Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Varmen bliver dyrere – her er hvad du kan gøre i stedet

Af Annoncør

Der er krig i Europa, og det påvirker os på alle måder. Både følelsesmæssigt, men så sandelig også økonomisk. Mange har allerede bemærket det på benzinpriserne, der stiger og stiger, men vi kommer også til at kunne mærke det på vores regninger fremover.

Priserne på gas og olie stiger nemlig, og det bliver kun værre, lige meget hvordan krigen ender. Derfor kan opvarmning af din bolig gå hen og blive en ganske dyr fornøjelse på sigt. I denne artikel giver vi dig nogle tips til hvordan du kan spare lidt på varmen, så der også er råd til julegaver til december.

Hygge varmer

I Danmark er vi kendt for hygge, og det er der nok en god grund til. Vi bor nordpå, hvor vi har kolde vintre, så vi har altid været vant til at skulle sidde tæt, varme os ved ilden og pakke os ind i tæpper og tøj, for at holde varmen.

Det gælder om at holde fast i lige præcis denne type hygge, hvis du gerne vil spare på varmen. Det er nemlig nogle af de bedste måder at undgå at skulle fyre helt op for radiatorerne, når det bliver koldt udenfor.

Så gør ligesom i gamle dage – stuv sammen og tag godt med tøj på! De fleste har alligevel brugt meget af coronatiden på at strikke, og nu må de striksokker altså komme til deres ret! Helt lavpraktisk kan lune tæpper som en god uldplaid, lavet af rigtig uld, sørge for at du ikke behøver skrue radiatoren lige det ekstra nøk op.

Du må ikke spare for meget

Det kan være fristende bare at klare vinteren med syv lag tøj og indendørs motion, men det skal du også passe på med. Bliver dit hjem for koldt og fugtigt risikerer du nemlig skimmelsvamp. Skimmelsvamp kommer, når en væg er for kold og fugtig, og hvis du for eksempel placerer møbler helt op ad ydervæggene.

Det bedste du kan gøre, for at undgå skimmelsvamp er, at lufte ud ofte. Gerne flere gange om dagen i cirka fem minutter ad gangen. På den måde sørger du for, at luften i dit hjem er tør og frisk og det nedsætter risikoen for skimmelsvamp. Derudover er luften også nemmere at opvarme, når den er tør, så ved at lufte hyppigt ud, burde varmeregningen ikke blive helt enorm.