Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Verdens hurtigste pianist: Musik-fænomen spiller kendte hits i Aalborg

Af Emil Kjær Jørgensen
Pressefoto
Pressefoto

Den 1. oktober venter der en musikalsk oplevelse af de helt store, når den ungarske verdensrekordholder af “Verdens hurtigste pianist”, Peter Bence, folder sig ud i Koncertsalen i Musikkens Hus.

Han har taget internettet med storm med sine unikke fortolkninger af nogle af verdens største hits.

Peter Bence’s fortolkning af Michael Jacksons Bad, som han lagde på YouTube i 2015, blev hans helt store gennembrud.

Videoen blev i løbet af et par dage en viral sensation med mere end 10 millioner visninger, og i dag har hans mange storslåede arrangementer af aktuelle og klassiske hits tæt på én milliard visninger på internettet kombineret.

Verdens hurtigste pianist: Musik-fænomen spiller kendte hits i Aalborg
Pressefoto

En helt særlig gæst

Peter Bence er både pianist, komponist og musikproducer, og der venter publikum pianospil af allerhøjeste (og hurtigste) karat.

Han har etableret sig som en af verdens bedste pianister med sin udfordrende og karakteristiske stil, der nedbryder barrierer mellem klassisk og pop, og med 765 tryk på tangenterne på ét minut er han tilmed indehaver af titlen som ”Verdens hurtigste pianist” i Guinness World Records.

Især hans evne til at forvandle et enkelt piano til det, der lyder som et helt orkester, giver genklang i mere end én forstand.

Kunne spille klaver som 2-årig

Allerede fra toårsalderen kunne Bence spille melodierne fra sine yndlingstegnefilm direkte efter gehør på sine bedsteforældres klaver, og hurtigt fik omverdenen øjnene op for talentet, der blev optaget på Franz Liszt University of Music i Debrecen, selvom han kun lige var kommet i skolealderen.

At det gik sådan, er måske ikke så mærkeligt taget i betragtning af, at han som syvårig komponerede sit første originale værk, og som 11-årig udgav han sit første soloalbum. Så det er hævet over enhver tvivl, at vi har at gøre med et unikum.

Hans oprindelige interesse som barn for Mozart og Chopin udviklede sig gennem teenageårene til en stærk fascination af filmmusik, der gav ham muligheden for at udforske sig selv musikalsk på helt nye måder.

Verdens hurtigste pianist: Musik-fænomen spiller kendte hits i Aalborg
Pressefoto

Efterfølgende er popmusikken også blevet inddraget i hans repertoire, hvilket betyder, at han i dag peger på alt fra Michael Jackson og Queen til Bach og Mozart som sine inspirationskilder.

De seneste fire år har han spillet udsolgte koncerter i mere end 40 lande, inklusive Operahuset i Sydney, Lotte Concert Hall i Seoul og Wiener Stadthalle. I 2020 udgav han albummet, The Awesome Piano, og røg direkte til tops på iTunes i en lang række lande.

I dag anses han for at være en pianist, der både har revolutioneret måden at spille på et klaver og er en af de største inspirationskilder for de kommende generationer af pianister.

Hvad: Peter Bence
Hvor: Musikkens Hus
Hvornår: 1. oktober kl. 19.30

Du finder billetinfo her.

Del artikel