Vært på årets firmajulefrokost: Her er Skovmands skøreste julefrokost

Skrevet af: Michael Qureshi
Niels Skovmand skal være vært på Årets Firmajulefrokost i Aalborg Kongres & Kultur Center
Niels Skovmand skal være vært på Årets Firmajulefrokost i Aalborg Kongres & Kultur Center

I dag fredag 4. november vender et populært makkerpar tilbage med et nyt radioprogram.

Skovmand & Bue er tilbage sammen med satireprogrammet “Balkonen” på Radio Nordjyske, hvor de to venner skal genskabe den kemi, der gjorde dem til radio-ikoner i Aalborg.

“På en balkon kan man hylde folk eller udstille dem til spot og spe, så vi laver lidt satire på det der sker omkring os. Tom og jeg har kendt hinanden i mange år, og det bliver fantastisk at lave et radioprogram sammen med ham igen,” forklarer Niels Skovmand.

Men Skovmand har i denne måned også en anden helt speciel opgave. Han skal være vært på det man kalder Årets Firmajulefrokost i Aalborg Kongres & Kultur Center.

Det er de færreste, der kan prale med, at Christopher og Rasmus Seebach har spillet til deres julefrokost.

Man er i hvert fald sikker på en masse likes og misundelse på Instagram og Facebook, når man poster årets julefrokost-billeder.

Årets firmajulefrokost i Aalborg Kongres & Kultur Center tegner til at blive et kæmpe hit. For en virksomhed er det noget af en blæreoplevelse, man kan give sine medarbejdere, og så behøver man heller ikke at tænke på al praktikken i en julefrokost.Man slipper for svineriet og ikke mindst oprydningen i virksomheden. Ej heller at forglemme hvor man skal bestille julefrokost-menuen fra.

Alt er sørget for til det fantastiske julefrokost-event. Man skal sådan set bare dukke op og blot fokusere på at nyde den gode stemning og maden.

Julefrokost AKKC
Rasmus Seebach kommer også til Årets Firmajulefrokost i AKKC

Migogaalborg.dk fangede Niels Skovmand til en snak om det, han allerede lover bliver årets firmajulefrokost.

”Det er jo Christopher og Rasmus Seebach. Du finder dem altså ikke større i Danmark lige nu, og man ved bare, at man kommer i feststemning i selskab med dem.

Så er det også dejligt, at Aalborg Kongres & Kultur Center tydeligvis har sparet manageren væk og booket dem igennem deres frisør,” siger Niels Skovmand grinende med hentydning til lighederne i frisuren på de to popstjerner.

Skovmand mener, at den her julefrokost er det perfekte valg for både medarbejderne og chefen i en virksomhed.

”Der bliver jo smæk på og en ret vild fest. Det gør også, at man ikke har lige så stor sandsynlighed for at blive konfronteret med et billede af, at man kaster op henne i hjørnet. Og chefen kan også lettere gemme sig, når det bliver det tidspunkt på natten, hvor medarbejderne lige skal sige en sandhed eller to til lederen,” forklarer Niels Skovmand.

Musikkens Hus Aalborg
Christopher

Han afslører også sin skøreste julefrokost-anekdote, hvor han blev tvunget til selv at medbringe julemad.

”Der var et år, hvor jeg blev inviteret til en julefrokost. Jeg blev fornærmet allerede af invitationen. Der stod, at i december blev man så meget proppet med julemad, at de valgte en mere moderne menu.

Det var virkelig en uskik. Så jeg medbragte selv en indkøbspose med rugbrød, sild og snaps. Man fucker altså ikke med traditionerne i min verden. Så kan de komme nok så meget med deres nynordiske køkken. Det endte så faktisk med, at alle dem der sad omkring mig også lige ville have en rugbrød med sild. Det var lidt skørt, haha.”

Skovmand afslører, at han nok også har endt en god julefrokost i Jomfru Ane Gade, hvor der var brug for lytternes hjælp.

“Jeg er blevet fortalt, at jeg fik en hjælpende hånd af gode lyttere til at komme igennem Jomfru Ane Gade og ind i en taxa, haha.”

Kender man Niels Skovmand, så ved man, at der bliver masser af lir i løbet af aftenen. Kopimaskinerne skal heller ikke føle sig sikre i Aalborg Kongres & Kultur Center.

”Jeg skal nok vise vej til kopimaskinen. Det hører jo med til en julefrokost. Så kan man jo gøre det, man nu gør med en kopimaskine til en julefrokost,” siger Skovmand med et lunt smil.

DJ Høyer Aalborg
DJ Høyer fra ANR

Det er ikke kun forbeholdt virksomheder. Mangler man et fedt sted at holde årets julefrokost med venne- eller venindegruppen, så er det her også et stærkt alternativ til at holde det derhjemme.

Der er også tænkt på den gode værtsoplevelse i Aalborg Kongres & Kultur Center. Skovmand bliver suppleret af DJ Høyer, der om nogen har fingeren på pulsen i forhold til de største hits.

Når julebuffeten er indtaget, og mellem de to popikoners koncerter, går Danmarks bedste liveband Cruiseband på scenen.

Det ottemand store orkester har været en kæmpe succes til Årets (Firma)julefrokost i AKKC de sidste to år, og med præcise efterligninger af de største hits fra 80’erne, 90’erne og i dag, får de virkelig fyldt dansegulvet til randen.

DJ Høyer står for at få stemningen op på kogepunktet fra midnat og frem til klokken 02.00, når han igen spiller alle de største hits.

Du kan læse mere og booke til Årets Firmajulefrokost lige her

Fik du læst?

Åbner på stribe i Aalborg: Her er de nye madsteder du skal kende

Gastropub i Aalborg
Wildebeest Gastropub

Gør en god gerning: Aalborgs butikker hjælper udsatte børn i juletiden

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Arkivfoto
Arkivfoto

Julen kan være en både stressende og hektisk tid, hvor der skal styr på alt fra julebag, julemad og julegaver.

Men det er også vigtigt at huske hvad julen i virkeligheden handler om. Julen er hjerternes fest, hvor vi i særlig grad tænker på andre end os selv.

Det er desværre ikke alle, der har de samme forudsætninger for en glædelig jul.

Men der er heldigvis mange initiativtagere i Aalborg, som gør en forskel for de mange børn, der også drømmer om en glædelig jul.

Gør en god gerning

En lang række af midtbyens butikker og erhvervsdrivende er blandt andet gået sammen med anerkendte organisationer om at opfylde juleønsker for lokale børn med behov.

Under navnet Projekt Juleglæde vil de gennem december sørge for at opfylde lokale børns juleønsker og give alle muligheden for at skabe mere juleglæde.

Gennem juletiden kan man finde ønskerne i forretninger i Aalborg Midtby, hvor lokale børns ønsker hænger på julehjerter i midtbyens butikker.

Ønskerne kommer fra børn fra lokalområdet, som især ved juletid kan have det svært.

“Tanken med Projekt Juleglæder har fra starten været, at vi i fællesskab i Aalborg midtby står sammen om at give børn, som har det svært i højtiden, en ekstra julegave.

Derfor er butikker, restauranter og erhvervsdrivende i Aalborg Midtby gået sammen om at lave en projekt, hvor de julehandlende aalborgensere kan være med til at opfylde et ønske for et lokalt barn i Aalborg, fortæller Kian Floor fra virksomheden Yodaway.

Alle kan være med til at skabe mere juleglæde ved at opfylde et juleønske.

Det kan gøres ved at tage et julehjerte, købe gaven i butikken og udfylde til-og-fra-kortet. Herefter sørger forretningen for at pakke gaven ind og give den videre.

“Vores vision er, at de handlende i fysiske butikker får muligheden for at give en fysisk gave til et barn i lokalområdet. Det er en anderledes måde at give på. Her rører og ser man selv gaven, inden den bliver pakket ind. Altsammen foregår lokalt, og det er også lokale frivillige, som har stablet projektet på benene i samarbejde med flere virksomheder i og omkring Aalborg, siger Kian Floor.

Gaverne uddeles til familierne i Budolfi Kirke 22. december klokken 10. Hvis man ikke kan nå at komme ind i en af butikkerne, så kan man også give en julegave ved at betale 200 på mobilepay til en af medarrangørerne, Restaurant MEAT, på 69972.

Du kan finde gaver og hjerter i følgende forretninger: Restaurant MEAT, Noa Noa Aalborg Gravensgade, Ecco Store Aalborg Føtex, Companys Aalborg, Arnold Busck Aalborg City, NordCraft, La Locanda, Søgaards Bryghus, By Lundtoft, Teeshoppen, NYT SYN Aalborg, Salling, NEYE Smykke-Form, Bog og Ide, advance.

Foto: Friis

Giv en julegave og glæd et barn

I Friis Shoppingcenter vil man også gerne gøre en forskel for udsatte børn.

De har igen i år opstillet et juletræ med julekort, hvorpå der står navn og alder på en masse håbefulde børn, som bor på lokale børnehjem, asylcentre eller er i en familie, hvor midlerne er små.

“Din betænksomhed og gavmildhed har stor betydning. Ved at give en gave er du med til at glæde et barn, som har det svært. Du hjælper både børn, som bor på børnehjem og børn på asylcentre forskellige steder i Nordjylland, som er endt i en situation, der ikke er et barn værdig,” siger Friis om initiativet.

Centrets besøgende kan ”plukke” et julekort fra træet og give en gave til et barn, som kan glæde sig over at få en helt særlig julegave i år.

SÅDAN GØR DU:

1. Tag et kort fra træet, der er placeret i stueplan ved Matas.

2. Køb eller lav en valgfri gave til barnet – du bestemmer, hvad du vil give
(se barnets navn, alder og køn på bagsiden af kortet).

3. Aflevér gaven sammen med kortet i Monki på 1. sal
senest d. 15. december.

VIGTIGT: Gem kortet, og aflevér det sammen med gaven, så man kan se, hvem gaven er til!

Vildere end stormagasinerne: Kom indenfor i Blomster Jonas’ julelejlighed

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Jonas Jensen, også kendt som “Blomster Jonas”, er efterhånden blevet en velkendt profil i Aalborgs bybillede.

Til dagligt driver Jonas sin egen blomsterbutik på hjørnet af Jernbanegade og Vingårdsgade. Det lille forretning er nærmest levende af de mange fortryllende blomsterdekorationer, som Jonas til dagligt fremstiller til sine kunder.

Jonas er kendt og elsket for sin kærlige og udadvendte facon, der ofte understreges af et stort og imødekommende tandpastasmil – og ikke mindst outfits, der kan lyse selv den mest grå vinterdag op.

Ikke nok med at Jonas er dygtig i sin butik, så har han også vundet flere priser inden for blomsterdesign. I 2017 rendte han eksempelvis med guld som Nordisk Mester i Blomsterkunst.

Når Jonas ikke befinder sig i sin forretning, nyder han at bruge tiden i sin smukke lejlighed i Algade. Men holder han så fri her? Sjældent.

I stedet har Jonas dedikeret højtiden til at forvandle sin by-lejlighed til et sandt julelandskab.

Jonas’ spisebord er så fyldt med pynt, at der dårligt var plads til et glas portvin.

Blomster Jonas går all in

De store glasvaser, der ellers bryder den 130 kvm. store lejlighed i løbet af året, er pakket væk og i stedet erstattet af et utal af juletræer, fyldt til randen med kugler, glimmer og julestemning, ornamenter i alle regnbuens farver, vinterlige naturelementer, en svane med sløjfe og … en guldglitrende penis.

Bemærk den dekorative penis i bunden af billedet.

“Mit bedste tip til folk er, at man bare skal gå all in.

Minimalistisk er yt, og maksimalistisk behøver overhovedet ikke at se rodet ud, hvis du sørger for at sammensætte tingene rigtigt,” forklarer Jonas.

“Det er eksempelvis en god idé at samle pynten i større grupper, hvor der så bare fyldes op.” 

Vi formåede at tælle mindst 1 juletræ i samtlige rum i lejligheden – pånær påklædningsværelset, der i forvejen er fyldt til bristepunktet med fjer, stiletter og forskellige udklædninger.

Ja, selv badeværelset var pyntet til den helt store guldmedalje

Selv toilettet har oplevet Jonas’ julemagi.

Masser af julenyheder i lejligheden

Modsat blomsterbutikken, så er det dog ikke mange levende organismer, der præger landskabet på 2. tv.

“Folk tror jo simpelthen, at jeg bor i en botanisk have,” siger han med sit smittende grin og fortsætter:

“Sådan et rædderligt, kunstigt træ kan sagtens blive smukt, hvis man bare fylder det med smukt pynt,” siger Jonas og peger på hans største træ, der dog ikke behøver en stjerne på toppen – den har nemlig ramt loftet.

 

Også køkkenet har fået en ordentlig (kane)overhaling.

Selvom der er godt fyldt i Jonas’ hjem, så får udsmykningen altid et lille retouch hvert år. I år er nyhederne mundblæst julepynt i den lange gang – og en timer, der kan holde batteriforbruget under kontrol.

“Når jeg kommer hjem kl. 16, så ligner det jo simpelthen Sallings juleudstilling herhjemme … men kl. 22 skal der være ro!” siger Jonas med et smil.

En klage fra udlejeren …

Også opgangens andre beboere har mærket et “lille” touch af Jonas’ julestemning.

“Det startede egentlig med, at jeg bandt en krans på min hoveddør … men en dag blev jeg opsøgt af Udlejer Per, der havde en klage til mig …

Jeg nåede selvfølgelig at tænke åh nej! – men han ville egentlig bare sige, at jeg da godt lige kunne dekorere de andres dør også, nu hvor jeg var i gang.

Så det gjorde jeg!”

Dermed starter Jonas’ jule-fetish allerede ved indgangsporten, hvor to store kranse pryder facaden.

Herefter fortsætter showet op ad trapperne, hvor stjerner, granranker og elektriske lys byder beboere såvel som gæster velkommen i bedste julestil.

“Der kan hurtigt blive så gråt og trist her om vinteren, men når man træder herind, så kommer julestemningen altså bare til én.

Alle i op gangen er så glade for det, og det har været alt arbejdet værd … Så jeg gør det sgu igen til påske!” slutter Jonas.

Ansætter ny fodboldchef: AaB henter trænerprofil fra FC Nordsjælland

Skrevet af: Redaktionen
Foto: FCN.dk
Foto: FCN.dk

AaB har siden afskeden med Poul Erik Andreasen og Allan Gaarde været på jagt efter to profiler til to stillinger.

AaB har søgt efter en ny fodboldchef – i Dansk Boldspil-Union-regi kaldet Head of Coaching – siden navnkundige Poul Erik Andreasen tidligere på året meddelte sin afgang efter i alt 25 års ansættelse i klubben.

Nu har man så fundet fodboldchefen, og så kan jagten fortsætte på en sportschef.

Den nuværende assistenttræner i FC Nordsjælland Søren Krogh tiltræder 1. januar 2020 som ny fodboldchef i AaB.

Søren Krogh har siden sommeren 2015 været assistenttræner for FC Nordsjællands Superligamandskab, og forinden var han i fire år en del af trænerstaben omkring U/19 Ligamandskabet i den berømmede, Farum-baserede talentfabrik.

Det skriver AaB i en pressemeddelelse.

Oprindeligt er Søren Krogh fra Lemvig, og som aktiv fodboldspiller optrådte han på seniorniveau for Holstebro Boldklub, Brøndby I.F., Frem, FC Nordsjælland og BGA (Boldklubberne Glostrup Albertslund).

Hos sidstnævnte sluttede den aktive fodboldkarriere i 2011 som spillende assistenttræner.

På landsholdsplan opnåede Søren Krogh 31 ungdomslandskampe for Danmark.

Ser det som et kæmpe scoop

AaB’s administrerende direktør Thomas Bælum udtaler:

“At hente Søren Krogh til AaB som fodboldchef betragter vi som et kæmpe scoop for vores klub, og vi har igennem længere tid tilstræbt at få præcis denne brik på plads.

Søren Krogh kommer udover med sin sympatiske og seriøse personlighed med enorm erfaring fra et af Danmarks allerstærkeste talentmiljøer, hvor han i otte-ni år har været med til at producere et utal af spillere til højeste niveau og efterfølgende store spillersalg, hvilket er kompetencer og erfaringer vi ser frem til at kombinere med vores eget dygtige set up i AaB Talent,” siger Thomas Bælum.

Han fortsætter;

Som fodboldchef får Søren Krogh ansvarsområder med tråde ind i Superligatruppen, Superliga-trænerstaben og ned gennem systemet i AaB Talent, og vi får nu tilført nye øjne og nye færdigheder til at udvikle og supplere vores i forvejen velkvalificerede folk i AaB,” lyder det fra Thomas Bælum.

Glæder sig til nye udfordringer

42-årige Søren Krogh glæder sig til sin nye udfordring:

“Helt grundlæggende er jeg igennem samtaler med forskellige folk i AaB, blevet bekræftet i det indtryk, jeg i forvejen havde af klubben, nemlig at AaB er en klub med en masse gode mennesker og ordentlige værdier.

Den del er vigtig for mig, ligesom jeg ser et kæmpe potentiale i AaB, hvor jeg glæder mig til at bidrage med mine kompetencer og arbejde sammen med en række dygtige mennesker, hvor vi som team skal flytte klubben fremad,” påpeger Søren Krogh.

“Jeg er ydmyg og taknemmelig for den tid, jeg har haft i FC Nordsjælland, og nu går jeg lige så ydmygt og dedikeret ind til et forhåbentligt langt og givende samarbejde med AaB med vellykkede resultater på flere parametre,” slutter Søren Krogh.