Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Vi anmelder: Nibe Festival har fået ny festivalburger

Af Stine Kjølby Christensen

Uanset hvilken tid, det er på dagen, er der altid plads til en festivalburger … når man er på festival.

I år havde vi dog glædet os ekstra meget til at sætte tænderne i Nibe Festivals legendariske burger, der kan købes i Grillen ved Store Scene.

Siden sidste år har de frivillige nemlig arbejdet i kulissen, for at lave en endnu bedre og mere lækker burger.

Det er blandt andet sket gennem indkøb af nye og forbedrede råvarer samt en tur forbi Burger Academy for de frivillige, der hver dag under festivalen skal flippe burgere til de sultne gæster.

Det har man optimeret i burgeren

Blandt de nye råvarer kan nævnes en større og bedre bøf, crunchy spidskål og så er ost og bacon nu tilføjet som standard til burgeren.

Årets Nibe Festival havde kun været i gang i en halv time, før vi satte kursen mod Grillen, hvor der allerede var røg i køkkenet.

Her besluttede vi os for at bestille en almindelig festivalburger samt en vegetar. Desværre måtte vi i sidste øjeblik “nøjes” med to almindelige, da vegetaren desværre var sat på hold på daværende tidspunkt.

Foran os i køen begyndte burgerne én efter én at blive langet over disken, og vores maver begyndt allerede at rumle ved synet.

Og hvad er dommen så?

Her er dommen over den nye burger

Lad os slå fast med det samme: Festivalburgeren har fået et markant løft, både hvad angår konsistenser og smage.

Væk med den (kedelige) tørre sesambolle og halløj til en mere blød og smagfuld briochebolle.

Dog har vi smagt mere smushy brioche, men til Nibes forsvar bruges der heller ikke ligefrem tid på at smørstege og kæle for bollen, før den skal samles og afstiafsted til den glade køber.

Burgeren er til gengæld pakket med herligheder i form af både pickles, spidskål, ost, bacon, burgerdressing og løg. Alt sammen med gode, lækre smage – og så endda tilberedt på ganske få minutter.

Hvis du forventer en gastronomisk oplevelse, så bliver du muligvis (stadig) skuffet.

Man kan endnu få bedre burgere på en af Aalborgs mange gode burgerbarer, men Rom (Nibe) blev ikke bygget på én dag, og opgraderingerne kommer til at gå rent ind hos årets festivalgæster – uanset om man skal have lagt en god bund inden fadøl ad libitum, eller hvis tømmermændene skal plejes.

Prisen for en burger er intet mindre end 79 kr.

Del artikel

Andre læser også