Vandt “Superdysten”: Friis indsamlede 149.000 kr. til syge og udsatte børn

Skrevet af: Redaktionen

I tre uger har seks virksomheder dystet om at indsamle flest penge til udsatte og sygeramte børn.

”I Nordjylland skaber vi fællesskaber og støtter samfundets sårbare til et bedre liv”.

Sådan lyder det fra Friis Shoppingcenter, der deltog i konkurrencen ’SuperDysten’, hvor de dystede mod fem andre virksomheder om at indsamle flest penge til fonden, CoolUnite, som har til formål at støtte udsatte og sygedomsramte børn.

Manden bag fonden, CoolUnite er Jacob Risgaard, iværksætter og erhvervsleder af CoolShop.

Nu er tallet opgjort, og Friis Shoppingcenter løb altså med sejren i “Superdysten”, hvor de indsamlede knap 150.000 kr. til CoolUnite.

Ville gøre en mærkbar forskel

De øvrige deltagende virksomheder var Supervin i Hjørring, Nordjysk Kaffe, Pølsedrengene, Erhverv Norddanmark og Restaurant Textur + Struktur.

“For Friis Shoppingcenter handlede det ikke om at vinde SuperDysten, men mere om at gøre en mærkbar forskel for de udsatte og sygeramte børn,” lyder det fra Lotte Vestergaard Skou, som er Center Manager for Friis Shoppingcenter.

Det store shoppingcenter gik ind i projektet med troen på, at de kunne gøre en markant forskel med hjælp fra deres bagland, med deres centralt beliggende og velkendte shoppingcenter i Aalborgs midtby.

“Vi vil gerne have Nordens Paris ind i Friis – og Friis ud i Nordens Paris. Dette har været incitamentet for indsamlingen hos Friis Shoppingcenter. Vi har set vigtigheden, i at have hele Nordjylland med i kampen om at gøre en forskel, i den gode sags tjeneste,” forklarer Lotte Vestergaard Skou.

 

Deltagerne i Superdyste

Kendtes kunstværker var et hit

Inden de indgik i indsamlingsprojektet, SuperDysten, klargjorde de en strategisk plan for, hvordan indsamlingen skulle foregå.

Her kom de frem til at iværksætte henholdsvis ’De Kendtes Kunstværker’ og en online auktion på sociale medier.

10 kendte danskere sagde ja i kampen om at støtte indsamlingsprojektet.

På 30 minutter fik de kendte danskere til opgave at udforme deres bud på ’Nordens Paris’ i et unikt kunstværk.

De personlige og unikke kunstværker har været udstillet i Friis Shoppingcenter med mulighed for at aflægge et bud på deres online facebook-auktion. Udstillingen kaldes; ’De Kendtes Kunstværker’.

“Vi er meget stolte af at have samlet så mange penge ind til fonden CoolUnite, og ikke mindst den kæmpe opbakning fra vores samarbejdspartnere rundt omkring i Nordjylland, der har gjort det muligt at sætte vores online auktioner i værk. Dette understreger for os, at vi sammen løfter i flok.” fortæller Lotte Vestergaard Skou.

Skulle sælge middag med den Skaldede Kok

Auktionerne er endt ud i store som små summer, men i den gode sags tjeneste tæller hver en krone.

I kampen om at samle flest penge ind, stillede Radio Nordjyske en ekstra bonusudfordring til de 6 deltagende virksomheder i SuperDysten.

Opgaven lød; ”I skal sælge en eksklusiv middag inklusiv vine for 100 personer med den berømte køkkenchef ”Den Skaldede Kok” på 144 timer”.

Friis Shoppingcenter tog selvfølgelig udfordringen op for den gode sag.

“Den nordjyske virksomhed, VMS Group, så hurtigt sit snit til at hjælpe os i kampen om at indsamle penge til fonden, CoolUnite.

Virksomheden lagde hurtigt et flot bud på 55.000 kr., hvor de senere hen ønskede at fordoble tilbuddet til 200 personer, der gav et sammenlagt beløb på 110.000 kr,” fortæller Center Manager Lotte Vestergaard Skou.

VMS Group har 20 års jubilæum i år 2021, og i den forbindelse skal virksomheden ud og spendere til medarbejderforkælelse.

Muligheden for at støtte et godt velgørenhedsprojekt på samme tid, gjorde tilbuddet endnu mere attraktivt for virksomheden, VMS Group.

Friis Shoppingcenter endte altså med at indsamle 149.500 kr. og samlede flest penge ud af de seks deltagende virksomheder i Superdysten.

Nyt fra statsministeren: Indfører krav om mundbind i den kollektive transport

Skrevet af: Redaktionen

Efter flere måneder uden corona-pressemøder fra Statsministeriet, var der i dag klokken 11.00 indkaldt til pressemøde, hvor Mette Frederiksen meldte nyt ud.

Allerede i går aftes kunne flere medier skrive, at hovedbudskabet på pressemødet ville være et krav om, at passagerer ifører sig mundbind, når man bruger offentlige transportmidler.

Og det var netop også det første, som statsministeren udtalte sig om på pressemødet:

“Vi indfører nu et krav om, at man skal bære mundbind i den kollektive transport på alle tider af døgnet (…) Det har før været en anbefaling. Nu bliver det et krav.”

Tiltaget træder i kraft om en uge – altså lørdag den 22. august.

Det kan senere blive nødvendigt at indføre kravet andre steder, eksempelvis i supermarkedet eller ved lægen.

Det lokale fokus

Mette Fredriksen lagde også vægt på, at det nu er helt lokalt, at corona skal bekæmpes.

Smittekæderne skal brydes lokalt og den lokale indsats kan variere, så hvis der er smitte i ens kommune kan der komme specifikke regler lokalt.

Corona skal bekæmpes ud fra en såkaldt tretrinsraket: Test, opsporing og så isolation og karantæne.

… Opdateres

Sent i aftes kunne Folketingets partier og regeringen melde ud, at de er blevet enige om en ny aftale for genåbningens fase 4 – det kan du læse mere om her.

Starter i morgen: Skagen Fiskerestaurant introducerer det store søndags frokostbord

Skrevet af: Michael Qureshi

Aalborgs nye fiskerestaurant har fået en flyvende start med deres flotte indretning og strandsand på gulvene og ikke mindst den store udendørs terrasse, der flittigt bruges i disse skønne sommerdage.

Nu er Skagen Fiskerestaurant på Budolfi Plads klar med endnu en nyhed. Fra i morgen og hver søndag fremover kører de med et helt nyt koncept.

De kalder det for det store Søndags frokostbord, og man får ærlig talt mundvand, når man læser, hvad der findes af lækkerier på menuen.

Lækre favoritter i buffet

Det bliver med adskillige af restaurantens favoritter på menukortet serveret i en lækker buffet og selvfølgelig med særligt fokus på alle forholdsregler omkring Covid-19.

På buffeten er der blandt andet retter som;

Marineret sild med Karry Salat, kapers og løg.
Pandestegte rødspætter med remoulade og tyttebær
Pandestegte fiskefrikadeller med løgkompot og citron

Du kan allerede nu booke bord til i morgen søndag d. 16. august, eller en af de kommende søndage her.

Skulle du være så heldig at vinde nedenstående konkurrence, og du allerede har reserveret bord til en specifik søndag, så får du naturligvis den frokost betalt med ledsager.

KONKURRENCE

Lige nu kører MigogAalborg en konkurrence i samarbejde med Skagen Fiskerestaurant.

Vind en Søndags frokost for 2 personer på Skagen Fiskerestaurant inkl. 2 fadøl/sodavand. Vi udlodder 4 x 2 blandt deltagerne i konkurrencen.

Sådan vinder du;
Like opslaget lagt på MigogAalborgs Facebook-side lørdag d. 15. august 9.30
Skriv hvem du vil invitere med på en hyggelig frokost på Skagen Fiskerestaurant i Aalborg

Aftale for Fase 4 er på plads: Her er de nye tiltag

Skrevet af: Michael Qureshi

Sent i aftes kunne Folketingets partier og regeringen melde ud, at de er blevet enige om en ny aftale for genåbningens fase 4.

De stigende smittetal har ændret i de oprindelige planer for fase 4, hvor man havde regnet med at genåbne diskoteker og natklubber samt blandt andet hæve forsamlingsforbuddet.

Men i den nye aftale har man forsøgt at finde et kompromis på flere ting, men sikkert er det, at nattelivet som sådan skal forblive lukket til 31. oktober.

Til gengæld får restauranter, caféer og barer lov til at holde åbent helt frem til klokken 02.00 forudsat, at de ikke lukker nye gæster ind fra klokken 23.00.

Statsminister Mette Frederiksen holder pressemøde i dag klokken 11.00, hvor hun vil komme med yderligere nyt.

Det er med i aftalen

Herunder kan du se væsentlige punkter i den nye aftale meldt ud af Justitsministeriet i aftes.

  • Steder, hvor der drives natklub, diskotek eller lignende (dvs. steder med få siddepladser, dansegulv osv.), skal holde lukket til og med den 31. oktober 2020.
  • Hvis steder, der har været drevet som natklub mv., inden for de regler, der gælder på det pågældende område, kan ændre deres indretning og aktiviteter i overensstemmelse med de retningslinjer, der gælder for restauranter, barer og lignende, kan de åbne på samme vilkår som disse.
  • Den tilladte åbningstid for restauranter, barer, caféer og lign. med bevilling hertil udvides til kl. 02.00, forudsat at man ikke lukker nye gæster ind efter kl. 23.00.
  • Forsamlingsforbuddet på 100 personer forlænges til og med den 31. oktober 2020, men aftaleparterne vil ved udgangen af september 2020 vurdere, om der er grundlag for at lempe forbuddet tidligere.
  • Forsamlingsforbuddet på 500 personer til siddende arrangementer forlænges til og med den 31. oktober 2020.
  • Udendørs begravelser og bisættelser omfattes af et forsamlingsforbud på 200 personer.
  • Det undersøges, om der kan afvikles koncerter med flere end 500 personer på samme vilkår som Superliga-fodbold. På samme måde undersøges det, om reglerne kan udvides til andet professionel idræt.
  • Reglen om, at turister skal have booket seks overnatninger for at måtte rejse ind, ophæves.
  • Testsvar skal ligge klar inden 24 timer for 80 procent af de testede – skal ske via øget laboratoriefacilitet i Vestdanmark.