Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Vækker opsigt: Aalborg-bydel nomineret til stor europæisk pris

Af Emil Kjær Jørgensen

I tæt samarbejde mellem erhvervsliv, boligforeninger og Aalborg Kommune er det de seneste år lykkedes at skabe en positiv udvikling i det østlige Aalborg.

Tilgangen er blevet alment kendt som Aalborg-modellen, som nu modtager officiel hæder fra EU.

Himmerland Boligforening og den internationalt anerkendte Aalborg-model er nomineret til den officielle EU-pris ”The New European Bauhaus Prizes”, som hylder projekter, der skaber positive forandringer og bedre livsvilkår gennem strategisk byplanlægning og socialøkonomiske indsatser.

Det skriver Himmerland Boligforening i en pressemeddelelse.

Samarbejde er vejen frem.

The New European Bauhaus Prizes er en prestigefyldt pris inden for byggeri, miljø og byudvikling i Europa. Formålet med prisen er at hylde projekter, der er særligt eksemplariske for fremtidens byggeri i Europa.

“Aalborg-modellen dokumenterer, hvor afgørende det er med et solidt og respektfuldt samarbejde mellem boligforening, erhvervsliv, kommune og beboere, hvis man vil lykkes med at vende udviklingen i et udsat boligområde og skabe en blandet by,” fortæller direktør i Himmerland Boligforening Ole Nielsen og fortsætter:

Vækker opsigt: Aalborg-bydel nomineret til stor europæisk pris

“Det har EU nu fået øje på, hvilket vi er utroligt stolte af. Men endnu større er det, hvis den ekstraordinære opmærksomhed på Aalborg-modellen kan være medvirkende til at bane vejen for nytænkning i fremtidens boligbyggerier rundt om i Europa.”

De positive resultater står i kø

Himmerland Boligforening er nomineret for den samlede omdannelse af Aalborg Øst og er en af tre finalister inden for kategorien “New European Bauhaus Champions” i undergruppen ”Prioritizing the places and people that need it the most”. Her er der fokus på projekter, som allerede har udvist positive resultater.

Tal fra Danmarks statistik viser, at antallet af personer i beskæftigelse stedet med 56 procent i perioden 2012-2020. Derudover den gennemsnitlige husstandsindkomst steget med 36 procent i årene 2012-2021, mens antallet af personer med grunduddannelse som deres højeste uddannelsesniveau er faldet med 26 procent.

I samme periode er antallet af personer, der anklages for en forbrydelse, faldet med 62 procent.

“Det østlige Aalborg har gennem de seneste år udviklet sig til et område med trygge områder og stor økonomisk vækst. En væsentlig drivkraft for denne transformation har været at sikre gode almene boliger og beboerdemokratiske processer i strategiske partnerskaber,” siger Ole Nielsen og tilføjer:

“Det har ikke været en snuptagsløsning, men snarere resultatet af en mangeårig og målrettet indsats. Derfor glæder vi os nu over, at vi nu kan høste de positive resultater til stor glæde for områdets beboere.”

Himmerland Boligforening er udvalgt fra et stærkt felt på op mod 1.500 projekter fra hele Europa og dyster i finalen mod to projekter fra henholdsvis Rumænien og Belgien. Vinderen kåres torsdag den 22. juni i Bruxelles.

Del artikel

Andre læser også