Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Oplev Aalborgs smukke arkitektur tæt på: Kom på gratis guidet tur med Utzon Center

Af Nathalia Hentze Nielsen
Foto: Utzon Center
Foto: Utzon Center

Du er vant til de ekstremt populære byvandringer faciliteret af Aalborg Historiske Museum, men har du også hørt om Utzon Centers guidede turer gennem Aalborgs arkitektur?

Det anerkendte oplevelseshus afholder denne sommer hele fire arrangementer, hvor du kan komme med helt gratis.

I løbet af en time og et kvarter vil du få sat noget historie på mange af byens mest ikoniske bygninger som Aalborghus Slot og Jens Bangs Stenhus, men samtidig også høre om fremtidens projekter.

Den første tur er denne torsdag fra kl. 19.00 til 20.15, og de efterfølgende datoer er onsdag den 14. juli kl. 15.00-16.15, torsdag den 22. juli kl. 19.00-20.15 og fredag den 30. juli kl. 15.00-16.15.

Turene er gratis, men tilmelding er nødvendig. 

Kom på en rejse gennem tiden

På turen vil du bl.a. lære mere om Aalborgs arkitektur fra gammel tid samt komme på en rejse ud i fremtidens Aalborg for at høre om de projekter, der lige nu er under udvikling.

Utzon Center skriver om turen:

“Du kommer med på en rejse tilbage til 1500-tallet. For eksempel i baggården til Aalborghus Slot, hvor du virkelig kan fornemme frygten for krig bag de tykke og kanonkugle-sikre mure.

Du kommer også forbi Jens Bangs Stenhus fra 1902, der har en bemærkelsesværdig renæsscancegavl, hvor æstetikken virkelig står i fuldt flor. Her hører du om arkitekturen bag en af Aalborgs mest fotograferede bygninger.
Der har været mange arkitektoniske sammenstød i Aalborg. Du kan i dag se fredede bygninger fra 1500-tallet, der står som kontrast til det moderne Vesterbro. Et stort område, der for cirka 100 år siden blev revet ned og for altid forandrede Aalborg.”
Læs mere om turene her.

Hvad: Guidede turer gennem Aalborgs arkitketur
Hvor: Turen starter ved Utzon Center
Hvornår: 
Første gang torsdag den 8. juli. Derefter den 14. juli, 22. juli og 30. juli