Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

USA er påpasselige med at åbne op for turister igen

Af Annoncør

Selv om det for mange kan virke som, at vi er ved at slippe mere og mere af med de mange restriktioner der har været forbundet med pandemien Covid19, så er der stadig steder i verdenen hvor man ikke vil tage nogle chancer og USA er bl.a. et af de steder, hvor der ses påpasselighed i forbindelse med at lukke nogle turister ind endnu.

Annoncørbetalt indhold leveret af Esta.dk

Vær klar når USA igen åbner på for turisterne

Det er vigtigt at huske på at intet varer evigt og hvis du, som mange andre er en af de personer der ser frem til at kunne rejse til USA med det samme det atter bliver muligt, er der intet i vejen for at begynde at overveje de forskellige ting og rejsedetaljer. Det kan dog være en god dé at holde igen med at bestille fly og booke ophold, indtil at du kender den eksakte dato for genåbning af grænserne for turisterne.

Det der afhænger af en specifik dato for genåbning af grænser, er ikke kun fly og ophold. Også din ansøgning om et ESTA bliver nødt til at blive sat i bero. Du kan selvfølgelig sagtens sørge for at du har læst op på de krav og regler der følger med en sådan rejsetilladelse til USA, så det ikke er noget du behøver at bruge ekstra tid på når det endelig bliver muligt igen, så læs mere på esta.dk og få den del vinget af før det atter går løs igen.

Et ESTA giver dig lov til at opholde i USA som turist

Hvis du aldrig har været rejst til USA før, kan det være at du ikke helt ved hvad et ESTA overhovedet er. Det er nemlig ikke noget man ellers hører om medmindre at man skal rejse til USA. Til gengæld har vi stort set alle hørt om et visum men da Danmark er et af de visumfrie lande i forhold til ophold og indrejse til USA, er der ikke andre krav end et ESTA.

Et ESTA er en elektronisk rejsetilladelse, der giver dig lov til at rejse til USA og opholde dig i USA i 90 dage ad gangen. Det er et ESTA du skal søge om uanset om du tager til USA i forbindelse med forretningsrejse eller om du tager til USA i forbindelse med ferie. Uanset hvad hedder det op til 90 dage og det er vigtigt at du overholder dette.

De fleste der rejser på ferie til USA, har tendens til at hive mere end en enkelt uge ud af kalenderen, da selve flyrejsen sluger en stor del af ferien ellers, men det er alligevel de færreste der rejser afsted og har brug for at være afsted i længere tid end 90 dage ad gangen.

Dit ESTA er fuldt ud elektronisk og er gyldigt i op til 2 år

Det er ganske let at søge om et ESTA og tager op til 72 timer at modtage fra ansøgningen er sket. Det kan derfor godt lade sig gøre at nå at få din rejsetilladelse i tide selv hvis det skulle ske at USA meget pludseligt åbner op for turisterne igen. Du skal dog bruge alle dine rejsedetaljer som dato for afrejse og hjemkomst, ophold med videre, når du søger og det er derfor slet ikke muligt at søge om ESTA før du kender til alle disse detaljer.

Dit ESTA er gyldigt i 2 år, så længe dit pas også er gyldigt i disse 2 år. Hvis du kan se at dit pas snart udløber, så kan det være en god idé at du starter netop her med dine rejseforberedelser for det skal være nøjagtigt det samme pas du bruger i forbindelse med hele dit ophold. Det skyldes at når du søger om dit ESTA så registreres selve rejsetilladelsen på dit pasnummer. Dette pasnummer er ikke det samme som hvis du får et nyt pas.

Det der er smart med et ESTA er, at det hele foregår elektronisk. Du skal altså både søge elektronisk og du modtager også dit ESTA elektronisk i og med at det vil komme frem når personalet i lufthavnen scanner dit pas. Det gør miljømæssigt godt da der ikke bruges unødigt papir men du slipper også selv for at skulle holde styr på mere end hvad nødvendigt er. Det kan være svært nok at holde styr på passet under et ophold, hvor man skifter base løbende under selve opholdet.

Find inspiration til din rejse til USA online

Står du i en situation at du ikke helt ved hvor du vil hen, men alt du ved er at du bare gerne vil besøge USA, så kan du finde en masse inspiration online ved at søge på diverse blogs og lignende. USA har alt at byde på så det kan være en svær ting at generalisere hvad der vil være perfekt som rejsemål for dig, så find en blogger der deler de samme interesser som dig for at sikre dig den bedste ferie.

Er du til storby eller er du til den flotte og meget anderledes natur der kan være i dele af USA? Det er 2 vidt forskellige destinationer du skal gå efter. Hvis du egentlig bare gerne vil besøge nogle af de gængse turistattraktioner såsom Disney World og lignende, så kan du med få klik finde andre steder der er gode til turister som ligger lige i området.

Noget andet der kan have betydning, er helt klart vejret. Hvis du gerne vil ramme ind i lækkert strandvejr, så er det med at finde frem til de steder, der på dit ferietidspunkt byder på godt vejr, men husk. Det hele afhænger af, hvornår USA atter lukker turisterne ind igen.