Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Vær opmærksom: Vejbaner oversvømmet i Aalborg

Af Nathalia Hentze Nielsen
Arkivfoto
Arkivfoto

Stormen Malik har flyttet sig mod Finland, og vindstyrken er derfor nedadgående i Danmark. Der er således ikke længere varsler for kraftig vind, skriver DMI.

Men, men…

Selvom vinden har aftaget er der fortsat forhøjet vandstand flere steder i Danmark, der først forventes at falde til et mere normalt niveau natten til mandag.

Det gælder selvfølgelig også strækningen omkring Kulturbroen, hvor det er mere reglen end undtagelsen, at der er store mængder vand på kørebanen i en periode med kraftig blæst.

Lige nu er der så dybt i området omkring Kulturbroen, at du kan hverken gå, cykle eller køre igennem. Derfor skal du finde andre veje.

Kommune med plan for problemet

Det er som sagt et tilbagevendende problem, at vejbanerne ved Kulturbroen er oversvømmede, og Aalborg Kommune har tidligere sagt, at de er klar over problemet.

Så sent som i tirsdags kunne MigogAalborg fortælle, at kommunens arkitektkonkurrence, der har det formål at udarbejde en vision, som beskriver, hvordan Aalborgs Vestby kan sikres mod fremtidige havvandsstigninger, er kommet videre i processen.

Der er udvalgt fire prækvalificerede teams, der skal deltage i den videre konkurrence.

De konkurrerende teams skal geografisk beskæftige sig med de to havne i Vestbyen og det bagvedliggende parkstrøg.

“Hvert team skal udarbejde en helhedsplan med forslag til, hvordan en klimatilpasning integreres i området.

Konkurrencens opdrag lægger vægt på at Vestbyens varierende karakter med både rekreative og maritime funktioner bibeholdes,” udtalte rådmand i By og Land Jan Nymark Thaysen i forbindelse med artiklen.