Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Vi er vilde med håndværkertilbud: Ekspert giver gode tips før køb

Af Christine Luca Hornemann

Er du én af de heldige, som har skruet hænderne rigtigt på, og har du altid drømt om at sætte dit eget præg på en bolig?

Flere og flere går med drømmen om at omdanne gammelt skrot til et smukt slot.

Håndværkertilbud hitter, men ifølge Nybolig i Aalborg er der en række ting, du som køber skal overveje, inden du slår til – også selvom du har hænderne skruet rigtig på.

Vi elsker at sætte vores eget præg på boligen og er ikke bange for at trække i arbejdshandskerne og gribe hammeren.

Mange boligkøbere jagter de eftertragtede håndværkertilbud, og hos Nybolig her i Aalborg oplever næsten 3 ud af 4 mæglere, at køberne har planer om at lave store renoveringer af de boliger, de har købt.

Stor gør-det-selv mentalitet

Grunden til den stigende renoveringslyst hos de mange danskere findes i en øget gør-det-selv-mentalitet, Ifølge Nybolig.

“Vi ser det faktisk både blandt huskøbere og lejlighedskøbere. De lader sig ikke så nemt afskrække som tidligere, hvor man gik efter en helt indflytningsklar bolig.

Jeg tror, mange godt kan lide, at det er lidt anderledes og unikt, og det får man jo ofte i de ældre huse,” siger Palle Ørtoft fra Nybolig Palle Ørtoft

God investering – med de rigtige overvejelser

Ifølge Palle Ørtoft kan et håndværkerkøb være en rigtig god investering. Der er er dog en række ting, man skal være overveje, inden man lader sig opsluge af renoveringsdrømmen og køber et håndværkertilbud.

Tjek priserne i området – Der er jo ofte rigtig gode penge at spare på et håndværkertilbud, men skal du i gang med en meget dyr ombygning i et område, hvor priserne generelt er lave, kan det blive svært at sælge huset igen uden at miste mange penge.

Tag derfor en god snak med mægleren om priserne i området.

Undersøg renoveringens omfang – Dan dig et overblik over, hvor meget der skal udskiftes, inden du reelt set kan flytte ind. Skal vigtige elementer som kloakeringen, fundamentet eller taget fikses, koster det både tid og penge.

Det er vigtigt, at du kender omfanget af, hvad der skal laves.

Gå plantegningen grundigt igennem – Er du tilfreds med indretningen af boligen? Overvej, om det bedre kan betale sig at rive huset ned og bygge et nyt.

Skal der bygges alt for meget ud og om, bliver det nemlig hurtigt dyrt, så det er en opvejning af, hvilke kvaliteter der er i det nuværende hus – og hvilket udseende man gerne vil have i sidste ende.

Vær realistisk om egne evner – Det kan se nemt ud, når de river en væg ned på TV, men det er det ikke nødvendigvis, hvis du har ti tommelfingre.

Derfor skal du overveje nøje, hvor meget du tror, du selv kan lave, og hvor meget du skal have hjælp til, da det har en afgørende betydning for prisen på ombygningen.

Vær også opmærksom på, at der er grænser for, hvad du som ufaglært må lave selv. 

Prøv Aalborgs helt nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Vi er vilde med håndværkertilbud: Ekspert giver gode tips før køb

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.

Del artikel