Verdensnyhed hos Brillegalleriet: Her er sommerens solbrillemode

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Sommervejret har ramt Aalborg, og bybilledet er fyldt med solglade mennesker, som udnytter muligheden for at få et skud D-vitamin.

Mange er blevet bevidste om, at huden skal beskyttes i den skarpe sommersol, men det er faktisk mindst ligeså vigtigt, at øjnene får den rette beskyttelse, når det varme vejr skal nydes til fulde.

Vi har før skrevet om Brillegalleriet, som er en af de mest populære brillebutikker i Nordjylland.

Du kan læse historien om familieforretningen her.

Den stilfulde og hyggelige forretning i centrum af Aalborg har også et stort fokus på solbriller, og de kan prale af at have et af byens bredeste udvalg.

Moden i år

Solbriller er blevet en stor del af vores livsstil, og derfor stiller vi også krav til viden om alt lige fra materialerne til det enkelte design.

Brillegalleriet gør en dyd ud af at følge med i den nyeste mode, og tendensen i år er klar.

“Moden i år er især de runde solbriller med en blanding af metal og plastik i stellet. Og så skal glassene helst være helt flade, hvor de normalt buer lidt,” forklarer medindehaveren Henrik Andersen til MigogAalborg.

Ray-Ban er stadig de mest populære solbriller på markedet, og udover et bredt sortiment af det klassiske mærke, fører Brillegalleriet også eksklusive mærker som Tom Ford, Marc Jacobs og Céline.

 Selvom kvalitet og pris ofte hænger sammen, er der dog alligevel store besparelser at hente hos Brillegalleriet.

”Hvis du køber briller med styrke ved os, får du solbriller med tilsvarende styrke med i prisen, så der kan være mange penge at spare,” siger Henrik og fortsætter:

”Fremtiden inden for solbriller er solbriller med styrke. Rigtig mange brillebrugere har brugt clip-on på de almindelige briller, men hvis man først har prøvet et par kvalitetssolbriller med egenskaber som antirefleks osv., så kan man tydeligt mærke og se en forskel.”

Sygeforsikringen Danmark giver derudover fuldt tilskud til solbriller med styrke.

Solbriller til den aktive livsstil

Mange nordjyder har fået et øget fokus på en aktiv livstil; om det så er en løbetur på Aalborg Havnefront, et slag golf eller en mountainbike-tur i de naturskønne omgivelser tæt på byen.

Solbriller kan være en yderst vigtig faktor, når løbeoplevelsen skal højnes eller golfslaget skal forbedres.

Udvalget tæller solbriller til løbere, lystfiskere, cyklister, golfspillere og mange, mange flere.

”Folk har selvfølgelig vidt forskellige ambitioner og behov, og derfor tager vi altid en snak med den enkelte, om deres behov – om man eksempelvis skal have en all-around solbrille fra Adidas eller en mere specialiseret brille fra Oakley,” siger Henrik og uddyber:

”Den enkelte sportsgren stiller vidt forskellige behov, men hvis du først har prøvet en speciallavet brille til eksempelvis løb, så vil du aldrig have andet på, når du løber. Det kan jeg da selv skrive under på.”

Kundeservice i hele brillens levetid

Hos Brillegalleriet kan de også mærke, at kunderne er på udkig efter det helt rigtige par solbriller til denne sæson.

“Solbriller er blevet et statement, og derfor er mange heldigvis blevet meget kvalitetsbevidste. Men en solbrille skal både se smart ud, beskytte øjnene og ikke mindst sidde godt,” forklarer Henrik og fortsætter:

”Derfor er kyndig vejledning meget vigtigt. Vi fortæller ikke, at et par solbriller til 3000 kr. sidder godt, bare for at tjene penge. Vi er ærlige, men samtidig professionelle.”

Den professionelle og nærværende kundeservice er netop det, som Brillegalleriet er blevet yderst populære på, og derfor stopper kundeservicen heller ikke, når solbrillerne er købt.

”Vi har det, jeg vil kalde evig kundeservice, hvis man køber ved os. Solbriller af god kvalitet har en høj levetid, men derfor kan de stadig have brug for at blive rettet til, eller blive ordentligt renset for solcreme eller sand fra stranden.”

Et helt nyt mærke i butikken

Brillegalleriet er bestemt heller ikke bange for at forny sig selv, og i år kan de præsentere en vaskeægte nyhed, som netop er oplagt til brug på stranden, når det danske sommervejr forhåbentlig fortsætter.

De fleste forbinder nok mærket Havaianas med de ikoniske flip-flop sandaler. De har udvidet sortimentet med stilfulde solbriller, som fås i både klassiske og de mere vovede farver.

”De passer perfekt ind i moden lige nu, hvor folk gerne vil skille sig lidt ud,” siger Henrik.

Konkurrence

I samarbejde med Brillegalleriet udlodder vi 1 par valgfrie Havianas solbriller, som skal afhentes i butikken.

Det skal du gøre:

Like opslaget
Skriv i Facebook-opslaget, hvorfor du skal vinde et par nye og smarte Havianas til lige præcis denne sommer.

Snart går det løs: Zulu Sommerbio starter sæsonen i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: TV 2 Presse
Foto: TV 2 Presse

Det er efterhånden blevet en af de faste traditioner, som man glæder sig til i de danske storbyer.

Hvert år tager tv-kanalen TV2 Zulu på sommer-turné, hvor de viser gode film under åben himmel. I år er ingen undtagelse, og faktisk er det sådan, at Zulu Sommerbio åbner sæsonen lige her i Aalborg.

Det sker tirsdag den 31. juli i Skovdalen. Her vises den sjove og spændende film Logan Lucky. Det er skaberne af blandt andet Oceans Eleven og Magic Mike, der står bag filmen, som handler om nogle venner, der har udtænkt den perfekte plan til et kup.

Stjernespækket forestilling

Filmen er totalt stjernespækket med navne som Channing Tatum, Adam Driver, Katie Holmes, Hilary Swank og ikke mindst selveste 007 Aka Daniel Craig.

Tirsdag den 31. juli klokken 21.30 vises Logan Lucky i Skovdalen, og det er ganske gratis. Her kan man tage en masse tæpper med og hygge sig med slik, popcorn og hvad man ellers har med på en bio-tur under åben himmel.

Scorer høj score på en af verdens største filmsider

På filmsiden Rotten Tomatoes, der er en af verdens største på film, scorer Logan Lucky 93%, hvilket er en ret høj score fra både brugere og anmeldere. Det kan du se her

Umiddelbart tegner prognoserne også på, at højtrykket fortsætter med at ligge over Danmark, så vejret bliver med høj sandsynlighed rigtig lækkert.

Du kan se traileren til Logan Lucky lige herunder

Aalborg er som nævnt første destination på Zulu Sommerbios sommerturné. Lidt ærgerligt er det dog, at alle øvrige byer får to dage med to film. Der er ingen forklaring på, hvorfor det er tilfældet, at Aalborg kun får den ene film.

Her er programmet for hele Zulu Sommerbio;

Horsens
2-3 august
The Big Sick
Dan Dream

Sønderborg
4-5 august
Lady Bird
Logan Lucky

Herning
7-8 august
IT
Logan Lucky

Silkeborg
9-10 august
Dan Dream
Ready Player One

Aarhus
12-13 august
Vinterbrødre
IT

København
16-17 august
Lady Bird
Black Panther

Du kan følge Facebook-begivenheden for Zulu Sommerbio i Aalborg her

Danmark Rundt starter i Aalborg: Mange veje afspærres på dagen

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Danmarks største cykelløb PostNord Danmark Rundt køres fra 1. august til 5. august, og her i Aalborg har vi æren af at lægge asfalt til 1. etape, som både starter og slutter lige her i Nordjyllands hovedstad.

Det kommer naturligvis også til at påvirke trafikken, så den 1. august skal du være særligt opmærksom, hvis du har tænkt dig at benytte bilen i Aalborg.

Aalborg Kommune har på deres Facebook meldt følgende ud:

Fra kl 9.15 – 12.00 vil disse veje blive spærret

Østerågade/Boulevarden fra Nytorv til Danmarksgade

Fra 16.00-18.00 vil disse veje blive spærret

Kong Chr. Alle / Dannebrogsgade mellem Hasserisvej & Kastetvej

Kastetvej mellem Dannebrogsgade & Vestre Fjordvej

Skydebanevej mellem Vestre Fjordvej & Mølholmsvej

Mølholmsvej mellem Skydebanevej & Svalegårdsvej

Svalegårdsvej mellem Mølholmsvej & Hasserisvej

Hasserisvej mellem Svalegårdsvej & Naurvej

Naurvej mellem Hasserisvej & Søndre Skovvej

Søndre Skovvej mellem Naurvej & Skovbakkevej

Skovbakkevej mellem Søndre Skovvej & Hasserisvej

Hasserisvej mellem Skovbakkevej & Kong Chr. Alle

Derudover oplyser Aalborg Kommune, at Skydebanevej vil blive spærret fra Garnisonsmuseum til Marina fra kl. 07-21, dog vil der blive åbnet til kunder til Egholm Færgen.

Der vil i tidsrummet være spærret for al krydsende trafik. Men der vil være åbent for gående.

Fed sportsdag i vente

Det hele starter på Gl. Torv i centrum af byen, hvor 120 professionelle cykelryttere er klar til første etape, som strækker sig over 216,6 km. Du kan læse mere om 1. etape her.

Inden opløbet foran Aalborg Racing Arena (Væddeløbsbanen) skal rytterne omkring blandet andet Vrå, Løkken, Pandrup, Brovst, Løgstør, Vindblæs, Veggerby, Nibe, Øster Hornum, Guldbæk og Svenstrup.

Du kan få et detaljeret overblik over hvilke tidspunkter PostDanmark Rundt kommer forbi dit område her.

Løbsdirektør Jesper Worre beskriver ruten på Postdanmarkrundt.dk således:

“Fra starten på Gammeltorv i Aalborg kører vi til Brønderslev, Vrå og ud til kysten og det klassiske sommerferieland, gennem Løkken og videre ned gennem Pandrup. Herefter skal rytterne passere Brovst, inden etapen tager rytterne over Aggersundbroen og ind gennem Løgstør.”

“I Vendsyssel er terrænet rimelig fladt, men fra Løgstør skifter etapen karakter. Herfra skal rytterne køre i et mere kuperet terræn, med mindre og mindre veje frem mod Nibe, hvor dagens største udfordringer og højdemeter er koncentreret på etapekortet. Inden den store finale skal rytterne køre ad små veje ind til Skalborg i udkanten af Aalborg.

“Etapen skal afgøres på en afsluttende rundstrækning med opløb på Skydebanevej ved Aalborg Væddeløbsbane. Her var der senest opløb i 2007 med italienske Francesco Chicchi som vinder. Selve rundstrækningen er ny, og er 7,4 kilometer lang. Den skal gennemkøres tre gange, og rummer en god stigning i Hasseris op ad Skovbakkevej.”

Hele arrangementet starter med underholdning og præsentation af rytterne ved Budolfi Kirke på Gammeltorv fra kl. 09.45. Forventet opløb foran Aalborg Væddeløbsbane kl. 17.20. Etapen vil også kunne følges live på dr.dk/tv og DR1.

PostNord Danmark Rundt køres i 2018 for 28. gang. Fem gange tidligere har Aalborg været startby i løbet. Seks gange tidligere har Aalborg været målby.

Den fulde rute er som følger:

1. august : 1. etape: Aalborg-Aalborg 216,6 km
2. august : 2. etape: Viborg – Vejle 180,5 km
3. august : 3. etape: Næstved – Vordingborg 174,5 km
4. august : 4. etape: Nykøbing Falster enkeltstart 19,1 km
5. august : 5. etape: Faxe – Frederiksberg 194,2 km

Himlen for G&T elskere: Kom til ginfestival i Salling

Skrevet af: Michael Qureshi

Elsker du gin, så bør du gøre dig selv den tjeneste at tage til ginfestival om tre ugers tid.

Stormagasinet Salling i Aalborg afholder en Ginfestival onsdag den 15. august mellem 13-18.

Her serveres der smagsprøver fra mere end 30 forskellige gin fra nogle af de dygtigste ginleverandører både nationalt og internationalt.

Flere af producenterne er selv tilstede i løbet af dagen, hvor de deler ud af deres viden og giver gode tips. Du kan helt sikkert få opskriften på den perfekte G&T!

“Der er 100 pladser til festivallen. For at få adgang skal du købe et klassisk gin & tonic-glas til 75 kroner. Herefter kan du smage på et bredt udvalg af gin fra både Danmark og udlandet samt høre historien bag hver eneste gin,” fortæller Salling Super.

Foto: Salling Super

Speciel dag med fokus på gin

Der plejer også at være rabat på gin blandt det store udvalg i Salling Super. Salling har gennem det seneste år haft stor succes med at afholde det de selv omtaler som festivaler lige fra chokolade, lakrids, vin, gin, rom og meget andet.

Salling Super har et af de bredeste sortimenter i byen, og har også fremstillet deres egen gin i samarbejde med Njord. Stormagasinet har samtidig et bredt udvalg af rom, whiskey og specialøl.

Du kan læse mere om eventet her