Vælg alle dine favoritter: Helmuth lancerer Hverdagsbrunch

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Byens brunch-scene shiner som aldrig før, og der findes snart ikke én café eller restaurant, der ikke har det legendariske måltid på menukortet.

At skille sig ud på den front kan derfor være en udfordring, men alligevel har mange forsøgt at bringe noget helt nyt på bordet.

Heriblandt Helmuth Bar & Kitchen, der i weekenden serverer en overdådig brunch-buffet med alt, hvad den rumlende mave kan begære.

Nu har Helmuth dog også valgt at jonglere med sine brunch-kundskaber i hverdagene med konceptet Helmuths Hverdagsbrunch.

Fra tirsdag til fredag, kl. 10.00-14.00, kan du kigge forbi Helmuth og sammensætte, hvad der for dig er den helt perfekt brunchtallerken.

Med en liste på bordet, en blyant i hånden og mere end 20 valgmuligheder er du nu klar til kamp.

Skarp pris med drikkevarer ad libitum

Eneste spørgsmål er: Hvad har du lyst til?

Brunchpølser og sprødstegt bacon? Røræg? Ost og marmelade? Årstidens frugt? En smørbagt croissant?

Det kan være svært at fravælge – men det behøver du faktisk heller ikke.

Helmuth anbefaler, at du vælger 4-5 retter, men det er naturligvis muligt at gå all in og bestille lige så meget, som din brunchsult beder dig om.

Prisen for 4 retter er 178 kr., 198 kr. for 5 retter, og herefter 20 kr. pr. ekstra ret. Der er altid én lille brødkurv inkluderet i prisen.

Et sådant gilde kræver selvfølgelig også noget at skylle ned med. Men her er der heller ikke noget at frygte – drikkevarer ad libitum er nemlig inkluderet i prisen.

Her kan du vælge alt fra ingefærshots, juice, hjemmelavet saft og kaffe i alle afskygninger.

Noget for enhver smag

Her på MigogAalborg satte vi selvfølgelig krydser ad libitum på den mangfoldige liste, og efter at smagt alle retterne, kan vi kun konkludere, at det her koncept bliver et sikkert hit på brunchhimlen i Aalborg.

Der er – bogstaveligt talt – noget for enhver smag, og uanset om du er til de sunde valg, de syndige eller en blanding, er der masser af valgmuligheder på menukortet.

Vi har svært ved at udpege deciderede favoritter, men vi vil dog lige fremhæve retter som hjemmelavet limeguf(!) til den friske frugt, hashbrowns med aioli, den chokoladeovertrukkede romkugle og selvfølgelig Helmuth’s berygtede hjemmelavede nutella, som går perfekt sammen med den smørbagte croissant.

Konceptet er også den oplagte mulighed, hvis du og venindegruppen aldrig kan blive enige om, hvem der har opfundet den dybe brunchtallerken.

Her burde alle kunne få stillet sine lyster, og er du veganer, vegetar, glutenallergiker eller laktoseintolerant, så er det med små, grafiske markeringer, også nemt at navigere rundt i madlabyrinten.

En stor anbefaling herfra.

Hvad: Helmuths Hverdagsbrunch
Hvornår: Tirsdag-fredag, 10-14
Hvor: Boulevarden 28, 9000 Aalborg

Læs mere her.

Subway lancerer nyhed: Børn under 12 år spiser gratis fremover

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Vinterferien er netop skudt i gang, og det er naturligvis ensbetydende med, at de nordjyske forældre er i fuld gang med at lægge program for den næste uge.

Nu er der ikke børnehave- eller skolekammerater, der kan aktivere energibomben i løbet af dagen … og så må (bedste)forældre jo træde til.

Heldigvis findes der mange lokale tilbud til familier, der ønsker en ferie fyldt med gode oplevelser.

Blandt andet Subway, der netop har lanceret deres nyeste tiltag: Børn spiser gratis.

“Sikke et godt vinterferietilbud!” tænker du nok – men faktisk varer glæden helt udover denne uge. Tilbuddet har nemlig ingen udløbsdato.

Subway understreger dog over for MigogAalborg, at det er et barn per voksen, der spiser gratis.

Sammensæt din egen børnesandwich

Med i det generøse tilbud er en valgfri børnesandwich, håndlavet i bedste Subway-ånd, hvor dagens heldige hovedperson kan vælge mellem en variant med enten kylling, kalkun eller skinke.

Derudover er der selvfølgelig hundredevis af kombinationsmuligheder både med hensyn til brød, fyld og tilberedning.

Et andet nyt tiltag fra Subway er også, at du fremover kan tilvælge alt fra cheddar, revet mozzarella, majs, feta, ristede løg til ristede kerner – helt uden merpris.

Barnet får selv lov at udpege det hele ved disken og er dermed også selv med til at sammensætte lige præcis sin yndlingssandwich.

“Subway er andet end et oplagt bud på en omgang hurtig take away – vi er også en familierestaurant, hvor der er plads til både store og små, uanset smag og behag,” fortæller Rasmus H. Millfors, som er medejer af Subway i Aalborg.

Er appetitten til mere end blot en sandwich, er der mulighed for at tilkøbe en sodavand og cookie for kun 20 kr. – det er dog ikke et krav for at indløse tilbuddet om et gratis måltid, så dette skal udelukkende ses som en billig måde at opgradere til en menu.

Tilbuddet er gældende i både restauranten i Urbansgade samt Østerågade.

Nordjylland igen forbigået af Michelin-guiden: De fik stjerner i Danmark

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto fra Alchemist
Foto fra Alchemist

Det kom ikke som den store overraskelse.

Michelin-guiden har endnu ikke set en fidus i den gastronomiske eksplosion, der lige nu foregår i både Aalborg og resten af Nordjylland.

Sidste år troede mange, at Ruths Hotel eller Tabu ville snuppe en stjerne. I år var forventningerne anderledes skruet langt ned, og det holdt (desværre) også stik.

I norske Trondheim blev Michelin-stjernerne for 2020 guiden afholdt mandag eftermiddag, og største danske resultat var, at den københavnske toprestaurant Alchemist røg direkte ind i guiden med to stjerner efter genåbning i 2019.

Derudover gik Restaurant Jordnær i Hovedstadsområdet fra en til flotte to stjerner.

Enkelt dansk restaurant med tre stjerner

Geranium i København forblev eneste danske restaurant med tre stjerner, og er stadig blandt Nordens allerbedste restauranter.

Era Ora og Studio, begge i København, mistede deres stjerner.

Der er dog lidt nordjysk glæde i den spritnye Michelin-guide. Som sidste år har Restaurant Tabu i Aalborg og Vendia Gourmet i Hjørring en tallerken, som er en anbefaling med god mad til god pris.

Ruths Hotel er dog røget ud af guiden, efter de sidste år også havde en anbefaling.

Tre stjerner:

* Geranium, København.

To stjerner:

* Alchemist, København.

* Jordnær, Gentofte.

* A|O|C, København.

* Kadeau København, København.

* Henne Kirkeby Kro, Henne Kirkeby.

* Noma, København

* Koks (Færøerne)

En stjerne:

* Clou, København.

* Formel B, København.

* Kiin Kiin, København.

* Kokkeriet, København.

* Kong Hans Kælder, København.

* Marchal, København.

* 108, København.

* Relæ, København.

* Søllerød Kro, Holte.

* Alouette, København.

* Domestic, Aarhus.

* Frederikshøj, Aarhus.

* Gastromé, Aarhus.

* Kadeau Bornholm, Bornholm.

* Ti Trin Ned, Fredericia.

* MeMu, Vejle.

* Slotskøkkenet (Dragsholm Slot), Hørve.

* Frederiksminde, Præstø.

Fra lille loftsrum til store lokaler: Reklamebureau i Aalborg har vokseværk

Skrevet af: Michael Qureshi
Mads Mathiasen (tv) og  Lars Marco Andersen står i spidsen for Apropos Bureau
Mads Mathiasen (tv) og Lars Marco Andersen står i spidsen for Apropos Bureau

Det startede i direktørens loftrum.

Men i slutningen af 2019 flyttede reklamebureauet Apropos Bureau ind i Aalborgs midtby på Vesterbro 21A.

Det er en vigtig milepæl. der dels glæder reklamebureauet men også direktørens familie, som har fået loftrum og hjemmet tilbage.

Mads Mathiasen og Lars Marco Andersen startede Apropos Bureau i 2017 med et ønske om at levere markedsføring i øjenhøjde, da de mente, at der manglede gennemsigtighed i branchen.

Rejsen blev indledt med kontor på Mads’ loftrum.

“For at gøre en lang historie kort handlede det mest af alt om, at det var smart økonomisk, og at vi kunne komme ud over stepperne med det samme,” fortæller Mads Mathiasen til MigogAalborg.

Mads ser tilbage på loftrummet som en god tid og nødvendig løsning, han ikke ville være foruden, men som også ændrede hverdagen i hjemmet med hans kone og 3-årige datter:

“Jeg vil aldrig gøre det om, og jeg tror på, at både mine kolleger og familie i sidste ende har haft en godt tid og fået meget ud af det.

Når det er sagt, passer det nok også alle godt, at vi nu er flyttet. Men både Lars og Stefan (medarbejder red.) har da indrømmet, at de savner Lilly (datter red.) lidt,” siger Mads med et stort smil.

Far og chef under samme tag

At drive forretning i privaten med fem ansatte kan være en gordisk knude for hjernen, mener Mads:

“Jamen eksempelvis følte jeg i starten, at jeg spiste middagsmad i min families spisestue, mens jeg til sidst følte, at det var bureauets spisestue, jeg brugte med familien. Jeg var altid på arbejde – om ikke andet i hovedet,” forklarer han.

Hertil tilføjer han en lidt sjovere konsekvens og anekdote:

Min datter Lilly var jo ret lille, da vi startede bureauet, hvorfor hun jo nærmest er vokset op med bureauet på loftet og Lars, som var hjemme hos os hele tiden i starten.

En dag måtte hendes dagpleje spørge os, hvem Lars var, siden Lilly altid sagde, at hun skulle hjem til mor, far og Lars. Vi var simpelthen nødt til at forklare, at vi altså ikke er en regnbuefamilie.”

Vokseværk fik Apropos Bureau til at flytte hjemmefra

Efter to gode år har Apropos Bureau fået vokseværk og skiftede loftrummet ud med 156 kvadratmeter på Vesterbro i Aalborg.

“Det er stadig helt surrealistisk, at vi er flyttet.

Vores nye placering i centrum gør os mere tilgængelig for nuværende og nye kunder, hvilket er et kæmpe plus – og så er det bare rart, at vores medarbejdere kan strække benene ud uden at ramme hinanden,” fortæller Mads og forklarer videre;

“Det er altså også rart, at kunne cykle hjem fra arbejde igen og ikke bare skulle gå ned i stuen.

Line (Mads’ kone red.) er også allerede gået i gang med yoga på loftrummet og har vistnok store planer for rummet.

Så jeg tror også, hun er glad.” siger Mads med et efterhånden fastgroet smil.

Bureauet tager mere end flyttekasser med sig fra loftrummet

Apropos Bureau vil fra de nye kontorfaciliteter fortsætte med at levere gennemsigtig markedsføring:

“Vores plan er at blive Nordjyllands foretrukne reklamebureau. Det kan vi opnå ved at holde fast i den gennemsigtige og personlige service, hvor alle forstår middel og mål.

Og så selvfølgelig også ved at levere professionelle resultater og løsninger.

Men vi mener, at de to ting hænger sammen og er grundingredienserne i vores hidtidige succes,” fortæller Mads om visionen, som ikke har ændret sig på grund af flytningen.

Hertil fortæller Mads, at han også synes det familiære reklamebureau går godt i spænd med at møde kunderne i øjenhøjde.

Et råd til andre “hjemmegående” iværksættere

Mads er stolt af udviklingen i Apropos Bureau og stolt af, at han startede på loftrummet.

Han vil dog råde andre iværksættere til at tænke sig en ekstra gang om, inden de starter virksomhed med ansatte derhjemme.

“Det skal ikke bare være en hurtig beslutning, for det har konsekvenser for alle.

Derfor skal du omhyggeligt gøre op med dig selv, din familie og eventuelt kolleger, om I kan leve og arbejde på denne måde, og om lokalerne i det hele taget passer til at huse begge dele.

Det gjorde vores heldigvis, og derfor er vi lykkedes”, afslutter Mads Mathiasen.

Apropos Bureau
Vesterbro 21A, 9000 Aalborg
Læs mere om reklamebureauet her