Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Verdens største: Spektakulær Red Bull-konkurrence kommer til Aalborg

Af Emil Kjær Jørgensen
PR-foto
PR-foto

Vil du opleve noget helt spektakulært i Aalborg, så skal du sætte kryds i kalenderen den 1. juli.

Igen i år dyster nogle af Danmarks bedste og mest lovende streetdansere i den store én-mod-én Red Bull Dance Your Style-konkurrence.

Aalborg og Odense vil være værter for de to kvalifikationsrunder, mens finalen skal afgøres i Aarhus.

Det skriver arrangørerne i en pressemeddelelse.

Den 1. kvalifikation finder sted ved havnefronten i Aalborg den 1. juli.

2. kvalifikation afholdes i Odense den 8. juli, hvor Havnepladsen udgør rammen. Den nationale finale løber af stablen i ved Bispetorvet i Aarhus den 29. juli.

Publikum bestemmer vinderen

Konkurrencen fungerer således, at de fire bedste dansere fra Aalborg og Odense går videre til den nationale finale i Aarhus.

Her sikrer den nationale vinder sig en tur til Red Bull Dance Your Style-verdensfinalen i Frankfurt den 4. november, hvor de bedste dansere fra flere end 30 lande vil battle om titlen som “Verdensmester”.

Streetdance-konkurrencen skiller sig særligt ud på én bestemt måde: Det er publikum, der udgør dommerpanelet.

Publikum afgiver deres stemme ved at hæve deres stemmekort, som enten er røde eller blå – samme farve som den del af dansegulvet, hvor deres favoritdanser optræder.

En DJ styrer musikken og giver danserne uforudsigelige hits at danse til. Dette giver tilskuerne mulighed for at se, hvor dygtige danserne er til at tilpasse sig forskellige beats. Danserne kan derfor aldrig vide, hvilket nummer der kommer som det næste.

Sidste års vindere med som wildcards

Udover de otte forhåndskvalificerede dansere i Aalborg og Odense har yderligere otte udvalgte dansere sikret sig et wildcard.

Blandt disse wildcards er sidste års vinder, Ida Vibe, og hendes landsmand Hector Frisken, der begge repræsenterede de rød-hvide farver ved Red Bull Dance Your Style World Final i Sydafrika i 2022. De er enige om, at Red Bull Dance Your Style er noget helt særligt og fungerer som et springbræt for dansere.

“Red Bull Dance Your Style er en fantastisk platform for dansere. Red Bulls events har et stort publikum, så det er et fantastisk sted for os at få vores navne ud i verden,” udtaler Ida Vibe.

Hun bliver fulgt op af Hector, som sidste år dansede sig til en placering blandt top-8 ved verdensfinalen.

“Red Bull Dance Your Style er bare et megafedt event. Eventet betyder rigtig meget, fordi det er sjovt, og der er altid gode vibes.”

Red Bull Dance Your Style er gratis. Alle er velkomne til at komme og se på og give deres stemme til kende. Pladser fungerer efter først-til-mølle-princippet.

Læs mere om Red Bull Dance Your Style her.

Del artikel

Andre læser også