Studio, shop og galleri: UNUM skiller sig ud på alle parametre

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Imens Aalborg udvides med store interiørkæder, og andre i stedet må lukke ned, så lever unum i Nørregade i bedste velgående.

Det er snart et år siden, at Jeanette Damsholt åbnede den lille studio- shop- og galleributik i Nørregade, som jo efterhånden er blevet et mekka af unikke specialbutikker; og her må det siges, at unum-konceptet passer perfekt ind.

“Unum”, der betyder enestående, er en fusion af projektkontor, galleri og butik. Herfra sælges alt fra boliginteriør fra lokale kunstnere til verdenskendte udenlandske designere.

Køkkenet er fra danske Frama CPH, som unum har et tæt samarbejde med. I køkkenet, som Jeanette og Sofie benytter i dagligdagen, finder du et væld af køkkenlækkerier. Foruden håndlavet keramik, håndslået messing bestik og kaffekopper af kaffegrums er der håndplukkede køkkenredskaber fra hele verden.

Her møder danske og internationale designs hinanden med alt fra hånddrejede kunstskamler, specialdesignede møbler, eventyrligt keramik, unikke tøjbrands, kreative smykker, inspirerende kunst – og meget, meget mere.

Flere af produkterne er unum eneforhandler på og måske det eneste sted i hele verden, hvor den pågældende vare kan købes.

Hjemlige omgivelser med unikke skatte

Unum er altså blevet en velbesøgt lille perle i det aalborgensiske shoppingliv; men oprindeligt var det ikke meningen, at butikken skulle eksistere i den form, som den er endt med i dag.

I forbindelse med udviklingsprojekterne i Ulf & Damsholt får unum ofte udviklet egne design – deres ”unum editions”. Tempo lænestolen fra New Works er et godt eksempel, hvor unum har fuldpolstret stolen i gotlandsk lammeskind.

”Ideen til unum opstod af et ønske om at finde et arbejdskontor i byen. Vi arbejder med projektudvikling inden for hotel-, restaurations- og servicebranchen, og det var derfor også nærliggende at lave et showroom i forlængelse af kontoret.

Herfra har det så grebet lidt om sig, da vi også synes, at aalborgenserne skal have lov til at se og købe de fine produkter, som vi bruger i projekterne – derfor slår vi nu det hele sammen under ét tag: Kontor, showroom og butik,” fortalte Jeanette Ulf Damsholt til MigogAalborg i forbindelse med åbningen.

Og det er også netop den følelse man får, når man træder ind i de inspirerende lokaler: Butikken er indrettet funktionelt med en æstetisk skønhed af et køkken, der faktisk bliver brugt, og der arbejdes og holdes møder ved butikkens plankebord – omringet af smukke smykker og interessante kunstværker, der ligefrem insisterer på ens opmærksomhed.

“Vi vil gerne inspirere folk til at bevæge sig væk fra mainstream og i stedet gå efter de mere unikke ting, som man kan spejle sig i og relatere til. Nogle gange skal der ikke så meget til for at give indretningen lidt kant,” fortæller Sofie Noer, projektansvarlig og daglig leder af unum og uddyber:

“Når folk køber en ting hos os, så er det fordi, at de virkelig gerne vil have det, og de ikke kan lade være. Det er for det meste et velovervejet køb, og dermed ender man også med at få det rigtige med hjem, og ting som man beholder.”

Sofie arbejder til daglig ved sin computer ved butikkens store plankebord i butikken. 

Ikke bare en interiørbutik

Hos unum er man ikke bange for at tage de lidt dyrere ting med hjem i butikken, og i lofterne hænger eksempelvis håndlavede lamper fra New York til over 20.000 kr.; men der er også plads til de såkaldte “hapsevarer”, der selvfølgelig også har en god historie med sig.

På et stort træbræt ligger farvestrålende smykker side om side. Du finder både smykker i japanske perler, sølv og forgyldte ørestikker og halskæder. 
Håndlavet bordlampe fra New York, håndlavede urtepotteskjulere som laves i Toscana, kunst fra aalborgpigen pernilleE, keramik fra en lille københavnsk keramikvirksomhed og sidebord fra internationale Frama CPH. 

“Mange af vores produkter er unika og nogle, vi selv udvælger til butikken – derfor kræver det også tit længere tid og mere snak med vores kunder, fordi vi gerne vil dele historierne med dem. På den måde kommer de også til at betyde mere for dem.”

Nyeste skud på stammen er unikke urtepotteskjulere i stentøj af kunstner Lone Hjørnet, som har et lille keramikværksted i Vadum og en hel væg af illustrationer fra den lokale kunstner pernilleE., der gennem sine helt almindelige hverdagsbetragtninger skaber kunst, der rammer én lige i hjertet.

Gallerivæggen i unum er det sted i butikken, hvor kunderne opholder sig længst tid, og tager sig tid til at læse, fordybe- og forelske sig i de små og store kunstværker af blandt andet pernillE.
Hesten som Sofie forelskede sig i og som førte til samarbejdet mellem pernilleE og unum.

“Jeg stiftede oprindeligt bekendtskab med pernilleE på Instagram. Jeg forelskede mig i en tegning af en hest, jeg syntes, var helt fantastisk. Herfra fik vi idéen til at gøre Pernille til en del af unum, som et fast samarbejde, og det var hun heldigvis helt klar på.” fortæller Sofie og forklarer nærmere om det unikke samarbejde med Pernilles:

“Vores tætte samarbejde med pernilleE betyder, at vi kan gå ekstra langt for vores kunder. Du kan specialbestille tegninger, og i helt særlige tilfælde få tilpasset en tegning, hvis du har forelsket dig i eksempelvis en tegning med en kaffekop – men selv er te-drikker. Det har vi oplevet, og i sådan et tilfælde er Pernille helt cool og tilretter tegningen – men som udgangspunkt sælges værkerne, som de oprindeligt er tegnet.

Et vovet koncept med plads til alle slags

Selvom mange af produkterne hos unum er unika, så findes der også varer, som folk kender, og som er med til at trække dem ned i butikken. For eksempel er unum eneforhandler i Aalborg af det populære tøj fra Aiayu, som de ligeledes har livsstilsprodukter frasom er i fint selskab med møbler, lamper og accessories fra Frama CPH samt farverige skræddersyede skjorter fra Britt Sisseck.

Unums to tøjmærker er nøje udvalgte. Aiayu er et bæredygtige dansk tøjbrand, som især er kendt for sine lækre strik i llamauld og miljøvenlige produktion. Britt Sisseck er tidligere haute couture designer og kreerer i dag moderne kvindeskjorter med formidabel pasform og feminine detaljer. 
Bløde tekstiler møder skarpe geografiske linjer. Produkterne i unum kommer fra alt steder danske og internationale designvirksomheder, up-coming designere og kunstnere til velgørende Fair Trade projekter i eksempelvis Bolivia og Bangladesh.

Alt er nøje udvalgt, og der er en tanke bag hvert eneste produkt, som unum sælger. Uanset om de er kendt eller “en ven, du endnu ikke har mødt” for kunderne.

“De ting, vi sælger, finder du, som minimum, ikke andre steder i Aalborg. Vi konkurrerer ikke med de store isenkram-kæder, så derfor skal og er alting også anderledes hernede. Vi håndplukker selv alle produkter, så de afspejler i høj grad vores personlige smag – men heldigvis oplever vi, at mange andre deler samme smag som os.

Vi vil gerne inspirere til personlig stil, og det gør vi både gennem vores indretning, stil og produkter. Ved at indrette unum som et hjem, er det også nemmere for folk at forestille sig tingene bo i deres eget hjem – og det er meningen med vores koncept.” slutter Sofie.

Du finder unum, med sin karakteristiske grønne butiksfacade, ved Skt. Hans Torv i den ny istandsatte Nørregade. Unums faste åbningstider ligger torsdag – fredag kl. 10.00 – 17.30 og lørdag kl. 10.00 – 14.00. Mandag – onsdag er åbningstiderne fleksible, men som udgangspunkt kan du altid finde Sofie i butikken formiddag og eftermiddag.

Så skal der stemmes: Her er finalisterne til AALBORG AWARDS 2019

Skrevet af: Redaktionen

Så er vi klar til at løfte sløret for, hvem der er kommet igennem nåleøjet og er blandt finalisterne til årets AALBORG AWARDS.

Over 18.000 har stemt i den indledende nomineringsrunde, og det har været ekstremt tæt i langt de fleste kategorier.

I år har vi valgt at tage 6 finalister med i hver kategori til AALBORG AWARDS, der afholdes lørdag d. 30. marts i Aalborg Kongres & Kultur Center.

Det bliver en af årets fedeste fester, og det er Vi Elsker 90’erne, der står for et Mega Afterparty. Se her hvilket kæmpe internationalt 90’er navn, der spiller til afterparty.

Du kan selv komme med til den store fest – der kan vælges mellem både siddepladser- og ståpladser. Der er drinks, show og afterparty inkluderet i billetten. Se billetterne her

Men du skal igen hjælpe med at stemme. For læsernes stemme har også en betydning for finalisterne.

Her voterer juryen med en stemme hver, og så tæller læsernes stemme i den her nye afstemning (den starter i bunden af artiklen) også med 1 stemme.

Juryen i år består af;

Gastromand v. Mads Schytte og Anders Damm Christensen
Peter Christian Jensen, direktør Ruths Hotel
Mark Bering, direktør Himmerland Golf & Spa Resort
Tina Mikkelsen, store manager, Magasin Aalborg
Michael Qureshi, redaktør MigogAalborg
Læsernes stemme

Vi har lavet en side om AALBORG AWARDS, hvor du kan læse mere om showet og se vores mange fantastiske sponsorer her

Ellers så er det bare om at stemme, så vi kan få afgjort, hvem der er Byens Bedste i de forskellige kategorier.

powered by Typeform

Gælder fra mandag: Motorvejs-tilkørsel spærres i over en måned

Skrevet af: Redaktionen
OBS - ARKIVFOTO
OBS - ARKIVFOTO

Vejarbejdet har været i gang længe, og det næste stykke tid bliver trafikken igen påvirket omkring den nye Egnsplanvej.

Denne gang gælder det arbejdet omkring Mariendals Mølle Motorvejen (afkørsel 28). Det er et arbejde, der kommer til at tage noget tid.

Således går det i gang mandag d. 25 februar tidlig morgen og forventes først afsluttet i starten af april.

Meddelelse udsendt af Aalborg Kommune

Aalborg Kommune følgende ud torsdag;

Spærring af tilkørsel <28> Mariendalsmølle til E45

Vi spærrer tilkørslen til E45 sydgående retning ved <28> Mariendalsmølle fra d. 25/2 kl. 04.00 til d. 4/4 kl. 23.00.

Du skal derfor holde godt øje og følge skiltningen med omkørselsrute via <29> Svenstrup.

Hvis du kommer fra Aalborg C og skal på E45, kan du alternativt benytte tilkørsel <27> Aalborg C og <26> Th. Sauers Vej.

Motorvejstilkørslen spærres, fordi tilslutningen til E45 mod syd skal ændres, som en del af vores tilslutning af Egnsplanvej til E45.

BabyBio er et hit: Se storfilm om formiddagen

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Ét af vores læseres mest stillede spørgsmål er:

Hvad kan jeg lave i byen, når jeg er på barsel?

At have en nyfødt baby kan nemlig godt få mange til at føle sig ekskluderede fra de oplevelser, man som ikke-forælder er vant til.

Hvad nu hvis nogen føler sig krænket over at jeg ammer? Hvad hvis baby skriger? Er der plads til en barnevogn? Vil folk omkring mig forstå?

Heldigvis findes der arrangementer, der udelukkende tilgodeser nybagte forældre med nuttet påhæng.

På babyens præmisser

I Nordisk Film Biografer har man længe haft stor succes med BabyBio, der netop er målrettet til forældre på barsel, som har lyst til en hyggelig biografoplevelse – uden at skulle undvære familiens nyeste medlem i mellemtiden.

Filmforestillingen foregår i hverdagens dagstimer, og derudover vil der være dæmpet belysning i salen, så din baby ikke pludselig risikerer at forsvinde i biografmørket.

Skulle baby blive træt i løbet af filmen, vil det være muligt at opstille barnevognen uden for salen, hvor biografpersonalet fungerer som kyndige barnepiger; sådan at mor og far stadig har mulighed for at se filmen helt til rulleteksterne løber over lærredet.

Fede præmier og masser af kvalitetstid

Naturligvis havde vi ikke tænkt os at omtale dette arrangement uden først at have testet det på egen krop.

Og selvom vi hverken fik tilbudt en sut, blev lullet i søvn eller gylpede helt så meget som det gennemsnitlige publikum under forestillingen, så var det en enormt hyggelig oplevelse – og ingen så heller ned på os, da vi blandede en pose slik fra kiosken.

Det på trods af, at klokken endnu ikke havde slået 10 en tirsdag formiddag …

Foruden dagens film, Mødregruppen, var der desuden flere konkurrenceudtrækninger i samarbejde med Børnenes Kartel, der gav et par heldige forældre præmier med hjem.

Set fra vores synspunkt, så er der altså 0 gode grunde til ikke at invitere sig selv på en tur i BabyBio – måske især en oplagt mulighed for en mødregruppe, der gerne vil have nogle hyggelige timer sammen.

BabyBio afvikles i Kennedy Arkaden hver torsdag i lige uger og i City Syd hver tirsdag i ulige uger og viser altid biografaktuelle film.

Næste arrangement foregår tirsdag d. 26. februar kl. 12.00, og blandt forestillingerne er denne gang den oscarnominerede Green Book, der blandt andre har Viggo Mortensen i hovedrollen.

Du kan købe billetter til BabyBio lige her.

Historisk lavt: Nu kan boligejere få lån til nul procent i rente

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
Foto: Christine Luca Hornemann Nielsen, MigogAalborg
Foto: Christine Luca Hornemann Nielsen, MigogAalborg

For første gang nogensinde har boligejere mulighed for at vælge et 10-årigt fastforrentet lån med en rente på nul procent. Det skriver Berlingske.

Jyske Realkredit, der er det tidligere BRF-kredit, åbnede tirsdag for et nyt 10-årigt fastforrentet boliglån til nul procent.

Det sker blot efter 14 dage, hvor der også blevet skrevet historiske lånerekoder, da de fire store realkreditselskaber åbnede for et 30-årigt lån på 1,5 procent med ti års afdragsfrihed.

“Det er helt vildt”

Det er første gang i historien ifølge boligøkonom i Jyske Bank, Mikkel Høegh.

”Det er helt vildt, at vi nu har åbnet lån med nul procent i rente. Jeg ser det her som et lån, man holder til udløb.

Man kan ikke forestille sig, at det kan blive billigere,” siger Mikkel Høegh til Berlingske.

Han uddyber, at lånet henvender sig til boligejere med friværdi til at finansiere forbedringer i boligen eller opfylde andre drømme, som eksempelvis til en ny bil.

Og ligesom Mikkel Høgh uddyber, skriver Jyske Bank også på deres hjemmeside at lånet ikke er til dem der ønsker at købe en bolig, men er perfekt som et tillægslån til eksempelvis et nyt køkken eller andre forbedringer, der giver boligen værdi på langt sigt.

Men selvom renten er på nul procent, betyder det ikke, at lånet er gratis. Der skal fortsat betales bidrag og afdrag af lånet.