Huser normalt store stjerner: Her kommer kæmpe vaccinecenter midt i Aalborg

Af Michael Qureshi

Stjerner som Mariah Carey, Cliff Richard og andre både internationale og danske navne har normalt indtaget Aalborghallen i AKKC.

Men i en verden midt i en pandemi er tingene for alvor vendt på hovedet i det store traditionsrige Aalborg Kongres & Kultur Center.

De seneste måneder har Aalborgs store berømte kultur- og konferencehus dannet ramme om et Covid-19 testcenter. Nu åbner man så i denne uge dørene til endnu en ny facilitet.

Er ved at gøre klar

Stedet bliver nemlig også til et stort vaccinecenter i Aalborg. Det melder man selv ud tirsdag aften.

“Vi er glade for at kunne melde ud, at AKKC, udover at være testcenter, nu også bliver Covid-19 vaccinecenter.

I øjeblikket er vi ved at gøre klar til at åbne dørene den 16., 17. og 18. januar.

Det er de ældre (65+), der modtager personlig pleje og praktisk hjælp, som bliver vaccineret i AKKC, og alle tider er booket på forhånd.

AKKC vil også stadig fungere som testcenter, og der vil naturligvis være separate indgange til hhv. test- og vaccinecenter,” lyder meldingen fra Aalborg Kongres & Kultur Center.

Direktør Nicolaj Holm er glad for, at man kan stå til rådighed for myndighederne i en svær tid for kulturlivet.

“I en tid hvor der er langt imellem udsolgte forestillinger, så giver det her så meget mening,” lyder det fra Nicolaj Holm.

Kort deadline for booking

Booking for borgere over 65, som modtager både praktisk hjælp og personlig pleje i Aalborg Kommune er netop åbnet på vacciner.dk. Det er muligt selv at bestille tid online på www.vacciner.dk indtil dagen før selve vaccinationen.

Ældre i målgruppen, som ved egen eller pårørendes hjælp selv kan klare transporten, men ikke kan booke online, kan få hjælp til booking via Region Nordjyllands hotline på telefon 9764 8463.

Ældre i målgruppen, som har brug for kommunens hjælp til transport, bliver kontaktet direkte. Det er også muligt at få hjælp af Aalborg Kommunes Kontaktcenter på telefon 9982 5000.

Erfaringer fra andre kommuner viser, at det kan anbefales at tage en pårørende eller nabo med som ledsager til at hjælpe med det praktiske ved vaccinationen.

Vaccinationssteder i Aalborg Kommune

Det bliver muligt at booke tid til vaccination følgende steder:

Fynsgade Centret, Fynsgade 25, 9000 Aalborg

Aktivitetscenter Lions Park, Lionsparken 6, 9400 Nørresundby

Vestergården Aktivitetscenter, Annebergvej 73, 9000 Aalborg

Aalborg Kongres & Kulturcenter, Europaplads 4, 9000 Aalborg