Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Helt unikt i Aalborg: Sommerballet med udsigt over Limfjorden

Af Nathalia Hentze Nielsen

Nu får du en helt unik mulighed for at opleve både ballet, opera og klassisk musik fra absolut øverste hylde – og under åben himmel – når Verdensballetten igen lægger vejen forbi Musikkens Hus.

Akkurat som forrige år lægger Verdensballetten vejen forbi pladsen ved Musikkens Hus med en forestilling bestående af klassisk ballet, moderne dans, ny koreografi, arier fra operaens verden og klassisk musik på violin og klaver.

Forestillingen finder sted tirsdag den 2. august klokken 19.30.

De ypperste dansere

Verdensballetten præsenterer solodansere fra nogle af de ypperste balletkompagnier såsom The Royal Ballet, Staatsballett Berlin og ikke mindst Den Kongelige Ballet i København.

Sammen med operasangere og musikere giver danserne publikum en helt unik forestilling, hvor både ballet, opera og klassisk musik på smukkeste vis smelter sammen under åben himmel og i ganske særlige rammer.

En sommerlet og uhøjtidelig kunstnerisk oplevelse på højt internationalt niveau, der taler til såvel feinschmeckeren som den nysgerrige kulturturist, men også dem, der ønsker at opleve ballet og opera for første gang.

Aftenens forestilling på Musikkens Plads ledes af tenor og konferencier Jens-Christian Wandt, som med sin elskelige og lune facon præsenterer en finkulturel forestilling i øjenhøjde, hvor alle kan være med.

Pas de deux til Dronning Margrethe

Den unge fremadstormende koreograf Tobias Praetorius, som til daglig er solist ved Den Kgl. Ballet i København, vil til årets forestilling kreere en ny pas de deux til Astrid Elbo og Alban Lendorf.

En pas deux, der dedikeres til Dronning Margrethe, og som er en særlig hyldest til Majestæten i anledning af hendes 50-års regentjubilæum.

Tobias Praetorius har været tilknyttet Verdensballetten siden 2019 både som balletdanser og som koreograf.

Køb billetter til forestillingen her.

Hvad: Oplev Verdensballetten under åben himmel
Hvor: Musikkens Plads foran Musikkens Hus
Hvornår: Tirsdag den 2. august, kl. 19.30