Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Poké bowls og eksotiske sandwich: Vi har testet midtbyens nye takeaway

Af Emil Kjær Jørgensen

Aalborg er et rent slaraffenland af takeaway-muligheder, og uanset om du har lyst til burgere, pizza, sushi, döner, indisk eller et lækkert smørrebrød, så finder du masser af kvalitet i byen.

I sidste uge blev udvalget udvidet med endnu et knivskarpt koncept, for i WeFeat’s gamle lokaler på Boulevarden 12 åbnede AN DI, der løst oversat betyder “lad os spise” på vietnamesisk.

Bag det helt nye spisested finder vi søskendeparret Xuan og Vi Le. Xuan er bl.a manden bag de store succeser Caspars og Catch Sushi Bar.

På AN DI får du alt det bedste fra Vietnam – fusioneret med det nordiske køkken.

På menukortet finder du bl.a. de lækre Bánh mì-sandwich, friske poké bowls og noodle bowls.

Og hvordan smager det så? Vi har – naturligvis – allerede været forbi for at teste:

Poké bowls og eksotiske sandwich: Vi har testet midtbyens nye takeaway

Nye smage til aalborgenserne

Hypen om midtbyens nye takeaway-sted var stor fredag, hvor AN DI lokkede med gratis mad og drikke – og det skabte lang kø på Boulvarden.

I denne uge er der ikke kø til på langt ud på gaden, men da vi besøgte dem til en omgang frokost tirsdag, var der konstant en lind strøm af sultne og nysgerrige gæster, der skulle prøve midtbyens nyeste skud på stammen.

Indretningen på Boulevarden 12 har folkene bag AN DI ikke gjort meget ved, men det forstår vi godt – We Feat var vel et godt bud på et af byens pæneste takeaway-steder.

Det er fedt, at man kan følge med i madlavningen undervejs og få en snak med folkene bag disken, og den stemning har folkene AN DI heldigvis valgt at bevare.

Men nu er det jo selve maden, som er det vigtigste.

Vi smagte:

Mad:

“BANH MI SWEET PORK” – svinekød marineret med charsiu sauce (75 kr.)

“BANH MI BEEF” – Grillet oksekød marineret med eksotiske krydderier (75 kr.)

Nudel Bowl: “GRILLED PORK BOWL” – Grillet svinekød, marineret med “five spice”. Toppet med soya vinaigrette (Stor til 110 kr.)

Poke Bowl “TSUNAMI FISH” – Laks eller tun ceviche , tomat og mandler. Toppet med umami-creme. (Stor til 110 kr.)

“MANGO SALAD” – Frisk mangosalat med tigerrejer, rødløg, chili, mynte og koriander, let vendt i vores vietnamesiske vinaigrette (55 kr.)

“CHA GIO” – Sprøde forårsruller med svinekød og grøntsager. Serveres med soya vinaigrette (55 kr.)

Drikke:

“LE’s SPECIAL” – Grøn te, kumquats & lime. (45 kr.)

“TROPICAL” -Passionsfrugt & mango. (45 kr.)

“ANDI’S ICED COFFEE ” – Vietnamesisk kaffe & kondenseret mælk. (45 kr.)

Hjemmelavede elementer over hele linjen

Hvis man har besøgt AN DI’s “storesøster” Caspars, så ved man, at folkene bag virkelig har styr på deres bowls.

Caspars har etableret sig som et af aalborgensernes foretrukne takeaway-steder, og den succes tager de – heldigvis – med sig ind på AN DI.

Poké bowls og eksotiske sandwich: Vi har testet midtbyens nye takeaway

Derfor smager både noodle- og pokébowlen dejlig velkendt, fisken er frisk og der er er masser af smag i de hjemmelavede dressinger.

Derfor var vi også især spændte de på særlige Bánh mì-sandwich, som er en vietnamesisk sandwich, der har sin oprindelse i den franske besættelse af Vietnam.

Den består af et klassisk fransk baguette, der fyldes med krydret kød, syltede grøntsager og andre lækkerier med inspiration fra det vietnamesiske køkken.

På An Di får Bánh mì dog sit helt eget twist.

Den er nemlig lavet på surdej – og så er den kreeret på en særlig opskrift udviklet i samarbejde med Othello Bageriet, som står for at levere friskbagte sandwiches hver dag.

Poké bowls og eksotiske sandwich: Vi har testet midtbyens nye takeaway

Vi har fundet vores nye favorit-sandwich

Hvis du er træt af den samme kylling/karry-sandwich fra din sædvanlige sandwich-pusher, så er Bánh mì lige noget for dig.

AN DI’s Bánh mì smøres med hjemmelavet banh-mi creme og fyldes godt op med fyld, marineret med asiatiske specialiteter. Til sidst toppes de med friske koriander, chili, forårsløg og hjemmesyltede gulerødder.

Der er virkelig smæk på smagen i AN DI’s bud Bánh mì.

Vi forstår godt hvorfor Bánh mì er blevet et hit over hele verden, for kombination af det knasende sprøde brød, de syltede grøntsager og det krydrede kød, er virkelig lækker.

Vi må også lige give et ekstra high five til Othello Bageriet, som virkelig har formået at bage en lækker baguette, som både er luftig, sprød og som kan suge en masse smag.

… protip: Er du ikke til stærk mad, skal du bede om at få din sandwich uden chili – der er smæk på styrken!

På menuen finder du også forskellige sides, hvor du bl.a. kan få sprøde forårsruller med svinekød og grøntsager og en frisk mangosalat med tigerrejer, rødløg, chili, mynte og koriander, let vendt i vietnamesisk vinaigrette.

Alt der er dyppet i ønskebrønden, smager jo bare godt, og den friske mangosalat overraskede faktisk særdeles positivt.

Til at skylle det hele ned med, har AN DI menukortet fyldt med hjemmelavede lemonader og andre søde fristelser.

Vi var især helt vilde med LE’s SPECIAL, som består af grøn te, kumquats og lime. Den var frisk i smagen, og den komplimenterede de syrlige og – til tider – lidt stærke elementer i sandwichen.

Poké bowls og eksotiske sandwich: Vi har testet midtbyens nye takeaway

En andet hypet ting fra Vietnam er deres specielle iskaffe, som er lavet på kondenseret mælk.

Det er en sød sag, men det er virkelig svært at stoppe igen, når man først har taget det første sug … elsker du din iskaffe ekstra sød, så bliver du glad for den.

AN DI har åbent alle dage fra 10.00 – 21.00.

Du kan finde hele menukortet her.

Del artikel