Vesterås nye hotte restaurant: Her er navnet og konceptet

Skrevet af: Michael Qureshi

De seneste uger har man kunnet stikke snuden mod vinduet og kigge ind på nogle nye spændende lokaler i Vesterå.

Der sker ting og sager inde ved siden af Café Vesterå. Nu er manden bag Aalborgs nye lækre restaurant og Cafe Vesterå, Thorsten Stevnhoved, endelig klar til at løfte sløret for hemmeligheden.

Studie 4 ligger tæt på Vesterå.

Fokus på mad og cocktails

Hvad skal der være inde i lokalerne ved siden af Café Vesterå?

“Mad og Cocktails. Stedet hedder Studie 4 og vil være et helt nyt koncept i Aalborg, hvor fokus er på sammenspillet mellem mad og cocktails. Tallet refererer til adressen.

I daglig tale hedder Café Vesterå også V4. Det er dog ikke tilfældigt, at det hedder studie.

Det skal være et studie i god mad, kreativitet i køkkenet, skønne vine, innovative cocktails, alverdens gins og andet lækkert spiritus. Der bliver plads til nørderi på alle fronter,” fortæller Thorsten Stevnhoved til MigogAalborg.

Han sidder i Café Vesterå en tidlig morgen med en kop kaffe i hånden. Ved siden af ham har Studie 4 og Café Vesterå’s køkkenchef Thomas Visby taget plads. De skal føre drømme og tanker om et fedt innovativt restaurantkoncept ud i livet.

“Vi kommer til at have rigtig meget fokus på sammenspillet mellem mad og cocktails. På de fleste restauranter i dag, kan man typisk vælge enten vin- eller saftmenu, der vil vi også specialdesigne cocktailmenuer til retterne.

Det er cocktail-nørderi på den helt store klinge, hvor vi vil lave hjemmelavede bitters, tonics, sirupper, puréer, cordials og meget meget mere. Det er her, vi virkelig kan skille os ud,” forklarer Thomas Visby.

Nye rammer giver nye muligheder

Både Thorsten og Thomas taler passioneret og længe om det kommende restaurantprojekt. Det er sat til at åbne om tre ugers tid, hvis alt går vel med håndværkerne.

“Vi har virkelig hjertet med i det her. Personligheden skal skinne igennem projektet, det er det, vi virkelig vil og brænder for. Vi har i så mange år ligget inde med store kompetencer inden for forskellige områder på Café Vesterå, og vi har ikke haft rammerne til at forløse dem. Det kan vi nu med Studie 4.

Vi vil gå langt for, at gæsterne får en autentisk oplevelse og kan slappe af med dine venner, kolleger, familie, forretningsforbindelser eller gæster.

Det er vigtigt for os at yde gæsterne en rigtig god service og måske smage noget som man ikke har smagt før. Vi ønsker at tilføre værdi til vores gæsters aften. Det er trods alt dem, vi er her for og dem som er skyld i, at vi kan eksistere og arbejde med det vi elsker.

Hvis vi kan flytte deres smagsoplevelser lidt, så har det været en god aften for gæsten og for os. Vi håber, at Aalborg tager rigtig godt imod det,” siger Thorsten Stevnhoved.

Afslappet stemning til langt ud på natten

Studie 4 bliver både restaurant, cocktail- og ginbar. Der bliver plads til spiseoplevelserne, helaftensoplevelse, eller sidde i den smukke bar og nyde en god G & T, kombineret med nogle lækre barsnacks.

“Jeg synes, det har været en udfordring tidligere i Aalborg, at hvis man har været ude og spise på et af de gode steder, så står man der klokken 23.00 og ved ikke rigtig, hvor man skal fortsætte.

Det er her vi også er tilgængelige med et spændende barudvalg, god og afslappet stemning i dejlige omgivelser. Hvad enten man har spist hos os eller et andet sted i byen, så ønsker vi at forlænge oplevelsen til et godt stykke ud på natten,” forklarer Thorsten.

Indretning i Studie 4.

Thomas uddyber lidt omkring maden i den nye restaurant.

”Vi vil rigtig gerne køre et dogmefrit koncept, hvor vi ikke lader os begrænse i mad stil eller råvarer. Vi betragter både køkken og bar som vores personlige legeplads, hvor vi vil plukke fra de steder i verden og i de sammenhæng, der giver mest mening for os.

Vi kommer desuden til, at grille rigtig mange ting over kulgrill, både kød, fisk, skaldyr og grønsager. Vi vil lave mad der virkelig smager af noget, og vi går ikke på kompromis med smag og kvalitet, selvom vi gerne vil være prisvenlige.

Retterne bliver i mellemretsstørrelse, hvor man enten kan tage vores faste 4 retters menu, eller selv vælge ud fra vores alacarte menu. Derudover vil der være et mindre udvalg af barsnacks, der egner sig til den lette sult, mens man nyder en cocktail, øl eller en G&T,” forklarer Thomas Visby.

En stor satsning

Thorsten Stevnhoved åbnede i 2003 som 22-årig Café Vesterå. Han har formået at beholde Vesterå i den position som en af Aalborgs bedste caféer i mange år.

Men det er et kæmpe sats fra Thorstens side med den nye restaurant.

“Jeg har gået med tankerne i rigtig mange år. Personligt skal man også være helt klar til det. Man skal turde at satse og gøre det velovervejet. Men sådan som branchen og Aalborg som by har flyttet sig, så er det altså nu, at der skal rykkes.

Vi har i rigtig mange år haft mange henvendelser på selskaber, arrangementer, kurser og events ud af huset. Med de nye rammer og forbedrede forhold kan vi nu imødekomme disse henvendelser på bedste vis, om det er virksomheder, foreninger eller private events, så er vi klar til at levere.

Derudover har jeg hele tiden ønsket at øge niveauet med de folk vi har i huset, og det giver de nye rammer rig mulighed for” forklarer Thorsten.

”Nogle ville måske tænke, at konkurrencen må være hård, da der sker rigtig meget i og omkring Vesterå, men det er dejligt med seriøse og dygtige naboer, så vi sammen kan løfte niveauet for området,” uddyber Thorsten.

Han understreger dog, at Café Vesterå ikke bliver glemt i den nye satsning.

“Jeg håber tværtimod, at de kan have en afsmittende effekt på hinanden. Vesterå er hjemligt, hyggeligt, mad med hjertet og god service. Det er nærvær og smil, og det håber jeg, vi kan trække med ind på den nye restaurant, selvom niveauet bliver højere.

Jeg er helt med på, at der er åbnet rigtig mange spisesteder i Aalborg de seneste år, men jeg har altid været tro mod mit eget koncept og udvikling,” forklarer Thorsten Stevnhoved.

Nu gælder det så sit livs største karriere-sats i en ny og udvidet rolle.

Du kan allerede nu booke bord på den nye restaurant lige her.

Gør et kup: Nordjyllands største kræmmer- og loppemarked bliver gigantisk

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

For ottende år i træk afholdes Nordjyllands største kræmmer- og loppemarked i Aalborg.

Traditionen tro sker det i Gigantium, og det er både lørdag og søndag fra klokken 10-16.

Men denne gang har arrangementet overgået sig selv. Markedet er nemlig udvidet med 100 stande, og dermed kommer man op på hele 300 stande, som tilbyder unikke antikviteter, flotte loppefund, lækkert genbrug og en masse kræmmervarer.

“Håndboldtribunen er taget ned i den store hal i Gigantium, og dermed får vi cirka 1500 kvadratmeter ekstra, som svarer til to hele sportshaller,” forklarer Jakob Hansen fra JH-arrangementer til MigogAalborg.

Rekordstort publikum i weekenden

Der bliver altså rig mulighed for at gøre et kup i weekenden, men har du udset dig noget specielt, skal du måske være hurtigt ude.

Markedet har de forgående år været et kæmpe hit, der har trukket tusindvis af nordjyder ud i den store hal.

“I år forventer vi et rekordstort publikum, fordi vi er blevet så meget større. Men derudover er der er selvfølgelig også mere at kigge på, og dermed også mere at handle om,” siger Jakob.

Der kommer der kræmmere fra hele landet, lige fra Skagen til Sønderborg, og karavanen ser altid frem til at komme til Aalborg:

“Nordjyderne vil jo altid gerne handle, og det bliver der rig mulighed for. Man kan selvfølgelig også bare gå rundt og kigge og måske blive inspireret til sit næste køb,” siger Jakob.

Atmosfæren på loppemarkedet er noget helt specielt, og selvom det selvfølgelig handler om at købe og sælge, vil Jakob også gerne skabe en særlig stemning, som man ikke oplever i hverdagen.

“Vi forsøger at skabe en oplevelse, som er anderledes end i en butik. Her kan man virkelig snakke om tingene, og altid gøre en god handel.”

Rammer lige ind i tidsånden

Der bliver noget for enhver smag, når Jakob åbner dørene til Gigantium i weekenden.

Og selvom arrangementet altså finder sted for ottende år i træk, stiger populariteten år for år:

“Trenden med genbrug er virkelig populær, og det mærker vi hele vejen rundt. VI rammer lige ind i en tidsånd, som bare forsætter. Folk har fået øjnene op for, at man ikke bare kan købe nyt hele tiden, og jeg oplever især, at den nye generation virkelig har taget det til sig.

Derfor tror jeg, at bølgen med genbrug bare bliver større og større.”

Nordjyllands største kræmmer- og loppemarked finder sted lørdag og søndag fra klokken 10-16.  Indgangen koster 35 kr. for voksne, og børn under 12 år er gratis i følge med en voksen.

Hvad: Nordjyllands største kræmmer- og loppemarked
Hvor: Gigantium
Hvornår: Lørdag d. 19. januar – søndag 20. januar (begge dage 10-16
Indgang i døren

Pensionsselskab opfører nyt kollegie: Studerende bor lige ud til Fjorden

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Studerende i Aalborg får mulighed for at få nogle super fede placeringer, når vi snakker studieboliger.

Nu kommer endnu en attraktiv beliggenhed snart til de studerende.

Pensionsselskabet PFA opfører et nyt kollegie, hvor der er plads til 220 studerende. Kollegiet bliver placeret nord for fjorden ved siden af siloen med kort afstand til Aalborg midtby.

Kollegiet er det andet af i alt fire kommende PFA Kollegier i hele landet.

Studerende kan bo ud til Limfjorden

Som et led i markeringen af PFA’s 100-års fødselsdag i 2017 besluttede Danmarks største kundeejede pensionsselskab at bygge fire nye kollegier i landets største studiebyer København, Odense, Aalborg og Aarhus.

I 2018 begyndte byggeriet af det første kollegie i Odense, og nu er turen kommet til Aalborg.

Aalborgs mange studerende kan glæde sig til flere hundrede nye studieboliger på en attraktiv placering på lige ud til Limfjorden ved Lindholm Brygge 35 – en bygning hvor blandt UCN tidligere har haft til huse.

Michael Bruhn, Ejendomsdirektør i PFA,  ser frem til at påbegynde ombygningen af den nuværende kontorbygning til et kollegie med fokus på fællesskab, bæredygtighed og et stærkt studiemiljø.

”Flere og flere unge mennesker vælger at læse på ungdoms- og videregående uddannelser. Det er meget positivt, men det skaber også pres på boligmassen efter egnede boliger i større byer som Aalborg, der kan betales på et studiebudget.

Vi ser meget frem til at påbegynde byggeriet af moderne og attraktive studieboliger her på denne skønne placering på Lindholm Brygge,” siger Michael Bruhn i en pressemeddelelse.

PFA’s kommende kollegie i Nørresundby, forventes at være færdigt og klar til indflytning i april 2020.

Kollegie tæt på grønne områder

Kollegiet ligger ved siden af Lindholm Strandpark, der i sommer-sæsonen er fuld af liv og aktiviteter.

Derudover vil det være nemt tilgængeligt at komme syd for fjorden ved at benytte sig af kulturbroen. På cykel vil man fra kollegiet nemt kunne være inde i midtbyen på 5-10 minutter.

Som med de øvrige PFA Kollegier er kollegiet i Aalborg bygget med fokus på at skabe rammer om både fællesskab og tid til individuel fordybelse.

Alle værelser har eget bad og toilet, men der er fælles køkkener og dertil kommer en række andre fælles faciliteter, såsom læsesal og fitnessrum.

Kollegiet kommer til at rumme i alt 220 værelser på 13-26 kvadratmeter, og oveni kommer fællesarealerne.

Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen ser frem til det nye kollegie.

”Vi oplever en fantastisk vækst og udvikling i Aalborg, især takket være de mange studerende, der vælger Aalborg som ramme for deres uddannelse.

De unge giver byen en særlig stemning af højt humør, håbefuldhed og mod på fremtiden. Derfor gør vi rigtig meget for, at Aalborg skal være en attraktiv studieby, og vores by har gennem de seneste år gennemgået en fantastisk udvikling på netop den konto.

Jeg er derfor både glad og stolt over, at PFA har valgt at bakke op om den udvikling ved at opføre et helt nyt kollegie med en fantastisk placering lige ned til Limfjorden og med supergode faciliteter til de unge,” siger Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen.

Alle PFA’s fire kommende kollegier bliver opført med fokus på bæredygtighed i forhold til både materialer og energiforbrug, og kollegiet i Aalborg skal således certificeres med DGNB-sølv.

PFA ejer i forvejen bygningen, der på nuværende tidspunkt står tom. Ombygningen går i gang snarest.

”Med PFA Kollegier giver vi i anledning af vores 100 års fødselsdag i 2017 noget ekstra tilbage til danskerne.

Vi er sikre på, at kollegiet her kommer til at bidrage til en fortsat positiv udvikling for Aalborg som studieby, og samtidig er det et solidt tilbud til vores kunder samt deres børn og børnebørn,” siger PFA’s ejendomsdirektør Michael Bruhn.

PFA’s 1,2 mio. pensionskunder vil med fortrinsret kunne opskrive deres børn og børnebørn til et værelse.

Nu åbner Aalborgs første vegetar-restaurant: Se billederne indefra

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Det var et spørgsmål om tid, før den første vegetar- og veganerrestaurant ville se dagens lys i Aalborg.

Det sker ikke sjældent, at vi får spørgsmålet: “Hvor spiser jeg lækker vegetarisk eller vegansk mad i Aalborg?”

Og fra og med i morgen kan vi endelig komme med et konkret svar: by tabu ubat veggie.

Som navnet indikerer, så er det én af Aalborgs erfarne stjernekokke, der har besluttet sig for at udvide familien.

Michael “Miv” Pedersen har i forvejen stor succes her i byen med søster-restauranterne Restaurant Tabu, CANblau Tapasbar og SlagterBørsen –  og i Lønstrup med Restaurant Glashuset.

Nu har han kastet sig ud i byens første reelle vegetareventyr i Café Bondens (tidl. Landmad) gamle lokaler i Vesterå 7, og den nye restaurant i familien bliver dermed naborestaurant til Restaurant Tabu.

Allerede stor efterspørgsel

MigogAalborg har fået lov til at få et kig indenfor, inden ubat veggie åbner helt officielt i morgen.

Og noget tyder på, at aalborgenserne har efterspurgt en vegetarisk/vegansk restaurant i Aalborg; restauranten er nemlig allerede fuldt booket torsdag aften.

“Vi har allerede fået mange positive tilkendegivelser på vores åbning, og vi har fået bekræftet, at der er et stort segment, som har efterspurgt det her,” fortæller restaurantchef Luise Bukh til MigogAalborg.

Fra venstre: Luise Bukh, Michael “Miv” Pedersen og Simone Jespersen

Men udover torsdag aften, bliver der rig mulighed for at stifte bekendtskab med den nye grønne restaurant på Aalborgs madscene.

ubat vaggie holder nemlig åbent tirsdag-lørdag fra klokken 08.00 – 22.00.

Spændende retter på menuen

08.00 – 12.00 kalder ubat veggie “Først på dagen” og her kan man blandt andet vælge Bolle & Pålæg, hvor der kan vælges mellem gammeldags kværnet smør, plantesmør, nøddecreme, ost fra Sønderhaven eller marmelade.

Derudover er der også klassikere som yoghurt & musli og croissant.

Fra klokken 10.00 kan man blandt andet købe vaffel med nøddecreme, dagens grød, æg, bagte tomater og karse og avocado og grillet brød.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af ubat veggie – by tabu (@ubatveggie) den

Frokosten serveres fra 12.00-15.00 og her kan man blandt andet dykke ned i retter som Frikassé af vintergrønt i sprød butterdej, som Luise beskriver som en vegetarisk tartelet.

Man kan også vælge Hjertesalat, pocheret æg & estragoncreme og Grillet sandwich med ost og tomat.

Til den søde tand kan man vælge Gulerodskage & smørcreme og Cinnamon Bun.

Fra klokken 17.00 kan man så vælge mellem en vegetar – og en veganermenu, hvor 4 serveringer koster 250 kroner.

Menuerne sammensættes altid efter sæsonen.

Vegetarmenuen består lige nu af Surdejsbrød & gammeldags kærnet smør, jordskokkesuppe med purløgsolie & jordskokkesalat, selleri i teksturer og gulerodskage & smørcreme.

Veganermenuen er surdejsbrød & plantesmør, tomat tatar, syltede løg & persille, “charcoal onion” kerner, jordskok & fermenteret seller og æbler, karamel & nødder.

Der kan tilkøbes vin – eller saft/juicemenu.

Specielt udvalgt indretning

Det er ikke kun på madfronten, at der er tænkt over detaljerne.

Lokalerne, der tidligere husede Café Bonden, står i dag i sin fineste pragt med grøntsager hængende fra loftet og sylteglas som pynt på hylderne.

Den landlige stemning, som vi kendte fra den tidligere café er holdt intakt, men helhedsoplevelsen har fået et moderne touch, der lige gør konceptet dét mere skarpt.

Bondens rustikke borde har fået lov at blive stående og pt. med 40 siddepladser – dog er inventaret blevet frisket op med lidt hip messing, levende lys og bløde puder på træbænkene.

Ved det store vinduesparti er en grøn veloursofa flyttet ind; et oplagt sted til at nyde sin morgenmad, imens man ser resten af Vesterå vågne op til dåd.

Og det er altså fra i morgen, fra kl. 8-22, at du selv kan opleve Aalborgs første vegetar- og veganerrestautant, ubat veggie, i Vesterå.

Du kan finde mere info om ubat veggie på deres hjemmeside og Facebook.