Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Valentinsdag i weekenden: Her er de gode råd fra parterapeut og sexolog

Af Michael Qureshi
sexolog Ditte Winkel
sexolog Ditte Winkel

Årets største kærlighedsdag indebærer ofte dyre gaver og romantiske middage, men måske er det slet ikke nødvendigt.

Ved du, hvad din partner længes efter i jeres parforhold?

Du har måske en god idé om det, men med hjælp fra de fem kærlighedssprog kan du lære din partners ønsker endnu bedre at kende og dermed blive helt klar til Valentinsdag på søndag.

“Vi opfatter og modtager kærlighed på vidt forskellige måder. Den måde, hvorpå du føler dig værdsat, er ikke nødvendigvis den samme måde, som får din partner til at føle sig værdsat,” fortæller parterapeut og sexolog, Ditte Winkel, der ofte underviser sine par i de fem kærlighedssprog.

Indsats kan blive overset

Hvis to mennesker i et parforhold har vidt forskellige kærlighedssprog, kan det efterlade dem i en følelse af at give og give og give, men aldrig få noget igen. Det rammer nemlig ikke ned i lige netop dét, der fylder deres kærlighedsbeholder – og det kan være et problem.

“Det betyder, at indsatsen, vi gør for hinanden, ender med at blive fuldstændig overset, hvilket jo er smadderærgerligt. Derfor er det vigtigt at kunne vende den opfattelse, så parret fornemmer, at de ser hinanden,” forklarer Ditte Winkel.

Fra Valentinsdag til hverdag

Det er en kunstart at tale sin partners kærlighedssprog, og derfor burde vi øve os i det hver dag og ikke kun i forbindelse med Valentinsdag, mener Ditte Winkel.

Hun er klar over, at det kan være svært i en hektisk hverdag, men i de perioder, hvor der er tid og overskud, kan man med hjælp fra kærlighedssprogene løfte parforholdet, hvilket giver en fornyet energi.

“Det forholder sig sådan, at jo mere vi øver os i at tale vores partners kærlighedssprog, jo nemmere bliver det for os på den lange bane. Hvis man i starten synes, at det føles akavet at rose sin partner eller fysisk berøre ham eller hende, så vil man med tiden mærke, at det bliver nemmere og mere naturligt,” fortæller Ditte Winkel.

Er der forskel på mænd og kvinder?

Der kan være kønsforskelle i sprogene.

Noget kunne tyde på, at flere mænd end kvinder taler kærlighedssproget ‘fysisk kontakt’, mens flere kvinder end mænd ender med ‘gaver’, som deres primære kærlighedssprog.

Til gengæld er der ikke den store forskel på de sidste tre sprog: ‘tid og nærvær’, ‘søde ord’ og ‘tjenester’. Her fordeler kønnene sig forholdsvis lige.

Vil du gerne vide, hvilket kærlighedssprog du og din partner taler?

Så kan du tage testen på de fem kærlighedssprog hos Skandinaviens største online sexlegetøj-shop Sinful og find ud af, hvordan du bedst får romantikken til at blomstre i hverdagen og til årets største kærlighedsdag på søndag.

Det kan du gøre lige her

Om de fem kærlighedssprog

Teorien er udviklet af den amerikanske forfatter og parterapeut, Gary Chapman

Den går ud på, at alle mennesker længes efter forskellige ting i et parforhold

Blev første gang beskrevet i Gary Chapman’s bog “The Five Love Languages: How to Express Heartfelt Commitment to Your Mate” fra 1992

Bogen har solgt over 12 millioner eksemplarer og er blevet oversat til 49 sprog

De fem kærlighedssprog er: søde ord, tid og nærvær, gaver, tjenester og fysisk kontakt

Del artikel

Andre læser også