Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Vesterås nye hotte restaurant: Her er navnet og konceptet

Af Michael Qureshi

De seneste uger har man kunnet stikke snuden mod vinduet og kigge ind på nogle nye spændende lokaler i Vesterå.

Der sker ting og sager inde ved siden af Café Vesterå. Nu er manden bag Aalborgs nye lækre restaurant og Cafe Vesterå, Thorsten Stevnhoved, endelig klar til at løfte sløret for hemmeligheden.

Studie 4 ligger tæt på Vesterå.

Fokus på mad og cocktails

Hvad skal der være inde i lokalerne ved siden af Café Vesterå?

“Mad og Cocktails. Stedet hedder Studie 4 og vil være et helt nyt koncept i Aalborg, hvor fokus er på sammenspillet mellem mad og cocktails. Tallet refererer til adressen.

I daglig tale hedder Café Vesterå også V4. Det er dog ikke tilfældigt, at det hedder studie.

Det skal være et studie i god mad, kreativitet i køkkenet, skønne vine, innovative cocktails, alverdens gins og andet lækkert spiritus. Der bliver plads til nørderi på alle fronter,” fortæller Thorsten Stevnhoved til MigogAalborg.

Han sidder i Café Vesterå en tidlig morgen med en kop kaffe i hånden. Ved siden af ham har Studie 4 og Café Vesterå’s køkkenchef Thomas Visby taget plads. De skal føre drømme og tanker om et fedt innovativt restaurantkoncept ud i livet.

“Vi kommer til at have rigtig meget fokus på sammenspillet mellem mad og cocktails. På de fleste restauranter i dag, kan man typisk vælge enten vin- eller saftmenu, der vil vi også specialdesigne cocktailmenuer til retterne.

Det er cocktail-nørderi på den helt store klinge, hvor vi vil lave hjemmelavede bitters, tonics, sirupper, puréer, cordials og meget meget mere. Det er her, vi virkelig kan skille os ud,” forklarer Thomas Visby.

Nye rammer giver nye muligheder

Både Thorsten og Thomas taler passioneret og længe om det kommende restaurantprojekt. Det er sat til at åbne om tre ugers tid, hvis alt går vel med håndværkerne.

“Vi har virkelig hjertet med i det her. Personligheden skal skinne igennem projektet, det er det, vi virkelig vil og brænder for. Vi har i så mange år ligget inde med store kompetencer inden for forskellige områder på Café Vesterå, og vi har ikke haft rammerne til at forløse dem. Det kan vi nu med Studie 4.

Vi vil gå langt for, at gæsterne får en autentisk oplevelse og kan slappe af med dine venner, kolleger, familie, forretningsforbindelser eller gæster.

Det er vigtigt for os at yde gæsterne en rigtig god service og måske smage noget som man ikke har smagt før. Vi ønsker at tilføre værdi til vores gæsters aften. Det er trods alt dem, vi er her for og dem som er skyld i, at vi kan eksistere og arbejde med det vi elsker.

Hvis vi kan flytte deres smagsoplevelser lidt, så har det været en god aften for gæsten og for os. Vi håber, at Aalborg tager rigtig godt imod det,” siger Thorsten Stevnhoved.

Afslappet stemning til langt ud på natten

Studie 4 bliver både restaurant, cocktail- og ginbar. Der bliver plads til spiseoplevelserne, helaftensoplevelse, eller sidde i den smukke bar og nyde en god G & T, kombineret med nogle lækre barsnacks.

“Jeg synes, det har været en udfordring tidligere i Aalborg, at hvis man har været ude og spise på et af de gode steder, så står man der klokken 23.00 og ved ikke rigtig, hvor man skal fortsætte.

Det er her vi også er tilgængelige med et spændende barudvalg, god og afslappet stemning i dejlige omgivelser. Hvad enten man har spist hos os eller et andet sted i byen, så ønsker vi at forlænge oplevelsen til et godt stykke ud på natten,” forklarer Thorsten.

Indretning i Studie 4.

Thomas uddyber lidt omkring maden i den nye restaurant.

”Vi vil rigtig gerne køre et dogmefrit koncept, hvor vi ikke lader os begrænse i mad stil eller råvarer. Vi betragter både køkken og bar som vores personlige legeplads, hvor vi vil plukke fra de steder i verden og i de sammenhæng, der giver mest mening for os.

Vi kommer desuden til, at grille rigtig mange ting over kulgrill, både kød, fisk, skaldyr og grønsager. Vi vil lave mad der virkelig smager af noget, og vi går ikke på kompromis med smag og kvalitet, selvom vi gerne vil være prisvenlige.

Retterne bliver i mellemretsstørrelse, hvor man enten kan tage vores faste 4 retters menu, eller selv vælge ud fra vores alacarte menu. Derudover vil der være et mindre udvalg af barsnacks, der egner sig til den lette sult, mens man nyder en cocktail, øl eller en G&T,” forklarer Thomas Visby.

En stor satsning

Thorsten Stevnhoved åbnede i 2003 som 22-årig Café Vesterå. Han har formået at beholde Vesterå i den position som en af Aalborgs bedste caféer i mange år.

Men det er et kæmpe sats fra Thorstens side med den nye restaurant.

“Jeg har gået med tankerne i rigtig mange år. Personligt skal man også være helt klar til det. Man skal turde at satse og gøre det velovervejet. Men sådan som branchen og Aalborg som by har flyttet sig, så er det altså nu, at der skal rykkes.

Vi har i rigtig mange år haft mange henvendelser på selskaber, arrangementer, kurser og events ud af huset. Med de nye rammer og forbedrede forhold kan vi nu imødekomme disse henvendelser på bedste vis, om det er virksomheder, foreninger eller private events, så er vi klar til at levere.

Derudover har jeg hele tiden ønsket at øge niveauet med de folk vi har i huset, og det giver de nye rammer rig mulighed for” forklarer Thorsten.

”Nogle ville måske tænke, at konkurrencen må være hård, da der sker rigtig meget i og omkring Vesterå, men det er dejligt med seriøse og dygtige naboer, så vi sammen kan løfte niveauet for området,” uddyber Thorsten.

Han understreger dog, at Café Vesterå ikke bliver glemt i den nye satsning.

“Jeg håber tværtimod, at de kan have en afsmittende effekt på hinanden. Vesterå er hjemligt, hyggeligt, mad med hjertet og god service. Det er nærvær og smil, og det håber jeg, vi kan trække med ind på den nye restaurant, selvom niveauet bliver højere.

Jeg er helt med på, at der er åbnet rigtig mange spisesteder i Aalborg de seneste år, men jeg har altid været tro mod mit eget koncept og udvikling,” forklarer Thorsten Stevnhoved.

Nu gælder det så sit livs største karriere-sats i en ny og udvidet rolle.

Du kan allerede nu booke bord på den nye restaurant lige her.