Unikt corona-tiltag: Bar holder online whiskysmagning i weekenden

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Barer, restauranter og caféer har været blandt de første til at mærke konsekvenserne af, at Covid-19 har udviklet sig til en pandemi og lukket store dele af Danmark ned.

Derfor må der tænkes kreativt, hvis man vil holde liv i biksen – og mange restauranter har fået et stort fokus på take away. Læs mere om det her.

Whiskybaren Kahytten i Vejgaard har også været lukket siden onsdag aften i sidste uge, og de er nu klar med et helt unikt tiltag, hvor smittefaren er holdt på et absoulut minimum.

Læs mere om Whiskybaren Kahytten her.

“Vi har været nødsaget til at tænke lidt ud af boksen, og vi blev ret hurtigt enige om, at når man står i sådan en krisesituation her, så kan man godt få lyst til et lækkert glas whisky … eller to,” fortæller ejer Rune Holm til MigogAalborg.

Whiskybaren er kendt for at holde en masse hyggelige smagninger i baren, men i disse tider er det desværre ikke muligt.

Derfor holder de online-smagninger i weekenden, hvor der er sørget for det hele.

Sådan fungerer en online whisky-smagning

Den første smagning finder sted på fredag, den 20. marts, fra kl. 20.00 og her er det en online Islaysmagning til 350 kr.

Lørdag, den 21. marts kl. 20, er det så tid til en eksklusiv Johnnie Walker-smagning, som koster 400 kr.

“Du kan egentlig bare sidde med bare tæer og Bermuda-shorts, pulse løs på en stor cigar og læne dig tilbage i din yndlingslænestol eller måske endda gå hele vejen med smoking og license to thrill i ren James Bond-stil,” fortæller Rune Holm og fortsætter:

“Bare husk, at du stadig er på kamera!”

Tilmelding foregår helt simpelt ved, at du skriver til Whiskybaren på Facebook eller via rune@whiskybaren.dk med oplysninger om navn, smagning, antal smagesæt og forventet afhentningstidspunkt.

Du modtager efterfølgende en mail med bekræftelse af din bestilling og et MobilePay-nummer.

“Når vi har modtaget betalingen, får man et unikt link til smagningen på mail, og så skal man ellers bare være klar via linket cirka 10 minutter før smagningen finder sted.”

Næsten som en rigtig whisky-smagning

Rune vil så, som ene mand, stå i den rigtige bar og fortælle løbende om whisky … og mon ikke også der sniger sig en enkelt røverhistorie eller to ind.

“Det er også meningen, at folk skal dele viden undervejs, så man føler at man næsten er til en rigtig smagning.”

Er du forhindret i at hente dine samples selv, kan du få dem leveret mod et mindre gebyr.

Baren holder ekstraordinært åbent onsdag og torsdag kl. 16 – 18, hvor du kan hente dine samples i Whiskybaren Kahytten, Hadsundvej 11A, 9000 Aalborg.

Rune oplyser, at de tager smitterisikoen meget alvorlig, og alle glasflasker er nye og med skruelåg.

“Vi bruger handsker, vand og sæbe og håndsprit, når sampleflaskerne håndteres, og når du henter dine samples, står de i en lille pose ved døren.

Vi håber, at mange vil bakke op om det her, for der skal være plads til lidt hygge i de her tider. Man går lidt rundt om sig selv, og vi håber det her kan give folk lidt at samle sig om,” afslutter Rune.

Du finder mere info lige her.

Få Aalborg på væggen: Spar 20% på de flotte Aalborg-plakater

Skrevet af: Michael Qureshi

De fleste af os har helt sikkert set mere til vores hjem de seneste uger end normalt.

Derfor kunne det måske være tid til at få lidt nyt på væggene – og her har vi et rigtig godt forslag.

Vores Aalborg-plakater under navnet Spot Byen er et samarbejde mellem MigogAalborg og Fotograferne Vesterbro.

Lige nu vil vi gerne gøre lidt ekstra for vores mange læsere – hvor vi alle jo har det tilfælles – at vi elsker Aalborg.

Derfor kører vi fra i dag og den næste uge en kampagne med 20% på ALLE vores plakater. Bestil dem lige her

Aalborg Tårnet

Støt to lokale Aalborg-virksomheder samt CoolUnite

Du skal bare bruge rabatkoden SpotByen20, når du er ved at gennemføre bestillingen, og så bliver der automatisk reduceret 20% på prisen på plakaterne.

Du støtter samtidig også to lokale Aalborg-virksomheder, der som stort set alle andre brancher naturligvis også mærker en væsentlig økonomisk konsekvens af Corona-krisen.

Derudover går 6% af overskuddet på Spot Byen plakater ubeskåret til velgørenhedsfonden CoolUnite, der støtter syge og udsatte børn.

Plakaterne kommer i str. 50 x70 og 70 x 100 og kan sendes eller afhentes hos Fotograferne Vesterbro.

I denne periode hvor det meste af Danmark er lukket ned kan plakaterne afhentes tirsdag og torsdag mellem 13.00-16.00. Max to personer i butikken på samme tid.

Men det er også muligt at få dem leveret med fragt.

Du kan se og bestille alle plakater inklusiv de flotte collager også lige her

Hvis du har en virksomhed – så kan vi også specialdesigne med gulv-til-loft løsninger eller akustikplader. Her kan du skrive en mail til jes@migogaalborg.dk for mere information.

 

Så kan der ryddes ud: Genbrugspladserne åbner igen i næste uge

Skrevet af: Michael Qureshi
Arkivfoto
Arkivfoto

Siden regeringen den 11. marts meldte ud, at store dele af den offentlige sektor skulle lukkes ned for at begrænse smittespredning af coronavirus, har de kommunale genbrugspladser været lukket for private.

Kommunernes Landsforening har gennem længere tid været i dialog med myndighederne om situationen, da der flere steder er opstået udfordringer med affald, der ophobes og smides i bl.a. naturen.

Det har været afgørende for KL at få en vurdering af, at en genåbning kunne være sundhedsmæssig forsvarlig. Den vurdering er nu kommet fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

Styrelsen vurderer, at det vil være sundhedsmæssigt forsvarligt at genåbne genbrugspladser for private, hvis det sikres, at de borgere, der kommer på genbrugspladsen, holder afstand til hinanden og til personalet, så der ikke opstår situationer, hvor borgerne kommer i tæt kontakt.

Det skriver man i en pressemeddelelse lørdag.

Vis hensyn

KL ændrer derfor sin anbefaling til kommunerne til, at genbrugspladserne åbner fuldt ud og med fuld bemanding fra tirsdag den 31. marts 2020.

Det kræver dog, at Aalborg Kommune godkender de indstillinger, som Kommunernes Landsforening kommer med.

”Det har været afgørende for os, at en genåbning af genbrugspladserne kunne være sundhedsmæssig forsvarlig. Det helt overordnede hensyn i denne tid er, at vi skal begrænse smittespredning mest muligt.

Derfor er det også vigtigt, at vi tager de rigtige forholdsregler og følger myndighedernes anbefalinger, når pladserne genåbner,” siger Jacob Bjerregaard, formand for KL’s Miljø- og Forsyningsudvalg.

KL anbefaler, at der åbnes samtidigt på tværs af hele landet, så behovet for at komme af med affaldet spredes mest muligt.

”Det er vigtigt, at vi alle sammen udviser tålmodighed, tager hensyn til hinanden og ikke mindst til de medarbejdere, der nu skal organisere pladserne på en anden måde.

Jeg vil derfor opfordre til, at alle ikke kører afsted tirsdag morgen, og at man lige overvejer, om man kan vente med at aflevere sit affald i noget tid endnu,” siger Jacob Bjerregaard.

Adgangsbegrænsninger og hyppig rengøring

For at åbningen kan foregå forsvarligt i forhold til smittefare for borgere og medarbejdere, bør kommunerne indføre adgangsbegrænsning, der passer til den enkelte kommune. Det kan fx være portvagt, bomløsninger, nummerpladestyring, onlinebooking eller lignende.

Samtidig bør det overvejes, om der kan være en kommunal myndighedsperson med erfaring med miljøtilsyn til stede på pladserne, lyder det fra KL.

Styrelsen for Patientsikkerhed anbefaler, at man på genbrugspladserne sikrer hyppig rengøring af fælles kontaktpunker, så man minimerer risikoen for indirekte smitte via disse.

Styrelsen for Patientsikkerhed anbefaler også, at brugerne ved tydelig skiltning på pladserne opfordres til at holde afstand til andre på pladsen samt udføre håndhygiejne, når de har forladt pladsen.

Vi kan derfor afvente, hvilke forholdsregler Aalborg Kommune indfører. Det ventes, at man tager stilling til sagen på mandag i byrådet.

Friske tal frigivet: For første gang falder antallet af indlagte i Nordjylland

Skrevet af: Michael Qureshi
Pressefoto Region Nordjylland
Pressefoto Region Nordjylland

Nu er sygdom jo absolut intet at juble over.

Men hvis vi nu skal finde helt positive briller frem i disse stunder, hvor nyhedsstrømmen ellers er fyldt med dårligt nyt, så kom der et skønt lille lyspunkt i dagens overvågningsrapport fra Statens Serum Institut.

Her kan man konstatere, at for første gang Corona-virussen fik sit tag på Danmark og man har lavet disse overvågningsrapporter, så er tallet af indlagte i Region Nordjylland faldet.

Faldet med 10%

Fredag var tallene 30 indlagt på sygehusene, hvoraf ni er på intensivafdelingen, heraf er otte indlagt på intensiv og i respirator.

Men på et døgn har de tal ændret sig med et lille positivt tal.

Lørdag d. 28. marts siger Epidemiologisk overvågningsrapport, at i Nordjylland er nu 27 indlagt med 10 på intensivafdelingen, heraf otte i respirator.

Det er et lille fald på 10%, men forhåbentligt tegn på en udvikling og en stabilitet i antallet af alvorligt syge af Corona i Nordjylland.

Det oplyses desværre ikke om det skyldes, at patienterne er døde de seneste døgn eller udskrevet – men lyspunktet ligger i, at der i hvert fald ikke er kommet flere indlagte til i så fald.

Tallene på intensiv-afdelingen ligner også meget hinanden det seneste døgn, som man kan se i nedenstående boks.

Region Sjælland oplevede også et fald på 6% det seneste døgn af antal indlagte.

Nordjylland er klart den region som har det bedst lige nu i Corona-krisen. Ud af de i alt 459 indlagte på de danske hospitaler er kun 27 af dem her i Nordjylland.

Der er dog ingen tvivl om, at det selvfølgelig lynhurtigt kan vende, hvis man tager for let på myndighedernes anbefalinger om at opholde sig mest muligt hjemme, og uden for vise hensyn, tage afstand og vaske hænder.

Jylland kan slippe lettere

DR Nordjylland har også snakket med Henrik Nielsen, der er ledende overlæge på infektionsmedicinsk afdeling på Aalborg Universitetshospital.

Han vurderer, at det vestlige Danmark og især Nordjylland er mindre hårdt ramt end eksempelvis København, hvor befolkningen bor meget tæt.

“Når der er en mulighed for, at Jylland og Fyn vil komme nemmere gennem denne bølge, så skyldes det, at de restriktioner, der skal begrænse smitten, er lagt ned over hele landet på én gang og ikke landsdel for landsdel afhængig af, hvor langt smitten er nået.

Hvis restriktionerne virker som ønsket, kan smittekurven potentielt bliver fladere i den vestlige del af landet,” forklarer Henrik Nielsen til DR Nordjylland.