Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Stadig byens bedste?: Vi har testet BreadbyKaerups fastelavnsboller

Af Nathalia Hentze Nielsen
Foto: Simone Kjølby Christensen
Foto: Simone Kjølby Christensen

Årets fastelavnsbollemani er ved at komme op i fart, men det kan blive meget vildere … som dagens kagefangst viser.

Mikrobageriet på Kastetvej, BreadbyKaerup, vandt sidste år MigogAalborgs kåring af årets bedste fastelavnsbolle.

Forventningerne var derfor høje, da vi tog forbi William Kærup for at prøve årets to varianter, der netop er landet i montren.

Stadig byens bedste?: Vi har testet BreadbyKaerups fastelavnsboller
Foto: Simone Kjølby Christensen

Den klassiske … går man ikke galt i byen med

Den første fastelavnsbolle er faktisk slet ikke en nyhed.

Williams udgave af en klassisk fastelavnsbolle var også på hylden forrige år, men som han forklarer, er den så populær, at han ikke nænner at fjerne den.

Klassikeren er bagt med vaniljecreme, efterfyldt med vanilje og citron og derefter overtrukket med chokolade.

Vi er mildest talt lykkelige for, at den er en genganger, fordi den smager bare fantastisk.

Der er balance mellem sødme og syre, harmoni mellem mængden af creme og dej, og så dufter den dejligt af kardemomme og chokolade.

Det bar’ luksus.

Stadig byens bedste?: Vi har testet BreadbyKaerups fastelavnsboller
Foto: Simone Kjølby Christensen

Den nye dreng i klassen

Den nye fastelavnsbolle er inspireret af ‘cruffin’en, som bageriet er blevet lidt af en ekspert i.

Denne gang er der dog ikke popkorn involveret – i stedet kaldes den for en “semlor cruffin”, der er inspireret af den svenske fastelavnsbolle-favorit.

Dejen er selvfølgelig crossaintificeret, sprød og lækker som den skal være, og med masser af mandel, marcipan og kardemomme.

Vil du absolut vælge mellem de to fastelavnsboller, skal du tage semlor-cruffin’en, hvis du vil have noget sprødt, og den klassiske, hvis du vil have noget blødt som smelter i munden.

Stadig byens bedste?: Vi har testet BreadbyKaerups fastelavnsboller
Foto: Simone Kjølby Christensen

Men prøv dem begge to siger vi, fordi de er voooooldsomt gode.

Begge fastelavnsboller koster 38 kroner.

Del artikel