ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ved du, hvad du skal efter sommerferien?

Af Annoncør

Hvad end du går i 9. eller 10. klasse, så er det nu, du skal begynde at overveje, hvad du skal efter sommer, for om kort tid skal mange til at træffe en beslutning om, hvilken ungdomsuddannelse der lyder tiltagende. Valget kan for mange virke meget uoverskueligt, fordi det er det næste skridt på vejen mod at blive voksen, og derfor er der mange overvejelser, der skal tages i betragtning. Der findes nemlig mange muligheder, fordi der findes mange forskellige slags ungdomsuddannelser, hvor de enten kan være rettet mod et job eller forberede dig på at læse videre. Hvis du har brug for inspiration til, hvad der findes af muligheder, kan du med fordel læse med nedenfor.

Den boglige vej

Hvis du er meget boglig anlagt, og altid har haft flair for det faglige, og ved, at du gerne vil læse videre, så er en gymnasial uddannelse nok vejen for dig. Her kan du vælge mellem hhx, htx eller stx. Hvis du har taget 10. klasse, kan du også tage en hf. Med en af disse gymnasiale uddannelser kan du søge ind på en videregående uddannelse efter som for eksempel et universitet.

Hvis du er mere praktisk anlagt

Er du en af dem, som er træt af at sidde og lytte, og gerne vil ud og arbejde med noget mellem hænderne, kan det være, at en erhvervsuddannelse er mere noget for dig. Flere og flere unge vælger denne løsning, fordi de ønsker en praktisk tilgang til deres uddannelse. En erhvervsuddannelse tager typisk mellem 2 og 5 år, hvor uddannelsen veksler mellem skole og praktik. Hvis du overvejer at tage en erhvervsuddannelse lige efter 9. klasse, findes der flere forskellige valg. Om det er anlægsstruktør, murer, tømrer eller noget helt fjerde, er dette vejen for dig, som ønsker en fysisk krævende hverdag.

Du kan godt skifte valg

Mange bliver nervøse, når de skal vælge, fordi de føler, at det er noget, de skal lave resten af livet, men husk, at du altid kan skifte senere, hvis du gerne vil prøve kræfter med noget andet.

Del artikel