Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Unikt i Aalborg: Amerikansk fænomen rykker ind på MEAT

Af Michael Qureshi
Allan forsøger at grille Niclas...
Allan forsøger at grille Niclas...

Er man til lækkert mørt kød, så ved man også, at på Restaurant MEAT gør man en dyd ud af lave det ordentligt.

Det er hele fundamentet under Aalborg-restauranten, at man dyrker måderne, hvorpå man bedst tilbereder kødet.

Derfor er det heller ikke overraskende, at netop Restaurant MEAT er fremme i skoene, når det gælder om at følge med i, hvad der er populært i kødelskernes land, USA.

Man kan ikke undgå at bemærke, at MEAT i Vesterå har været under en mindre ombygning. Dels har man åbnet for, at gæsterne nu nærmest kan stå få meter fra kokken og se sit kød blive tilberedt.

Pulled Pork får 14 timer

Derudover er der så blevet plads til at lave et smokers område. Det er en hel ny måde at tilberede kødet på, som fremover giver muligheder for udvidelse af menukortet.

”Med den nye ombygning har vi fået et smoke område, hvor vi nu endelig har plads til at ryge vores spareribs og pulled pork. Vores Pulled Pork får 14 timer, så der er stort set røg hele dagen.

Det er en helt ny dimension til køkkenet, og det giver os en masse nye muligheder,” siger Allan Pfanner, der er køkkenchef og medejer af Restaurant MEAT.

Unikt i Aalborg: Amerikansk fænomen rykker ind på MEAT

Han forklarer forskellen på en grill og en smoker.

”Med smoke kan man tilsætte alle mulige nuancer af røg, og man kan også tilsætte forskellige smagsvarianter som æble. Man kan virkelig smage forskellen på eksempelvis spareribs på den almindelige grill og når vi så har haft det igennem vores smoker,” fortæller Allan Pfanner.

Sindssygt populært i USA

Han er i selskab med Niclas Jensen, der er også er medejer af restauranten. Niclas beretter om, hvor stort det her i Amerika.

”Det er sindssygt populært i USA. Weber har eksempelvis to kæmpe grill restauranter i Chicago, hvor man også har retter, der laves med smokeren. Allan og vores souschef har lige været på forretningsrejse for at få nogle gode tips til at udnytte det her bedst,” forklarer Niclas Jensen.

Han opfordrer til, at man især kommer ind og smager forskellen på spareribs, som vi danskere normalt kender dem, og så dem tilberedt på smokers.

Unikt i Aalborg: Amerikansk fænomen rykker ind på MEAT

”Det er en form for spareribs, man ikke er vant til at få herhjemme. De får en helt speciel smag og konsistens når man smoker dem. De er lidt mere faste i det, men der er så meget mere smag i dem. Man kan virkelig smage forskellen,” siger han.

Var blevet trængt i køkkenet

Ombygningen har også givet mere plads i køkkenet, så der kan laves endnu mere ud af huset.

”Vi har været lidt trængt i køkkenet, fordi vi har kørt fuld service på restauranten og samtidig mad ud af huset på samme tid.

Vi har virkelig travlt på den anden del også, og det er som om, at det for alvor er gået op for folk, at de kan booke os til at komme ud af huset og lave stort set hvad som helst med en af markedets bedste grill,” siger Niclas Jensen.

Hilser nyt sted i Vesterå velkommen

I løbet af juli åbner endnu et spisested i Vesterå, når Napa slår dørene op. Det er kun noget, man på MEAT hilser velkommen.

”Sandheden er, at vi byder alle restauranter i den her gade velkommen med åbne arme. Jo flere, jo bedre. Vi har et lille håb om, at vi en dag kan overbevise kommunen om, at de skal lukke gaden af, så det kan blive en ren restaurantgade.

Vi har det virkelig godt her i gaden med de andre restauranter på kryds og tværs, og det er slet ikke sådan, at vi står og konkurrerer på pris og stjæler ideer fra hinanden. Flere gode spisesteder i Vesterå betyder flere mennesker,” slutter Niclas.

Del artikel

Andre læser også