge sag an mod flere restaurationer i Danmark, som de mente overtrådte varemærkningen.

Det gik også ud over Victors Madhus, og selvom de tidligere ejere fra familien Bühlmann dengang indgik et forlig, har Mathias Lassen nu fået påbud om at ændre navnet.

“De har følt, at vi ikke har levet op til de aftaler, der blev indgået. Det handler bl.a. om et stort vægmaleri, som har været i restauranten siden vi åbnede i Nørresundby, hvor der står Victors.

Jeg synes, at det er et kunstværk, men de mente, at det skulle males over, fordi det brød aftalen. Det har jeg ikke lyst til,” forklarer Mathias Lassen.

Alternativt kunne den aalborgensiske restaurant få lov til at beholde navnet, hvis de holdt op med at lave mad ud af huset og ikke tilbød selskaber, men det er mildest talt urealistisk for en restaurant, der netop tilbyder take-away samt konferencer og fester.

Efter pres fra København: Victors Madhus tvunget til at skifte navn
I forbindelse med overtagelsen af restauranten i 2021, udtalte Mathias Lassen, at hans vision blandt andet er et øget fokus på frokostkortet, hvor flere klassiske retter vil komme i spil – såsom stjerneskud og smørrebrød.

Skifter navn til VM Madhus

Og hvad skal restauranten på solsiden så hedde fremover?

“Vi skifter til et navn, der ligger tæt op af det gamle. Det bliver VM Madhus, hvor V står for Victors, og M står for Mathias, som så er mig.

Hvis folk stadig kalder det Victors, er der dermed stadig et gram af sandhed i det,” siger Mathias Lassen.

I forbindelse med navneskiftet holdes der en såkaldt relanceringsfest den 9. september, hvor folk kan komme til åbent hus fra klokken 11.30 til 14.30.

Ønsket er, at at folk kommer ned og ser, at Victors (nu VM Madhus) stadig eksisterer og får en bid mad og noget at drikke.

Her kan man også høre mere om deres andet ben, VM Konference og Selskaber, som tilbyder konferencer, fester og selskaber på Aalborg Stadion.

“Vi håber på fortsat at kunne gøre mange mennesker glade, og vi håber, at de kommer ned og støtter os,” fortæller Mathias Lassen afslutningsvis.

Læs mere om VM Madhus på Facebook og deres nye hjemmeside. 

Efter pres fra København: Victors Madhus tvunget til at skifte navn
VM Madhus nye logo.

Del artikel

Andre læser også