Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Lave priser og ingen dikkedarer: Nyt nordjysk elselskab slår dørene op

Af Emil Kjær Jørgensen

kWh, fastpris, variabel pris, abonnement, tariffer, gebyrer, skatter, afgifter, transportbetaling …

At forstå en elaftale er lige så nemt som at forudsige, hvornår broen er oppe.

Men nu er der snart snusfornuftig, lokal hjælp at hente.

Et nyt nordjysk elselskab med navnet Vedvarende har nemlig slået dørene op i hjertet af Aalborg

(psssst! MigogAalborgs læsere kan tilmed spare 200 kr. på den første elregning – men mere om det senere)

“Strøm er strøm, og nogle af de helt store andelsejede selskaber er efterhånden blevet så store, at deres setups ikke længere er klare og gennemsigtige. Dét vil vi gerne udfordre,” fortæller den nordjyske erhvervsprofil René Kolmos, som er hovedmanden bag det nye elselskab, Vedvarende.

“Vi mener der er plads i branchen til nogle mindre spillere, hvor fokus er på den gode service og billige elpriser. Hos Vedvarende betaler man ikke for store dyre lokaler og høje direktørlønninger,” fortsætter René.

Men hvad koster det så?

Strøm er jo “bare” strøm.

Når du trykker på stikkontakten for at tænde kaffemaskinen eller lade telefonen op, så kan du ikke mærke forskel på, om du har det ene elselskab eller det andet.

Det eneste sted, du kan mærke en forskel er på det beløb, du skal betale for din strøm. Så “Hva’ koster’d?” ved Vedvarende?

Vedvarende har holdt det helt simpelt, så du kan blot vælge én type elaftale, der udelukkende har variabel strøm.

Med variabel strøm er du nemlig sikker på at udnytte de billige perioder til at spare penge på elregningen.

Elaftalen er uden abonnement, og med et lille tillæg til den rene strømpris på 12 øre. Du betaler altså kun for den strøm, som du bruger. Ingen hokus pokus. Og du vælger selv, om du vil betale kvartalsvist eller hver måned. 

“Ofte skal man som forbruger forholde sig til indviklede introduktionspriser, hvor man får seks måneders billig strøm, hvorefter elprisen stiger, nogle gange voldsomt.

Der har vi valgt en anden tilgang, hvor vi beholder samme lave pris gennem hele perioden, vores kunder er hos os.

Det synes vi er mere simpelt og gennemskueligt. Og så hader vi selv lange bindingsperioder, så det har vi altså valgt helt fra” siger Vedvarendes direktør, Rene Kolmos. 

“Vi har valgt at holde det enkelt og overskueligt for vores kunder, så de ved præcis, hvad de giver per måned i strøm.

De varierende elpriser og diverse afgifter til staten kan vi naturligvis ikke gøre noget ved, men derudover er vores mantra i stort set alt hvad vi gør: Hold det simpelt og ligetil. Det er – igen – nok den nordjyske tankegang, der dominerer,” forklarer René med et smil.

Går forrest i den grønne omstilling

Vedvarende har desuden gjort det nemt for alle kunder at tilvælge grøn strøm. For 19 kr. ekstra pr. måned kan din strøm være 100 % grøn.

“Vi har naturligvis et stort fokus på grøn strøm, men vi ønsker ikke at tvinge nogen til at betale ekstra for den del. Derfor er det et aktivt tilvalg, som vi naturligvis vil opfordre alle til at benytte sig af.  

Med et kryds ved grøn strøm køber vi certifikater på, at strømmen man bruger kompenseres i form af produktion af strøm fra vindmøller,” forklarer René.

Lave priser og ingen dikkedarer: Nyt nordjysk elselskab slår dørene op
Réne og Karin

Den nordjyske tankegang dominerer

Vedvarende har naturligvis allerede lavet en overskuelig og informativ hjemmeside, hvor du kan finde al relevant info om elselskabet.

Men For Vedvarende er det også vigtigt at være fysisk synlige i bybilledet. Man gemmer man sig ikke væk i udlandet – eller i et fancy kontor i toppen af et højhus.

Du finder Vedvarende i Steen Blichers Gade 10 i midtbyen, hvor man er placeret lige ud til gaden – i øjenhøjde med nordjyderne.

“Vi har ikke brugt penge på store og flotte lokaler, men vi lægger i stedet vægt på at være et lokalt elselskab uden fancy dikkedarer, som man nemt kan komme i kontakt med,” forklarer Renè.

Han har taget sin hustru, Karin Lykke Nielsen, med ombord på rejsen.

Hun står primært for kommunikation og marketing, men da det er et lille team, har begge flere kasketter på i løbet af en dag.

“Man er altid velkommen til at besøge os, hvis man gerne vil høre mere om, hvad vi kan tilbyde,” forklarer René.

Spar 200 kr. med MigogAalborg

Vi elsker at forkæle vores læsere med gode tilbud, og derfor spurgte vi naturligvis også Vedvarende, om de ikke kunne give et godt tilbud ( … vi er jo trods alt i Nordjylland).

Det var Vedvarende heldigvis helt friske på, og vi kan derfor – helt eksklusivt – tilbyde læsere af MigogAalborg en attraktiv elaftale, hvor man på den første elregning får 200 kr. retur til sin konto. 

Hvis du tilmelder dig via dette link, sker det helt automatisk.

Du finder mere info om Vedvarende her.

Del artikel

Andre læser også