Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Stor milepæl er nået: Her er status på vejarbejdet på Vesterbro

Af Emil Kjær Jørgensen

Aalborg Kommune er i fuld gang med at udskifte broen, som fører Vesterbro over jernbanen.

I samme omgang renoveres garageanlægget under vejbanerne på oversiden, og der bliver gjort klar til en fremtidig elektrificering af jernbanen.

Nu er vejarbejdet nået til en milepæl, for søndag har man flyttet trafikken fra den østlige side til den vestlige side af vejen.

“Arbejdet går efter planen, og vi er færdig med etape 1 nu. I dag (mandag red.) er vi gået i gang med at fjerne belægningen på den side, hvor der hidtil har været ét spor farbart i hver retning,” fortæller projektleder, Kim Brun Kristensen.

I den kommende tid arbejdes der intensivt i den vestlige del af vejen, og den står 100 procent færdig, når vi rammer starten af august.

Derefter vil man flytte arbejdet over i den østlige side igen for at færdiggøre det med fortov,, belægning, gelænder mv.

Stor milepæl er nået: Her er status på vejarbejdet på Vesterbro

Endnu en totalspærring i vente

Men først er vi desværre nødt til at klare endnu en totalspærring af Vesterbro. Det sker i pinsedagene (3. juni kl. 17  – 7. juni kl. 06), hvor der efter planen er lidt mindre trafik på Vesterbro.

“Vi er nødt til at spærre hele strækningen for at kunne rive den sidste del af broen ned.  Vi håber at kunne åbne en mindre passage, hvor der er plads til cyklister og gående,” siger Kim Brun Kristensen.

For Kim og co. har nedrivningen af broen været en både spændende og udfordrende proces.

“Når vi har fjernet asfalten, kommer vi jo nærmest ned til Aalborgs Historie. Der har været gode overraskelser, hvor visse ting har været i bedre stand end frygtet. Men vi har også mødt udfordrende ting, som vi har været nødt til at løse løbende,” forklarer Kim Brun Kristensen

Kim forklarer, at man de næste 14 dage nok vil opleve en del støj, da man fjerner belægningen. Arbejdet forventes af blive afsluttet i september.

Totalspærring af Vesterbro

Der er ét spor farbart i begge retninger stort set hele anlægsperioden. Dog vil broen være spærret for al trafik i følgende perioder:

  • 13. april kl. 20 – 19. april kl. 06
  • 3. juni kl. 17  – 7. juni kl. 06
  • 5. – 9. maj (kun natspærring)
  • 24. -28. juni (kun natspærring)

Du kan altid hold dig opdateret på vejarbejdet her. 

Del artikel

Andre læser også