Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Utzon Center bidrager til Smukfest: Har bygget scene til festivalen

Af Michael Qureshi

I disse dage kører Skanderborg Festival for fuld drøn.

Den store festival er samtidig også kendt som Smukfest, og i år er den blevet endnu smukkere med et bidrag fra Utzon Center i Aalborg.

Utzon Center og Jacob Hilmer Architecture (JHA) har nemlig leveret scenen til en til en quiz, som Povlsen & Holm fra P4 står bag.

Nyheden er blandt andet også omtalt i Jyllands Posten.

Inddrager arkitekturen i festivaloplevelsen

JHA og Utzon Center i Aalborg bringer så at sige Jørn Utzon ind i et nyt område på Smukfest, hvor hans geniale løsning til Operahusets fantastiske tage bliver bearbejdet i computeren og sendt direkte til arkitekt Jacob Hilmers robot, der skærer materialerne ud.

“Jeg er begejstret for, at Smukfest med Jonas Pindhund i spidsen satser mere og mere på at inddrage arkitekturen i festivaloplevelsen. Her skal vi som arkitekturudstillingshus møde vores publikum, og selvfølgelig skal Jørn Utzon med på 100 året for hans fødsel.

Vi er glade for at have skabt den mindste men smukkeste scene til Smukfest i år”  siger kreativ direktør Lasse Andersson fra Utzon Center.

Utzon Center bidrager til Smukfest: Har bygget scene til festivalen

Den overdækkede scene er en del af Søbadet ved Skanderborg Sø, og hvis man ser scenen og de tilhørende siddemøbler oppefra, vil man se konturerne af Sydneys ikoniske operahus i profil.

En hyldest til Jørn Utzon

Det hele er lavet som en hyldest til Jørn Utzon og inspireret af nogle af de principper som kendetegnede hans enestående arkitektur. Konstruktionen består af 50 plader, som er skåret ud af en robot.

Pladerne er fordelt med direkte inspiration fra den måde, som operahuset i Sydney er bygget op på. Alle 50 plader er forskellige i størrelse og form.

“Jørn Utzon havde en kreativ tilgang til den standardiserede, industrielle produktion. Hans arkitektur er legende og organisk, når man ser på den. Men går du tættere på, så kan man se, at selve konstruktionen og de enkelte dele er rationelle og logisk,” siger Jacob Hilmer.

Utzon Center bidrager til Smukfest: Har bygget scene til festivalen

Jørn Utzon brugte fremtidens værktøjer i sin tid. Så ved at bruge computeren til at designe og robotteknologien til at producere, hylder JHA Utzons tanker og forståelse for arkitektur, produktion, konstruktion, teknologi, og deres indbyrdes forhold.

Utzon Center i Aalborg er det nordiske oplevelseshus for arkitektur og design. Hovedfokus er udstilling og formidling af nutidige strømninger i arkitektur og design med forståelse for ny teknologi.

Utzon Center er den sidste bygning Jørn Utzon tegnede.

Del artikel

Andre læser også