Vandt “Superdysten”: Friis indsamlede 149.000 kr. til syge og udsatte børn

Skrevet af: Redaktionen

I tre uger har seks virksomheder dystet om at indsamle flest penge til udsatte og sygeramte børn.

”I Nordjylland skaber vi fællesskaber og støtter samfundets sårbare til et bedre liv”.

Sådan lyder det fra Friis Shoppingcenter, der deltog i konkurrencen ’SuperDysten’, hvor de dystede mod fem andre virksomheder om at indsamle flest penge til fonden, CoolUnite, som har til formål at støtte udsatte og sygedomsramte børn.

Manden bag fonden, CoolUnite er Jacob Risgaard, iværksætter og erhvervsleder af CoolShop.

Nu er tallet opgjort, og Friis Shoppingcenter løb altså med sejren i “Superdysten”, hvor de indsamlede knap 150.000 kr. til CoolUnite.

Ville gøre en mærkbar forskel

De øvrige deltagende virksomheder var Supervin i Hjørring, Nordjysk Kaffe, Pølsedrengene, Erhverv Norddanmark og Restaurant Textur + Struktur.

“For Friis Shoppingcenter handlede det ikke om at vinde SuperDysten, men mere om at gøre en mærkbar forskel for de udsatte og sygeramte børn,” lyder det fra Lotte Vestergaard Skou, som er Center Manager for Friis Shoppingcenter.

Det store shoppingcenter gik ind i projektet med troen på, at de kunne gøre en markant forskel med hjælp fra deres bagland, med deres centralt beliggende og velkendte shoppingcenter i Aalborgs midtby.

“Vi vil gerne have Nordens Paris ind i Friis – og Friis ud i Nordens Paris. Dette har været incitamentet for indsamlingen hos Friis Shoppingcenter. Vi har set vigtigheden, i at have hele Nordjylland med i kampen om at gøre en forskel, i den gode sags tjeneste,” forklarer Lotte Vestergaard Skou.

 

Deltagerne i Superdyste

Kendtes kunstværker var et hit

Inden de indgik i indsamlingsprojektet, SuperDysten, klargjorde de en strategisk plan for, hvordan indsamlingen skulle foregå.

Her kom de frem til at iværksætte henholdsvis ’De Kendtes Kunstværker’ og en online auktion på sociale medier.

10 kendte danskere sagde ja i kampen om at støtte indsamlingsprojektet.

På 30 minutter fik de kendte danskere til opgave at udforme deres bud på ’Nordens Paris’ i et unikt kunstværk.

De personlige og unikke kunstværker har været udstillet i Friis Shoppingcenter med mulighed for at aflægge et bud på deres online facebook-auktion. Udstillingen kaldes; ’De Kendtes Kunstværker’.

“Vi er meget stolte af at have samlet så mange penge ind til fonden CoolUnite, og ikke mindst den kæmpe opbakning fra vores samarbejdspartnere rundt omkring i Nordjylland, der har gjort det muligt at sætte vores online auktioner i værk. Dette understreger for os, at vi sammen løfter i flok.” fortæller Lotte Vestergaard Skou.

Skulle sælge middag med den Skaldede Kok

Auktionerne er endt ud i store som små summer, men i den gode sags tjeneste tæller hver en krone.

I kampen om at samle flest penge ind, stillede Radio Nordjyske en ekstra bonusudfordring til de 6 deltagende virksomheder i SuperDysten.

Opgaven lød; ”I skal sælge en eksklusiv middag inklusiv vine for 100 personer med den berømte køkkenchef ”Den Skaldede Kok” på 144 timer”.

Friis Shoppingcenter tog selvfølgelig udfordringen op for den gode sag.

“Den nordjyske virksomhed, VMS Group, så hurtigt sit snit til at hjælpe os i kampen om at indsamle penge til fonden, CoolUnite.

Virksomheden lagde hurtigt et flot bud på 55.000 kr., hvor de senere hen ønskede at fordoble tilbuddet til 200 personer, der gav et sammenlagt beløb på 110.000 kr,” fortæller Center Manager Lotte Vestergaard Skou.

VMS Group har 20 års jubilæum i år 2021, og i den forbindelse skal virksomheden ud og spendere til medarbejderforkælelse.

Muligheden for at støtte et godt velgørenhedsprojekt på samme tid, gjorde tilbuddet endnu mere attraktivt for virksomheden, VMS Group.

Friis Shoppingcenter endte altså med at indsamle 149.500 kr. og samlede flest penge ud af de seks deltagende virksomheder i Superdysten.

Så skal der stemmes: Her er finalisterne til AALBORG AWARDS 2020

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Fra Aalborg Awards 2019
Fra Aalborg Awards 2019

Så er vi klar til at løfte sløret for, hvem der er kommet igennem nåleøjet og er blandt finalisterne til årets AALBORG AWARDS 2020, som finder sted fredag den 3. april.

I år er det suverænt MigogAalborgs læsere, der beslutter, hvem der løber med priserne, og i første omgang har I valgt de 6 slutnominerede i hver kategori.

Over 10.000 har stemt i den indledende nomineringsrunde, og igen i år har det været ekstremt tæt løb i langt de fleste kategorier.

Resultatet fra indledende runde er nulstillet, og vi er nu klar med en helt ny afstemning, hvor den endelige vinder af de enkelte kategorier skal findes.

STEM PÅ DINE FAVORITTER LIGE HER

Kæmpe fest i vente

Vi har igen i år rykket AALBORG AWARDS ind i Aalborg Hallen i Aalborg Kongres & Kultur Center, hvor der bliver plads til over 900 gæster. Sidste år var der totalt udsolgt til showet og afterparty.

Billetterne er netop sat i salg, og denne gang er det udelukkende med siddepladser – find din billet lige her

Det bliver en forrygende aften med rød løber, drinks, et fedt show med kåringer og så ikke mindst et med et megafedt afterparty, hvor natklubkongerne fra TooManyLeftHands er klar til at sparke festen i gang.

Sidste år spillede de blandt andet på Tinderbox, de stod for Aalborgs største Gadefest on Tour på Gammeltorv og så har de også netop spillet på Aairport Festival.

TooManyLeftHands er netop kendt for at tage de største hits og mixe dem med deres eget touch, og regnes for at være blandt de bedste DJs.

Vært på selve AALBORG AWARDS bliver Nicolaj Lange, der også har været det de to forgående år.

Hvis du vil prøve at have følelsen af at komme med til den største rød løber fest i Aalborg, så er det AALBORG AWARDS.

De slutnominerede til AALBORG AWARDS 2020 er:

Årets Restaurant

Fellini
Karma Sushi
MEAT
SMAEK
Tabu
Textur

STEM HER

Byens Bedste Burger

Burger Boom
Burger GO
Burger Shack
Cafe Vi2
Grillen Burgerbar
Vestre Baadelaug

STEM HER

Byens Bedste Kaffe

Behag din smag
Café Vi2
Espresso House
Kochs Kaffebar
Penny Lane
Starbucks

STEM HER

Byens Bedste Take Away

Azzura
Caspars
Fandanko
Karma Sushi
La Bottega
Nadias

STEM HER

Årets Café

Caféministeriet
Café Peace
Café Vi to
Penny Lane
Salling Rooftop
Ulla T

STEM HER

Årets Bar/Natklub

D’wine Bar
Heidis
Helmuth
John Bull
Pigen og Trompeten
Zwei Grosse

STEM HER

Byens Bedste Brunch

Cafeministeriet
Café Spiret
Helmuth
MEAT
Café Peace
Ulla T

STEM HER

Byens Bedste Pizza

Azzura
Fellini
La Bottega
San Giovanni
Sticchi’s
Tony’s Pizza

STEM HER

Årets Bedste Butik

Fandango
Luksus Baby
Shaping New Tomorrow
Sinnerup
Skjold Burne
Vero Moda

STEM HER

Årets Eventsted

Event Aalborg
FunCenter
Musikkens Hus
Skråen
Aalborg Kongress og Kulturcenter
Aalborg Zoo (Jul i zoo)

STEM HER

Byens Bedste Cocktails

Bar V Comwell Hvide Hus
Helmuth
Klostertorvet
Vesterå
Restaurant Struktur
Ulla T

STEM HER

Årets Shoppingoplevelse

Friis
Magasin
IKEA
Plantorama
Salling
Aalborg Storcenter

STEM HER

Hvad: AALBORG AWARDS afholdes af MigogAalborg
Hvor: Aalborg Kongres & Kultur Center
Hvornår: Fredag d. 3. april kl. 18-01.00
Billet-info:
Siddeplads: 349 kr.
Inkluderer 1 drink, snacks under showet, indgang til Award-show og MEGA Afterparty
Køb billet her.

Vilde med Nordjylland: Overnatningsboom skaber øget turismeomsætning på 1 mia. kr.

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: VisitNordjylland
Foto: VisitNordjylland

Bor du i Nordjylland, er du (forhåbentlig) glad for regionen.

Men turisterne har for alvor også fået øjnene op for alle de muligheder, som både Aalborg og resten af regionen byder på.

Faktisk viser nye tal fra Danmarks Statistik, at Nordjylland endnu en gang er den region, der har vækstet mest i dansk turisme med en samlet fremgang i overnatningstallene på 5,64 procent fra 2018 til 2019.

Til sammenligning ligger landsgennemsnittet med en fremgang på 3,99 procent i samme periode.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Visit Nordjylland.

“Vi er ikke bare lykkedes med at skabe vækst i Nordjylland. Vi er faktisk den region i Danmark, som er vækstet mest. Derudover er vi også lykkedes med at vækste massivt i ydersæsonerne, hvilket har været et af de klare mål i den nordjyske turismestrategi,” fortæller Ann Marie Søborg Karkov, som er direktør hos VisitNordjylland, og fortsætter:

“Sidste år har Nordjylland haft over 400.000 flere overnatninger end i 2018, hvilket svarer til en øget turismeomsætning i regionen på knap 1 mia. kroner og op mod 1.194 nye, nordjyske jobs. Det kan mærkes i Nordjylland, og det er vi meget stolte af.”

Nordjylland placerer sig over landsgennemsnittet på næsten alle markeder med Holland og Tyskland som højdespringerne med en stigning i antallet af overnatninger på henholdsvis 15,4 og 9,5 procent.

Ann Marie Søborg Karkov. Foto: VIsitNordjylland

Samarbejde bærer frugt

Væksten skal ifølge Ann Marie Søborg Karkov ses som et resultat af, at det nordjyske turismeerhverv har ydet en flot indsats, samt at samarbejdet i nordjysk turisme er styrket – blandt andet gennem samarbejdet med VisitDenmark og de nordjyske destinationsselskaber samt Fælles Vækst initiativet.

“Samarbejde, samarbejde, samarbejde. Det er uden tvivl det, der har virket, og der skal derfor lyde en stor tak til FællesVækst initiativet – både initiativtagerne og bidragsyderne, destinationsselskaberne, turismeerhvervet og alle andre, der har bidraget.

Der er ingen tvivl om, at det øgede markedsføringsbudget har en stor del af æren for de fine resultater i Nordjylland, og jeg kan kun opfordre endnu flere aktører til at komme med ombord i Fælles Vækst initiativet, slutter Ann Marie Søborg Karkov.

Mød legenden fra Natholdet: Kom til ølsmagning med Carsten Berthelsen

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Pineapple / TV2
Foto: Pineapple / TV2

Der er øl-eksperter.

Og så er der Carsten Berthelsen.

Han blev for alvor landskendt, da han medvirkede i Natholdets legendariske Jule(øl)kalender i 2017 og 2019, hvor han i selskab med Anders Breinholt og Søren Rasted skulle smage på 24 øl i løbet af en enkelt dag.

Derudover er han foredragsholder, forfatter til hele 10 bøger om øl og anerkendt som en af de førende eksperter i Danmark.

Nu har du snart chancen for at møde legenden med det karakteristiske “Grrrrrrr”-udtryk og den ultranørdede tilgang til øllens verden.

Ølsmagning og lækker tapas

Du kan nemlig komme til Ølsmagning med Carsten Berthelsen og tapas fra Mouritzens Mad, som finder sted den 27. marts her i Aalborg.

“Du kender sikkert Carsten Berthelsen – men hvis du ikke gør, så har du nu muligheden for at opleve ham på helt tæt hold, når han – foran et begrænset publikum – deler ud af sin imponerende viden om øl,” skriver Mouritzen’s mad om arrangementet.

Du skal dog ikke igennem 24 øl til denne aften, men derimod 7 specialudvalgte forårs- og påskeøl, og der er garanteret både lækre øl og fuldt humør fra en af landets bedste inden for faget.

“Arrangementet varer ca. 2 timer og inkluderer en lækker tapasanretning – perfekt til øl – fra Mouritzen’s Mad i Aalborg. Efterfølgende er der mulighed for  at købe øl i baren,” skriver de videre.

Hvad: Ølsmagning med Carsten Berthelsen
Hvor: Mouritzens Mad, Hadsunsvej 180A, 9000 Aalborg
Hvornår: Fredag d. 27. marts fra kl. 18.00
Pris: 445 kr.

Du finder billetinfo her.

Comedy Night på Heidi’s: Stand-up, burger og bajere for 99 kr.

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

De fleste ved, at en aften med vennerne oftest bliver lidt sjovere med god mad, en smule alkohol og et godt grin.

Det kan alt sammen blive opfyldt, når Heidi’s Bier Bar inviterer til Comedy Night, hvor der er garanti for at få rørt lattermusklerne.

Det foregår fredag den 6. marts, og det ligner en oplagt optakt til en god bytur.

Den perfekte optakt til en bytur

For med i prisen på de 99 kr., får du nemlig både stand-up fra 3 komikere, 1 times fri Tuborg øl, burgere fra Burger Shack og live musik.

Heidi’s Bier Bar har endnu ikke offentliggjort aftenens line-up, men de lover hele 1,5 times stand-up fra 3 komikere.

Public service; Burger Shack fylder faktisk 4 år på mandag, og det fejres med en Shack Burger Menu til kun 50 kr. HELE dagen. Læs mere om det her

Hvad: Heidi’s Comedy Night
Hvor: Heidi’s Bier Bar
Hvornår: Fredag d. 6. marts kl. 19.00

Du finder info om tilmelding her.