Var Aalborgs Mr. News i 25 år: Nu er han på gaden med bogen om Janni Ree

Skrevet af: Michael Qureshi
Janni Ree og Jimmy Bro Støvring
Janni Ree og Jimmy Bro Støvring

I ca. 25 år kunne nordjyderne knap nok tænde et fjernsyn uden at støde på Jimmy Bro Støvring.

Han var om nogen Aalborgs Mr. News og den kendte vært på tv-kanalen 24Nordjyske. Han hang på bannere og busreklamer rundt omkring i Nordjylland.

Jimmy Bro Støvring havde tv-karriere, en fornuftig hyre og en feteret rolle i et af Danmarks største mediehuse. Men sidste år lukkede han det kapitel. Han forlod Nordjyske Medier efter 25 år i huset og tog hul på et helt nyt liv.

Her i december kunne han for første gang i karrieren føje forfatter på cv’et, da han er manden bag biografien om Forsidefruen Janni Ree gift med milliardæren Karsten Ree.

Dåbsattesten blev tjekket en ekstra gang

Janni blev landskendt som Oddset-pigen, men siden har hun levet et liv på forsiderne af landets kulørte magasiner og er en af hovedpersonerne i hit realityserien på TV3, Forsidefruerne.

Med bogen i hånden og et helt nyt liv er Jimmy Bro Støvring slet ikke i tvivl om, at han traf den rette beslutning, da han forlod den trygge faste indkomst.

“Min hustru Jane og jeg havde flere gange drøftet det med at vende bøtten og prøve et mere frit liv. Men det var blevet ved snakken, indtil den dag hun bad mig om at tjekke min dåbsattest.

Det var måske ikke den fedeste bemærkning for en 56-årig, men det var samtidig en øjenåbner,” fortæller Jimmy Støvring, da MigogAalborg møder ham på Café Vi2 på C.W. Obels Plads.

Timingen endte også med at være perfekt for den tidligere tv-vært.

“Nordjyske Medier var i gang med endnu en sparerunde, så det var et godt tidspunkt at sige stillingen op.

Jeg har det sådan, at det nogle gange kan være sundt at trimme en organisation. Men gennem rigtig mange år var der trimmet og sparet så meget, at det kostede på mulighederne for såvel kreativitet, som for det at skabe seerværdigt programindhold  i forhold til tv-produktionerne.

Dermed blev det svært at producere tv-indhold, jeg kunne stå inde for, og det var jo et fint signal om at komme videre. Så det passede med, at jeg trak en streg i sandet og forlod det mediehus, jeg havde haft dybt inde i min sjæl i så mange år,” forklarer han.

Fra Cuba til Spanien

Han skynder sig at tilføje, at Nordjyske helt generelt var fantastisk arbejdsplads for ham, og savnet af gode kollegaer fornægter sig da heller ikke.

Men forude ventede mange spændende rejser rundt omkring i verden. Fra Cuba til Spanien og mange andre sydlige himmelstrøg.

“Jeg er utrolig glad for, at vi sprang ud i det sammen. Det har givet os en helt fantastisk frihed, som jeg kun kan opfordre andre, der tænker i de baner, at gøre.

Jeg tror, det er sundt, at man tager nogle chancer i livet og giver sig selv nogle friheder. For mit vedkommende startede jeg med et selvfinansierende år ved at kombinere det med freelance-arbejde,” forklarer Jimmy Bro Støvring, der har to voksne børn og to børnebørn.

Han har blandt andet godt fat i at producere tv-produktioner til især sociale medier med smartphones via mediebroen.dk.

Jimmy Bro Støvring og hustruen Jane

Derudover laver han medierådgivning helt generelt, ligesom han tilbyder mediekurser, og så gik forfatterdrømmen altså også i opfyldelse.

Godkendt af både Janni og Karsten Ree

Janni Ree var en af de personligheder, som Jimmy Støvring så potentiale i at samarbejde med. Ganske enkelt fordi hun var en spændende, anderledes og ret unik historie.

“Jeg kendte hende overhovedet ikke på forhånd. Så jeg tog over og fik en god snak med både hende og Karsten. Det var ret tydeligt, at vi hurtigt alle tre havde en god kemi, og Janni havde flere gange tidligere afvist tilbud om at lave en biografi. Så det var en god fornemmelse, da vi blev enige om at gå i gang,” fortæller den Nordjyske medie-mand.

Titlen på bogen er “Golddigger – I think not”. Et svirp med halen til alle dem, der har den forestilling, at Janni Ree udelukkende er gået efter rige og kendte mænd for pengenes skyld i sit liv.

Men der er rigtigt mange ting om Janni Ree, som er kommet op til overfladen, efter biografien er kommet på gaden. Blandt andet får man et dybere indblik i en kvinde, der har været udsat for et stort svigt i sin opvækst.

“I begyndelsen havde Janni paraderne oppe, og forsvarede sin far ret meget. Men da vi endelig kom ind til kernen, så måtte hun erkende at sandheden er, at lige meget hvor meget hun holder af sin far, så er han alkoholiker, med alle de problemer det giver.

Det har også været en helsende proces for hende at dykke ned i fortiden, hvor hun har fået ryddet godt op i sjælen og efterfølgende også har fået lidt professionel hjælp, det kan der være behov for, når man tager låget af ting, man troede man havde gemt så langt væk, at de ikke skulle tænkes på igen.

Den handler jo om en kvinde, som har forfulgt sine drømme og har nået dem, men også om en kvinde som har oplevet meget smerte, og som har måttet tage livtag med sine indre dæmoner. fortæller forfatteren.

Bog med både konge og minister

Kulørte historier er der også nok af i bogen om den celebre forsidefrue.

“Der er lige fra en konge, der næsten fik en blodtud af en stripper til en dansk minister der kom løbende ind i en stue, hvor Janni sad i sofaen. Ministerens åbne Hugh Hefner silkekåbe blafrede omkring ham.

Der er nogle helt fantastiske historier i bogen, fordi hun er havnet i så mange forskellige skæve situationer.

Der er bestemt også triste historier, som når hun fortæller om dommen for at snyde en ældre mand, og fængselsopholdene der fulgte med dommen.

I det hele taget synes jeg, hun har været ekstrem modig ved at være så åben og ærlig i bogen.”

Godt det ikke er mig

“Når folk læser bogen, vil der være nogen, der tænker wauw det er vildt. Andre der tænker, godt det ikke er mig. Der er både skræk og advarsler men også fede oplevelser for en kvinde, som hele Danmark efterhånden er på fornavn med.

Vi har lige været på bogsignerings-tour i landet blandt andet i Aalborg og Hjørring, og folk har taget sindssygt godt imod hende, og ikke mindst bogen, rundt omkring,” fortæller Jimmy Støvring.

Hvad 2018-planerne er for den tidligere vært, ligger helt fast. Der skal flyves mod nye ukendte eventyr.

“I første omgang vil jeg rigtigt gerne følge Janni-bogen til dørs, og vi kommer også til at tage på en foredrags-turné rundt omkring i landet. Men jeg har også kig på nogle andre spændende navne til nye biografier.

Derudover så venter der også opgaver med Mediebroen.dk og selvfølgelig flere store rejseoplevelser med min hustru.

Det har været sundt for mig at tage springet, selv om det er sket sent i livet, men jeg har ikke fortrudt et eneste sekund,” slutter Jimmy Støvring.

Andelsboliger er hotte igen: Så hurtigt rives de væk

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Ejerlejlighedsmarkedet og lejeboligmarkedet er eksploderet med høje priser de sidste par år.

Det har medført at boligsøgende har søgt andre muligheder for at finde et tag over hovedet.

En ny opgørelse fra Boliga viser, at andelsboliger er blevet mere eftertragtet og flere boligsøgende har valgt at blive andelshavere.

Laveste antal af udbudte andelsboliger i 10 år

Schweiziske obligationer, renteswap og konkurs har ofte været sat i forbindelse med køb af en andelsbolig. Men de dage lader til at være talt.

Til trods for de skrækhistorier, som har gjort, at flere har holdt sig væk fra andelsboligforeningerne i adskillige år, så er udbuddet af andelsboligerne lavere end det sidste årti.

Opgørelsen viser, at fra perioden d. 1 april til 1. oktober 2018, har der været 2.716 andelsboliger offentlig til salg.

Det er ikke mange, hvis man kigger tilbage i samme periode i 2013 – der blev der sat 12.569 andelsboliger til salg.

En forskel på intet mindre end 9.853 andelsboliger.

Årsagen til at andelsboligerne er blevet så eftertragtet kan skyldes, at de økonomisk kan være mere tilgængelige end de tilsvarende ejerboliger, mener cheføkonom Christian Hilligsøe Heinig fra Reakredit Danmark.

”Det er en naturlig konsekvens af de senere års kraftige prisstigninger på ejerboligmarkedet, mens mange andelsboliger er bundet af maksimalpriser,” siger Christian Hilligsøe Heinig til Boliga.

Har du læst vores artikel om hvad forskellen på en andelsbolig og en ejerbolig er – klik her.

En andelsbolig kan kun sælges til den maksimalpris, som andelsboligforeningen har sat andelsværdien til.

Det betyder i praksis, at sælgeren af andelsboligen ikke frit kan bestemme, hvor stor en pose penge andelsboligen skal koste, når den udbydes til salg.

Derfor må boligen højst sælges til den beregnede maksimalpris.

Køberne skal være hurtige på aftrækkeren

Valgmulighederne for køberne har været meget færre end for fem år siden, og opgørelsen fra Boliga viser også, at køberne har skulle træffe en beslutning hurtigere.

Statistik fra Boliga.dk

For også liggetiderne har haft en betydning – de er dalende, hvilket viser hvor eftertragtet andelsboligerne har været i år.

I år nåede en andelsbolig en liggetid på 118 dage på landsplan i gennemsnit.

Sidste år var liggetiden 180 dage, altså et halvt år, og i 2012 på 261 dage. I øjeblikket er liggetiden i Aalborg  gennemsnitlig på 148 dage.

Ifølge Christian Hilligsøe Heinig forventes det økonomiske opsving at fortsætte, og det vil betyde, at der stadig er en efterspørgsel på andelsboliger.

”Det vil bevirke, at der stadig over det kommende års tid vil være stor rift om mange andelsboliger, og at de primært vil blive solgt uden om en ejendomsmægler,” siger han til Boliga.

Prøv Aalborgs nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.

Den nye øl-is er på markedet: Her kan du købe den i Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

De fleste er enige om, at en øl skal serveres iskold.

Der stopper sammenligningen mellem is og øl nok også for de fleste.

Men det vil de to Thy-virksomheder Premier Is og Thisted Bryghus gerne anfægte.

I slutningen af maj lancerede de nemlig en helt ny øl-is. Det gav genlyd i hele Norden, og således også her på MigogAalborg. Læs mere om det her.

Den kan købes i Aalborg

Nu er Thagaard-isen så på markedet.

“Vi har mærket en stor interesse for at få isen på markedet, og nu er vi klar,” siger Kommerciel Direktør Christian Brink, Premier Is/Mejerigaarden, i en pressemeddelelse.

Han påpeger, at mange faktorer spiller ind, når man skal lancere en helt ny is i et nyt samarbejde.

“Da der er tale om en speciel is i forhold til normalen, har Thisted Bryghus skullet producere smagsingredienserne, isen har skullet produceres, produktet skal godkendes af fødevaremyndighederne og så videre.

Det er baggrunden for, at alle har måttet vente,” siger Christian Brink.

Thagaard-isen er baseret på smagene fra Thagaard-øllen, der er en del af Nationalpark-serien fra Thisted bryghus.

“Vi glæder os over samarbejdet med Premier Is, og en øl-is er et helt nyt marked for os. Vi glæder os til at se, hvad øl-isen måske fører med sig af andre projekter i fremtiden, siger Bryggeridirektør Aage Svenningsen, Thisted Bryghus.

Thagaard-isen kan købes i udvalgte MENY-butikker over hele landet. Her i Aalborg kan du altså finde den i Kennedy Arkaden og på Otto Mønsteds vej 1 ved City Syd.

Sådan smager den

Processen for at lave øl-issen er en meget omfattende og detaljerig proces.

I forsommeren plukkes de ny-udsprungne birkeblade og de lysegrønne granskud i skoven tæt på Nors Sø i Nationalpark Thy.

På Thisted Bryghus bliver de naturlige aromaer fra skoven indfanget, når man brygger den milde og friske Thagaard Øl.

Øllet udgør en særdeles spændende og sansebehagende smagsingrediens, og bidrager med lette aromaer af pebermynte og citrus i Thagaard Isen.

Smagsoplevelsen understreges af den cremede flødeis, der har sin oprindelse fra danske landmænd, hvis køer leverer fløden til de lækre og velsmagende flødeisvarianter fra Mejerigaarden og Premier Is i Thy.

MigogAalborg Shop

Har du i øvrigt set, at MigogAalborg lige har lanceret en webshop med lave priser på kvalitetsprodukter?

Tjek det ud her – eller klik på billedet

JØRN gentager succes: Julefrokost med udsigt over Limfjorden

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Hvis der er én restaurant i byen, som kan prale af den helt perfekte placering, kan det næsten kun være Restaurant JØRN.

Den er placeret i den arkitektoniske perle, Utzon Center, tæt ved både fjord og by.

I de helt unikke omgivelser serverer de dagligt elegante frokostretter, med sans for både detaljer og smag.

Om torsdagen har de stor succes med deres Wine & Dine, hvor de serverer lækker aftensmad til hverdagspris. Det kan du læse meget mere om her.

Sidste år lancerede Restaurant JØRN deres helt særlige form for julefrokost, som var yderst populær.

”Julefrokosten sidste år var en stor succes, så det vil vi selvfølgelig gerne gentage. Det bliver med mange af de samme elementer,” fortæller køkkenchef, Tina Jakobsen, til MigogAalborg.

Foto: Restaurant JØRN
Foto: Restaurant JØRN

God mad i godt selskab

De fleste har nok stiftet bekendtskab med den vilde julefrokost, hvor mad og drikke indtages i bizarre mængder, og skandalerne står i kø.

Hos JØRN vil man gerne tilbage til rødderne, hvor det handler om at hygge sig med god mad og socialt samvær.

”Med al respekt for de julefrokoster med fuld musik på anlægget og dans på bordene, holder vi det lidt mere low key og hyggeligt hernede. Der skal være plads til at snakke og nyde hinandens selskab, selvfølgelig med god mad og drikke involveret.”

Julefrokostmenuen kan deles af selskaber fra minimum otte personer, imens man i ro og mag kan nyde hinandens selskab i den hyggelige restaurant – og selvfølgelig udsigten udover den smukke Limfjord.

Uden trængsel og alarm

Som man kender det fra JØRN, er maden anrettet let og elegant, så man ikke bliver overmæt og oppustet bare ved synet af de mange julegodter.

”Vi vil gerne skabe en oplevelse, hvor alle sanser bliver forkælet. Maden er lavet fra bunden med de bedste råvarer, og de rammer vi serverer det hele i er jo en fryd for øjet,” siger Tina og fortsætter:

”Maden serveres ved bordet, som en slags siddende buffet. På den måde kan gæsterne holde samtalen kørende og koncentrere sig om at hygge sig, mens maden bliver serveret.”

Et besøg på Restaurant JØRN er altid karakteriseret ved de bedste råvarer, og det gælder også, når det kommer til dem med procenter i.

”Vores juleøl er fra Fur Bryghus, og vores snaps er fra Nordisk Brænderi, som virkelig leverer noget af den højeste kvalitet på markedet.”

Lokale råvarer af høj kvalitet

De lækre julespecialiteter kan nydes for 350 kr. pr. person (fra otte personer).

Julefrokost hos JØRN tager imod aftenreservation (fra otte personer) på fredag og lørdage fra 9. november til 15. december. Det er også muligt at bestille bord andre dage i ugen. Her dog min. 20 personer – eller alternativt til frokost, alle ugens dage fra 11-15.

Menuen består af otte retter, som alle er lavet på lokale råvarer af høj kvalitet:

Menu:

Stegt sild – æggecreme – løg

Gravad laks – sennepsdressing – dild

Bagt laks – håndpillede rejser – citron

Grov leverpostej – svampe – bacon – rødbede

Julemedister – sennep – æbleflæsk

Rosastegt andebryst – rødkål – andesauce

Braiseret svinenakke – kartofler – tyttebær

Risalamande – mandler – kirsebærsauce

Danske oste – chutney – oliven – kiks

Serveres med rugbrød og surdejsbrød

Du finder info om bordbestilling og mere info her.