Galt eller genialt?: Fastelavnsbolle med romkugle er tilbage
Der er stadig 34 dage til fastelavn. Og cirka samme antal fastelavnsboller har vi allerede nedlagt på redaktionen.
De sidste par år er de runde, søde boller blevet hypet ud i det ekstreme, og flere og flere melder sig ind i kampen om at lave byens bedste.
Hos Vejgaard Bageri, der efterhånden må kategoriseres som ét af Nordjyllands bedste bagerier, er man nu også kommet ud af starthullerne.
At kalde Vejgaard Bageri populær er nærmest en underdrivelse, for siden åbningen i 2018 har de trukket lange køer og store overskrifter for deres fantastiske bagværk – hvor alt er lavet fra bunden.
Vejgaard Bageri har tre forskellige fastelavnsboller at vælge mellem i år: Creme og ristet marcipan, hindbær og … borgmestermasse og Romkugle.
Og så til kun 20 kr. pr. stk …
Sådan smager de
Fælles for dem er den gammeldaws dej, der omfavner fyldet i midten. Dejen er, med deres egne ord, “en fed gærdej”.
Efter at have testet dem må vi bare erkende, at det er lige præcis, hvad den er.
Vi var især spændte på romkuglen, der jo er den mest innovative blandt årets varianter.
Dommen blev: “Den er god. Og klam. På den gode måde”.
Fastelavnsbollen indeholder nemlig alt det, man drømmer om, når man indtager en gammeldags fastelavnsbolle … og så tilføj lige et skud virkelig god romkugle, der ikke ligefrem gør oplevelsen værre.
De to (ved siden af romkuglen) “kedelige” varianter gjorde det også godt.
Der er skruet helt op for blødhed, fyld og kalorier – og hvis ikke vi var blevet så tunge i r**** af at spise dem, så var vi steget til vejrs af ren og skær lykke.
Hvis du vil være sikker på, at få en bid af kagen … så at sige … så er det en rigtig god idé at forudbestille de små mirakler hos Vejgaard Bageri.