Vestre Fjordpark åbner snart: Se de første billeder fra det nye friluftsbad

Skrevet af: Michael Qureshi

Af Stine Kjølby Christensen

I dag er det præcis 70 år siden at aalborgenserne for første gang blev præsenteret for Aalborg Friluftsbad.

I 1947 blev der åbnet op for det areal, som skulle vise sig at blive et skønt mødested for byens borgere i mange årtier efter.

I efteråret 2015 blev Friluftsbadet lukket ned. Men det skulle ikke vare for evigt.

Kommunen havde lagt helt nye planer for at omdanne det gamle friluftsbad til en åben fjordpark med splinternye faciliteter og aktiviteter for alle aldre.

Vandet tilbage i bassinet

Fjordparken forventes at åbne d. 10. juni og dette ønske ser også ud til at gå i opfyldelse.

Allerede i dag var Migogaalborg forbi det nye ”Vestre Fjordpark” og se første skridt mod hvad der bliver sommerens midtpunkt i byen.

Som i det gamle friluftsbad er der springvipper i flere forskellige højder.
Vestre Fjordpark beholder sin smukke og centrale placering i byen, som den har haft siden 1947.

Bademesteren Kaj Bjerregaard Jensen åbnede nemlig for vandet til bassinet klokken 9.00 i dag, hvilket betyder at fjordparken om et døgns tid igen er til at genkende for os, som har brugt uanede mængder af tid på at plaske rundt i Friluftsbadet.

Kaj nåede at få mange gode år i det gamle friluftsbad. Man kunne derfor tænke, at der var noget sørgeligt over at skulle tage afsked med hans arbejdsplads igennem 32 år.

Læs også: Aalborgs nye sommer-paradis: Så fantastisk bliver Friluftsbadet

Men sådan forholder til sig ikke.

”Jeg har hele tiden følt en stor glæde og taknemmelighed ved, at det hele skulle fornys.

I det gamle anlæg skulle jeg kæmpe for at få det til at fungere, fordi det var slidt ned. Jeg er dog meget glad for, at vi beholder arealerne, da der er mange minder og historie hernede – for rigtig mange mennesker.” siger Kaj til migogaalborg.dk.

Kaj Bjerregaard Jensen har været bademester i Friluftsbadet siden midten af 80’erne. Han glæder sig til at byde aalborgenserne velkommen i det nye anlæg.
Bygningerne i anlægget er arkitekttegnede og primært opført i lækre træmaterialer.
Døgnåbent og mere ansvar

Med det nye anlæg følger også en helt ny titel til Kaj som ”teknisk servicechef”. Han er dog selv glad for sin gode, gamle titel som ”BADEMESTER”, så den slipper han ikke.

Men det er langt fra det eneste nye, som han skal forholde sig til.

”Vestre Fjordparks koncept bliver helt anderledes end det gamle. Før var der indhegnet og med faste åbningstider for besøgende. Det nye anlæg har et meget større vandområde, er ikke hegnet ind og er åbent døgnet rundt.

Det betyder også at de besøgende får et langt større ansvar for deres egen sikkerhed, når de befærder sig hernede,” forklarer Kaj og fortsætter:

”Vores livreddere møder ind klokken 10, hejser et flag og er herefter altid til at finde, hvis gæsterne får brug for hjælp. Det giver en større frihed for de besøgende, at de kan komme her døgnet rundt – men det kræver også at de er mere forsigtige og passer på sig selv.”

Det nye anlæg er ikke indhegnet og dette giver nogle lækre, åbne arealer – direkte ud i fjorden.
Der vil være mange aktiviteter for de barnlige sjæle – både i og over vand.

Læs også: Den åbner i juni: Café Salt bliver omdrejningspunkt i det nye Vestre Fjordpark

Det er altså d. 10. juni at aalborgenserne for første gang for lov at besøge det helt nye friluftsbad ”Vestre Fjordpark”.

Her kan man se frem til at opleve de arkitekttegnede lokaler, de store bassiner, legepladser og en fantastisk udsigt udover fjorden og Egholm.

Vi glæder os til en fantastisk sommer i det gode, gamle friluftsbad – i helt nye klæder.

Vin og tapas på Napa: Kom med til amerikansk vinsmagning

Skrevet af: Simone Vestergaard
Arkivfoto
Arkivfoto

Torsdag d. 8. november kl. 19. byder Napa Lounge indenfor til en spændende aften med amerikansk vinsmagning.

På aftenen skal gæsterne smage på i alt fem forskellige vine, og fælles for dem alle er, at de er fra Californien i USA.

Det er Napas restaurantchef Signe Rosa, i samarbejde med Thomas fra Avine, der står for at guide gæsterne igennem aftenens smagning.

Stor passion for amerikanske vine

Thomas vil også fortælle om amerikansk vinlov, de amerikanske vinområder samt de mest brugte druer.

“Vi har valgt at holde denne vinsmagning, fordi vi gerne vil give folk muligheden for at smage vores store udvalg af vine fra USA.

Vi har en stor passion omkring amerikanske vine, og jeg tror egentlig vi er de eneste, der har et overflod af vine fra netop Californien.

Det er faktisk også derfor, at restauranten hedder Napa Lounge.

Napa Valley er en stor vinregion i Californien, og et sted man ofte hører om i forbindelse med vin fra USA,” fortæller Restaurantchef Signe Rosa.

Udvider vinhorisonten op til jul

Hun fortsætter:

“Det er også snart jul, og i den forbindelse vil vi også gerne udvide folks vinhorisont lidt, og give dem nye muligheder til julemaden i stedet for de klassiske løsninger med eksempelvis en Ripasso eller en Châteauneuf-du-Pape.

Amerikanske vine egner sig nemlig rigtig godt til julemad.”

De fem vine som skal smages er:


Sparkling: Gloria Ferrer, Sonoma Brut
Hvidvin: Kendall-Jackson, Vintner’s Reserve Chardonnay
Rødvin: Plungerhead, Lodi Zinfandel
Rødvin: McPrice Myers, Right Hand Man Syrah
Rødvin: 689 Cellars, Submit Napa

Tilhørende vinsmagningen vil der være en let tapasanretning bestående af forskellige varianter af and.

Derudover kan gæsterne naturligvis bestille og købe vin med hjem til jul – eller andre festlige sammenkomster – til under vejledende udsalgspris.

Prisen er 350 kr. per person for hele aftenen.

MigogAalborg står for billetsalget til denne unikke vinaften – Du kan købe billetter til aftenen her.

Læs mere om begivenheden her.

Fri entré og masser af lir: Lørdag åbner Aalborgs første mandemesse

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

I morgen lørdag fra 14-17 kan vi her i Aalborg se frem til at få vores første mandemesse nogensinde, når 3G Mandemessen er klar med en adrenalinfyldt og spændende dag ved Aalborg Street Food.

“Vi har rigtig travlt for at få de sidste ting på plads, men vi tør godt love, at der bliver noget for enhver smag på lørdag,” fortæller Cecilia Pedersen, en af initiativtagerne bag, til MigogAalborg.

Fri entré og stort program

Der er fri entré hele dagen fra klokken 14-17, og i løbet af de tre timer bliver området i og omkring Street Food fyldt med mandehørm – alt sammen inden for temaerne Gear, gejl og gadgets.

“Vi synes virkelig, at vi har strikket et program sammen, som omfavner både nørder, bløde og hårde mænd. Vi har alt: retrocykler lavet i genbrugsmaterialer, en Formel 1-simulator, romsmagning, de fedeste motorcykler og biler, hudpleje, cigarer, et stort brætspilsområde, 3D-printere… Ja, jeg kunne blive ved,” siger Cecilie med et grin.

Der vil i alt være cirka 20 udstillere til 3G Mandemessen, og det inkluderer blandt andet følgende:

 • Formel 1 simulator
 • Cigarer
 • Rom
 • Hudpleje
 • Herreure
 • Brætspil
 • Biler
 • Motorcykler
 • Fjernstyrede biler
 • Metaldetektor
 • 3D-printere
 • E-sport
 • Droner
 • Custom Bikes
 • Gratis smagsprøver fra Royal specialøl

Udover en masse udstillinger af blandt andet fede biler fra NO Jensen og Nordic Leasing og vilde motorcykler fra Harley Davidson, kan man i løbet af dagen også se frem til en masse fede konkurrencer ved de forskellige stande.

“Vi har blandt andet en metaldetektor-skattejagt udenfor, hvor det gælder om at finde nogle nedgravede skatte” siger Cecilia.

Wrestling og masser af hestekræfter

Ingen mandemesse uden wrestling, og derfor vil der også være løbende shows med Bodyslam, der laver de vildeste wrestlingshows.

“Der kommer en stor boksering midt inde i Street Food, hvor de kommer til at vise fire wrestlingshows i løbet af dagen. Det er virkelig en stor oplevelse, og der bliver både fyret op for udklædning, lyde og ikke mindst masser af fede stunts.”

Men her stopper det ikke med shows.

“Udenfor afholdes der tre shows på en stor racerbane, hvor man kan opleve en helt ny form for fjernstyrede biler. De kører nemlig op mod 100 km/t,” siger Cecilia.

Hvis sulten trænger sig på undervejs, vil Aalborg Street Food som altid holde åbent.

Læs mere om mandemessen her.

Smag over 30 forskellige vine: Salling inviterer til italiensk vinfestival

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Efteråret er over os, og inden længe trænger de hyggelige vintermåneder sig også på. Det betyder også masser af hyggelige stunder, hvor et godt glas vin passer perfekt til.

Uanset om du mangler inspiration til hvad vinreolen skal fyldes op med, eller du bare leder efter et godt tilbud, så har Salling Super det helt ideelle arrangement til dig.

De tilbyder nemlig en rejse rundt til noget af verdens bedste italienske regioner – blandt andre Piemonte, Toscana og Veneto.

Vinglas er adgangsbillet

Det hele foregår i Salling Super på torsdag d. 25. oktober fra 13-18, hvor du kan nyde et væld af smagsprøver og få en masse gode tips fra de bedste i branchen.

Blandt de eksklusive vinhuse er blandt andre De Marie, Massimo Rattalino, Agricole Selvi og La Palazetta.

For at få adgang til festivalen skal du købe et vinglas til 100 kr., som er din adgangsbillet.

Derefter kan du smage på over 30 forskellige skønne vine – og glasset kan du tage med dig hjem bagefter.

Det er ikke muligt at bestille billet på forhånd, så du skal blot møde op i Salling Super, hvis du har lyst til at smage på en masser lækkert vin.

Derudover lover Salling Super også, at der vil være en masse gode tilbud på dagen.

Du kan se meget mere om arrangementet her.