Unikt i Aalborg: Amerikansk fænomen rykker ind på MEAT

Skrevet af: Michael Qureshi
Allan forsøger at grille Niclas...
Allan forsøger at grille Niclas...

Er man til lækkert mørt kød, så ved man også, at på Restaurant MEAT gør man en dyd ud af lave det ordentligt.

Det er hele fundamentet under Aalborg-restauranten, at man dyrker måderne, hvorpå man bedst tilbereder kødet.

Derfor er det heller ikke overraskende, at netop Restaurant MEAT er fremme i skoene, når det gælder om at følge med i, hvad der er populært i kødelskernes land, USA.

Man kan ikke undgå at bemærke, at MEAT i Vesterå har været under en mindre ombygning. Dels har man åbnet for, at gæsterne nu nærmest kan stå få meter fra kokken og se sit kød blive tilberedt.

Pulled Pork får 14 timer

Derudover er der så blevet plads til at lave et smokers område. Det er en hel ny måde at tilberede kødet på, som fremover giver muligheder for udvidelse af menukortet.

”Med den nye ombygning har vi fået et smoke område, hvor vi nu endelig har plads til at ryge vores spareribs og pulled pork. Vores Pulled Pork får 14 timer, så der er stort set røg hele dagen.

Det er en helt ny dimension til køkkenet, og det giver os en masse nye muligheder,” siger Allan Pfanner, der er køkkenchef og medejer af Restaurant MEAT.

Han forklarer forskellen på en grill og en smoker.

”Med smoke kan man tilsætte alle mulige nuancer af røg, og man kan også tilsætte forskellige smagsvarianter som æble. Man kan virkelig smage forskellen på eksempelvis spareribs på den almindelige grill og når vi så har haft det igennem vores smoker,” fortæller Allan Pfanner.

Sindssygt populært i USA

Han er i selskab med Niclas Jensen, der er også er medejer af restauranten. Niclas beretter om, hvor stort det her i Amerika.

”Det er sindssygt populært i USA. Weber har eksempelvis to kæmpe grill restauranter i Chicago, hvor man også har retter, der laves med smokeren. Allan og vores souschef har lige været på forretningsrejse for at få nogle gode tips til at udnytte det her bedst,” forklarer Niclas Jensen.

Han opfordrer til, at man især kommer ind og smager forskellen på spareribs, som vi danskere normalt kender dem, og så dem tilberedt på smokers.

”Det er en form for spareribs, man ikke er vant til at få herhjemme. De får en helt speciel smag og konsistens når man smoker dem. De er lidt mere faste i det, men der er så meget mere smag i dem. Man kan virkelig smage forskellen,” siger han.

Var blevet trængt i køkkenet

Ombygningen har også givet mere plads i køkkenet, så der kan laves endnu mere ud af huset.

”Vi har været lidt trængt i køkkenet, fordi vi har kørt fuld service på restauranten og samtidig mad ud af huset på samme tid.

Vi har virkelig travlt på den anden del også, og det er som om, at det for alvor er gået op for folk, at de kan booke os til at komme ud af huset og lave stort set hvad som helst med en af markedets bedste grill,” siger Niclas Jensen.

Hilser nyt sted i Vesterå velkommen

I løbet af juli åbner endnu et spisested i Vesterå, når Napa slår dørene op. Det er kun noget, man på MEAT hilser velkommen.

”Sandheden er, at vi byder alle restauranter i den her gade velkommen med åbne arme. Jo flere, jo bedre. Vi har et lille håb om, at vi en dag kan overbevise kommunen om, at de skal lukke gaden af, så det kan blive en ren restaurantgade.

Vi har det virkelig godt her i gaden med de andre restauranter på kryds og tværs, og det er slet ikke sådan, at vi står og konkurrerer på pris og stjæler ideer fra hinanden. Flere gode spisesteder i Vesterå betyder flere mennesker,” slutter Niclas.

Slut efter 12 år: Men Chill i Parken vil slutte af med et brag

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Rafael Zajac
Foto: Rafael Zajac

Lørdag den 29. juli er der Chill i Parken for tolvte gang i Lindholm Strandpark.

En fed tradition som gennem årene har tiltrukket rigtig mange fra både Aalborg og Nørresundby samt byer i nærheden. Men næste lørdag slutter det i sin nuværende form.

Det meddeler arrangørerne i et Facebook-opslag.

Har ikke fundet støtte

“Vores ambitioner har gennem de sidste fem år vokset sig større og større, og vi har især de seneste år kæmpet hårdt for at få opbakning (økonomisk og politisk) til at lave en stor skala festival i Aalborg.

Men da det ikke har lykkedes os at finde den fornødne støtte til en festival af en sådan størrelse, har vi nu valgt at sige tak for denne gang og slutte af mens energien og lysten stadig er tilstede,” lyder det blandt andet i det lange opslag på det sociale medie.

Lover fed afslutningsfest

De lover dog et brag af en afslutningsfest, når det går løs i Lindholm Strandpark den 29. juli.

“Vi håber virkeligt meget, at I er klar på at støtte op om arrangementet en sidste gang, når vi for første gang indtager Nørresundby og at I vil være med til at slutte Chill i Parken af med et brag til vores efterfest i gårdhaven hos Værket.”

Indtil videre er følgende navne annonceret til det fede event i Nørresundby.

Humørekspressen (Live)
Pharfar (dj set) 
Runge (dj set)
Rodney (Live)
Steve Satori (dj set)
Toby Determined (dj set)

Der vil være to scener, billig barpriser og et kæmpe grafitti set-up. Der er gratis entré.

Du kan læse hele Facebook-opslaget herunder.

Festlig weekend i vente: Store kunstnere og sjov for alle aldre

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Det må siges at være nogle ret forvirrede vejrguder, vi har i øjeblikket.

Det ene øjeblik stråler himlen på bedste sommervis … Det næste øjeblik står vi med våde fødder i en vandpyt.

Men det skal selvfølgelig ikke afholde os fra at præsentere ugens weekend-guide for jer. Her er helt sikkert noget, som kan friste, uanset hvordan vejret arter sig de næste par dage.

Noget som man dog aldrig går galt i byen med, er en lækker brunch! Du kan finde inspiration fra vores seneste brunch-guide her.

Fire lørdage i juli kan du nyde Musikkens Spisehus’ velkendte og velsmagende brunch til tonerne af live jazzmusik og med udsigt over Limfjorden.

Weekendens største begivenhed bliver dog uden tvivl Grøn (Koncert). For mange en årlig tradition, som man har set frem til lige siden den sidste!

Her bliver der igen mulighed for at opleve flere store kunstnere, imens man nyder en kold Tuborg-øl i sit yndlingsselskab … Og bare rolig, dette kan sagtens lade sig gøre under en paraply! Så på med gummistøvlerne, og kom afsted!

Musik

21/7: Jacob Dinesen, Fredagsfest i Karolinelund, kl. 20.00
21/7: Bon Jovi Jam, Afterparty på Skråen,  kl. 22.30
21/7: Fest i Fjordbyen, kl. 17.00-20.00
22/7: Fjordjazz, Musikkens Hus, kl. 10.30
22/7: Sommerkoncert, Budolfi Kirke
23/7: Grøn, Trianglen, 13.00-21.30
13.20: Kongsted
14.00: Scarlet Pleasure
14.55: Christopher

17.40: L.O.C.
20.20: Rasmus Seebach
Find resten af programmet her.

Events

21/7: ClubAalborg Aften, Aalborg Tårnet, kl. 18.30
22/7: Comedy Beach Club, Costa Del Nordkraft, kl. 21.00
22/7: Fjordjazz, Musikkens Hus, kl. 10.30
22/7: Jul i Juli, ZURF, kl. 20.00
23/7: Uofficielt afterparty for Grøn Koncert, Benediktes, kl. 21.00
Hver dag: Udstilling: [UDEN TITEL 17], Kunsthal NORD

For børnefamilierne

22/7: Skattejagt for børn, Costa Del Nordkraft, kl. 17.00
22/7: Mangfoldighedsdag, Karolinelund, kl. 10.00
Hver dag: Universitarium, Hovedbiblioteket kl. 10.00
Hver dag: Let’s Play, Utzon Center
Hver dag: ZOOtropia – i LEGO og Minecraft, Utzon Center kl. 10.00
Hver dag: Sommeraktiviteter for børn, Aalborg Zoo kl. 11.00
Hver dag: Red byens borgmester, Aalborg Historiske Museum kl. 10.00
Find mere inspiration til sommeraktiviteter med børnene her.

Sport

23/7: AaB-Sønderjyske, Aalborg Portland Park, kl. 14.00

Britisk atmosfære og eksklusive cocktails: Konrad vil skille sig ud fra mængden

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Hvis ikke I allerede har besøgt Konrad i Jomfru Ane Gade nr. 9, så gør jer selv den tjeneste!

Her er der virkelig kælet for detaljerne – og det gælder ikke kun de fantastiske cocktails, men også Konrads fantastiske lokaler, der egner sig godt til både festlige nætter – og aftener, hvor man bare skal ud og nyde en enkelt cocktail.

Barchefen, Anouska, kommer fra London og bringer en masse elementer fra det engelske bar-liv med sig, og det kan mærkes så snart man træder ind.

Med det samme omfavnes man af den hyggelige atmosfære, og dén blandet med det eksklusive og stilrene image, gør Konrad til noget helt unikt i Jomfru Ane Gade.

Alle er velkomne
Der er efterhånden begyndt at dukke flere barer op, som på en eller anden måde skiller sig ud fra mængden og Konrad er i høj grad én af dem.

Jomfru Ane Gade forbindes ofte med helt unge mennesker og vilde fester, og det er lige præcis dét billede, som host på Konrad, Christoffer Gamisch Jensen, ønsker at nuancere.

”Vi har følt, at der har manglet et sted i Jomfru Ane Gade for både unge og ældre. Mange har det stereotype billede af atmosfæren i Jomfru Ane Gade, at det tit går op i hat og briller. Vi vil gerne nuancere det her billede af ’Gaden’, og vise at det kan blive et sted for hver en smag og hver en alder,” fortæller Christoffer og tilføjer:

”Selvom du er på den anden side af 30, så skal du ikke føle dig afskrækket fra at være herinde, for her kommer du ikke til at være malplaceret”

Konrad byder altså alle velkomne indenfor til en cocktail ved de forgyldte borde. Om du er ung eller gammel, stor eller lille – det spiller ingen rolle.

Noget som dog med sikkerhed går igen hos gæsterne på Konrad er smag for cocktails og sans for kvalitet.

Fra afrydder til host

Da Christoffer blev ansat, var det som afrydder. Han har haft tjansen med at rydde op og samle glas, men hans interesse for udviklingen af cocktails og ikke mindst hans passion for stedet fik ham videre.

”Jeg synes det der med at sammensætte forskellige elementer og eksperimentere med smagene var helt vildt spændende. Jeg fik lov til at træne lidt med bartenderne og stille og roligt fik jeg lov til at komme op som bartender, inden jeg så fik lov til at være host.

Det har for det første været sjovt at arbejde sig selv op og have indflydelse. Ikke mindst har det været fedt at se hvordan folk langsomt har taget bedre og bedre imod Konrad. Nu mangler vi bare det sidste stykke – at nå ud til folk, som endnu ikke har hørt om Konrad,” fortæller Christoffer.

Kvalitet frem for alt

Selvom der stadig er forbipasserende, som endnu ikke har hørt om Konrad, så er stedet allerede elsket af mange! Det er der heller ikke meget at sige til, når kvaliteten er i top og priserne i bund.

Efter at have hørt Christoffer fortælle om kaffeeksperimenter, spiritussmagninger og utallige kombinationer, er man ikke i tvivl om, at intet er overladt til tilfældighederne. Alle ingredienser er nøje overvejet og udvalgt, og alle cocktails – selv de klassiske – har Konrads helt eget twist.

I forbindelse med MigogAalborgs cocktail-guide, var vi et smut forbi Konrad en aften til et par cocktails – og ikke hvilke som helst cocktails, men Konrads mest populære: Espresso Martini og Zombie. Læs hvad vi syntes om dem her.

… Og hvis du selv har fået lyst til at sætte sugerøret i én af de mange lækre drinks så grib chancen før klokken 24 – der sparer du nemlig 50%!

Kæmpe scoop for Spilnu Grand Prix: Fuglsang kommer til Aalborg

Skrevet af: Frederikke Hougaard Hansen

Det er en af de helt tunge drenge i dansk sport, der kommer til Aalborg lørdag den 12. august.

Danmarks største cykelnavn lige pt Jakob Fuglsang er torsdag blevet bekræftet til cykelløbet Spilnu.dk Grand Prix.

Det er et kæmpe scoop for arrangørerne af cykelløbet i Aalborg.

“Det er fantastisk, at det endeligt er muligt at offentliggøre Jakob Fuglsang gør comeback i Aalborg efter sit styrt i Tour de France. Vi indgik aftalen på Tourens første hviledag, men grundet Jakobs styrt har der naturligvis været tvivl om hans deltagelse i Aalborg.

Men jeg talte med ham i aftes, og han forventer at være tilbage på cyklen allerede i næste uge, så han kan lave løbscomeback til Spilnu.dk Grandprix i Aalborg,” siger arrangør Jonas Mikkelsen til MigogAalborg.

Var i Top 6 i Tour de France

Jakob Fuglsang var i Top 6 i Tour de France, da han måtte udgå af dette års løb, og det er kun lykkedes at hente et så stort Tour-navn til Aalborg via sponsorater. Virksomhederne Restaurant MEAT, Egonsminde Invest og TN Udvikling har sponsoreret, så det har været muligt at hente Fuglsang.

I 2015 var Jonas Mikkelsen også med med til at hente verdensstjernen Alberto Contador til cykelløb i Aalborg, som på det tidspunkt var cykelsportens største stjerne.

Sportsglæde hos alle aldre 

Den 12. august kl. 16 skydes det professionelle cykelløb i gang, som både har start og mål på Nytorv ved Gammel Torv. Der cykles i 1 time + 5 omgange på den 1,8 km lange rundstrækning i hjertet af Aalborg – herefter kåres vinderen.

Inden cykelløbet vil der være underholdning for hele familien.

Arrangementet er en af de største enkeltstående sportsbegivenheder i Aalborg med op mod 10.000 tilskuere langs ruten.

Kl. 15 samme dag får børn mulighed for en unik oplevelse, for inden det professionelle løb, afholdes der et børnecykelløb på samme 1,8 km strækning.

Alle børn i alderen 6-12 deltage i løbet, som strækker sig over 30 min., hvor det gælder om at nå så mange omgange som muligt på rundstrækningen.

Og der er flere gode grunde til at sætte fart i pedalerne til børneløbet – for hver omgang hvert barn cykler, doneres 10 kr. til julemærkehjemmet.

Man kan læse mere info om løbet her

Brunch i Aalborg: 6 bud på byens bedste

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

I Aalborg er der et væld af muligheder, når lysten til en rigtig god brunch opstår.

Faktisk er der så mange, at det kan være svært at vælge den rigtige … Medmindre man allerede har kastet sin kærlighed på én bestemt. Så er det måske lidt for nemt at vælge den samme igen og igen.

Men med så mange fantastiske repræsentanter i byen, så skulle I næsten gøre jer selv den tjeneste at få smagt jer igennem nogle flere!

MigogAalborg har været på brunch-tour og har her samlet et bud på de bedste seks i byen.

Penny Lane, Boulevarden 1

Penny Lane er jo bare en lille perle midt på den altid pulserende Boulevard.  Selvom der næsten altid er fyldt med mennesker, så er det alligevel som at træde direkte ind i et eventyrland, hvor man selv er æresgæsten.

Kreativiteten og kærligheden til de gode råvarer stråler i hele caféen, så det er faktisk altid en udfordring at beslutte sig for, hvad man skal bestille.

MEN! Har man lyst til at få en lille bid af det hele, så er det faktisk ikke nogen dårlig idé at tage et kig på deres brunch.

“Skyr med granola, laksemousse, lufttørret skinke m/tomatrelish, 2 slags ost, frisk frugt, brownie,  croissant, husets brød og smør”

En meget beskeden beskrivelse af én af byens lækreste brunchtallerkener – men hos Penny Lane taler maden og råvarerne også for sig selv, så hvorfor spilde tid på spændende tillægsord, når man i stedet kan springe direkte til dét, det handler om?

Pris: 105 kr. ekskl. drikkevarer
Tidspunkt: I hele åbningstiden

OBS! Er man til den klassiske brunch med æg og bacon, så opgrader til Penny Lanes “Luksus brunch” med lun æggekage m/porre og bacon samt krydret brunchpølse. Serveres hver lørdag og søndag fra 10.00-13.00.

Brunch i Penny Lane, Boulevarden 1

Café Peace, Boulevarden 4

Man kan ikke præsentere en retfærdig brunch-guide i Aalborg uden at nævne Café Peace.

Den meget populære brunchtallerken omdekoreres lidt efter sæson, men ellers ser den stort set ud, som da vi smagte den første gang tilbage i 2014 – og med god grund.

“Økologisk yoghurt m. frugtsirup & hjemmelavet granola, scrambled eggs med slagterpølse, bacon, hønsesalat, sæsonens charcuteri med hybenchutney, koldrøget laks med flødeostecreme, økologiske oste, friskskåret frugt, hjemmelavet koldskål, friskbagt croissant, friskbagt brød m. rullesmør & marmelade”

Café Peace har virkelig fået sammensat en lækker, klassisk brunch, hvor smag, ingredienser og kvalitet går op i en højere enhed. Ord som “økologisk” og “hjemmelavet” går i hvert fald lige i hjertet på os!

Samtidigt er hele atmosfæren afslappet, og helt uden dømmende øjne, når man bestiller genopfyld af kaffen for 10. gang.

Det eneste minus er, at det næsten er umuligt at spise det hele … Tør du tage udfordringen op?

Pris: 155 kr. inkl. kaffe/the
Tidspunkt: Alle dage kl. 9.00-14.00

Brunch på Café Peace, Boulevarden 4

Restaurant MEAT, Vesterå 1

MEAT finder man nok én af byens mest populære brunch. Én ting er den kreative servering på det rustikke bræt – noget andet er sammensætningen af alle de klassiske brunch-favoritter, man finder på brættet:

“Scrambled eggs med bacon og purløg, sæsonens brunchpølser fra grill, udvalgt charcuteri, hønsesalat med asparges og champignon, røget laks, udvalgte oste, frisk frugt, marmelade, amerikanske pandekager med sirup, croissant og friskbagt brød”

Ifølge MEAT er hemmeligheden bag den populære brunch (udover gode råvarer), at den er udviklet ud fra, hvad restaurantens gæster løbende har beskrevet som den perfekte brunchtallerken, hvilket MEAT har forsøgt at efterkomme.

Og her har de vist ramt plet: Når man først får brættet serveret, kan man sidde lææænge og overveje, hvor man skal starte, og hvor man skal slutte, for det er ret svært at få øje på noget, som man ikke har lyst til!

Pris: 149 kr. inkl. kaffe/the og 1 glas juice
Tidspunkt: Alle dage kl. 10.30 -14.00

Brunch i Restaurant MEAT, Vesterå 1

Café Aalto, Kong Christians Allé 12

Da Kunsten genåbnede efter deres renovering i 2016, var det med en ret god overraskelse: Café Aalto.

Caféen har siden været en oplagt endestation, når man er på kulturel rundtur i Kunsten og ønsker at udvide sin kulturelle horisont – også på madfronten.

Hver weekend serverer Café Aalto en udsøgt brunchtallerken, hvor kvaliteten er i top, og råvarerne er nøje udvalgte.

“Græsk youghurt med blåbærkompot og rugbrødscrumble, scrambled eggs med chorizopølse og bacon, tatar af røget laks med syrnet creme og brødchips, charcuteri med tilhørende garniture, udvalg af danske oste med rugkiks, marmelade og frugt, bisquitkage med karamel, friskbagt brød”

Tallerkenen flyder jo næsten over af spændende specialiteter, og intet fremstår tilfældigt. Et ret godt bevis på, at kreativitet og kunstneriske færdigheder også kan opleves andre steder end i selve museet.

Pris: 135 kr. ekskl. drikkevarer
Tidspunkt: Lørdag, søndag og helligdage kl. 10.00-14.00

OBS! Mange tror fejlagtigt, at et besøg på Café Aalto skal kombineres med et besøg på Kunsten – men det er ikke tilfældet. Man er altid velkommen i caféen.

Brunch på Café Aalto, Kong Christians Allé 12

Helmuth, Boulevarden 28

Er du sulten? Efter brunch? Som i virkelig meget sulten efter brunch? Så tag på Helmuth. Punktum.

Hvis man går og tror, at Helmuth ikke er andet end en festlig cocktail-bar, så kan man godt tro om igen. I weekenden er der nemlig også liv i dagstimerne, hvor den enorme brunch-buffet breder sig som et gastronomisk landskab udover hele restauranten.

“Brunch-buffet”

Sådan beskriver Helmuth selv deres brunch. Og det kan måske også være svært at finde ord, som er store nok til at forklare, hvad den indeholder.

Alt i alt er Helmuth i hvert fald et strålende eksempel på, at mængden af mad ikke behøver at påvirke kvaliteten.

Uanset om vi dykkede ned i den varme leverpostej, de bløde pandekager, de spændende salater eller den cremede hønsesalat, så blev vi ikke skuffede!

Det eneste minus er, at tallerkenen er aaaalt for lille … Men så kan man jo heldigvis tage en runde igen – med god samvittighed!

Pris: 199 kr. inkl. fri cafe latte, cappuccino, the, kaffe og friskpresset juice
Tidspunkt: Lørdag og søndag klokken 10.00-14.00

Brunch hos Helmuth, Boulevarden 28

Musikkens Spisehus, Musikkens Pl. 1

Musikkens Hus er mest af alt kendt for deres fantastiske arkitektur og for at være et perfekt sted at mødes, når Aalborg vil samles i kærligheden til musikken.

Men det er ikke kun i koncertsalene, at det spiller.

Lader man et øjeblik sin opmærksomhed passere forbi hovedindgangen, så finder man til højre den fjordvendte restaurant Musikkens Spisehus.

Her serveres spændende retter baseret på lokale råvarer, og dette gør sig også gældende, når de fremtryller brunchtallerkener.

“Udvalg af charcuteri, græsk youghurt med müsli og blåbær, canneloni af røget laks med krydderurter, årstidens marmelade, hjemmelavet nutella, scrambled eggs med små pølser, bacon og frisk purløg, ost med kompot af havtorn og abrikos, årstidens frugt med vanilje creme, pandekager med æblekompot, hjertesalat med mormordressing, sprød toast med urtekogt skinke og lagret flødehavarti, crossant, friskbagt brød og rugbrød med smør”

Tallerkenen blev professionelt præsenteret af kokken. Og det var nødvendigt – for det tog kun ét sekund at miste overblikket fuldstændigt over det overdådige måltid.

Hver en bid var som sød musik i ørene, og det var lige før man kunne høre orkestrets smukke toner igennem betonvæggene – og det på trods af, at det var søndag formiddag, og musikprogrammet var tomt.

Vil man derimod være sikker på en musisk oplevelse, imens man nyder sin brunch, så tilbyder Musikkens Hus faktisk jazz-koncerter henover sommeren. Det har Veronicca skrevet mere om her.

Pris: 145 kr. ekskl. drikkevarer
Tidspunkt: Lørdag og søndag kl. 10.00-13.00

Brunch i Musikkens Spisehus, Musikkens Pl. 1