Vesterås nye hotte restaurant: Her er navnet og konceptet

Skrevet af: Michael Qureshi

De seneste uger har man kunnet stikke snuden mod vinduet og kigge ind på nogle nye spændende lokaler i Vesterå.

Der sker ting og sager inde ved siden af Café Vesterå. Nu er manden bag Aalborgs nye lækre restaurant og Cafe Vesterå, Thorsten Stevnhoved, endelig klar til at løfte sløret for hemmeligheden.

Studie 4 ligger tæt på Vesterå.

Fokus på mad og cocktails

Hvad skal der være inde i lokalerne ved siden af Café Vesterå?

“Mad og Cocktails. Stedet hedder Studie 4 og vil være et helt nyt koncept i Aalborg, hvor fokus er på sammenspillet mellem mad og cocktails. Tallet refererer til adressen.

I daglig tale hedder Café Vesterå også V4. Det er dog ikke tilfældigt, at det hedder studie.

Det skal være et studie i god mad, kreativitet i køkkenet, skønne vine, innovative cocktails, alverdens gins og andet lækkert spiritus. Der bliver plads til nørderi på alle fronter,” fortæller Thorsten Stevnhoved til MigogAalborg.

Han sidder i Café Vesterå en tidlig morgen med en kop kaffe i hånden. Ved siden af ham har Studie 4 og Café Vesterå’s køkkenchef Thomas Visby taget plads. De skal føre drømme og tanker om et fedt innovativt restaurantkoncept ud i livet.

“Vi kommer til at have rigtig meget fokus på sammenspillet mellem mad og cocktails. På de fleste restauranter i dag, kan man typisk vælge enten vin- eller saftmenu, der vil vi også specialdesigne cocktailmenuer til retterne.

Det er cocktail-nørderi på den helt store klinge, hvor vi vil lave hjemmelavede bitters, tonics, sirupper, puréer, cordials og meget meget mere. Det er her, vi virkelig kan skille os ud,” forklarer Thomas Visby.

Nye rammer giver nye muligheder

Både Thorsten og Thomas taler passioneret og længe om det kommende restaurantprojekt. Det er sat til at åbne om tre ugers tid, hvis alt går vel med håndværkerne.

“Vi har virkelig hjertet med i det her. Personligheden skal skinne igennem projektet, det er det, vi virkelig vil og brænder for. Vi har i så mange år ligget inde med store kompetencer inden for forskellige områder på Café Vesterå, og vi har ikke haft rammerne til at forløse dem. Det kan vi nu med Studie 4.

Vi vil gå langt for, at gæsterne får en autentisk oplevelse og kan slappe af med dine venner, kolleger, familie, forretningsforbindelser eller gæster.

Det er vigtigt for os at yde gæsterne en rigtig god service og måske smage noget som man ikke har smagt før. Vi ønsker at tilføre værdi til vores gæsters aften. Det er trods alt dem, vi er her for og dem som er skyld i, at vi kan eksistere og arbejde med det vi elsker.

Hvis vi kan flytte deres smagsoplevelser lidt, så har det været en god aften for gæsten og for os. Vi håber, at Aalborg tager rigtig godt imod det,” siger Thorsten Stevnhoved.

Afslappet stemning til langt ud på natten

Studie 4 bliver både restaurant, cocktail- og ginbar. Der bliver plads til spiseoplevelserne, helaftensoplevelse, eller sidde i den smukke bar og nyde en god G & T, kombineret med nogle lækre barsnacks.

“Jeg synes, det har været en udfordring tidligere i Aalborg, at hvis man har været ude og spise på et af de gode steder, så står man der klokken 23.00 og ved ikke rigtig, hvor man skal fortsætte.

Det er her vi også er tilgængelige med et spændende barudvalg, god og afslappet stemning i dejlige omgivelser. Hvad enten man har spist hos os eller et andet sted i byen, så ønsker vi at forlænge oplevelsen til et godt stykke ud på natten,” forklarer Thorsten.

Indretning i Studie 4.

Thomas uddyber lidt omkring maden i den nye restaurant.

”Vi vil rigtig gerne køre et dogmefrit koncept, hvor vi ikke lader os begrænse i mad stil eller råvarer. Vi betragter både køkken og bar som vores personlige legeplads, hvor vi vil plukke fra de steder i verden og i de sammenhæng, der giver mest mening for os.

Vi kommer desuden til, at grille rigtig mange ting over kulgrill, både kød, fisk, skaldyr og grønsager. Vi vil lave mad der virkelig smager af noget, og vi går ikke på kompromis med smag og kvalitet, selvom vi gerne vil være prisvenlige.

Retterne bliver i mellemretsstørrelse, hvor man enten kan tage vores faste 4 retters menu, eller selv vælge ud fra vores alacarte menu. Derudover vil der være et mindre udvalg af barsnacks, der egner sig til den lette sult, mens man nyder en cocktail, øl eller en G&T,” forklarer Thomas Visby.

En stor satsning

Thorsten Stevnhoved åbnede i 2003 som 22-årig Café Vesterå. Han har formået at beholde Vesterå i den position som en af Aalborgs bedste caféer i mange år.

Men det er et kæmpe sats fra Thorstens side med den nye restaurant.

“Jeg har gået med tankerne i rigtig mange år. Personligt skal man også være helt klar til det. Man skal turde at satse og gøre det velovervejet. Men sådan som branchen og Aalborg som by har flyttet sig, så er det altså nu, at der skal rykkes.

Vi har i rigtig mange år haft mange henvendelser på selskaber, arrangementer, kurser og events ud af huset. Med de nye rammer og forbedrede forhold kan vi nu imødekomme disse henvendelser på bedste vis, om det er virksomheder, foreninger eller private events, så er vi klar til at levere.

Derudover har jeg hele tiden ønsket at øge niveauet med de folk vi har i huset, og det giver de nye rammer rig mulighed for” forklarer Thorsten.

”Nogle ville måske tænke, at konkurrencen må være hård, da der sker rigtig meget i og omkring Vesterå, men det er dejligt med seriøse og dygtige naboer, så vi sammen kan løfte niveauet for området,” uddyber Thorsten.

Han understreger dog, at Café Vesterå ikke bliver glemt i den nye satsning.

“Jeg håber tværtimod, at de kan have en afsmittende effekt på hinanden. Vesterå er hjemligt, hyggeligt, mad med hjertet og god service. Det er nærvær og smil, og det håber jeg, vi kan trække med ind på den nye restaurant, selvom niveauet bliver højere.

Jeg er helt med på, at der er åbnet rigtig mange spisesteder i Aalborg de seneste år, men jeg har altid været tro mod mit eget koncept og udvikling,” forklarer Thorsten Stevnhoved.

Nu gælder det så sit livs største karriere-sats i en ny og udvidet rolle.

Du kan allerede nu booke bord på den nye restaurant lige her.

Hyggeligt for hele familien: Sig godnat til dyrene i Aalborg Zoo

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Aalborg Zoo
Foto: Aalborg Zoo

Hvis man vil prøve noget nyt i Aalborg Zoo, så bør man overveje at tage til helt særlige Late Night åbning fredag d. 6. september.

Her får man en helt særlig rolig stemning i hele Zoo, når mørket begynder at sænke sig, og der bliver roligt i omgivelserne. Aalborg Zoo holder åbent helt frem til kl. 20.00 denne dag, så man kan være med til at sige godnat til dyrene.

Man kan nyde sin aftensmad i Zoo, hvor bålpladsen er åben og deres forskellige grill er tændt op. Efter aftensmaden kan man så gå en tur i parken, hvor dyrene stille og roligt gør sig natklar.

Zoo har årligt også deres totalt udsolgte sov med dyrene på savannen, men det er lidt anderledes her, hvor man trods alt skal være ude senest klokken 20.00.

Læs også: August slutter vildt: Så meget sker der i Aalborg

Tigerungerne vokser hurtigt

Man kan måske også være heldige at få et glimt af de hastigt voksende tigerunger.

Faktisk går det over alt forventning med de to unger, der i april kom til verden – som en stor overraskelse for Zoo.

Fødslen var en stor glæde, da tigerne tilhører den stærkt truede Sumatra-art, som der kun findes omkring 400 individer tilbage af i naturen. Det er især skovfældning og krybskytteri, som truer tigrene.

“Det går forrygende fantastisk!” siger dyrepasser Frank i en video, som Aalborg Zoo har delt på YouTube.

Måske læste du den skønne historie om dengang dyrepasser Frank reddede tigerungerne ned fra højderne.

Bethari også vist sig at være en både omsorgsfuld og rolig mor.

Hun passer tålmodigt ungerne, men er også tryg nok til at lade dem være alene af og til.

Dyrepasserne har derfor haft mulighed for at undersøge og veje ungerne løbende.

Hvis man vil være med til at putte dyrene, så skal man bare købe almindelig entré-billet til Zoo på dagen.

Læs også: Rekordhandel: Vild penthouse-lejlighed er den dyreste nogensinde i Aalborg

Tæt på Aalborg: Nu kan du købe et hus med egen landingsbane

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Selvom vi i Aalborg har en velfungerende lufthavn med gratis parkering og gode forhold for passagererne, kan man indimellem godt drømme om en privat landingsbane, hvor du er fri for både kø og lange security-checks, og hvor din egen seng kun er få meter væk.

Den drøm kan nu gå i opfyldelse her i Nordjylland på adressen Ellehammersvej 150 i Vadum.

Mæglerhuset har nemlig fået Vadum Flyveplads til salg, hvor du i købet både får et fint stuehus på 195 m2 og tilhørende 5 ha jord for 1.695.000 kr.

På grunden finder du den famøse landingsbane, der må siges at være en helt unik detalje ved stedet.

Foto: Mæglerhuset

Landingsbanen er godkendt og har en længde på godt 600 meter.

Åbent hus i weekenden

Mæglerhuset holder Åbent Hus på søndag den 25. august fra kl. 16.00-16.30, og her kan du få stillet nysgerrigheden om både hus og landingsbane.

Den nuværende ejer Kaj, er tidligere pilot og har sågar selv været med til at bygge fly. Han har været særdeles glad for landingsbanen, men nu skal der nye luftlag til.

Foto: Mæglerhuset
Foto: Mæglerhuset

”Ejendommen ligger i Aalborg kontrolzone. Derfor skal der rapporteres til Aalborg Lufthavn før start og landing,” fortæller den nuværende ejer.

Du finder mere info om ejendommen her.

Vælg alle dine favoritter: Helmuth lancerer Hverdagsbrunch

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Byens brunch-scene shiner som aldrig før, og der findes snart ikke én café eller restaurant, der ikke har det legendariske måltid på menukortet.

At skille sig ud på den front kan derfor være en udfordring, men alligevel har mange forsøgt at bringe noget helt nyt på bordet.

Heriblandt Helmuth Bar & Kitchen, der i weekenden serverer en overdådig brunch-buffet med alt, hvad den rumlende mave kan begære.

Nu har Helmuth dog også valgt at jonglere med sine brunch-kundskaber i hverdagene med konceptet Helmuths Hverdagsbrunch.

Fra tirsdag til fredag, kl. 10.00-14.00, kan du kigge forbi Helmuth og sammensætte, hvad der for dig er den helt perfekt brunchtallerken.

Med en liste på bordet, en blyant i hånden og mere end 20 valgmuligheder er du nu klar til kamp.

Skarp pris med drikkevarer ad libitum

Eneste spørgsmål er: Hvad har du lyst til?

Brunchpølser og sprødstegt bacon? Røræg? Ost og marmelade? Årstidens frugt? En smørbagt croissant?

Det kan være svært at fravælge – men det behøver du faktisk heller ikke.

Helmuth anbefaler, at du vælger 4-5 retter, men det er naturligvis muligt at gå all in og bestille lige så meget, som din brunchsult beder dig om.

Prisen for 4 retter er 178 kr., 198 kr. for 5 retter, og herefter 20 kr. pr. ekstra ret. Der er altid én lille brødkurv inkluderet i prisen.

Et sådant gilde kræver selvfølgelig også noget at skylle ned med. Men her er der heller ikke noget at frygte – drikkevarer ad libitum er nemlig inkluderet i prisen.

Her kan du vælge alt fra ingefærshots, juice, hjemmelavet saft og kaffe i alle afskygninger.

Noget for enhver smag

Her på MigogAalborg satte vi selvfølgelig krydser ad libitum på den mangfoldige liste, og efter at smagt alle retterne, kan vi kun konkludere, at det her koncept bliver et sikkert hit på brunchhimlen i Aalborg.

Der er – bogstaveligt talt – noget for enhver smag, og uanset om du er til de sunde valg, de syndige eller en blanding, er der masser af valgmuligheder på menukortet.

Vi har svært ved at udpege deciderede favoritter, men vi vil dog lige fremhæve retter som hjemmelavet limeguf(!) til den friske frugt, hashbrowns med aioli, den chokoladeovertrukkede romkugle og selvfølgelig Helmuth’s berygtede hjemmelavede nutella, som går perfekt sammen med den smørbagte croissant.

Konceptet er også den oplagte mulighed, hvis du og venindegruppen aldrig kan blive enige om, hvem der har opfundet den dybe brunchtallerken.

Her burde alle kunne få stillet sine lyster, og er du veganer, vegetar, glutenallergiker eller laktoseintolerant, så er det med små, grafiske markeringer, også nemt at navigere rundt i madlabyrinten.

En stor anbefaling herfra.

Hvad: Helmuths Hverdagsbrunch
Hvornår: Tirsdag-fredag, 10-14
Hvor: Boulevarden 28, 9000 Aalborg

Læs mere her.