Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ventetiden er forbi: Nu åbner Danmarks største rutsjebane i Fårup Sommerland

Af Emil Kjær Jørgensen

Nu kan danskere med trang til et adrenalinsus udover det sædvanlige endelig sætte sig til rette i Danmarks største rutsjebane, når Fårup Sommerland lørdag 9. april kl. 10.15 klipper snoren til årets største nyhed, Fønix.

Rutsjebanen er 40 meter høj og 905 meter lang, har en topfart på 95 kilometer i timen og er parkens med afstand største forlystelsesinvestering.

Ventetiden for forlystelsesglade gæster og internationale rutsjebaneentusiaster er nu langt om længe forbi. Lørdag klokken 10.00 åbnes sluserne til Danmarks med afstand største rutsjebane, Fønix i Fårup Sommerland, og det er således endelig muligt at tage plads og spænde sikkerhedsbæltet i den 40 meter høje og 905 meter lange rutsjebane med en topfart på 95 kilometer i timen.

Ventetiden er forbi: Nu åbner Danmarks største rutsjebane i Fårup Sommerland

“Jeg kaldte det en historisk dag i Fårup Sommerland, da vi kunne afsløre nyheden om Fønix sidste år. Nu står vi foran den officielle åbning, og jeg må i sandhed sige, at det nu kilder endnu mere i maven. Vi er utroligt stolte over, at vi her i Nordjylland nu kan bryste os af at have Danmarks absolut største rutsjebane, hvilket kommer til at sætte et markant aftryk i både det danske og internationale forlystelseslandskab,” siger Niels Jørgen Jensen, direktør i Fårup Sommerland.

Udover at være Danmarks største rutsjebane er Fønix også den hurtigste og højeste i Danmark, ligesom rutsjebanen udsætter gæsterne for mest såkaldt airtime – oplevelse af vægtløshed – i Skandinavien med 14 forskellige elementer som drop, loops og twists. Samtidig introducerer Fønix som den første rutsjebane i verden et såkaldt stall loop, hvor det klassiske loop kombineres med en omvendt camelback, der giver en oplevelse af vægtløshed i 2,5 sekunder.

Ventetiden er forbi: Nu åbner Danmarks største rutsjebane i Fårup Sommerland

Største nyhed i dansk rutsjebanehistorie

Både danske og internationale rutsjebaneentusiaster har derfor set forventningsfuldt frem mod åbningen af Fønix:

“Det er den største nyhed, vi nogensinde har været vidne til i dansk rutsjebanehistorie, og det er formentlig også den største tilføjelse i år på den europæiske rutsjebanescene. Der er tale om en størrelsesorden, vi ikke tidligere har set herhjemme, og derfor har vi i rutsjebanekredse talt om Fønix lige siden, at den blev offentliggjort sidste år. Vi har glædet os utroligt meget til åbningen, fortæller Kian Kronvang, formand i CoasterClub Denmark.

Fårup Sommerland har investeret tæt på 100 mio. kr. i Fønix, hvilket gør rutsjebanen til den største forlystelsesinvestering i parkens historie. Næststørste investering skete i 2013, da Fårup Sommerland præsenterede forlystelsen Orkanen til 44 mio. kr.

“Med denne historiske investering ser vi nu ind i en utrolig spændende sæson i Fårup Sommerland, og vi tror og håber på, at vi med så markant en tilføjelse kan tiltrække både danske og internationale gæster til gavn for både Fårup Sommerland samt den øvrige danske turismebranche som helhed,” lyder det fra Niels Jørgen Jensen

Den officielle indvielse af Fønix sker lørdag 9. april kl. 10.15, hvor snoren til forlystelsen klippes.

Ventetiden er forbi: Nu åbner Danmarks største rutsjebane i Fårup Sommerland

Fakta om Fønix:

  • Danmarks største rutsjebane
  • 40 meter høj og er dermed Danmarks højeste rutsjebane
  • Danmarks hurtigste rutsjebane med en topfart på 95 km/t
  • 905 meter lang og er dermed Danmarks længste loop-rutsjebane.
  • Første rutsjebane i verden med et såkaldt stall loop, hvor man udsættes for negativ G-påvirkning og dermed oplever vægtløshed hængende på hovedet.
  • 14 momenter, hvor passagererne oplever vægtløshed. Dermed er Fønix den rutsjebane i Skandinavian med mest såkaldt airtime, der er følelsen af vægtløshed, som opstår når kroppen udsættes for negativ G-påvirkning.
  • Opført af en af verdens førende rutsjebaneproducenter, Vekoma fra Holland.
  • Koster ca. 100 mio. kr. og er med afstand største forlystelsesinvestering i Fårup Sommerlands 47-årige historie.
  • Næststørste investering skete i 2013 med forlystelsen Orkanen, der kostede parken 44 mio. kr.