Unikt nordjysk design: Nordlux leverer kvalitetsbelysning til hele verden

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen
Lamperne over bordene i Jens Bangs Gade er fra Nordlux Strap serie.
Lamperne over bordene i Jens Bangs Gade er fra Nordlux Strap serie.

Når det kommer til moderne og cool skandinavisk design, er der uden tvivl en masse designernavne, der ligger på tungen, men i belysningsafdelingen er der få, der kan konkurrere med Nordlux.

Den danske virksomhed, som har været i gang siden 1977, er en af Skandinaviens førende udbydere af moderne og funktionel belysning til hjemmet, og de er kendt for deres fokus på høj kvalitet til fornuftige priser.

Du er uden tvivl stødt på deres designlamper rundt omkring i hjem, detailbutikker og restauranter; Nordlux tilbyder nemlig et bredt udvalg af produkter til private såvel som erhverv.

Tager du f.eks. ned til en bid mad i Aalborgs italienske køkken, Azzurra, kan du med fordel kaste et ekstra blik på belysningen. De to restauranter i Nordkraft og Jens Bangs Gade har netop moderniseret deres restauranter i samarbejde med Nordlux.

Samarbejde med Azzurra

Det var Maurizio Quattromani, indehaveren af Azzurra, der først kontaktede Nordlux med et ønske om et gennemtænkt belysningskoncept, der kunne komplementere den totalrenovering restauranten i Jens Bangs Gade skulle gennemgå.

”De ville gerne have klassisk dansk design med rene linjer, som både passer til Danmark, men også til deres italienske identitet,” forklarer Jean Louis Cornu, Eksportchef for Nordlux, om samarbejdet.

Stilrene, funktionelle spots i Azzurra i Jens Bangs Gade.

”Vi diskuterede deres behov og fandt frem til nogle stilrene, funktionelle spots som giver det lys, han har brug for inde i restauranten.

Yderligere valgte vi også det klassiske Canto design, som egentligt er en undendørslampe, men som også er superpopulær indendørs.”

Rå stil i Nordkraft

Udover Jens Bangs Gade leverede Nordlux også belysning til Azzurra i Nordkraft, og her var stilen en lidt anden.

”Fordi Nordkraft er en meget rå bygning, ønskede de lamper, der ligeledes var rå og industrielle i deres udseende,” uddyber Jean Louis Cornu.

Den nye serie “Angle” hænger i klynger i Azzurra Nordkraft.
Den nye serie “Angle” hænger i klynger i Azzurra Nordkraft.

”De valgte en meget spændende ny serie, der hedder Angle, som fungerer rigtig godt sat sammen i klynger. Det er lamper med en magnet og integereret LED, som du kan dreje ligesom en projektor.”

Resultatet er grupper af lamper i restauranten, der ligner en forlængelse af Nordkrafts rå arkitektur, og som vigtigst af alt leverer god belysning til de spisende gæster.

International opmærksomhed

Med en titel som eksportchef kan man undre sig over, hvorfor Jean Louis Cornu har startet et samarbejde med en aalborgensisk restauratør, men spørger du manden selv, er det muligheden for nye udfordringer og spændende samarbejdspartnere, der driver værket.

”Det er ikke alle projekter, vi siger ja til, men når nogen kontakter os med interessante cases ligesom Azzurra, så lytter vi og udforsker mulighederne,” siger han.

Til dagligt er det projekter i noget større skala han arbejder på, da Nordlux sælger til omkring 50 lande rundt om i verden.

Det klassiske Canto design er egentligt en udendørslampe, men kan også bruges indenfor.

Her er det især store restaurantkæder og hoteller, der efterspørger dansk design.

”Den franske arkitekt og designer Philippe Starck har renoveret luksushoteller rundt om i verden, og hans arkitekter henvendte sig til os for at møde deres belysningsbehov.

Vi endte med at levere udendørslamper til et 5-stjernet luksushotel i Sydfrankrig, og valget faldt faktisk på nogle af vores klassiske produkter,” fortæller Jean Louis Cornu.

Det lyder måske ikke særlig bemærkelsesværdigt, men med tanke på at Nordlux motto er ”Design for the people”, og der er fokus på priser som almindelige danskere har råd til, ser det lige pludselig anderledes ud.

”Det var meget interessant, at han ville samarbejde med os, og vi er stolte af resultatet,” tilføjer eksportchefen.

Skandinavisk designtradition

Om det er en restaurant i Aalborg, et luksushotel i Sydfrankrig eller ens eget hjem er der mange indretningsmuligheder hos Nordlux.

Fællesnævneren for det hele er, at kunderne efterspørger design forankret i den danske og skandinaviske designtradition – herhjemme såvel som internationalt.

”Jeg er utrolig glad for mit arbejde som eksportchef. Jeg får lov til at sprede dansk design i hele verden.” tilføjer Jean Louis Cornu afslutningsvis.

Er du interesseret i at vide mere om Nordlux og deres produkter, kan du læse mere her.

Stort talent afviser AaB-kontrakt: Nu er han på vej til AGF

Skrevet af: Redaktionen
Foto: AaB Sport
Foto: AaB Sport

AaB meldte her fredag eftermiddag ud, at deres veje skilles med stortalentet Søren Tengstedt.

Trods mange forsøg er man ikke blevet enige om en ny kontrakt. Men der er en helt særlig grund til, at Tengstedt ikke forlænger med AaB. Han underskriver nemlig snart en 4-årig kontrakt med AGF.

Det skriver Ekstra Bladet.

AaB skriver ikke noget om AGF i pressemeddelelsen, men Søren Tengstedt lægger ikke skjul på i et citat, at han er frisk på et eventyr i en ny klub.

“For mig handler det udelukkende om, at jeg gerne vil prøve noget nyt, og derfor har jeg valgt at finde en anden klub fra den kommende sæson, men jeg vil gerne takke alle i AaB for mine syv år i klubben,” lyder det fra den 20-årige offensivspiller, der står noteret for 15 officielle kampe og to scoringer for Hele Nordjyllands Hold.

Ser stort potentiale i Tengstedt

AaBs sportschef Inge André Olsen ærgrer sig over bruddet med spilleren, der har vist lovende takter, når han har spillet i AaB-trøjen.

“Vi ser et potentiale i Søren og ville gerne have haft ham med videre, og derfor er vi selvfølgelig også ærgerlige over hans valg, men det må vi respektere, og Søren ønskes fra vores side al mulig held og lykke i fremtiden,” siger Inge André Olsen.

Efter at have overstået en korsbåndsskade blev Søren Tengstedt sidste sommer rykket op i Superligatruppen fra AaB Talent.

Forinden havde Tengstedt i de tidlige ungdomsår optrådt hos partnerklubberne Nibe Boldklub og Aalborg Freja.

Lys forude i vejarbejde-kaos: Central vej i Aalborg åbner det ene spor

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Aalborg Kommune
Foto: Aalborg Kommune

Hvis du ofte befinder dig rundt omkring i Aalborg og omegn, så har du nok bemærket, at der er meget vejarbejde for tiden. Faktisk rigtig meget.

Aalborg Kommune har valgt at skrue ekstra op for blusset på planlagte projekter både i Corona-perioden, og så er det typisk, at man i sommerferie-perioder giver den en tand ekstra.

Derfor føles det nærmest som et stort kaos med vejarbejde lige nu i Aalborg. Men der også lidt lys forude.

Således åbner det ene spor på den centrale Jyllandsgade allerede i morgen lørdag d. 11. juli.

Det skriver Aalborg Kommune fredag formiddag.

“Jyllandsgade åbner for trafik i det sydlige spor.

I løbet af lørdag 11. juli er det atter muligt for bilister og cyklister at køre på Jyllandsgade i retningen fra Dag Hammarskjølds Gade til krydset ved Sønderbro.

I det nordlige spor arbejdes der fortsat med forberedelserne til den nye Plusbus-rute, og denne strækning på Jyllandsgade åbner først i løbet af efteråret.”

Kulturbroen lukkes

Men ellers er det småt med gode nyheder. I onsdags kom det frem, at Kulturbroen lukkes fra næste uge og en måned frem på grund af et Jernbane Danmark-arbejde.

Det betyder, at cyklende og gående over Limfjorden skal søge alternativer, og Limfjordsbroen er også hårdt ramt af vejarbejde.

Fra i dag spærres Viaduktvej i Nørresundby, som også er en meget befærdet strækning.

Aalborg Kommune har udsendt en mini-guide til, hvordan du lettest kommer forskellige steder hen.

𝗛𝘃𝗶𝘀 𝗱𝘂 𝘀𝗼𝗺 𝗻𝗼𝗿𝗱𝗴𝗮̊𝗲𝗻𝗱𝗲 𝘁𝗿𝗮𝗳𝗶𝗸𝗮𝗻𝘁 𝘀𝗸𝗮𝗹 𝘁𝗶𝗹

Nørresundby: Så opfordrer vi dig til at benytte Østre Alle og Limfjordstunnellen.

Sauers Plads: Så opfordrer vi dig til at benytte Østre Alle og Dag Hammarskjølds Gade.

Nytorv (Salling, Magasin, Friis m.m.): Så opfordrer vi dig til at benytte Østre Alle, Sønderbro, Karolinelundsvej og Nyhavnsgade.

𝗛𝘃𝗶𝘀 𝗱𝘂 𝘀𝗼𝗺 𝘀𝘆𝗱𝗴𝗮̊𝗲𝗻𝗱𝗲 𝘁𝗿𝗮𝗳𝗶𝗸𝗮𝗻𝘁 𝘀𝗸𝗮𝗹 𝘁𝗶𝗹

City Syd: Så opfordrer vi dig til at benytte Østre Alle, Sønderbro og Over Kæret.

Sauers Plads: Så opfordrer vi dig til at benytte Østre Alle og Dag Hammarskjølds Gade.

Nytorv (Salling, Magasin, Friis m.m.): Så opfordrer vi dig til at benytte Gammel Strandvej og Nyhavnsgade.

Panoramaudsigt over Limfjorden: Åbent Hus på nye store lejligheder på Havnefronten

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Når man går forbi Stjernekvarteret på Østre Havn i Aalborg, bliver du nødt til at strække halsen for at få alle indtrykkene ind.

Havneområdet er som forvandlet med store, imponerende byggerier, der formår at forene Aalborgs position som storby med den smukke, rolige fjord.

Én af kronjuvelerne i kvarteret er V-husene, som består af 172 elegante boliger, der er skabt med fokus på lys og tekstur.

Lejlighederne spænder fra 30 til 177 kvm, og de største af dem – Type R – er netop sat til salg ved ejendomsmæglerfirmaet Thorkild Kristensen.

Kom til åbent hus

”Vi har taget alt, det du kender fra et hus, f.eks. i form af bryggers, lækkert materiale og gulvvarme, og tænkt det ind i lejlighederne,” forklarer Martin Holm Lindhøj, ejendomsmægler hos Thorkild Kristensen, om Type R.

”Du får dermed funktionaliteterne fra et hus, men slipper for vedligeholdelsen.”

Oveni det hele får man også en udsigt som intet hus kan slå; fra altanen har man nemlig panoramaudsigt over hele Limfjorden.

Overvejer du også at lave skiftet fra hus til lejlighed, kan du opleve en af de 177 kvm store lejligheder til åbent hus nu på søndag den 12. juli fra kl. 13.00 til 14.00 på Stjernepladsen 7, 7 sal.

Masser af albuerum

Med 177 kvm følger der selvfølgelig også en masse lækre detaljer og funktioner.

Udover gulvvarme overalt og bryggers får man også egen elevator fra p-kælderen og direkte op i lejligheden samt et kvalitetskøkken i HTH-elementer.

Med lejligheden hører også en rummelig terrasse på 27 kvm, der vender ud mod Limfjorden, og en vestvendt altan på 9 kvm.

Priserne på de 177 kvm store lejligheder ligger fra 6 millioner.

Ejerlejligheden byder blandt andet på

  • To altaner
  • Køkken-alrum
  • Tre værelser
  • To badeværelser
  • Bryggers
  • Og mange lækre detaljer såsom gulvarme

Åbent Hus på søndag den 12. juli fra kl. 13.00 til 14.00 på Stjernepladsen 7, 7 sal.

Du kan læse mere om V-husene her.