Unikke rammer midt i Aalborg: Tag kollegaerne med til teambuilding i Nordkraft

Skrevet af: Jens Erik Møller

Når man hører ordet teambuilding, så tænker mange på enten grænseoverskridende udfordringer, sveddryppende sportsaktiviteter eller en lang, kedelig dag med gruppearbejde og efterfølgende fremlæggelse.

Men sådan behøver det ikke at være – og i Nordkraft er det noget helt andet.

Her kan du sammen med din arbejdsplads deltage i et teambuilding-forløb med klare målsætninger, og som passer præcis til den enkelte gruppe, der er afsted – hvad enten man er flere afdelinger, der skal rystes sammen til én, eller om man er en nyopstartet virksomhed, som skal finde et fælles fodfæste.

Mere end blot en aktivitetsdag

Det er DGI Huset, der står bag teambuilding i Nordkraft, og ifølge stedets konference- og eventansvarlige, Jette Stenderup Amandusson, handler det først og fremmest om at styrke samarbejdet via en bedre kommunikation og øget tillid.

”Vi er tilbyder seriøs teambuilding, og er mere end blot en aktivitetsdag. Der er et klart formål med at komme her – man skal have noget ud af det, så det ikke bare er waist of money,” fortæller hun til MigogAalborg.

Det kan for eksempel være en øvelse, hvor man sammen med de andre skal stable et højt tårn af plastikkrus kun ved hjælp af en elastik.

Der er også øvelser med eksempelvis ”jorden brænder”, hvor man via samarbejde skal nå fra ø til ø uden at ramme jorden; eller puste-dart, som har fokus på et fælles nyt mål.

Øvelserne er blot få af mange, som kan indgå et teambuilding-forløb i DGI Huset Nordkraft. Og selvom de måske i første omgang kan lyde lidt fjollet, så er der ifølge Jette Stenderup Amandusson en mening med galskaben.

Hos DGI Huset handler det nemlig om at blive rystet positivt sammen og ikke mindst, at alle er med. Det skal derfor være inkluderende og ikke ekskluderende.

”Vi har teambuilding både med og uden sved på panden, men nok mest uden. For det er vigtigt, at alle kan være med, og vi tilpasser det til dem, der kommer. Man skal for eksempel kunne være med i det tøj, man nu ellers kommer i,” forklarer Jette Stenderup Amandusson.

Så selvom Nordkraft har en klatrevæg, der er Danmarks højeste indendørs klatrevæg, så er den ikke en del af et normalt teambuilding-forløb.

”Vores teambuilding har intet med sport at gøre,” som Jette Stenderup Amandusson formulerer det.

Tilpasses den enkelte gruppe

Det enkelte teambuilding-forløb planlægges i tæt samarbejde med den virksomhed eller gruppe, som kommer på besøg. Der er stort fokus på at tilpasse sig deres mål fremfor at presse teambuildingen ned i bestemte kasser eller et standard-forløb.

”Vi bygger på det sjove, på udviklingen og på inspirerende aktiviteter, som vi finder frem til i samarbejde med kunden. Vi forsøger at understøtte virksomhedens mål med teambuildingen.

Måske en virksomhed vil se, hvilke roller man påtager sig i bestemte situationer, og så er det det, som vi arbejder ud fra. Det er det, som vi kan i vores rammer og med vores instruktører.”

”Og ingen udfordringer er for store eller svære for os. Vi er et fleksibelt hus, og vi strækker os langt for at finde det, der passer bedst til kunden,” siger Jette Stenderup Amandusson.

Et teambuilding-forløb kan variere i tid – alt fra halvanden time og op til tre-fire timer. Og DGI Huset Nordkraft kan klare både en mindre flok mennesker samt større grupper på op til flere hundreder.

Unikke rammer

Selvom DGI-navnet lugter lidt af sport og fysiske aktiviteter, så er DGI Huset Nordkraft meget mere end sport, understreger Jette Stenderup Amandusson.

”Nordkrafts dynamik er anderledes. Det er et gammelt kraftværk, og energien fra det gamle kraftværk er her endnu, og det smitter af på os. Vi er mange forskellige kræfter, og det kan man mærke.”

DGI Huset Nordkraft er et sted, hvor møder, konferencer og events fylder en hel del. Den store sportshal bruges derfor også til meget andet end sport – den er ofte booket til konferencer eller events med flere hundrede deltagere.

Derfor er der også mange, som er på teambuilding i forbindelse med møder, sommerfesten, en julefrokost eller lign.

Stigende efterspørgsel

DGI Huset i Nordkraft har tilbudt teambuilding det sidste års tid, og ifølge Jette Stenderup Amandusson er der stadigt stigende efterspørgsel efter det.

”Folk søger os, fordi vi ligger centralt i Aalborg, og fordi vi kan tilbyde det som en helhed i forbindelse med for eksempel mødeaktiviteter eller spisning. Mange booker i forvejen mødelokaler hos os, så folk er begyndt at opdage, at vi også har teambuilding.”

Du kan læse mere om teambuilding i Nordkraft her.

Verdens stærkeste chilisauce: Spis 10 ml og få maden til halv pris

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Selvom det nok ikke bliver et problem at holde varmen i næste uge med temperaturer op mod 30 grader, så har vi fundet en sjov udfordring til dig, der virkelig kan lide at få varmen – i både mund, krop og sind.

Café Mumbai i Nordkraft serverer autentiske indiske retter, som jo ofte er noget mere krydrede, end de klassiske danske retter. På menukortet er der således også markeret den enkelte ret er: *Medium, **Stærk eller ***Hot.

Og selvom muligheden “hot” sikkert er spicy nok til de fleste af os, kan du krydre tilværelsen og de indiske serveringer lidt ekstra, når du nyder maden.

Den ultimative manddomsprøve

Café Mumbai kalder det selv den ultimative manddomsprøve, og udfordringen lyder da også som noget af en mundfuld:

Hvis du spiser deres hjemmelavede chili-sauce som tilbehør til din mad, så du halv pris på maden.

Det lyder da egentlig ret ligetil?

… Det er dog værd at bemærke, at chili-saucen har fået navnet Kill Switch af én grund: Den er lavet på verdens stærkeste chili!

For at få halv pris på maden, skal du spise alle 10 ml., som du eksempelvis kan få udleveret til din Chicken Tikka Masala eller Lamb Korma.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Mumbai Café (@mumbaiaalborg) den

Tør du tage udfordringen op?

Du finder Café Mumbai på Kjellerups Torv 1 i Nordkraft. De har åbent alle dage fra kl. 17.00 – 21.00

Hvad: Halv pris på maden – hvis du spiser 10 ml. chilisauce lavet på verdens stærkeste chili
Hvor: Café Mumbai
Hvornår: Alle dage

Du finde mere info om Café Mumbai her.

Afholdes for 22. år i træk: Den Blå Festival er klar med fed nyhed

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Den Blå Festival.
Foto: BrknRib Photo and Artwork.
Den Blå Festival. Foto: BrknRib Photo and Artwork.

Nibe Festival er knap nok overstået, før vi kan glæde os til den næste hyggelige festival i Nordjylland.

Den Blå Festival er den årlige jazz- og bluesfestival i Aalborg, der i fire dage forvandler hele midtbyen til et slaraffenland af musik, hygge, kolde drikkevarer og god stemning.

Det helt unikke ved festivalen er, at den er helt gratis at deltage i, og i år finder den sted fra torsdag den 15. august til søndag den 18. august.

Den Blå Festival 2019 har som altid de to store hovedscener på Toldbod Plads på havnefronten og på Gammeltorv ved Råshuset.

Derudover er der koncerter på mange af byen cafeer, værtshuse og spillesteder. Der er blandt andet koncerter på Café Ulla Terkelsen, El Mariachi, Aalborgs Slotskro, Hasseris Kirke, John Bull Pub, Egholm og som noget helt nyt i år: på Salling Rooftop.

Du kan se fulde program for Den Blå Festival lige her.

Jazz og blues på toppen af Aalborg

Den helt store nyhed i år er, at du kan nyde lækker jazz og blue i højderne.

Der er nemlig hele tre koncerter på Salling Rooftop,  hvor du kan glæde dig til at lytte til en række spændende artister på toppen af Aalborg.

Onsdag den 14. august fra klokken 15.00-17.30 gælder det Jesper Theis Duo. Jesper Theis spiller guitar i stil med gamle bluesmestre som Son House og Robert Johnson.

Han behandler deres sange med stor respekt, men han er ikke bange for lege med arrangementerne og puste nyt liv i de hævdvundne klassikere. Med sig har han Søren Lindholt på kontrabas.

Torsdag den 15. august klokken 15.00-17.30 er så Big Creek Slim Duo, der vil underholde på Salling Rooftop.  Big Creek Slim har en mørk og raspende stemme og spiller råt og udtryksfuldt på sin gamle guitar.

Han spiller klassisk Chicago- og Delta-blues inspireret af bl.a. Muddy Waters, Howling Wolf og John Lee Hooker. Han har på få år udgivet fem album, som alle har fået flotte anmeldelser og vundet et hav af priser.

Fredag den 16. august klokken 15.00-17.30 slutter koncerterne i de høje luftlag med Tim Lothar og HP Lange. Det er to af de travleste og mest velanskrevne bluesmusikere i Danmark, der mødes denne dag.

Tim Lothar har turneret 20 lande, har otte anmelderroste udgivelser bag sig, har modtaget priser i ind‐ og udland, og er en af de flittigst turnerende musikere i Europa. Han er lige nu en af DK’s skarpeste og mest respekterede bluesmusikere.

I mere end 30 år har HP Lange været bluesmusiker på landevejen, og er efterhånden en veteran på musikscenen i Danmark. På scenen leverer HP Lange et energisk mix at Delta – country- og folk-blues. Du finder mere info om koncerterne her.

Hvad: Den Blå Festival
Hvor: I hele Aalborg
Hvornår: 15. – 18. august

Du kan se fulde program for Den Blå Festival lige her.

Film under åben himmel: Sådan bliver vejret til Zulu Sommerbio på tirsdag

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: TV 2 Presse
Foto: TV 2 Presse

På tirsdag starter TV2 Zulu deres årlige Zulu Sommerbio, hvor de tager rundt i det danske land for at vise gode film under åben himmel.

Traditionen tro åbner sommerbioen sæsonen lige her i Aalborg kl. 21.45, når A Star is Born vises i Skovdalen.

Men film under åben himmel, betyder også, at vejret har ret meget at sige; skal man tage afsted eller ej?

Hvordan bliver vejret?

Vejrprognoser kan ofte være uforudsigelige, men med kun to døgn til arrangementet, er der ret stor sandsynlighed for, at der kan stoles på vejrudsigten.

Og det bliver nærmest perfekt vejr til årets Zulu Sommerbio i Skovdalen. DMI lover tørvejr hele dagen, og temperaturen topper klokken 17.00 med 24 grader.

Når filmen starter omkring 21.45 kan vi se frem til mellem 18-22 grader, en let vind og ikke mindst: tørvejr.

Der er derfor al mulig god grund til at tage forbi Skovdalen på tirsdag, men tag da gerne et tæppe med – om ikke andet for hyggens skyld!

Stjernespækket drama

Filmen der vises er storfilmen A Star Is Born, som er produceret og instrueret af Bradley Cooper, der også spiller hovedrollen sammen med Lady Gaga.

Filmen er blevet en kæmpe succes over hele verden, og den var nomineret til intet mindre end 8 Oscars, hvor sangen Shallow vandt for bedste originale sang.

Filmen handler om den berømte rockstjerne Jackson Maine spillet af Bradley Cooper.

Han opdager stortalentet Ally, spillet af Lady Gaga, som spiller på en bar for dragartister.

De indleder et forhold, og Ally kommer med på Jacksons turné, hvor hun opdages af et berømt pladeselskab som vil gøre hende til en stjerne.

Jackson bliver jaloux, samtidig med at hans egen karriere er i fare på grund af store mængder alkohol og narkotika. I tillæg er Jackson på vaklende grund med sin storebror og turnémanager Bobby.

Gratis for alle

Traditionen tro er ZULU Sommerbio gratis for alle, så det er bare med at møde op med godt humør, en behagelig stol og måske en pakke kleenex til filmen.

Der kan købes snacks og drikkevarer, men du må også gerne medbringe det hele selv.

Hvad: Zulu Sommerbio (A Star Is Born)
Hvor: Skovdalen, Aalborg
Hvornår: Tirsdag d. 23. juli kl. 21.45
Pris: Gratis

Du kan læse mere her.