Vandt guld på stor festival: Søgaards nye øl-mærke rammer plet

Skrevet af: Michael Qureshi

Det var Aalborg-bryghuset Søgaards Bryghus, der rendte med en stor del af opmærksomheden, da Copenhagen Beer & Whiskey Festival forleden blev afviklet.

Indehaver Claus Søgaard kørte til København i sin Aalborg-berømte brandbil, der altid har hanerne fyldt med god øl. Her fik den populære restauratør blandt andet æren af at servere sin velsmagende øl for flere af landets politikere.

På selve Copenhagen Beer & Whiskey Festival tiltrak bryghuset sig også en hel del opmærksomhed. Som et led i lanceringen af et helt nyt brand Two Face Brewing fra Søgaards Bryghus, havde de opstillet flere mannequin-dukker op i underhylere og wife-beaters.

Det var i hvert fald nok til, at mange lige spærrede øjnene op en ekstra gang og blev nysgerrige på Aalborg-øllen.

Søgaards Bryghus

Two Face Brewing fik også den ultimative anerkendelse, da den ene øl Mexican Standoff vandt en guldmedalje i Nordic Beer Challenge. En kæmpe hæder som klart indikerer, at man har ramt plet med den nye linje.

Om det nye brand forklarer Claus Søgaard til Migogaalborg.dk

”Tanken bag navnet Two Face Brewing er lidt at vise den anden side af Søgaards Bryghus. Vi laver nogle øl, der går lidt mere til kanten. Forstået på den måde, at når folk vil have en humlet øl , så bliver den i Two Face rigtig humlet og hedder “Double Agent”.

Vil de have en stærk øl, skal man vælge “Social Suicide”, som er på 10-12 procent.
Det er en fed øl, som du skal helst skal drikke til en speciel lejlighed. Det kunne være søndag eftermiddag, du knapper den op, når du ligger på sofaen, forklarer Claus Søgaard, med et smil på læben.

Han er naturligvis stolt over anerkendelsen ved Copenhagen Beer & Whiskey Festival, hvor to andre øl i det nye brand vandt henholdsvis sølv og bronze i andre kategorier.

Søgaards Bryghus

For Søgaards Bryghus er der også ambitioner og muskler bag Two Face Brewing.

”Målet er, at det skal være mere end bare Aalborg. Vi tror på, at der er et marked for os i København, og på længere sigt måske også internationalt. Vi har tidligere solgt nogle af vores Søgaard øl i USA. Vi har i 10 år været med til Craft Brewers Conference. One Pint er desuden valgt som distributører, og de sælger specialøl rundt omkring i flere lande. Vi har halvstore forventninger til Two Face Brewing,” forklarer Claus Søgaard.

Det er 12 år siden, at han åbnede Søgaards Bryghus på C.W. Obels Plads. I dag er det stadig Aalborgs eneste bryggeri. Konceptet med et bryghus, der også laver mad med fokus på det gode kød, er blevet udvidet med pubben Missing Bell.

”Når man er byens eneste bryggeri i Danmarks tredjestørste by, så har man også en form for forpligtelse. Derfor var det nødvendigt med pubben. Folk vil gerne have fornyelse hele tiden. Folk har fået meget større viden om øl end for 10 år siden, det kan vi tydeligt mærke. De vil vide, om den er under- eller overgæret. Hvad farve der er i øllene. Bitterheden. Det er interessant, og det udfordrer også vores bryggere, så de også hele tiden udvikler sig,” lyder det fra Claus Søgaard.

Søgaards Bryghus

I forvejen er det krævende at drive en rentabel forretning i en hård og konkurrencepræget restaurationsbranche. Når man ovenikøbet har et bryggeri, så er det ikke små udfordringer, Claus Søgaard står med.

”Det er en kæmpe opgave at drive et bryggeri, og det er i det hele taget en stor investering. Jeg har blandt andet to tyske brygmestre ansat. Vi var med til at stifte Aalborg Beerwalk, og det er blevet en stor succes. Derudover har vi mange nysgerrige turister, der kommer på rundvisninger. Især når de store krydstogtskibe kommer i havn,” lyder det fra Aalborgs bryggeridirektør.

Læs også: Efter 19 år på toppen med Mortens Kro: Stadig sjovt at komme på arbejde

Han er overrasket over, at der ikke har været større konkurrence med andre forsøg på micro-bryggerier i Aalborg. Men på restaurationsdelen er konkurrencen i dag nærmest større end nogensinde. Bare 50 meter fra Søgaards terrasse har Brdr. Price indtaget C.W. Obels Plads med stor opmærksomhed til følge.

Søgaards Bryghus

”Jeg synes kun, det er dejligt med Price-brødrene på pladsen. Det giver mere liv, og der kommer flere folk forbi. Der er skabt større interesse for selve pladsen, og det kommer også os andre til gavn. I det hele taget synes jeg ikke, man skal gå rundt og frygte konkurrence fra andre. Laver man et godt og ærligt produkt, så skal der nok også være kunder i butikken. Så jeg holder først og fremmest fokus på mit eget sted, men glæder mig over, at der er kommet højere kvalitet på den gastronomiske del i Aalborg,” lyder det fra Claus Søgaard.

Det er også svært at undgå snakken om restaurantionsbranchen i Aalborg over spisebordet derhjemme. For Claus Søgaard er gift med Lisa Søgaard, der har Penny Lane, Abbey Road og meget snart det nye creperie Maggi Mae.

”Selvfølgelig vender vi brancheting i privaten. Der er efterhånden så mange restriktioner på tingene, at det ikke er nok med en god ide for at udføre den. Det skal ofte godkendes af flere instanser, og det kan være udmattende. Men vi har stadig passionen og drivkraften for det, og når man møder glade gæster, så er det hele sliddet værd, ” forklarer Claus Søgaard.

Fik du læst?

Populær mexicansk restaurant åbner i Aalborg: Gratis tacos i åbningsugen

Vaca Aalborg

 

 

 

 

 

 

 

Er slet ikke til at kende: Eternitten er Aalborgs nye attraktive område

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Eternitten har været rigtig meget i fokus det seneste år med bydelens eksplosive udvikling.

På få år har det store areal tæt på Aalborgs midtby gennemgået en opløftende udvikling og fået sig en bemærkelsesværdig forandring.

Fra et gråt industriområde, med den store eternitfabrik som omdrejningspunkt, til et smukt og farverigt byområde med alt i hverdagens fornødenheder.

Kort sagt, så er Eternitten blevet et bydelskvarter, der rummer kultur, diversitet, hjem og en bydel for alle.

Flere af de historiske bygninger på grunden er blevet omdannet til lejligheder, som Gavlhusene og Kedelhuset.

Eternitten rummer en masse ejerlejligheder, lejeboliger, smukke kunstneriske gavlmalerier, supermarkeder bygninger med sportsbaner på toppen og langt mere – alt sammen medvirkende til, at Eternitten er blevet en særdeles populær bydel.

Spørgsmålet er så hvorfor?

Det har MigogAalborg Bolig spurgt ProDomus’ direktør, Britta Jespergaard, om:

“Eternitten er en oase midt i byen.

Det er et område med masser af attraktive lejligheder i bynært miljø, kulmineret med grønne områder.

Bydelen er udviklet med respekt for det gamle Eternitten. Det har ramt helt plet,” fortæller Britta Jespergaard fra ProDomus, og fortsætter:

“Eternitten er en fantastisk oase midt i byen.

Det er et område med masser af attraktive lejligheder i bynært miljø, kulmineret med grønne områder som netop nu fornemmes i takt med, at byggerierne står færdige.

Bydelen er udviklet med respekt for det gamle Eternitten.

Det har ramt helt plet – den gamle eternitfabrik er jo en del af Aalborgs DNA og ikke mindst aalborgensernes identitet” fortæller Britta Jespergaard.

Mange mennesker er allerede flyttet ind på Eternitten i de nybyggerier, der er skudt op de sidste par år.

Men der er særdeles en ting, der får Eternitten til udmærke sig over andre nybyggerier i Aalborg.

Som bilejende beboer i lejlighed i Aalborg kan det være svært at finde en bolig med gode parkeringsmuligheder, og det bliver der brudt med på Eternitten.

“Der er lavet supergode parkeringsløsninger til stort set alle lejligheder i området.

Til nogle tilhører parkeringen lejligheden, hvor der andre steder er mulighed for at leje en.

Det er en helt perfekt løsning for beboerne med biler. Bilen kan holde i nærheden af, hvor man har sin lejlighed. I et miljø hvor der er trygt, godt og rart midt i byen,” fortæller Britta Jespergaard.

Udover de lækre bolig- og parkeringsfaciliteter, så er der flere opholdssteder omkring boligblokkene, der rummer grønne og rekreative områder.

Ved Kildevældet ligger oplevelsestrappen op til Vandværksparken, der giver dig en af Aalborgs bedste udsigter udover byen.

Foto: Christine, MigogAalborg

“Man kan gå en tur på Eternitten, og opleve hvordan det allerede er lykkedes at implementere et lækkert og tiltrækkende miljø for udeliv for beboerne i de grønne områder mellem bygningerne,” fortæller Britta Jespersgaard.

Eternitten er blevet en lille by inde i byen med supermarkeder som Føtex, Netto, Fakta og for nyligt flyttede Victors Madhus også ind på grunden.

Ruller igen på fredag: 15 km på rulleskøjter i Aalborgs gader

Skrevet af: Michael Qureshi

Det var en stor succes, da Friday Night Skate åbnede sæsonen tidligere på måneden.

Det hyggelige rulleskøjte-fællesskab har virkelig fået godt fat i aalborgenserne, og på fredag d. 24. maj rulles der igen.

Ruten på fredag går bl.a. igennem Kærby, Skalborg og Hasseris, og tempoet er så alle kan være med på den 15 km lange rute.

Det hele starter ved Jomfru Ane Parken ved Havnefronten, og så ruller man ellers i samlet flok afsted på ruten. Det er ganske gratis at deltage, og man møder bare op.

Der er en pause undervejs, hvor man får frugt og væske sponsoreret af Rema1000.

Helt særlig træning til nybegyndere

På fredag har man også et helt særligt tilbud til nybegyndere.

“Den 24. maj har du mulighed for at lære de mest basale teknikker.

Et hold af erfarne rulleskøjteløbere står klar til at hjælpe dig igang.

Dette sker på Aalborg havn foran Jomfru Ane Park fra kl 18 – Altså en time før Friday Night Skate starter.

Begyndertræningen er gratis, og kræver ingen forhåndstilmelding. Du skal blot møde op på skøjterne for at deltage,” skriver arrangørerne på Facebook.

Dermed sættes der virkelig en streg under, at Friday Night Skate er for alle.

Sidste år i løbet af den brandvarme sommer nåede man op på rigtig mange deltagere ved flere af arrangementerne.

Fem datoer er fastsat

Der er resten af året fem Friday Night Skate arrangementer.

Datoerne er følgende;

fredag den 24. maj
fredag den 14. juni
fredag den 2. august
fredag den 30. august
fredag den 20. september

De sidste 12-15 år har der blandt andet været Friday Night Skate i København, og der er årligt Friday Night Skates i flere store byer verden over bl.a. London, Paris og San Francisco.

I 2013 afholdte man den første Friday Night Skate her i Aalborg, og det er siden blevet en fast del af sommeren.

Hvad: Friday Night Skate
Hvornår: Fredag d. 24. maj kl. 19.00
Hvor: Start ved Jomfru Ane Parken ved siden af Fusion
Læs mere her

Sommeren er reddet: Bubble Waffles er vendt tilbage til Aalborg

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

I juli 2018 kunne vi her på MigogAalborg med glæde meddele, at den megapopulære Bubble Waffle havde meldt sin ankomst i byen.

Det var Pico Bello i Østerågade, der havde fået fingrene i den luftige og lækre isvaffel.

Desværre lukkede Pico Bello ned senere på året, hvilket også betød farvel til Bubble Waffle’s her i Aalborg.

… indtil nu.

Det er nemlig med boblende glæde, at vi nu kan afsløre, at en aalborgensisk café nu har taget vaflen til sig.

Et sted, der ellers specialiserer sig i den mere flade udgave.

Det er selvfølgelig Pandekagehuset, der holder til ved Aalborg Lystbådehavn, der fremover bliver Aalborgs (foreløbigt) eneste leverandør af den uimodståelige sommersnack.

Fra og med i dag.

“Jeg var i forvejen kunde ved Vaffelbilen, som kom og sagde, at han havde noget pissegodt til os,” fortæller Rasmus Winther Jørgensen, der er medejer af Pandekagehuset.

“Vi havde snakket om det mange gange – fx at få belgiske vafler, men vi har altså ikke så meget plads at arbejde på i forvejen.

Det endte dog med at lykkes ved at sætte nogle hylder på væggene, så der kunne blive plads til maskinen.”

Prisen på en Bubble Waffle bliver 69 kr. og inkluderer – foruden vaflen – to kugler valgfri is (16 valgmuligheder), softice, drys (9 valgmuligheder), guf, flødeskum og sauce (5 valgmuligheder).

Vaflen kan både bestilles to go og to stay. Bestiller man den to go bliver det i et paprør, der er tilpasset vaflens form, så den kan fungere som et kræmmerhus.

“Produktionstiden på selve vaflen bliver cirka to minutter, som jo så kan bruges på at udvælge hvilken is, man vil have i,” forklarer Rasmus, der altså ikke frygter en ekstra lang kø i det populære is-hus, når sæsonen for alvor kommer i gang.

“Det bliver så godt!”

Gennemført koncept med særlig opskrift

Bubble Waffle-konceptet kommer oprindeligt fra streetfood-miljøet i Hong Kong, hvor man i stedet for de søde sager, fylder vaflen med fødevarer som pølse og ost.

Siden blev vaflerne adopteret til USA, hvor man besluttede at gå all in på et fuldbyrdet sukkerchok.

I Danmark er det Vaffelbaronerne, der gennem et par år har været med til at brede budskabet om den insta-venlige vaffel. Dette er bl.a. sket via forskellige pop-ups i storbyerne.

Vaflerne i Pandekagehuset bliver også produceret på baggrund af deres opskrift, der er udviklet i samarbejde med en række gode ishuse fra hele landet med henblik på at lave den lækreste og sprødeste Bubble Waffle.

Pandekagehuset har dog valgt at pifte opskriften op med lidt appelsin, så den får en mere syrlig undertone.

Du kan bestille din Bubble Waffle fra og med i dag i hele Pandekagehusets åbningstid (kl. 11.00-21.00).