Vestre Fjordpark åbner snart: Se de første billeder fra det nye friluftsbad

Skrevet af: Michael Qureshi

Af Stine Kjølby Christensen

I dag er det præcis 70 år siden at aalborgenserne for første gang blev præsenteret for Aalborg Friluftsbad.

I 1947 blev der åbnet op for det areal, som skulle vise sig at blive et skønt mødested for byens borgere i mange årtier efter.

I efteråret 2015 blev Friluftsbadet lukket ned. Men det skulle ikke vare for evigt.

Kommunen havde lagt helt nye planer for at omdanne det gamle friluftsbad til en åben fjordpark med splinternye faciliteter og aktiviteter for alle aldre.

Vandet tilbage i bassinet

Fjordparken forventes at åbne d. 10. juni og dette ønske ser også ud til at gå i opfyldelse.

Allerede i dag var Migogaalborg forbi det nye ”Vestre Fjordpark” og se første skridt mod hvad der bliver sommerens midtpunkt i byen.

Som i det gamle friluftsbad er der springvipper i flere forskellige højder.
Vestre Fjordpark beholder sin smukke og centrale placering i byen, som den har haft siden 1947.

Bademesteren Kaj Bjerregaard Jensen åbnede nemlig for vandet til bassinet klokken 9.00 i dag, hvilket betyder at fjordparken om et døgns tid igen er til at genkende for os, som har brugt uanede mængder af tid på at plaske rundt i Friluftsbadet.

Kaj nåede at få mange gode år i det gamle friluftsbad. Man kunne derfor tænke, at der var noget sørgeligt over at skulle tage afsked med hans arbejdsplads igennem 32 år.

Læs også: Aalborgs nye sommer-paradis: Så fantastisk bliver Friluftsbadet

Men sådan forholder til sig ikke.

”Jeg har hele tiden følt en stor glæde og taknemmelighed ved, at det hele skulle fornys.

I det gamle anlæg skulle jeg kæmpe for at få det til at fungere, fordi det var slidt ned. Jeg er dog meget glad for, at vi beholder arealerne, da der er mange minder og historie hernede – for rigtig mange mennesker.” siger Kaj til migogaalborg.dk.

Kaj Bjerregaard Jensen har været bademester i Friluftsbadet siden midten af 80’erne. Han glæder sig til at byde aalborgenserne velkommen i det nye anlæg.
Bygningerne i anlægget er arkitekttegnede og primært opført i lækre træmaterialer.
Døgnåbent og mere ansvar

Med det nye anlæg følger også en helt ny titel til Kaj som ”teknisk servicechef”. Han er dog selv glad for sin gode, gamle titel som ”BADEMESTER”, så den slipper han ikke.

Men det er langt fra det eneste nye, som han skal forholde sig til.

”Vestre Fjordparks koncept bliver helt anderledes end det gamle. Før var der indhegnet og med faste åbningstider for besøgende. Det nye anlæg har et meget større vandområde, er ikke hegnet ind og er åbent døgnet rundt.

Det betyder også at de besøgende får et langt større ansvar for deres egen sikkerhed, når de befærder sig hernede,” forklarer Kaj og fortsætter:

”Vores livreddere møder ind klokken 10, hejser et flag og er herefter altid til at finde, hvis gæsterne får brug for hjælp. Det giver en større frihed for de besøgende, at de kan komme her døgnet rundt – men det kræver også at de er mere forsigtige og passer på sig selv.”

Det nye anlæg er ikke indhegnet og dette giver nogle lækre, åbne arealer – direkte ud i fjorden.
Der vil være mange aktiviteter for de barnlige sjæle – både i og over vand.

Læs også: Den åbner i juni: Café Salt bliver omdrejningspunkt i det nye Vestre Fjordpark

Det er altså d. 10. juni at aalborgenserne for første gang for lov at besøge det helt nye friluftsbad ”Vestre Fjordpark”.

Her kan man se frem til at opleve de arkitekttegnede lokaler, de store bassiner, legepladser og en fantastisk udsigt udover fjorden og Egholm.

Vi glæder os til en fantastisk sommer i det gode, gamle friluftsbad – i helt nye klæder.

Himlen for G&T elskere: Kom til ginfestival i Salling

Skrevet af: Michael Qureshi

Elsker du gin, så bør du gøre dig selv den tjeneste at tage til ginfestival om tre ugers tid.

Stormagasinet Salling i Aalborg afholder en Ginfestival onsdag den 15. august mellem 13-18.

Her serveres der smagsprøver fra mere end 30 forskellige gin fra nogle af de dygtigste ginleverandører både nationalt og internationalt.

Flere af producenterne er selv tilstede i løbet af dagen, hvor de deler ud af deres viden og giver gode tips. Du kan helt sikkert få opskriften på den perfekte G&T!

“Der er 100 pladser til festivallen. For at få adgang skal du købe et klassisk gin & tonic-glas til 75 kroner. Herefter kan du smage på et bredt udvalg af gin fra både Danmark og udlandet samt høre historien bag hver eneste gin,” fortæller Salling Super.

Foto: Salling Super

Speciel dag med fokus på gin

Der plejer også at være rabat på gin blandt det store udvalg i Salling Super. Salling har gennem det seneste år haft stor succes med at afholde det de selv omtaler som festivaler lige fra chokolade, lakrids, vin, gin, rom og meget andet.

Salling Super har et af de bredeste sortimenter i byen, og har også fremstillet deres egen gin i samarbejde med Njord. Stormagasinet har samtidig et bredt udvalg af rom, whiskey og specialøl.

Du kan læse mere om eventet her

Sommer-koncerter i Fårup Sommerland er et stort hit

Skrevet af: Michael Qureshi

Det er primært forlystelser for barnlige sjæle, at man forbinder Fårup Sommerland med.

Danmarks sjoveste skov har i den grad en stor tiltrækningskraft på børnefamilierne, og er to år i træk kåret til Europas næstbedste forlystelsespark.

Men Fårup Sommerland spænder bredt og har skabt flere tiltag for at trække også teenagere og lidt ældre til forlystelsesparken. Det kan man blandt andet se på de navne, som spiller sommer-koncerter her i juli i Fårup.

Godt match på dobbelt-koncerten

Sidste uge var det Wafande, som med hele cv af hitliste-sange var det store trækplaster.

Fredag aften var det så dobbelt-koncert med hitmageren Bro og den mere sofistikerede Skinz. Faktisk et ret godt match hvor Bro med sine monsterhits “Sydpå” og “Hvor er du Bro” skød festen i gang for de over 5000 gæster.

Derfra overtog Skinz med Live Band og de mere dybe tekster serveret med hans karakteriske stemme. Han er god til at bruge og lege med de forskellige klangfarver i sin vokal.

Koncerten var rykket ud på de forreste parkeringspladser i Fårup Sommerland, og det var gennemtænkt, da man ingen andre steder i Parken kunne kapere den store publikumsinteresse.

Bro gik lige på og hårdt med “Sydpå”, men var også klog nok til at slutte af med samme sang, hvor han for alvor fik alle til at synge med på det store sommerhit, der har været i hot rotation på streamingtjenester og radiokanaler.

Sang med på det store radiohit

Skinz fik for alvor sit gennembrud nationalt med Malibu, og den fik han naturligvis også hele Fårup til at synge med. Men også numre som I Min Zone og Er Derude blev serveret med sjæl og indlevelse godt akkompagneret af et stærkt sammenspillet band.

Det giver løfter om flere gode koncertoplevelser i Fårup Sommerland, som pludselig er blevet en spiller i sommerens musikoplevelser i Nordjylland. Lige fra Fredagsfesterne i Karolinelund i Aalborg til musik på torvet i Blokhus.

På fredag den 27. juli er der endnu et stort navn på plakaten. Her kommer Joey Moe på besøg på Fårup-scenen. Han har de seneste år ædt sig godt ind på navne som Nik & Jay og Burhan G som en af de stærke danske artister.

Der sker rigtig meget i Fårup Sommerland både i resten af juli, august og september. Det kan du læse mere om her

Trænger du til en dukkert: 7 Villaer med egen pool

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
edc.dk, Klarupvej 196, 9830 Tårs
edc.dk, Klarupvej 196, 9830 Tårs

I år viser Danmark sig fra sin bedste side med snart 50 sommerdage. Badetøjet har også allerede været fundet frem en del flere gange end sidste år.

Der har ligefrem været en sydlandsk stemning over Nordjylland, og flere af dagene har temperaturen været højere end i nogle af de mest populære ferieområder i Sydeuropa.

I stedet for at bruge pengene på en eksotisk rejse sydpå,  kan man bruge pengene på en udbetaling til en villa med egen pool for at blive nedkølet i det varme danske sommervejr.

Fede boliger med swimmingpools

Er drømmen at have feriefølelsen hver eneste dag, hvor dagene nydes i en pool, liggende i en oppustelig lyserød flamingo, med en orangefarvet iskold Aperol Spritz i hånden, så er det lige her du skal læse med.

MigogAalborg Bolig har fundet syv skønne boliger i Aalborg og omegn med egne swimmingpools.

Oldfuxvej 1, 9000 Aalborg

thorkildkristensen.dk, Oldfuxvej 1, 9000 Aalborg

Denne bolig er 237 kvadratmeter og koster 5.995.000 kroner. Se den her.

Hammervej 1, 9310 Vodskov

nybolig.dk, Hammervej 1, 9310 Vodskov

Denne bolig er 247 kvadratmeter og koster 3.995.000 kroner. Se den her.

Bavnebakken 85, 9530 Støvring

ambolig.dk, Bavnebakken 85, 9530 Støvring

Denne bolig er 334 kvadratmeter og koster 2.698.000 kroner. Se den her

Sætervej 8, 9520 Skørping

thorkildkristensen.dk, Sætervej 8, 9520 Skørping

Denne bolig er 384 kvadratmeter og koster 5.995.000 kroner. Se den her

Houvej 50, 9370 Hals

home.dk, Houvej 50, 9370 Hals

Denne bolig er 181 kvadratmeter og koster 2.995.000 kroner. Se den her

Jyllandsgade 17, 9520 Skørping

edc.dk, Jyllandsgade 17, 9520 Skørping

Denne bolig er 243 kvadratmeter og koster 3.495.000 kroner. Se den her

Klarupvej 196, 9830 Tårs

edc.dk, Klarupvej 196, 9830 Tårs

Denne bolig er 206 kvadratmeter og koster 2.650.000 kroner. Se den her

Prøv Aalborgs helt nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.