Vestbyens nye spisested: Satser på fredagsmenu og lørdagsbrunch

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

I marts måned kunne KaffeFair endelig slå dørene op til deres helt nye restaurant og café på Strandvejen.

Med sit socialøkonomiske fokus har KaffeFair et ønske om at forene aalborgenserne i hjertet af vestbyen, og med sine moderne lokaler og 500 kvm. store køkken må det siges allerede at være lykkes.

KaffeFair var tiltænkt som et samlingspunkt i det store kulturhus, hvor flere af FOKUS’ tiltag nu er samlet, men med sin store rummelighed – i både kvadratmeter og hjerterum – skal der også være plads til udefrakommende aalborgensere, som kunne have lyst til at sætte tænderne i et lækkert og jordnært måltid.

Menuen er opdelt efter frokost og aften og rummer en lang række spændende hverdagsretter skabt af lokale og sæsonbestemte råvarer: alt lavet fra bunden. Og det er noget, som aalborgensere kan forstå: I hvert fald har restauranten allerede nu vundet sig en god plads i Vestbyen.

Fredagsmenu af årstidens råvarer

Marina Nothlev er kundechef for det nye KaffeFair og lover, at sommeren kommer til at byde på endnu flere lækre indslag fra det kreative køkken.

“Vi er stadig ved at lære os selv og vores nye koncept at kende, men generelt føler vi allerede nu, at vi kan lidt af det hele,” fortæller Maria og uddyber:

“KaffeFair ønsker at hylde fællesskabet og samværet, men vi går i ligeså høj grad op i at kunne servere sundt og lækkert familiemad af høj kvalitet. Vores mad er sæsonbetonet og alt hvad vi serverer, er hjemmelavet.

Desuden arbejder vi på at kunne få de fleste råvarer indhentet fra lokalområdet, så vores menu hele tiden kan tilgodese de efterspørgsler, som vi får.”

KaffeFair er for eksempel i gang med at udvikle en særlig fredagsmenu til det kommende tiltag Fair Dining.

Her kan man på udvalgte fredage reservere bord i restauranten og få 3-retters menu til en meget fair pris. Og hvis man vil gøre sin start på weekenden ekstra festlig, kan man tilkøbe en ta’ selv vinbuffet til kun 149 kr.

Menuen serveres på samme tid kl. 18.00 ved alle borde, og den gode stemning kan fortsætte helt til kl. 21.30, hvor dørene lukker. Også disse fredage vil årstidens råvarer og lokale leverancer blive tænkt ind i udarbejdelsen af de forskellige menuer.

“Vi er måske ikke en restaurant, man tænker på fredag aften, men vi håber, at vi med vores nye koncept kan lokke endnu flere herned henover sommeren.”

MigogAalborg har ihvertfald tænkt sig at være på pletten d. 15. juni, når KaffeFair lancerer det nye koncept!

Lørdagsbrunch til enhver smag

Et andet koncept, som også allerede er blevet budt hjerteligt velkommen er den lækre brunch, der serveres hver lørdag fra 10-14.

Brunchen serveres “på langs”, hvilket vil sige, at man får et fælles bræt, hvor alle elementerne er samlet – på langs. Dette er KaffeFairs måde at indbyde til fællesskabet på, hvor det primære, foruden den lækre mad, er at kunne få en god snak med hinanden.

Som en ekstra bonus har brunchen også fået en yderst skarp pris, der afgjort må være blandt de billigste i byen: For kun 100 kr. har du valget mellem den klassiske brunch eller nyheden Vegetar Brunch. Børn op til 10 år spiser desuden til halv pris.

Dertil kan man for 50 kr. købe “Ta’ selv drikkevarer”, hvor der er et bredt udvalg af kaffe/te, mælk og hjemmelavet saft af eksempelvis rabarber eller ribs med havtorn.

“Vores brunch er meget klassisk i den forstand, at den består af velkendte elementer som æg og bacon, ost, skyr med müsli, og forskellige charcuteries,” forklarer Marina.

“Men igen har vi sammensat den ud fra den overbevisning, at maden også skal være sund – blandt andet derfor har vi præsenteret vegetarbrunchen, der allerede er blevet populær, og har præsenteret et nyt segment hernede.”

Men hvorfor er det så lige, at en brunch nødvendigvis behøver at være sund?

“Modsat andre restauranter og caféer, så er vi et sted, hvor nogle folk kommer hver dag. Derfor har vi også et ansvar for, at folk kan få noget ordentligt og nærende mad, og der bliver også sat stor pris på, at vi f.eks. serverer en masse grøntsager til de forskellige retter.

Det ansvar gennemsyrer hele vores forretning, og derfor er det vigtigt, at vi kan tilfredsstille de behov, som der nu engang er.”

Lørdagsbrunchen findes foreløbigt i to varianter: Klassisk og vegetarisk. På billedet præsenteres en farverig kombination af begge.

Deleis og lette løsninger

Ugen går på hæld, men det betyder ikke, at KaffeFair gør det samme.

Restauranten har nemlig en tilknyttet Take Away, der holder åbent helt frem til klokken 20 i hverdage og fra klokken 10-14 om lørdagen. Så hvis der indimellem er for få timer i døgnet, så kan KaffeFair tilbyde alt fra hverdagsretter, hjemmebagt brød og kage, økologiske æg og hjemmelavet is – lige til at tage med sig.

Især den hjemmelavede is i bæger ser ud til at blive et vaskeægte sommerhit.

”Indtil videre har vi kun en enkelt variant, men den burde altså også kunne godkendes af de fleste,” griner Marina og præsenterer os for den syndige jordbærflødeis med fragilité og hvid chokolade; og selvom vi er godt trænede i at fortære store mængder (af især is), så ligger netop denne portion også op til, at man skal dele – lige i KaffeFairs ånd.

”Vi har haft rigtig meget fokus på restauranten her i starten, men vi tror, at Take Away’en har gode muligheder for at vækste endnu mere, når folk vænner sig til, at den er her. Vi ligger ret centralt i et beboet område, så det er jo nemt for de fleste lige at svinge forbi os på vej til eller fra arbejde,” siger Marina og slutter:

Uanset hvad så håber vi, at KaffeFair kan være med til gøre hverdagen både nemmere og hyggeligere for alle, som bruger os – og på alle måder bringe vores gæster tættere sammen. Det må være et ret godt mål.”

Du kan læse mere om KaffeFairs nye afdeling på Strandvejen her.

Har du prøvet MigogAalborgs fordelsklub ClubAalborg?

Som medlem betaler du 35 kr. om måneden – men du skal blot bruge et eller to tilbud for at få langt mere tilbage

Her er nogle af de eksklusive og helt aktuelle tilbud

– Billet til teaterstykket Porno for Begyndere for kun 100 kr.
– Få en burgermenu med gratis, når du køber en på Burger BOOM
– Få -20% på Cafeministeriet
– Spar -20% på Vaca

Få straks adgang til over 30 lignende tilbud lige med det samme – klik her

Lækker mad til hverdagen: KaffeFairs nye koncept kan alle være med på

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Du kender det måske?

Opvasken har hobet sig op i samme luftlag som den filtrede knold på toppen af hovedet, som efterhånden er fast inventar, når man omsider er halvvejs gennem ugen.

Den gastronomiske kreativitet er i samme sølle forfatning. Nu er der en redning i KaffeFairs nye hverdagskoncept: Folkekøkken.

Fra mandag til fredag i tidsrummet kl. 17.00- 20.00 kan aalborgensere invitere deres nabo, ven, partner eller kollega forbi KaffeFair på Strandvejen og spise sig mætte og glade for den nette sum af 85 kr. per mand.

Derudover kan der tilkøbes både forret og dessert – hvilket vil sige, at man på en ganske almindelig hverdagsaften kan forkæle sig selv med en treretters menu for under 200 kr. Dertil kan der opgraderes med en flaske vin for kun 200 kr. eller 40 kr. pr. glas.

Hos MigogAalborg besluttede vi os for at teste konceptet, og besøgete derfor KaffeFair på Strandvejen på en ikke særlig glamourøs, onsdag.

Og på netop sådan en dag er det oplagt at slå vejen forbi KaffeFairs nyeste afdeling.

Stemningen er uformel og hyggelig. Prisen er mere end fair, og man er garanteret ikke at gå sulten i seng.

Gennemført lækkerhed

Denne onsdag stod Folkekøkken-menuen på spansk hakkebøf med bagte grøntsager og krydrede kartofler som hovedret, men vi sprang selvfølgelig også på både forret og dessert – hvilket viste sig, at være et klogt træk.

Forretten var denne dag blomkåls-pannacotta, sprød kalkunchorizo samt grillet ølandsbrød med en lækker cremet grønkålspesto. Frisk og smagfuld og godt afstemt imellem det salte og søde.

Da sidste bid velstegt hakkebøf i hovedretten var sunket, var vi allerede kommet godt rundt fyldt godt op på alle fronter af sansespektret.

Men selvfølgelig måtte aftenen fuldendes med dessert, som denne dag stod på kokkens udvalgte kagetapas bestående af henholdsvis hindbærsnitte, cheesecake, islagkage og brownie.

Det gennemgående for retterne var først og fremmest, at de var velsmagende og ærlige: Man får, hvad man bestiller – og meget mere til.

Der er slet ikke nogen tvivl om, at KaffeFairs køkken har flair for kokkekunsten og ved, hvad der skal til for at få en ganske almindelig hverdagsret til at blomstre, både smags- og udseendesmæssigt:

Det sprøde ølandsbrød knasede i ganen, hakkebøffen smeltede på tungen og garnituren var afstemt, mens kagetapas-tallerkenen sang en duet så sød, at den overgik enhver godnatsang.

Alt i alt en perfekt måde at fejre en ganske almindelig og uformel hverdagsaften på – uden at gå på kompromis med hverken smag eller det gode selskab – og uden at få et hul i pengepungen.

Ugens fristende Folkekøkken-menu bliver løbende præsenteret på KaffeFair’s Facebookside.

Du kan holde dig opdateret her.

Kvalitet og ærlig mad for 85 kr.

KaffeFair Strandvejen er den socialøkonomiske virksomheds seneste satsning. I marts måned kunne de slå dørene op til den nye restaurant og café.

Med denne beliggenhed kan KaffeFair være tilstede i den bydel, hvor mange aalborgensere har deres hverdag. Strandvejen er central, men alligevel tilpas tilbagetrukket fra centrums til tider hektiske stemning.

Det betyder, at der blandt andet har været rum til at dyrke nogle af de folkelige koncepter og værdier, som den socialøkonomiske virksomhed især er kendte for – og stolte af.

Især lørdagsbrunchen og de store månedlige langbordsspisninger, Aalborg Spiser Sammen, har været en bragende succes, og derfor udvider caféen nu med det nye hverdagstiltag, Folkekøkken.

Hverdagsretter med et twist

Som med alt andet hos KaffeFair er der i deres Folkekøkken tænkt over hver en detalje. Foruden at kreere genkendelige livretter med et kulinarisk twist, gør køkkenet også en dyd ud af at tænke forbruget af råvarer bæredygtigt.

“Vi bestræber os på at kunne servere økologisk, folkelig mad med lokale rødder – og vi bruger det, der er i sæson og tænker over, hvordan råvarerne kan indgå som ingredienser på tværs af menuplaner for at reducere den typiske risiko for madspild”, fortæller Jørgen Rasmussen, som er kok i KaffeFair.

Du kan holde øje med menuen hos KaffeFair Strandvejen lige her.

Fylder storcentre til bristepunktet: Gurli Gris kommer til Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Hvem havde troet, at en lille tegneserie-gris kunne fylde storcentre til bristepunktet landet over?

Men sådan er det bare med Gurli Gris. Hun er blevet et globalt fænomen, som er elsket på samtlige kontinenter i verden.

I Kina mente de endda, at det blev så meget med Gurli og hendes skøre familie, at en kinesisk videodelingstjeneste fjernede 30.000 klip med Gurli Gris.

Angiveligt fordi Gurli Gris blev så populær, at hun blev brugt i modkulturer til skade for ‘mainstream værdier.

Fænomenet er skabt i England, hvor hun bærer navnet “Peppa Pig”.

Du kan møde Gurli og Gustav i Aalborg

I Danmark elsker vi derimod den glade gris og hendes lillebror Gustav, og børnene svælger de sjove små tegnefilmen med den lille gris i sig både fra Ramasjang og Netflix.

Nu kan børnene i Aalborg og omegn også møde selveste Gurli Gris. Tegneserie-hittet er for tiden på en større landstour i storcentre, og hvor end de kommer, så fyldes de helt op.

Når efterårsferien starter så kommer Gurli Gris og lillebror Gustav til Aalborg Storcenter. Det sker søndag d. 14 oktober klokken 12.00.

Det bliver en halv times show med søde sang og masser af sjov. Derefter kan alle børn kramme og få et billede sammen med Gurli og Gustav.

Først show og så en selfie med Gurli

Aalborg Storcenter skriver på sin Facebook-side;

“Der vil først være show. Det starter kl. 12.00 og varer ca. 30 minutter. Efter showet får børnene mulighed for at komme helt tæt på deres idoler og hilse på både Gurli og Gustav Gris.

Meet & Greet starter ca. kl. 12.45 og varer til der ikke er flere børn der mangler at møde dem – alt efter hvor mange mennesker der kommer, vil der være pause i løbet af Meet & Greet, da Gurli og Gustav Gris har brug for luft

Stor støtte: I regn og blæst blev der løbet penge ind til Børns Voksenvenner

Skrevet af: Tess Amelung
Manden bag løbet Søren Klinsmann (tv) og kammeraten Carsten Jacobsen
Manden bag løbet Søren Klinsmann (tv) og kammeraten Carsten Jacobsen

Calvin Harris’ store sommerhit ’One Kiss’ brager ud af de to store sorte højtalere, der er placeret uden for indgangen til Utzon Centeret ved Østre Havn.

Måske prøver den desperat at jage de sorte skyer væk, der truer på himlen og tilbagebringe den varme sommer. Men den ser ud til at tabe slaget.

Næsten 200 løbere er blevet sendt afsted på en i alt knap 5,3 kilometer lang rute til velgørenhedsløbet for organisationen Børns Voksenvenner, hvor deltagerne selv kunne vælge, hvor mange de runder, de løb.

Adskillige modige løbere tog den 16 omgange, så det svarede til et marathon, og især ved Kulturbroen var det en udfordring, da man løb i vand til knæene.

Flere steder på ruten står under vand, det styrter ned i flere omgange, og det blæser en halv pelikan. Men folk gennemfører og sikrer, at der bliver støttet op om det gode formål.

Børns Voksenvenner er en landsdækkende humanitær forening med et hovedkontor i København og 41 lokalafdelinger rundt omkring i Danmark, hvor voksne kan søge om at blive ven til et barn, der mangler en ekstra voksen i sit liv.

Børn, som eksempelvis har mistet en forælder eller som altid kun har haft en. Organisationen består primært at frivillige hænder, der får sat vind i sejlene og sørger for en velfungerende organisation.

Han er manden bag velgørenhedsløbet

En af de frivillige er 43-årige Søren Klinsmann, som er manden bag Børns Voksenvenners løbearrangement, som løb af stablen i går lørdag i Aalborg.

Og så er han selv voksenven gennem fem år til Magnus Guldager Slipsager på 13 år. Med 48 sponsorater fra virksomheder primært med base i Aalborg, og en række frivillige fra Børns Voksenvenner i ryggen, har han arbejdet siden begyndelsen af året på at skabe velgørenhedsløbet.

”Jeg lavede aftalen om at benytte Utzon Centeret i januar, og så har jeg arbejdet på det siden marts, hvor jeg fra maj måned brugte hver dag. Det har jeg også gjort siden august.”

 

Søren Klinsmann er en ægte ildsjæl.

Med sin egen fortid som både overvægtig og ordblind, har han viet sit voksenliv til at hjælpe andre, der har brug for ekstra omsorg og vejledning i hverdagen.

Fortid som overvægtig inspirerede

De store vinduespartier oplyser det store rum med det lyse træloft skabt af nu afdøde Jørn Utzon, men de bevidner også om den kommende regn, der truer de løbeglade deltagere langs havnefronten.

Rummet er udsmykket med runde borde beklædt med hvide duge, og på to langborde står store chokoladekager pyntet med click mix og hasselnødsflager klar, til når løberne vender tilbage. Kager, de fleste nok ville have svært ved ikke at kaste sig over.

Men Søren Klinsmann selv – han skal ikke have noget.

Igennem hele sin barn-og ungdom har han været overvægtig. Han elskede mad, slik og så drak han for meget alkohol.

Men glæden ved mad og drikke skulle vise sig at være et uligt kærlighedsforhold. For det satte sine markante og farlige spor, for en dag vejede han 185 kilo.

En december-dag i 2007 tog han derfor en beslutning, der skulle vise sig at være livsændrende for den madglade mand.

”Jeg sagde til mig selv, at nu skulle jeg tabe mig 15 til 20 kilo. Den 7. april 2008 stoppede jeg med at spise kage, slik og chips, og jeg har ikke spist det siden. Jeg kommer aldrig til det igen,” fortæller han.

Medaljen alle deltagere fik

Har løbet 231 halvmarathons og 65 hele

To år efter stopper Søren Klinsmann med at drikke alkohol.

”Det kommer jeg heller aldrig til igen.”, fortæller han med et fastbesluttet ansigtsudtryk.

Siden sin livsstilsændring har Søren Klinsmann løbet 231 halvmarathons og 65 hele af slagsen, og så har benene også taget ham gennem blandt andet fem gange Aalborg Brutal Marathon og The Polarbear Challenge i Grønland.

I dag er han ikke bare 20 men hele 90 kilo lettere og tusindvis af overskud rigere. Det overskud bruger han blandt andet på at være voksenven.

At være voksenven skaber glæde for begge

De første løbere begynder ligeså stille at indtage det store oplyste rum. Det er både voksne og børn, der kommer ind. ”Bare tag alt det kage, I vil, drenge”, råber Søren Klinsmann igennem lokalet til to lyshårede drenge. Det skulle han ikke sige to gange.

”Jeg følte, at nu havde jeg tid og energi til at være voksenven, og jeg havde ikke selv noget barn, og så ville jeg gerne gøre det. Det kræver ikke så meget. I starten troede jeg, at man skulle noget hele tiden, og at det skulle koste penge. Det behøver det ikke.”

Søren Klinsmann og Magnus Guldhammer Slipsager ser nu hinanden cirka hver 14. dag, hvor de blandt andet dyrker motion sammen og tager i svømmehallen.

”Så har jeg en åben folkevogn, den kører vi rundt i om sommeren”, fortæller han med et smil.

For at kunne blive voksenven skal man netop, som Søren Klinsmann, have noget at tilbyde. Birgit Klitgaard Leong er centerleder for Børns Voksenvenner i Aalborg, og fortæller, at det ikke bare er alle, der kan blive voksenven.

”Man skal have ren straffeattest for at blive voksenven. Man skal have tid og være stabil i sit liv, så man bliver et stabilt holdepunkt for barnet.”

For det at være voksenven skal være noget, man virkelig vil, og som man ikke føler som en sur pligt. Birgit Klitgaard Leong fortæller også, at venskabet ikke kun er givende for barnet. At være voksenven giver mindst ligeså meget.

”De synes, det er dejligt. Det er sjovere at være i Zoologisk Have med et barn, end det er at være det selv.”, fortæller hun.

Jeg har vundet en grill

Flere af deltagerne begynder at indtage de runde borde og stille sig i kø til kaffen. Håret på de fleste afslører, at de har været ramt af regnen.

”Jeg har vundet en grill. Jeg er lige flyttet i rækkehus, så det mangler jeg.”, siger en glad kvinde. ”Jeg har aldrig vundet noget før”.

”Det er jo hovedpræmien. Tillykke”, svarer Søren Klinsmann hende.

Gasgrillen er bare en af de sponsorgaver, som bliver givet til dagens løb. Med i præmiepuljen finder man blandt andet også sko, weekendophold og en række gavekort.

Med Søren Klinmanns fortid har han med lørdagens velgørenhedsløb forenet sin passion for løb og sin rolle som voksenven til at sprede glæde for andre igennem en god sag og et godt formål.

Som prikken over i’et kommer Magnus Guldhammer Slipsager ind i rummet knap 5,3 kilometer senere. Plaskvåd i håret. Også ramt af det ubarmhjertige regnvejr.

Han stikker Søren Klinsmann en high five, som spørger ham ”Gik det godt?”, hvortil hans ven svarer med et smil malet i ansigtet ”det var sjovt.”