Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nu slutter det endelig: Vestbyen er snart befriet for PlusBus-ombygning

Af Nana Sofia Hansen

Vestbyen har længe lignet en byggeplads grundet det igangværende PlusBus-arbejde.

Det er især opgravningen af Kastetvej, der har haft konsekvenser for bydelens borgere og ikke mindst erhvervsdrivende, der har mistet kunder pga. ufremkommeligheden.

Nu er der dog et lys i mørket.

MigogAalborg har talt med Niels Bresemann, der er projektleder for PlusBus i Aalborg Kommune, og han fortæller, at Vestbyen snart er fri fra ombygning og vejarbejde.

“Nu bliver det igen nemmere at færdes på Kastetvej. Det nye fortov og cykelsti er færdige, og de her dage bliver kørt asfalt på vejstrækningen foran Haraldslund,” siger Niels Bresemann, projektleder for PlusBus i Aalborg Kommune.

Den allersidste strækning af Kastetvej – fra Haraldslund til Vestre Fjordvej og Vesterkær Kirke – vil blive ombygget fra slutningen af august.

Aalborg Kommune er lige nu også ved at opbygge endestationen for PlusBus i rundkørsels-området ved Travbanen og Egholmfærgen. Her skal etableres bus-perroner.

Nu slutter det endelig: Vestbyen er snart befriet for PlusBus-ombygning
Der køres i disse dage asfalt til fortovet ved Haraldslund.

Nyt byrum ved Vestbyen Station

PlusBus hjemmeside skriver kommunen yderligere, at arealer på nordsiden af Kastetvej omkring Vestbyens station er færdiggjorte med udgangen af august 2022.

Spurgt omkring, hvad der skal være på de arealer, forklarer Niels Bresemann, at der kommet et nyt byrum.

Udover den nye belægning af gule teglklinker ved Vestbyen Station, som allerede har pyntet, vil Aalborg Kommune snart opstille nye bænke og skraldespande.

De vil også plante en hel masse grønt, så området får karakter af et byrum – en lille oase – for både forbipasserende og rejsende, som venter på toget i Vestbyen.

Seneste nyt