Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Verdenspremiere i 2020: Kendt Aalborg-roman opføres som opera

Af Emil Kjær Jørgensen

En af de mest kendte og elskede bøger om Aalborg er Nordkraft, som er skrevet af nu afdøde Jakob Ejersbo tilbage i 2002.

Nordkraft vandt blandt andet De Gyldne Laurbær og blev en kæmpe succes på landsplan. Den blev senere filmatiseret med blandt andre Thure Lindhardt i en af hovedrollerne.

Og nu bliver Ejersbos univers vakt til live endnu engang. Den danske samtidsroman bliver nu til opera takket være en donation på hele 2.500.000 kroner fra Det Obelske Familiefond.

Det skriver de i dag i en pressemeddelelse.

Verdenspremiere i 2020: Kendt Aalborg-roman opføres som opera

Kan opleves i Aalborg

I 2020 bliver det muligt at opleve romanen på nu, da den opføres som opera i Aalborg.

Målet med operaen er at henvende sig til et bredere publikum og gøre operastoffet mere tilgængeligt – og samtidig forny den klassiske musikdramatik.

 ”Vi er meget glade for at støtte et visionært og ambitiøst projekt som dette, der både nytænker operaen og sætter den i nye sociale sammenhænge, så flest muligt får kendskab til og glæde af den klassiske musik. Det er helt i tråd med vores indsatser for at løfte både det kunstneriske område og kulturlivet i Nordjylland, hvor vi også har vores rødder”, siger direktør i Det Obelske Familiefond, Michael Bjørn Nellemann.

Det er både kendte kræfter og nye talenter, der kommer til at stå bag operaen: Den erfarne librettist og musikhistoriker Nila Parly skal stå for at forvandle romanen til libretto, mens den nyuddannede Signe Lykke fra Det Jyske Musikkonservatorium står for kompositionen.

Herudover vil Rune Skyum-Nielsen, der har skrevet en biografi om Jakob Ejersbo, være tilknyttet som konsulent.

Uropførelsen af operaen bliver i august 2020 i Aalborg.

Derefter følger otte planlagte opførelser i Aalborg og København.

Del artikel