Unikt corona-tiltag: Bar holder online whiskysmagning i weekenden

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Barer, restauranter og caféer har været blandt de første til at mærke konsekvenserne af, at Covid-19 har udviklet sig til en pandemi og lukket store dele af Danmark ned.

Derfor må der tænkes kreativt, hvis man vil holde liv i biksen – og mange restauranter har fået et stort fokus på take away. Læs mere om det her.

Whiskybaren Kahytten i Vejgaard har også været lukket siden onsdag aften i sidste uge, og de er nu klar med et helt unikt tiltag, hvor smittefaren er holdt på et absoulut minimum.

Læs mere om Whiskybaren Kahytten her.

“Vi har været nødsaget til at tænke lidt ud af boksen, og vi blev ret hurtigt enige om, at når man står i sådan en krisesituation her, så kan man godt få lyst til et lækkert glas whisky … eller to,” fortæller ejer Rune Holm til MigogAalborg.

Whiskybaren er kendt for at holde en masse hyggelige smagninger i baren, men i disse tider er det desværre ikke muligt.

Derfor holder de online-smagninger i weekenden, hvor der er sørget for det hele.

Sådan fungerer en online whisky-smagning

Den første smagning finder sted på fredag, den 20. marts, fra kl. 20.00 og her er det en online Islaysmagning til 350 kr.

Lørdag, den 21. marts kl. 20, er det så tid til en eksklusiv Johnnie Walker-smagning, som koster 400 kr.

“Du kan egentlig bare sidde med bare tæer og Bermuda-shorts, pulse løs på en stor cigar og læne dig tilbage i din yndlingslænestol eller måske endda gå hele vejen med smoking og license to thrill i ren James Bond-stil,” fortæller Rune Holm og fortsætter:

“Bare husk, at du stadig er på kamera!”

Tilmelding foregår helt simpelt ved, at du skriver til Whiskybaren på Facebook eller via rune@whiskybaren.dk med oplysninger om navn, smagning, antal smagesæt og forventet afhentningstidspunkt.

Du modtager efterfølgende en mail med bekræftelse af din bestilling og et MobilePay-nummer.

“Når vi har modtaget betalingen, får man et unikt link til smagningen på mail, og så skal man ellers bare være klar via linket cirka 10 minutter før smagningen finder sted.”

Næsten som en rigtig whisky-smagning

Rune vil så, som ene mand, stå i den rigtige bar og fortælle løbende om whisky … og mon ikke også der sniger sig en enkelt røverhistorie eller to ind.

“Det er også meningen, at folk skal dele viden undervejs, så man føler at man næsten er til en rigtig smagning.”

Er du forhindret i at hente dine samples selv, kan du få dem leveret mod et mindre gebyr.

Baren holder ekstraordinært åbent onsdag og torsdag kl. 16 – 18, hvor du kan hente dine samples i Whiskybaren Kahytten, Hadsundvej 11A, 9000 Aalborg.

Rune oplyser, at de tager smitterisikoen meget alvorlig, og alle glasflasker er nye og med skruelåg.

“Vi bruger handsker, vand og sæbe og håndsprit, når sampleflaskerne håndteres, og når du henter dine samples, står de i en lille pose ved døren.

Vi håber, at mange vil bakke op om det her, for der skal være plads til lidt hygge i de her tider. Man går lidt rundt om sig selv, og vi håber det her kan give folk lidt at samle sig om,” afslutter Rune.

Du finder mere info lige her.

Genoplev magien: Se Harry Potter og De Vises Sten i biografen

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Det har været mere end op ad bakke, for biograferne i Danmark de seneste måneder, der både har været ramt af corona-restriktionerne i forhold til publikum og ikke mindst de mange storfilm, der lader vente på sig på grund af den særlige situation.

Det har blandt andet tvunget biografen i Kennedy til at holde lukket midlertidigt, men den genåbner heldigvis igen fra på torsdag. Det kan du læse mere om her.

Den helt særlige corona-situation gør (heldigvis), at biograferne har plads til en masse gensyn med mange af de film, som har tryllebundet gæsterne gennem årene.

Og i næste weeekend er der særdeles gode nyheder til alle jer, der elsker filmene om Harry Potter.

Harry Potter-magi for 100 kr.

Nu kan nemlig tage med tilbage til Hogwarts, når Nordisk Film Biografer i både Kennedy og City Syd viser Harry Potter og De Vises Sten, som er første film i serien om den sympatiske troldmand.

Der bliver altså mulighed for at få et gensyn med Harry, Ron, Hermione, Hagrid og alle de andre, når de blænder op for J.K. Rowlings magiske trolddomsunivers.

Billetter koster 100 kr. pr. stk., og filmen vises med danske undertekster. Filmen vises i Kennedy lørdag den 15/8 klokken 15.30, mens du kan se den i City Syd søndag 16/8 kl. 14.00.

Du finder billetinfo lige her.

Mere magi weekenden efter

Kan du bare ikke få nok af Harry Potter, er der heldigvis flere gode nyheder.

For allerede weekenden efter blænder biograferne op for anden film i rækken, Harry Potter og Hemmelighedernes Kammer, hvor Harry, Ron og Hermonie gør klar til deres andet år på Hogwarts, hvor der venter endnu mere spænding og flere udfordringer.

Det kan du finde billetinfo om her.

Mad og koncerter på toppen af Aalborg: Kom til sprødt event på ROOFTOP i næste uge

Skrevet af: Michael Qureshi

Hvert år er der normalt Blå Festival rundt omkring i Aalborg med de fedeste Live Jazz-koncerter.

Grundet Covid-19 er selve festivalen i sin helhed aflyst, men der bliver heldigvis et par events som sikrer, at der stadig sker noget i Aalborgs midtby.

I næste uge afholdes der fire sprøde jazz-koncerter på Salling ROOFTOP med udsigt over Aalborg. DMI lover sol og lune temperaturer, så der bliver helt sikkert rift om pladserne.

Salling ROOFTOP frister med to stykker af caféens populære smørrebrød og en øl/et glas vin/sodavand samt koncert ved et bord til 175 kr. per person.

“Er du vild med jazz og blues? Så kom på Salling Rooftop, hvor du kan glæde dig til en række spændende artister på toppen af Aalborg,” skriver Salling i et pressebrief.

Kører fra onsdag til fredag

Det hele løber stablen fra onsdag d. 12. august i næste uge og kører torsdag samt fredag hvor der bydes på hele to fede koncerter med masser af god musik og livlig stemning.

Fredag d. 14. august er der som nævnt to koncerter både i løbet af eftermiddagen, som er perfekt til en slags fredagsbar, der skyder weekenden i gang.

Der er også koncert igen om aftenen. Begge koncerter er med populære HP Lange, som er et stort navn inden for jazz og blues.

I mere end 30 år har HP Lange været bluesmusiker på landevejen, og er efterhånden en veteran på musikscenen i Danmark. På scenen leverer HP Lange et energisk mix at Delta – country- og folk-blues.

Sangene får altid en historie med på vejen og repertoireret er en blanding af egne sange og sange, samlet op blandt andet i USA’s sydstater. Sangene og fortolkningerne er hans egne men dybt forankrede i traditionen.

Programmet ser således ud;

Tim Lothar og Holger Daub
Onsdag den 12. august kl. 15-17
Se mere og book plads her

Lundbye og Gudnason
Torsdag den 13. august kl. 15-17
Se mere og book plads her

HP Lange Duo
Fredag den 14. august kl. 15-17
Se mere og book plads her

HP Lange Duo
Fredag den 14. august kl. 18.30-20:30
Se mere og book plads her

12.000 besøgende sidste år: NORTH Kunstmesse 2020 er aflyst

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Den store, nordjyske kunstmesse, NORTH, der har etableret sig som en stærk tradition første weekend i september, bliver alligevel ikke afholdt i år.

NORTH har vokset sig større år for år, og i 2019 solgte man kunst for over 12 mio. kr. og havde over 12.000 besøgende over hele weekenden.

“Jeg har fulgt med i smittetallene, og da det allerede nu går den forkerte vej, og forsamlingsforbuddet samtidig ikke hæves, som det ellers tidligere var annonceret fra regeringen, vælger vi at tage konsekvensen i tide.

NORTH tiltrækker hvert år tusindvis af kunstinteresserede, gallerister og kunstnere fra ind- og udland over de tre dage, messen varer.

Med udviklingen i smittetrykket mener jeg ikke, det i år er hverken sundhedsmæssigt eller økonomisk forsvarligt at gennemføre,” siger arrangør og galleriejer Kent Wolfsen, i en pressemeddelelse.

NORTH Kunstmesse 2020 skulle have været den femte af slagsen.

Messen tiltrækker hvert år over 50 gallerister fra hele landet, der fylder P-kælderen ved Musikkens Hus med kunst.

Derudover er der madboder og mulighed for at møde landskendte kunstnere.

“NORTH har hvert år haft fremgang i antallet af gæster. I 2019 var der cirka 12.000 mennesker forbi, og jeg mener, NORTH har været med til at fremme den brede interesse for kunst.

Jeg havde personligt glædet mig rigtig meget, og det ved jeg, at mange andre også havde. Det er en tung beslutning, men set i forhold til, at mennesker på grund af denne forbandede virus for alvor er ramt på deres helbred eller levebrød, så er det eneste rigtige at aflyse,” siger galleriejeren.

NORTH Kunstmesse 2021 afholdes indtil videre som planlagt.