Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Viaplay vs. Netflix: Hvad skal man vælge? 

Af Annoncør

I gennemsnit anvender danske mediebrugere 2,3 streamingtjenester til at se film og TV. I Danmark kan vi vælge mellem mange forskellige streamingtjenester, hvoraf nogle er gratis, andre er for abonnenter og nogle er betalt via licensen såsom DRTV.

Annoncør betalt indhold leveret af Techglad.dk

Blandt streamingtjenesterne, der kræver abonnement, finder man Viaplay og Netflix, der begge scorer højt blandt danskerne.

Et svært valg 

Netflix har i mange år været danskernes foretrukne streamingtjeneste, men Viaplay er ved at indhente den populære streamingtjeneste.  

Om man skal vælge det ene eller det andet afhænger i høj grad af, hvad man er interesseret i at se. Udvalget på de forskellige streamingtjenester varierer, og blandt andet har Netflix købt sig ind på en masse TV-serier, som kun de har rettighederne til at vise. Til gengæld kan man med Viaplay også købe adgang til sportspakken og få almindelige TV-kanaler med i pakken. Fordelene er mange ved begge tjenester, så spørgsmålet bliver nuviaplay vs netflix? 

Fordele og ulemper ved Netflix som streamingtjeneste 

Netflix har et stort udvalg af film og TV-serier, som man ikke kan se andre steder, men streamingtjenesten har samtidig været under stor kritik for at fjerne indhold uden varsel og for at være langsom til at opdatere deres udvalg med nye film og Tv-serier 

Netflix har et stort udvalg af film og TV-serier både til børn og voksne, og det er særligt derfor at streamingtjenesten er så populær. Netflix er især velegnet, hvis man har mindre børn i familien. Her finder man nemlig et bredt børneunivers med underholdning for både større og mindre børn.  

Det store udvalg på tjenesten er både til gavn og ulempe. Selvom der er masser af film og TV-serier at vælge mellem, så kan man bruge lang tid på at finde noget, man vil se. Det skyldes, at indholdet til tider drukner i hinanden, og det kan være svært at skelne mellem seværdige film og knap så seværdige film 

Heldigvis er brugervenligheden til gengæld enormt høj, og det gør det let at skelne mellem genrer og kategorier, så man hurtigere kan overskue, hvad man er i humør til at se. Netflix er samtidig den tjeneste med mest indhold i hver genre.  

Viaplays styrker og svagheder 

Viaplay er så småt begyndt at hale ind på Netflix, når det kommer til danskernes foretrukne betalings streamingtjenesteViaplay er blandt danskerne kåret som den bedste danske streamingtjeneste, og her er det værd at huske på, at Netflix er amerikansk.  

På Viaplay får man rigtig meget underholdningsværdi for pengene, og selvom der er knap så mange serier som på Netflix, så er det muligt at se serier, som ikke kan ses på andre tilgængelige streamingtjenester herhjemme.  

Viaplay har også den fordel, at det er muligt at kombinere streaming med almindelige TV-kanaler, og det er særligt adgang til sportspakken, der gør Viaplay populært. Desværre er prisen også derefter, hvis man vil have hele pakken, og derfor nøjes mange med at abonnere på film og TV-serier, hvor udvalget desværre er mindre end på Netflix.  

Heldigvis er det nemt at skifte streamingtjeneste, når man er færdig med at se indholdet på den ene.