Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Vestbyens nye spisested: Satser på fredagsmenu og lørdagsbrunch

Af Stine Kjølby Christensen

I marts måned kunne KaffeFair endelig slå dørene op til deres helt nye restaurant og café på Strandvejen.

Med sit socialøkonomiske fokus har KaffeFair et ønske om at forene aalborgenserne i hjertet af vestbyen, og med sine moderne lokaler og 500 kvm. store køkken må det siges allerede at være lykkes.

KaffeFair var tiltænkt som et samlingspunkt i det store kulturhus, hvor flere af FOKUS’ tiltag nu er samlet, men med sin store rummelighed – i både kvadratmeter og hjerterum – skal der også være plads til udefrakommende aalborgensere, som kunne have lyst til at sætte tænderne i et lækkert og jordnært måltid.

Vestbyens nye spisested: Satser på fredagsmenu og lørdagsbrunch

Vestbyens nye spisested: Satser på fredagsmenu og lørdagsbrunch

Menuen er opdelt efter frokost og aften og rummer en lang række spændende hverdagsretter skabt af lokale og sæsonbestemte råvarer: alt lavet fra bunden. Og det er noget, som aalborgensere kan forstå: I hvert fald har restauranten allerede nu vundet sig en god plads i Vestbyen.

Fredagsmenu af årstidens råvarer

Marina Nothlev er kundechef for det nye KaffeFair og lover, at sommeren kommer til at byde på endnu flere lækre indslag fra det kreative køkken.

“Vi er stadig ved at lære os selv og vores nye koncept at kende, men generelt føler vi allerede nu, at vi kan lidt af det hele,” fortæller Maria og uddyber:

“KaffeFair ønsker at hylde fællesskabet og samværet, men vi går i ligeså høj grad op i at kunne servere sundt og lækkert familiemad af høj kvalitet. Vores mad er sæsonbetonet og alt hvad vi serverer, er hjemmelavet.

Desuden arbejder vi på at kunne få de fleste råvarer indhentet fra lokalområdet, så vores menu hele tiden kan tilgodese de efterspørgsler, som vi får.”

Vestbyens nye spisested: Satser på fredagsmenu og lørdagsbrunch

KaffeFair er for eksempel i gang med at udvikle en særlig fredagsmenu til det kommende tiltag Fair Dining.

Her kan man på udvalgte fredage reservere bord i restauranten og få 3-retters menu til en meget fair pris. Og hvis man vil gøre sin start på weekenden ekstra festlig, kan man tilkøbe en ta’ selv vinbuffet til kun 149 kr.

Menuen serveres på samme tid kl. 18.00 ved alle borde, og den gode stemning kan fortsætte helt til kl. 21.30, hvor dørene lukker. Også disse fredage vil årstidens råvarer og lokale leverancer blive tænkt ind i udarbejdelsen af de forskellige menuer.

“Vi er måske ikke en restaurant, man tænker på fredag aften, men vi håber, at vi med vores nye koncept kan lokke endnu flere herned henover sommeren.”

MigogAalborg har ihvertfald tænkt sig at være på pletten d. 15. juni, når KaffeFair lancerer det nye koncept!

Lørdagsbrunch til enhver smag

Et andet koncept, som også allerede er blevet budt hjerteligt velkommen er den lækre brunch, der serveres hver lørdag fra 10-14.

Brunchen serveres “på langs”, hvilket vil sige, at man får et fælles bræt, hvor alle elementerne er samlet – på langs. Dette er KaffeFairs måde at indbyde til fællesskabet på, hvor det primære, foruden den lækre mad, er at kunne få en god snak med hinanden.

Som en ekstra bonus har brunchen også fået en yderst skarp pris, der afgjort må være blandt de billigste i byen: For kun 100 kr. har du valget mellem den klassiske brunch eller nyheden Vegetar Brunch. Børn op til 10 år spiser desuden til halv pris.

Dertil kan man for 50 kr. købe “Ta’ selv drikkevarer”, hvor der er et bredt udvalg af kaffe/te, mælk og hjemmelavet saft af eksempelvis rabarber eller ribs med havtorn.

Vestbyens nye spisested: Satser på fredagsmenu og lørdagsbrunch

“Vores brunch er meget klassisk i den forstand, at den består af velkendte elementer som æg og bacon, ost, skyr med müsli, og forskellige charcuteries,” forklarer Marina.

“Men igen har vi sammensat den ud fra den overbevisning, at maden også skal være sund – blandt andet derfor har vi præsenteret vegetarbrunchen, der allerede er blevet populær, og har præsenteret et nyt segment hernede.”

Men hvorfor er det så lige, at en brunch nødvendigvis behøver at være sund?

“Modsat andre restauranter og caféer, så er vi et sted, hvor nogle folk kommer hver dag. Derfor har vi også et ansvar for, at folk kan få noget ordentligt og nærende mad, og der bliver også sat stor pris på, at vi f.eks. serverer en masse grøntsager til de forskellige retter.

Det ansvar gennemsyrer hele vores forretning, og derfor er det vigtigt, at vi kan tilfredsstille de behov, som der nu engang er.”

Vestbyens nye spisested: Satser på fredagsmenu og lørdagsbrunch
Lørdagsbrunchen findes foreløbigt i to varianter: Klassisk og vegetarisk. På billedet præsenteres en farverig kombination af begge.

Vestbyens nye spisested: Satser på fredagsmenu og lørdagsbrunch

Deleis og lette løsninger

Ugen går på hæld, men det betyder ikke, at KaffeFair gør det samme.

Restauranten har nemlig en tilknyttet Take Away, der holder åbent helt frem til klokken 20 i hverdage og fra klokken 10-14 om lørdagen. Så hvis der indimellem er for få timer i døgnet, så kan KaffeFair tilbyde alt fra hverdagsretter, hjemmebagt brød og kage, økologiske æg og hjemmelavet is – lige til at tage med sig.

Vestbyens nye spisested: Satser på fredagsmenu og lørdagsbrunch

Især den hjemmelavede is i bæger ser ud til at blive et vaskeægte sommerhit.

”Indtil videre har vi kun en enkelt variant, men den burde altså også kunne godkendes af de fleste,” griner Marina og præsenterer os for den syndige jordbærflødeis med fragilité og hvid chokolade; og selvom vi er godt trænede i at fortære store mængder (af især is), så ligger netop denne portion også op til, at man skal dele – lige i KaffeFairs ånd.

”Vi har haft rigtig meget fokus på restauranten her i starten, men vi tror, at Take Away’en har gode muligheder for at vækste endnu mere, når folk vænner sig til, at den er her. Vi ligger ret centralt i et beboet område, så det er jo nemt for de fleste lige at svinge forbi os på vej til eller fra arbejde,” siger Marina og slutter:

Uanset hvad så håber vi, at KaffeFair kan være med til gøre hverdagen både nemmere og hyggeligere for alle, som bruger os – og på alle måder bringe vores gæster tættere sammen. Det må være et ret godt mål.”

Du kan læse mere om KaffeFairs nye afdeling på Strandvejen her.

Har du prøvet MigogAalborgs fordelsklub ClubAalborg?

Som medlem betaler du 35 kr. om måneden – men du skal blot bruge et eller to tilbud for at få langt mere tilbage

Her er nogle af de eksklusive og helt aktuelle tilbud

– Billet til teaterstykket Porno for Begyndere for kun 100 kr.
– Få en burgermenu med gratis, når du køber en på Burger BOOM
– Få -20% på Cafeministeriet
– Spar -20% på Vaca

Få straks adgang til over 30 lignende tilbud lige med det samme – klik her

Del artikel

Andre læser også