Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Gin, whisky og rom: Cocktailbar klar med eksklusive smagninger

Af Emil Kjær Jørgensen
Foto: Pier 5
Foto: Pier 5

Pier 5 på Aalborgs smukke havnefront er meget mere end et luksushotel med topmoderne værelser og byens to største hotelsuiter med panoramaudsigt over Limfjorden.

Her finder du også en af byens absolut bedste cocktailbarer VAERFT Cocktailbar, hvor fantastiske cocktails og unikke rammer går hånd i hånd.

Nu er den ambitiøse bar klar med en fantastisk nyhed til alle, der elsker spiritus af den fineste kvalitet.

På udvalgte torsdage henover foråret og sommeren inviterer de nemlig til eksklusive tastings med nogle af landets fineste producenter og eksperter.

“Der er som udgangspunkt kun 14 pladser til hver tasting, så der er udsigt til en meget intim og hyggelig stemning, hvor man virkelig kan nørde igennem i selskab med nogle af landets førende eksperter,” forklarer Mike Sthyr, hotelchef for Pier 5.

Alle tastings koster 295 kr. pr. person for fire smagninger i tidsrummet 19.00 – 21.00.

Gin, whisky og rom: Cocktailbar klar med eksklusive smagninger
Foto: Pier 5

13. april. Mitchers Bourbon Tasting

Du kan allerede komme med til en eksklusiv smagning på torsdag, den 13. april, hvor populære Mitchers gæster VAERFT med deres historiske bourbons.

Her kan du blandt andet opleve Michter’s US*1 Bourbon, Michter’s 10 års Bourbon, Michter’s US*1 Rye, Michter’s 10 års Rye og Michter’s american. Book lige her.

Gin, whisky og rom: Cocktailbar klar med eksklusive smagninger

4. maj, 8. juni og 6. juli: Skotlander Rom Tasting

Er du mere til rom, så må du ikke misse muligheden for at smage på noget af verdens bedste af slagsen.

Uanset om du allerede er inkarneret romdrikker eller på vej ind i rommens spændende verden, er der lagt op til en både sjov, intensiv og lærerig oplevelse, når folkene bag Skotlander Rom lægger vejen forbi VAERFT.

Når du hører Skotlander fortælle om historien bag hver rom, får de lækre dråber i glasset en helt ny dimension. Og det er ikke blot historie, det handler om.

I får også en unik indsigt i den ædle kunst at destillere rom og i de helt unikke metoder og fremgangsmåder, de benytter hos Skotlander – metoder, der har gjort adskillige af deres forskellige rom til vindere af medaljer. Sågar kåringer som verdens bedste rom.

Grundet den høje interesse vil Skotlander lave tastings løbende. Book lige her.

Gin, whisky og rom: Cocktailbar klar med eksklusive smagninger

11. maj: Stauning Whisky Tasting

Når du kommer til whiskeysmagning med det prisbelønnede danske destilleri Stauning Whisky, er der garanteret god stemning, whiskysnak og selvfølgelig smagsprøver på stribe.

Her kan du blandt andet høre historien bag et af Danmarks mest innovative destillerier, Stauning Whisky, når de guider dig gennem historien, pot-stills produktionen og ikke mindst at smage på sortimentet af whisky.

Stauning Whisky er en autentisk og innovativ whisky, der produceres i Stauning ved Skjern i Vestjylland. Hos Stauning Whisky er whisky aldrig bare et produkt, men også en historie.

Dét kan smages i hver flaske whisky, hvor noterne af den vilde vestjyske natur og den store kærlighed til de lokale råvarer står tydeligt frem. Alle Stauning Whiskys produkter er gulvmaltet på dansk byg og rug og destilleret på kobber pot-stills – en unik fremstillingsmåde, der giver en enestående smagsoplevelse.

Det, der startede som et passionsprojekt blandt ni whiskyelskende venner, er i dag et internationalt, anerkendt og prisvindende whisky brand.

Book her

Gin, whisky og rom: Cocktailbar klar med eksklusive smagninger

1. juni: Glengoyne Whisky Tasting

1. juni kan du komme til smagning med Skotlands langsomste destilleri – Highland-destilleriet Glengoyne. 

Glengoynes motto er ”Unhurried”.

Glengoyne hlder sig tro til deres unikke metoder og destillationsprocesser fra 1833, som de har udviklet hen over de sidste 200 år. 

Destilleriet har i de sidste små 20 år haft et stort fokus på ”bæredygtighed” – blandt andet renses al vand der anvendes i produktionen, inden det føres tilbage til naturen i de omgivende vådområder i dalen, hvor destilleriet ligger. 

Navnet Glengoyne betyder på Gælisk – dalen med de vilde gæs. Gæssene er nu vendt tilbage, efter man sat fokus på bæredygtighed.

Gin, whisky og rom: Cocktailbar klar med eksklusive smagninger

Book lige her

29. juni: Gin & Tonic Tasting

Bliver det bedre end en kold Gin & Tonic på en varm sommerdag?

Den 29. juni kan du blive blive klogere på en af danskernes foredrukne drinks; Gin & Tonic.

VAERFT helt egen barchef vil sørge for både at give dig en sjov og social oplevelse, der kan give dig nye opdagelser – og måske finder du din nye favorit Gin & Tonic denne dag? 

Book lige her

Gin, whisky og rom: Cocktailbar klar med eksklusive smagninger

Aalborgs fedeste fredagsbar?

Udover udsøgte tastings på udvalgte torsdage, kan du naturligvis besøge VAERFT alle ugens dage, lige når det passer dig.

VAERFT har åben for servering af vand, øl og vin alle dage, mens du fra tirsdag – torsdag 17.00 – 00.00, fredag 15.00 – 01.00 og lørdag 16.00 – 01.00 kan gå ombord i det innovative og ambitiøse cocktailkort.

Om fredagen kan du tilmed opleve den fedeste fredagsbar med festlige jazztoner fra klokken 16-18.30.

På mandag, 17. april, er VAERFT klar til at præsentere deres helt nye cocktailkort, hvor man har ladet sig inspirere af det industrielle Aalborg. Den proces kan du følge med i på Facebook.

Tastings i 2023:

13. april: Mitchers Bourbon Tasting

4. maj: Skotlander Rom Tasting

11. maj: Stauning Whisky Tasting

1. juni: Glengoyne Whisky Tasting

8. juni: Skotlander Rom Tasting

29. juni: Gin & Tonic Tasting

6. juli: Skotlander Rom Tasting

Læs mere her.

Del artikel

Andre læser også