VB i Top 3: Her er Danmarks bedste bøfsandwich

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Foreningen Danmarks Bedste Bøfsandwich har eksisteret siden 2012, og anmeldernes (De Brune Riddere) fornemmeste opgave at korsfare land og rige rundt for hvert år at finde og kåre Danmarks Bedste Bøfsandwich med sovs.

Restaurant Vestre Baadelaugs bøfsandwich er den mest kronede i danmarkshistorien: Tre 3. pladser, én 2. plads og én 1. plads er det indtil videre blevet til.

Og nu er det endelig blevet offentliggjort, hvem der har lavet Danmarks bedste bøfsandwich anno 2019.

Og minsandten om ikke hele Aalborgs brune perle igen er at finde helt i toppen af skalaen:

Andenpladsen går til 2013-vinderen, Restaurant Vestre Baadelaug i Aalborg, der er et glimrende bevis på, at man med en dedikeret indsats kan blive ved med at forbedre sig og levere noget som år for år bliver bedre og bedre,” skriver Danmarks Bedste Bøfsandwich.

Dermed er restauranten rykket et trin op i forhold til sidste år, hvor det blev til en delt tredjeplads.

Hvis du overvejer et besøg på restauranten, må vi hellere lige oplyse, at man er i gang med en større renovering af lokalerne, men forventer at åbne onsdag d. 22. januar igen.

Læs også: Toprestauranter er med: 3 retter for 225 kr. i Aalborgs nye restaurant-festival

Et studie i gaffelvenlighed og brun kærlighed

De Brune Riddere var da også fulde af lovord, da de besøgte Vestre Baadelaug tilbage i oktober.

“Det første ens tryllebundne øjne møder på serveringen, er sovsen.

Et studie i gaffelvenlighed og brun kærlighed. Den smyger sig om retten, så man overvejer om man måske kunne bruge den på væggene hjemme i stuen? Måske ikke så praktisk, men uden tvivl de mest velsmagende vægge i landet.

For det er nemlig ikke kun viskositeten der spiller – det gør smagen også. En dybde i smagsnuancerne der får Marianergraven til at virke som et forkølet soppebassin i Lalandia.

Eminent og med en flot saltbalance, så vi ender med en nominering for Danmarks mest kælne brune sovs!” skriver Danmarks Bedste Bøfsandwich på Facebook.

Derudover har DBB også kun ros tilovers for den hjemmelavede remoulade, der indeholder masser af smag og tyngde.

“Bollen er det der gør mindst væsen af sig i Aalborg, uden at den på nogen måde er dårlig eller kedelig. Dertil nogle dejlige syltevarer, hvor både rødbeder og agurkerne udmærker sig med god sødme, syre og bid.

Faktisk så godt at de også kaster en nominering af sig.”

Vinderen findes i Skanderborg

Vil du gerne prøve vinderen, skal du en tur sydpå.

Rasses Skovpølser i Skanderborg er nemlig landets bruneste komet og vinder Danmarks Bedste Bøfsandwich i 2019.

“I Skanderborg Dyrehave er man vant til fornemme stjerner – fra Britney Spears over 50 Cent til Whigfield.

Og ligesom i 2017, skal alle stjernerne nu igen dele spotlightet med landets bruneste komet: Rasses Skovpølser.

De har igen i 2019 bevist, hvordan man skruer Danmarks Bedste Bøfsandwich sammen med brundommeligt stjernestøv!”

Dommerpanelet, De Brune Riddere, skriver om den vindende bøfsandwich:

“Når man kan lange 500 liter sovs over disken på en uge, så taler kunderne et tydeligt sprog: Rasses har ramt noget, de RET godt kan li’ – og det kan vi også! Det er helt enkelt en lækker brun sovs, hvor saltbalancen og smagspaletten er ændret lidt i forhold til tidligere – vel at mærke til det bedre.

Og når en Brun Ridder tager sig selv i at sidde og skrabe sovserester af tallerkenen med pegefingeren for at få det sidste med, så ved man at sovsen er god.

Af frække cowboytricks, så er et af Rasses bedste at man stadig disker op med to tynde hakkedrenge istedet for én tyk. Det giver dobbelt op på den smagfulde stegeskorpe.

Og når de stadig er rosa og godt saltede, så kvitterer vi for det gode håndværk og smæk på smagen med en flot karakter. Vi må konstatere at hver gang vi tror at topniveauet for hvor meget smag, fagkundskab og brun magi man kan inkorporere i en bøfsandwich er ramt, så bliver vi igen og igen positivt overraskede.

Med en perfekt smagsbalanceret kvalitetsbøfsandwich, der rammer fuld plade med alle fem nomineringer, hæver Rasses således niveauet. Vi kvitterer for en tur i det brune himmerige med at uddele en topkarakter. Imponerende og yderst velfortjent!”

På tredjepladsen findes sidste års vinder, Restaurant Kohalen.

“Kohalen har på ingen måde serveret noget, der ikke var lige så godt som deres vindende bøfsandwich i 2018, men vi er virkelig nede i marginalerne for at skille disse tre bøfsandwiches fra hinanden. Imponerende højt niveau fra alle tre,” skriver Danmarks Bedste Bøfsandwich.