Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Vådt og godt: Populært øl-løb vender tilbage

Af Stine Kjølby Christensen

Foråret er endelig kommet til Aalborg, og det betyder, at det er tid til endnu en omgang Beermile på Havnenfronten.

Aalborg Beermile Federation er stolte af at annoncere, at den populære begivenhed vil finde sted den 17. maj fra kl. 17:00 på Honnørkajen, med en spændende tilføjelse af en stafetkonkurrence.

Beermile, som sidste år samlede over 100 løbere og lige så mange heppere, er kendt for at kombinere lidt motion, hygge med venner og en festlig atmosfære.

I år byder de velkommen til både individuelle løbere og hold, der ønsker at udfordre sig selv i denne unikke konkurrence.

Beermile – i holdformat

“Stafetten” giver alle der har lyst til at afprøve sine evner i at bunde øl og løbe så hurtigt de kan.

“Her er du ikke bundet af at skulle holde til fire øl og fire omgange, men kan i stedet stable et hold på benene og dermed afgøre hvor langt der skal løbes”, fortæller løbets ene stifter Jonathan Birk Nielsen.

Den spændende tilføjelse af stafetten giver deltagerne mulighed for at opleve Beermile i holdformat.

Holdene består af et valgfrit antal løbere, der skiftes til en øl og en omgang på runden, inden de giver æren videre til næste løber.

Det er muligt at prøve kræfter på både individuel Beermile og stafet Beermile, så alle kan være med til at skabe en uforglemmelig oplevelse.

”Disciplinen kombinerer en vanvittig udholdenhed med danskernes yndlingssport, Øl. Du skal holde pulsen nede under løbet, for at kunne drikke så hurtigt du kan” griner Jonathan Birk Nielsen.

Kom og heop

Løbet vil starte kl. 17:00 med individuelle løb, hvor deltagerne bliver sendt af sted i etaper, efterfulgt af starten på stafetten kl. 18:30. Konceptet er enkelt – løberne skal tilbagelægge en engelsk mile, hvor de undervejs skal indtage 4 øl, en ved start på hver 400 meter.

Ruten er ud og hjem langs vandet, 200 meter frem og tilbage.

Dermed er der rig mulighed for at heppe på løbere undervejs, og planen er da også at det skal være festligt at være fremmødt både som løber og hepper.

”Sidste år var intenst i forhold til hvordan folk stod hele vejen frem og tilbage.

Det gav bare vinger i forhold til at presse sig selv helt i bund og levere et show” fortæller løbets anden bagmand, Klaus Præst Jaqué, som i juli deltog ved VM i disciplinen i Chicago.

”Det er jo ikke som andre motionsløb, og jeg vil ikke engang sammenligne med firmastafetter.

Stemningen er unik, fordi det jo bare er en festdag. Vi møder folk som kun kender os fra ”ølløbet” og spørger hvornår vi gør det igen, og det gør vi den 17. maj – vi glæder os”, slutter Klaus Præst Jaqué.

Kun 50 kr.

Ved tilmelding til arrangementet inkluderes 4 almindelige pilsnerøl, som en del af startpakken, men deltagerne er velkomne til at medbringe deres foretrukne varianter såsom sodavand, cider eller alkoholfri alternativer.

Prisen for deltagelse er særdeles overkommelig, idet vi har prioriteret en festlig aften til en pris, hvor alle kan være med: 50 kroner for individuel Beermile og 75 kroner pr. hold for stafet Beermile.

For at sikre en god oplevelse for alle, vil der løbes i startgrupper. Vi ser frem til at byde alle deltagere velkommen til en sjov og energifyldt aften på Honnørkajen.

Del artikel

Andre læser også