Ved du, hvad du skal efter sommerferien?

Skrevet af: Martin M. Jørgensen

Hvad end du går i 9. eller 10. klasse, så er det nu, du skal begynde at overveje, hvad du skal efter sommer, for om kort tid skal mange til at træffe en beslutning om, hvilken ungdomsuddannelse der lyder tiltagende. Valget kan for mange virke meget uoverskueligt, fordi det er det næste skridt på vejen mod at blive voksen, og derfor er der mange overvejelser, der skal tages i betragtning. Der findes nemlig mange muligheder, fordi der findes mange forskellige slags ungdomsuddannelser, hvor de enten kan være rettet mod et job eller forberede dig på at læse videre. Hvis du har brug for inspiration til, hvad der findes af muligheder, kan du med fordel læse med nedenfor.

Den boglige vej

Hvis du er meget boglig anlagt, og altid har haft flair for det faglige, og ved, at du gerne vil læse videre, så er en gymnasial uddannelse nok vejen for dig. Her kan du vælge mellem hhx, htx eller stx. Hvis du har taget 10. klasse, kan du også tage en hf. Med en af disse gymnasiale uddannelser kan du søge ind på en videregående uddannelse efter som for eksempel et universitet.

Hvis du er mere praktisk anlagt

Er du en af dem, som er træt af at sidde og lytte, og gerne vil ud og arbejde med noget mellem hænderne, kan det være, at en erhvervsuddannelse er mere noget for dig. Flere og flere unge vælger denne løsning, fordi de ønsker en praktisk tilgang til deres uddannelse. En erhvervsuddannelse tager typisk mellem 2 og 5 år, hvor uddannelsen veksler mellem skole og praktik. Hvis du overvejer at tage en erhvervsuddannelse lige efter 9. klasse, findes der flere forskellige valg. Om det er anlægsstruktør, murer, tømrer eller noget helt fjerde, er dette vejen for dig, som ønsker en fysisk krævende hverdag.

Du kan godt skifte valg

Mange bliver nervøse, når de skal vælge, fordi de føler, at det er noget, de skal lave resten af livet, men husk, at du altid kan skifte senere, hvis du gerne vil prøve kræfter med noget andet.

Legendarisk quiz går online: Dyst med i sofaen og støt et formål

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

The Wharf er kendt (og elsket) for deres store udvalg af drikkevarer, og ikke mindst de legendariske pub-quizzer, hvor man i hold skal svare på 40 spørgsmål inden for alt mellem himmel og jord.

Men gaderne (og barerne … og øl-glassene) står tomme lige i øjeblikket, og derfor må vi nøjes med at hygge os #sammenhverforsig.

Det bliver der også rig mulighed for tirsdag den 14. april, hvor The Wharf traditionen tro afholder Pub Quiz, men denne gang i en online version.

Men det er ikke kun deltagelsesformen, der er anderledes.

Støt et godt formål

I stedet for at betale et beløb for at deltage i quizzen, opfordrer The Wharf i stedet til, at man donerer pengene til Røde Kors og deres arbejde for at bekæmpe COVID-19 over hele verden.

De har oprettet en indsamling her, som man kan støtte – også selvom man ikke deltager i quizzen.

Derfor er der heller ingen kontante præmier til denne særudgave af quizzen, men hvad gør det også, når man støtter et godt formål og samtidig kan få håneretten over de andre deltagere.

Quizzen består som altid af 40 spørgsmål, som man kan svare på i god ro og orden i sofaen.

Man dyster i Zoom-app’en, og nærmere detaljer vil følge på begivenheden på Facebook, når quizzen nærmer sig.

Hvad: Pub Quiz Online
Hvor: Lige hvor du har lyst
Hvornår: Tirsdag den 14. april kl. 19.00

Du finder mere info her.

Du støtter indsamlingen lige her.

Helt genialt: Populær isbutik i Aalborg lancerer træstamme-is

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Hvis der er noget, som vi virkelig har brug for i disse Corona-tider, så er det i den grad selvforkælelse.

Solen skinner i dag, og man får lyst til is.

Derfor er vi bare nødt til at bukke og løfte hatten i respekt for seneste initiativ fra Paradis i Aalborg.

Hvis der er noget de fleste danskere elsker, så er det en god is eller en træstamme fra bageren.

Men hvad nu hvis du slet ikke behøver at vælge mellem de to elementer?

Klar med kold nyhed

Det kan ikke komme som en overraskelse for nogen, at Paradis Is i Aalborg selvfølgelig er klar med endnu en kold nyhed.

Denne gang har de produceret en træstamme-is. Prøv lige at hør hvor lækker den lyder;

Is med chokolade, marcipan, chokolade stykker og romsmag.

Det lyder som HIMLEN for is- og kageelskere.

Det bedste af det hele? Paradis er i Corona-tider for første gang nogensinde begyndt at bringe ud, så du kan få træstamme-is leveret direkte til din hoveddør.

Åbner på havnen

Her i Aalborg finder du både Paradis i Aalborg Storcenter og i Algade og Reberbansgade.

Sidste år åbnede de deres fjerde butik i Aalborg nede på havnefronten, og den genåbner her i påsken.

Det sker på søndag, hvor du kan købe masser af lækkerier – men husk nu at holde god afstand til de andre ishungrende nordjyder.

Stor politiaktion i Aalborg i morges: 26-årig anholdt i verserende terrorsag

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Rigspolitiet
Foto: Rigspolitiet

I forlængelse af den fortsatte efterforskning i en større sag om planlægning af terror har Københavns Politi tidligt i morges anholdt en 26-årig mand i Aalborg. Det er sket i tæt koordination med Nordjyllands Politi.

Det skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Anholdelsen af den 26-årige har relation til den store politi-aktion den 11. december 2019, hvor en række personer, heriblandt den 26-årige, blev anholdt flere steder i landet i en tæt koordineret aktion mellem Københavns Politi, flere andre politikredse og PET.

”Efterforskningen er fortsat og har ført til, at mistanken mod den 26-årige nu er så betydelig, at han skal fremstilles i grundlovsforhør. Dagens anholdelse er sket i godt samarbejde med vores kolleger i Nordjyllands Politi. Af hensyn til efterforskningen, kan jeg desværre ikke gå i flere detaljer på nuværende tidspunkt,” siger leder af Afdeling for personfarlig kriminalitet i Københavns Politi, vicepolitiinspektør Brian Belling.

Den 26-årige vil blive fremstillet i Dommervagten i Københavns Byret fredag kl. ca. 13. Her vil Københavns Politi begære om lukkede døre.