Vesterås nye hotte restaurant: Her er navnet og konceptet

Skrevet af: Michael Qureshi

De seneste uger har man kunnet stikke snuden mod vinduet og kigge ind på nogle nye spændende lokaler i Vesterå.

Der sker ting og sager inde ved siden af Café Vesterå. Nu er manden bag Aalborgs nye lækre restaurant og Cafe Vesterå, Thorsten Stevnhoved, endelig klar til at løfte sløret for hemmeligheden.

Studie 4 ligger tæt på Vesterå.

Fokus på mad og cocktails

Hvad skal der være inde i lokalerne ved siden af Café Vesterå?

“Mad og Cocktails. Stedet hedder Studie 4 og vil være et helt nyt koncept i Aalborg, hvor fokus er på sammenspillet mellem mad og cocktails. Tallet refererer til adressen.

I daglig tale hedder Café Vesterå også V4. Det er dog ikke tilfældigt, at det hedder studie.

Det skal være et studie i god mad, kreativitet i køkkenet, skønne vine, innovative cocktails, alverdens gins og andet lækkert spiritus. Der bliver plads til nørderi på alle fronter,” fortæller Thorsten Stevnhoved til MigogAalborg.

Han sidder i Café Vesterå en tidlig morgen med en kop kaffe i hånden. Ved siden af ham har Studie 4 og Café Vesterå’s køkkenchef Thomas Visby taget plads. De skal føre drømme og tanker om et fedt innovativt restaurantkoncept ud i livet.

“Vi kommer til at have rigtig meget fokus på sammenspillet mellem mad og cocktails. På de fleste restauranter i dag, kan man typisk vælge enten vin- eller saftmenu, der vil vi også specialdesigne cocktailmenuer til retterne.

Det er cocktail-nørderi på den helt store klinge, hvor vi vil lave hjemmelavede bitters, tonics, sirupper, puréer, cordials og meget meget mere. Det er her, vi virkelig kan skille os ud,” forklarer Thomas Visby.

Nye rammer giver nye muligheder

Både Thorsten og Thomas taler passioneret og længe om det kommende restaurantprojekt. Det er sat til at åbne om tre ugers tid, hvis alt går vel med håndværkerne.

“Vi har virkelig hjertet med i det her. Personligheden skal skinne igennem projektet, det er det, vi virkelig vil og brænder for. Vi har i så mange år ligget inde med store kompetencer inden for forskellige områder på Café Vesterå, og vi har ikke haft rammerne til at forløse dem. Det kan vi nu med Studie 4.

Vi vil gå langt for, at gæsterne får en autentisk oplevelse og kan slappe af med dine venner, kolleger, familie, forretningsforbindelser eller gæster.

Det er vigtigt for os at yde gæsterne en rigtig god service og måske smage noget som man ikke har smagt før. Vi ønsker at tilføre værdi til vores gæsters aften. Det er trods alt dem, vi er her for og dem som er skyld i, at vi kan eksistere og arbejde med det vi elsker.

Hvis vi kan flytte deres smagsoplevelser lidt, så har det været en god aften for gæsten og for os. Vi håber, at Aalborg tager rigtig godt imod det,” siger Thorsten Stevnhoved.

Afslappet stemning til langt ud på natten

Studie 4 bliver både restaurant, cocktail- og ginbar. Der bliver plads til spiseoplevelserne, helaftensoplevelse, eller sidde i den smukke bar og nyde en god G & T, kombineret med nogle lækre barsnacks.

“Jeg synes, det har været en udfordring tidligere i Aalborg, at hvis man har været ude og spise på et af de gode steder, så står man der klokken 23.00 og ved ikke rigtig, hvor man skal fortsætte.

Det er her vi også er tilgængelige med et spændende barudvalg, god og afslappet stemning i dejlige omgivelser. Hvad enten man har spist hos os eller et andet sted i byen, så ønsker vi at forlænge oplevelsen til et godt stykke ud på natten,” forklarer Thorsten.

Indretning i Studie 4.

Thomas uddyber lidt omkring maden i den nye restaurant.

”Vi vil rigtig gerne køre et dogmefrit koncept, hvor vi ikke lader os begrænse i mad stil eller råvarer. Vi betragter både køkken og bar som vores personlige legeplads, hvor vi vil plukke fra de steder i verden og i de sammenhæng, der giver mest mening for os.

Vi kommer desuden til, at grille rigtig mange ting over kulgrill, både kød, fisk, skaldyr og grønsager. Vi vil lave mad der virkelig smager af noget, og vi går ikke på kompromis med smag og kvalitet, selvom vi gerne vil være prisvenlige.

Retterne bliver i mellemretsstørrelse, hvor man enten kan tage vores faste 4 retters menu, eller selv vælge ud fra vores alacarte menu. Derudover vil der være et mindre udvalg af barsnacks, der egner sig til den lette sult, mens man nyder en cocktail, øl eller en G&T,” forklarer Thomas Visby.

En stor satsning

Thorsten Stevnhoved åbnede i 2003 som 22-årig Café Vesterå. Han har formået at beholde Vesterå i den position som en af Aalborgs bedste caféer i mange år.

Men det er et kæmpe sats fra Thorstens side med den nye restaurant.

“Jeg har gået med tankerne i rigtig mange år. Personligt skal man også være helt klar til det. Man skal turde at satse og gøre det velovervejet. Men sådan som branchen og Aalborg som by har flyttet sig, så er det altså nu, at der skal rykkes.

Vi har i rigtig mange år haft mange henvendelser på selskaber, arrangementer, kurser og events ud af huset. Med de nye rammer og forbedrede forhold kan vi nu imødekomme disse henvendelser på bedste vis, om det er virksomheder, foreninger eller private events, så er vi klar til at levere.

Derudover har jeg hele tiden ønsket at øge niveauet med de folk vi har i huset, og det giver de nye rammer rig mulighed for” forklarer Thorsten.

”Nogle ville måske tænke, at konkurrencen må være hård, da der sker rigtig meget i og omkring Vesterå, men det er dejligt med seriøse og dygtige naboer, så vi sammen kan løfte niveauet for området,” uddyber Thorsten.

Han understreger dog, at Café Vesterå ikke bliver glemt i den nye satsning.

“Jeg håber tværtimod, at de kan have en afsmittende effekt på hinanden. Vesterå er hjemligt, hyggeligt, mad med hjertet og god service. Det er nærvær og smil, og det håber jeg, vi kan trække med ind på den nye restaurant, selvom niveauet bliver højere.

Jeg er helt med på, at der er åbnet rigtig mange spisesteder i Aalborg de seneste år, men jeg har altid været tro mod mit eget koncept og udvikling,” forklarer Thorsten Stevnhoved.

Nu gælder det så sit livs største karriere-sats i en ny og udvidet rolle.

Du kan allerede nu booke bord på den nye restaurant lige her.

Surdejsbrød og gigantiske kanelsnegle: Luksus-bageri åbner midt i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

I København har man oplevet folk stå i kø i timevis uden for to af Hovedstadens nye bagerier.

Ikke fordi der er kø-tilbud eller gratis bagværk, men simpelthen fordi det er så godt. Eksempelvis står en tidligere Noma-kok bag bageriet Juno, og siden er Hart også blevet utrolig hypet.

En af årsagerne til at de to københavner-steder har så stor succes er blandt andet at stort set alt deres brød og kager laves på surdej.

Så er det, at vi her i Aalborg kan klappe i hænderne over, at der på mandag d. 16. december åbner et luksus-bageri i hjertet af Aalborg på Budolfi Plads.

Bageriet kommer til at holde åbent fra 7-16 hver dag undtagen søndage, og selv om brødet og kagerne bliver i gourmet-klassen, så holdes priserne på et “nordjysk” niveau.   

Erfaren mand bag disken

Det bliver Aalborgs første ægte surdejs-bageri, og bag det nye moderne bageri står Surdejsbageren alias Henrik Bruse Skougaard.

Han har tidligere med stor succes kreeret lækkert brød og kager på kaffebaren Behag din Smag og stået i køkkenet på Helmuth og Wildebeest.

Nu går han solo med sit eget bageri, der som navnet antyder har fokus på surdej og godt, økologisk bagværk.

Det er dog ikke en plan, som Henrik Bruse Skougaard har gået og brygget på længe. Faktisk faldt lokationen først på plads i sidste uge efter en snak med Lars Helmuth, der for nyligt har åbnet spisestedet Aktuel.

Surdejsbageren rykker nemlig ind i Aktuels To Go-butik i gadeplan, og det kom lidt som en gave fra de højere magter, fortæller Lars Helmuth til MigogAalborg.

“Vi er simpelthen blevet overvældet over den fantastiske modtagelse, Aktuel har fået siden åbningen.

Vi har ganske enkelt rendt stærkere på selve caféen, end vi turde drømme om, så jeg søgte ret hurtigt en samarbejdspartner på delen nedenunder.

Og der er jeg så heldig, at Henrik kom med sit fantastiske koncept. Jeg synes, det er et perfekt match for begge parter,” forklarer Helmuth.

Fra garagen til Budolfi Plads

Den seneste tid har Surdejsbageren bagt hjemme i sin garage og solgt det på Frederikstorv og Nørresundby Torv med stor succes. Han har også leveret bagværk til Butik Gejst.

Men den spirende drøm om at åbne sit eget er nu på plads.

“Surdejsbagerier er kæmpestort i byer som København og Århus.

Vi ville være de første, der åbnede med konceptet her i Aalborg, og jeg er glad for, at det nu bliver en realitet.

Det er gået utrolig stærkt, siden jeg snakkede med Lars Helmuth i sidste uge, og det er ikke meget søvn, jeg har fået siden,” forklarer Henrik Bruse Skougaard til MigogAalborg.

Surdejen har i den grad været up coming inden for de seneste par år, og det er der ifølge Henrik en helt særlig grund til.

“En surdej laves ud fra en naturlig proces med mel og vand, som du får til at fermentere.

Gæringen bliver dermed naturlig og medvirker til mere smag og struktur i brødet. Jeg bruger meget fuldkorn og økologisk mel, så det er også sundere,” forklarer Henrik og uddyber:

“Det smager af mere, og så bliver det ikke tørt. Jeg plejer at sige til mine kunder, at de sagtens kan lade det være i papirposen i 4-5 dage, hvor almindeligt bagerbrød bliver tørt efter halvanden dag,” forklarer han.

Henrik bager brødet friskt hver eneste morgen og forventer desuden at opnå et økologisk sølvmærke, der betyder, at 6​0-90 procent af stedets samlede indkøb er økologiske. ​

Nybagt brød og kæmpe kanelsnegl

Menukortet kommer til at byde på masser af lækkert, nybagt brød, to forskellige slags panini samt både øllebrød og havregrød i luksus-klassen.

Og så er der kagerne. Dem kan vi savlende glæde os til.

Især en særlig kage bliver Surdejsbagerens signatur-kage.

“Vores kanelsnegl bliver et kæmpe svin. Den vejer 220 gram og bliver med pistacie og masser af glasur.

Ligesom folk snakker om Slotsbagerens Chokoladeboller, så håber jeg, at de vil tage herned for især vores kanelsnegle,” lyder det fra Henrik.

Hvis man igen sammenligner med Juno og Hart i København, så koster deres bagværk det hvide ud af øjnene. Men det kommer ikke til at ske her i Aalborg.

“Det bliver luksusbrød til en fornuftig mønt. Vi er jo i Nordjylland, og jeg synes nogle gange, at man godt kan sætte sin pris for højt, fordi du har et lækkert produkt.

Jeg synes, at vores produkter skal være tilgængelige for alle, og det bliver samme pris, om man spiser det her eller tager med ud af huset.”

Brandvarmt billetsalg: To nye datoer i Aalborg til populært Hella Joof foredrag

Skrevet af: Michael Qureshi

Der er få i Danmark, som kan fylde sale til et foredrag som Hella Joof.

Hun er en ægte multikunster, der både kan synge, spille skuespil, skrive bøger og ikke mindst instruere film.

Hella Joof er samtidig en utrolig sympatisk kvinde, og hun formår at favne og fascinere publikum, når hun står på scenen.

De seneste par gange Hella Joof har besøgt Aalborg, og i øvrigt på de datoer der hidtil er placeret i 2020, er alt udsolgt.

Hella Joof billetter ryger som varmt brød søndag morgen.

Ene dato er næsten udsolgt

Men nu er to nye datoer kommet på plakaten, når Hella Joof besøger Aalborg i oktober 2020.

Bevares, der er næsten et år til. Ikke desto mindre er den ene dato snart udsolgt, og derfor er der indsat et ekstra foredrag dagen efter.

Hella Joof kommer i Musikkens Hus mandag d. 26. oktober og tirsdag d. 27. oktober.

Hellas sprudlende foredrag tager sit afsæt i begrebet: ”Lykke” og er intet mindre end fyldt med humor, glæde, satire, alvor og andre gode ingredienser fra det virkelige liv.

Hella Joof indtog 90’erne med Bullerfnis, Blypperne og Lex og Klatten, og lige siden har hun haft en fast plads på det hvide lærred såvel som i danskernes hjerter.

MOD TIL arrangerer foredrag med ildsjæle og danskere som har haft MODET til at forfølge og at realisere deres drøm.

Hvad: Hella Joof foredrag
Hvor: Musikkens Hus
Hvornår: 26. oktober – billetter her
27. oktober – billetter her

Vinder stor pris: Unge gutter fra Aalborg med genial opfindelse

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Morten Holst Henriksen
Foto: Morten Holst Henriksen

Et hold af opfindsomme unge fra Aalborg Tekniske Gymnasium løb forleden med sejren i Regionsrådets innovationskonkurrence, Nordjyske Nyskabere.

Vinderne blev belønnet for at have lavet en løsning, der kan opdage naturbrande, så snart de opstår.

Musikkens Hus i Aalborg dannede rammen om en spændende og festlig finale i årets udgave af Nordjyske Nyskabere, Regionsrådets store innovationskonkurrence for elever på de nordjyske ungdomsuddannelser.

Fem hold, ud af de oprindelige 42, stod overfor hinanden i finalen.

Alle hold leverede en overbevisende scenepræsentation af deres ideer og produkter, og ved dagens afslutning stod holdet FireObs fra Aalborg Tekniske Gymnasium som vinder af Nordjyske Nyskabere 2019.

Original idé med stort potentiale og værdi

FireObs består af Daniel Doroshenko, Lathes Linganathan og Jenisten Antony.

Holdet har arbejdet 4 måneder med deres idé med sparring fra holdet af mentorer bag Nordjyske Nyskabere.

De har udarbejdet et produkt, der kan opdage en naturbrand i dens tidlige fase – meget hurtigere end de eksisterende metoder, såsom satellit-fotografering eller øjenvidneberetninger.

Derudover er produktet baseret på en teknologi, der ikke anvender nogen form for batterier, og derfor ikke udgør nogen belastning af miljøet.

Dommerne var enige om, at holdet har skabt et produkt, der kan skabe stor værdi for samfundet.

Derudover kunne dommergruppen se andre brugssituationer end dem holdet selv har haft i tankerne, eksempelvis i større boligkomplekser. Der er således tale om en skalerbar idé med et stort potentiale.

Med sejren i Nordjyske Nyskabere følger målrettet rådgivning fra Weltklasse, Advokatfirmaet Vingaardshus og Revisionsfirmaet Beierholm.

Derudover modtager vinderholdet en præmiecheck på 25.000 kr., som de kan bruge på at videreudvikle deres forretningsidé og produkt.

Foto: Morten Holst Henriksen

Iværksætteri skaber udvikling og arbejdspladser

Med den årlige innovationskonkurrence Nordjyske Nyskabere, som blev skudt i gang i 2012, vil Regionsrådet inspirere flere unge til at arbejde med innovation, forfølge deres gode idéer og måske i sidste ende springe ud som iværksættere og etablere virksomheder, der kan skabe øget udvikling og nye arbejdspladser:

“Nordjylland skal leve af de gode ideer i fremtiden, og derfor har vi fokus på at skabe interesse for innovation og entreprenørskab hos de unge.

Vi vil gerne skabe en begejstring for muligheden for at blive iværksætter – også allerede mens man går på en ungdomsuddannelse.

Det er et højt niveau vi har været vidner til i årets konkurrence, så det tegner rigtigt godt for fremtiden,” siger Ulla Astman, regionsrådsformand i Region Nordjylland.

Fotos: Fotograf Aalborg/Morten Holst Henriksen