Unikke rammer midt i Aalborg: Tag kollegaerne med til teambuilding i Nordkraft

Skrevet af: Jens Erik Møller

Når man hører ordet teambuilding, så tænker mange på enten grænseoverskridende udfordringer, sveddryppende sportsaktiviteter eller en lang, kedelig dag med gruppearbejde og efterfølgende fremlæggelse.

Men sådan behøver det ikke at være – og i Nordkraft er det noget helt andet.

Her kan du sammen med din arbejdsplads deltage i et teambuilding-forløb med klare målsætninger, og som passer præcis til den enkelte gruppe, der er afsted – hvad enten man er flere afdelinger, der skal rystes sammen til én, eller om man er en nyopstartet virksomhed, som skal finde et fælles fodfæste.

Mere end blot en aktivitetsdag

Det er DGI Huset, der står bag teambuilding i Nordkraft, og ifølge stedets konference- og eventansvarlige, Jette Stenderup Amandusson, handler det først og fremmest om at styrke samarbejdet via en bedre kommunikation og øget tillid.

”Vi er tilbyder seriøs teambuilding, og er mere end blot en aktivitetsdag. Der er et klart formål med at komme her – man skal have noget ud af det, så det ikke bare er waist of money,” fortæller hun til MigogAalborg.

Det kan for eksempel være en øvelse, hvor man sammen med de andre skal stable et højt tårn af plastikkrus kun ved hjælp af en elastik.

Der er også øvelser med eksempelvis ”jorden brænder”, hvor man via samarbejde skal nå fra ø til ø uden at ramme jorden; eller puste-dart, som har fokus på et fælles nyt mål.

Øvelserne er blot få af mange, som kan indgå et teambuilding-forløb i DGI Huset Nordkraft. Og selvom de måske i første omgang kan lyde lidt fjollet, så er der ifølge Jette Stenderup Amandusson en mening med galskaben.

Hos DGI Huset handler det nemlig om at blive rystet positivt sammen og ikke mindst, at alle er med. Det skal derfor være inkluderende og ikke ekskluderende.

”Vi har teambuilding både med og uden sved på panden, men nok mest uden. For det er vigtigt, at alle kan være med, og vi tilpasser det til dem, der kommer. Man skal for eksempel kunne være med i det tøj, man nu ellers kommer i,” forklarer Jette Stenderup Amandusson.

Så selvom Nordkraft har en klatrevæg, der er Danmarks højeste indendørs klatrevæg, så er den ikke en del af et normalt teambuilding-forløb.

”Vores teambuilding har intet med sport at gøre,” som Jette Stenderup Amandusson formulerer det.

Tilpasses den enkelte gruppe

Det enkelte teambuilding-forløb planlægges i tæt samarbejde med den virksomhed eller gruppe, som kommer på besøg. Der er stort fokus på at tilpasse sig deres mål fremfor at presse teambuildingen ned i bestemte kasser eller et standard-forløb.

”Vi bygger på det sjove, på udviklingen og på inspirerende aktiviteter, som vi finder frem til i samarbejde med kunden. Vi forsøger at understøtte virksomhedens mål med teambuildingen.

Måske en virksomhed vil se, hvilke roller man påtager sig i bestemte situationer, og så er det det, som vi arbejder ud fra. Det er det, som vi kan i vores rammer og med vores instruktører.”

”Og ingen udfordringer er for store eller svære for os. Vi er et fleksibelt hus, og vi strækker os langt for at finde det, der passer bedst til kunden,” siger Jette Stenderup Amandusson.

Et teambuilding-forløb kan variere i tid – alt fra halvanden time og op til tre-fire timer. Og DGI Huset Nordkraft kan klare både en mindre flok mennesker samt større grupper på op til flere hundreder.

Unikke rammer

Selvom DGI-navnet lugter lidt af sport og fysiske aktiviteter, så er DGI Huset Nordkraft meget mere end sport, understreger Jette Stenderup Amandusson.

”Nordkrafts dynamik er anderledes. Det er et gammelt kraftværk, og energien fra det gamle kraftværk er her endnu, og det smitter af på os. Vi er mange forskellige kræfter, og det kan man mærke.”

DGI Huset Nordkraft er et sted, hvor møder, konferencer og events fylder en hel del. Den store sportshal bruges derfor også til meget andet end sport – den er ofte booket til konferencer eller events med flere hundrede deltagere.

Derfor er der også mange, som er på teambuilding i forbindelse med møder, sommerfesten, en julefrokost eller lign.

Stigende efterspørgsel

DGI Huset i Nordkraft har tilbudt teambuilding det sidste års tid, og ifølge Jette Stenderup Amandusson er der stadigt stigende efterspørgsel efter det.

”Folk søger os, fordi vi ligger centralt i Aalborg, og fordi vi kan tilbyde det som en helhed i forbindelse med for eksempel mødeaktiviteter eller spisning. Mange booker i forvejen mødelokaler hos os, så folk er begyndt at opdage, at vi også har teambuilding.”

Du kan læse mere om teambuilding i Nordkraft her.

Mørke gange og uhyggelige skikkelser: Hjemsøgt slot bliver til rædselshus

Skrevet af: Michael Qureshi

Vi skrev forleden om fabriksbygningen, der bliver til Aalborgs største gyserhus.

Den artikel fik i øvrigt over 23.000 kommentarer på vores Facebook-side. Men hvis man nu vil endnu det vildere, så tager man da bare et ægte slot, som i forvejen er berygtet for at være hjemsøgt.

Så omdanner man til et regulært gyserslot, hvor man virkelig kommer til at mærke kuldegysninger og hjertebanken.

Måske vil de rigtige genfærd endda lege med.

Bliver et slagtehus

En halv times kørsel fra Aalborg ligger Voergaard Slot.

Her bliver der ofte holdt hyggelige påske- og juleevents. Men på Halloween-aften d. 31. oktober bliver det til et slagtehus i noget nær det mest uhyggelige, man kan forestille sig.

Det er Aalborg-virksomheden Coolshop som har sat Voergaard Slot som scene for et kæmpe gyserevent, og hele overskuddet går ubeskåret til deres velgørenhedsfond CoolUnite.

Vi tør næsten godt at love, at det bliver uhyggeligt fra start til slut. Allerede ved ankomst til slottet, når mørket er ved at falde på og så på selve Halloween.

Uhyggen kommer til at hvile tungt over hele stedet, og man skal nok kigge sig over skulderen hele tiden.

Når først turen starter bliver man i grupper på 8-10 personer ført rundt på de mest uhyggelige gange og kældre på Voergaard Slot.

Den hvide dame bevæger sig på slottet

Der findes mange historier om at det spøger på slottet.

Mange fortæller om mystiske hændelser og syner af en hvid dame, der bevæger sig rundt på slottet om natten.

TV2 Nord programmet “Er der nogen” har også været på besøg deroppe for at jagte spøgelser.

Ingeborg Skeel var en driftig og dygtig handelskvinde og derfor upopulær hos en stor del af lokalbefolkningen, og der er mange historier om hende.

Hun skulle bl.a. have druknet arkitekten Philip Brandin i voldgraven, for at han ikke skulle bygge et slot som Voergaard igen.

Efter Ingeborgs død i 1604 spøgte hun så meget på slottet, at en præst måtte mane hende til ro i en mose.

Men hvert år rykker hun ifølge sagnet et hanefjed tættere på slottet, og når hun kan kigge ind ad vinduet, vil Voergaard gå til grunde.

I det nordøstlige tårnværelse findes  en plamage på gulvet, som efter sigende er blod fra én, der er slået ihjel dér. Og pletten kan ikke fjernes – fordi det er uskyldigt blod…

Pletten var glemt i mange år, men under en renovering af værelset i 1997 kom den frem igen. På trods af flere afslibninger, kommer pletten altid frem igen efter et par dage.

Turen koster kun 90 kr., og så bliver der nok noget at snakke om i bilen på vej hjemad.

Hvad: Scarehouse
Hvor: Voergaard Slot
Hvornår: 31. oktober
Billetter her

Masser af plads for under 4 mio. kr.: Årets Hus 2018 er nu til salg

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
Foto: Thorkildkristensen.dk
Foto: Thorkildkristensen.dk

Når familien udvides, og behovet for mere plads melder sig på banen, så får man som køber typisk mere for prisen ved at komme lidt ud fra det centrale Aalborg.

Nibe er byen, der har alt, hvad der er behov for i hverdagen.

Men udover at Nibe er kendt som en helt ideel familie-by, så kan du faktisk også flytte ind i det helt ideelle hus.

Den smukke ejendom på Voldborggade i Nibe er nemlig historisk for byen.

Boligen er indflytningsklar, da den er blevet renoveret tilbage til den oprindelige stil, hvilket har resulteret i, at boligen i 2018 blev kåret som Årets Hus i Nibe.

Årets hus i 2018

Boligen fremstår indflytningsklar, og inden for de senere år er ejendommen blevet renoveret.

Det specielle ved denne renovering er, at det er blevet udført med stor respekt for de oprindelige detaljer og byggestil.

Det var også baggrunden for kåringen af huset som Årets Hus i 2018.

Udover det betyder renoveringen selvfølgelig også, at de nye købere kan se frem til minimal vedligeholdelse på ejendommen.

“Ejendommen er renoveret efter Nibe-stilen med stor respekt for den oprindelige stil, ejendommen har,” fortæller sælgeren til MigogAalborg.

Stuehuset består af 205 m2, der fordeler sig på halvandet plan med masser af plads til en stor familie.

Derudover får man som ejer masser af bonuskvadratmeter, bestående af et par disponible rum og stald.

Foto: Thorkildkristensen.dk

Førstesalen i stalden er også anvendelig med eget køkken, badeværelse, opholdsområde samt to rum af høj kvalitet.

Det kan gøre boligen attraktiv, hvis man som familie har en ung teenager i familien, som skal prøve at flytte “hjemmefra”.

Ellers kan førstesalen i baghuset bruges til udlejning, der jo kan være en hjælp til finanseringen af boligen.

Ejendommen er kendt af mange lokale, da den lokale Slagter Veggerby havde til huse i bygningen.

Thorkild Kristensen har ejendommen til salg, og boligen koster 3.395.000 kroner.

Nibe-by er attraktiv for alle aldre

Nibe er en by med masser af byliv, og et attraktivt sted, hvor både turister besøger byen, Nibe festival bliver afholdt én gang årligt og flere aalborgensere kører en lang tur blot for at nyde en Guf og Kugler-Is ved Nibes lystbådehavn.

Derfor gør det sig særdeles interessant, at boligens beliggenhed har så central en beliggenhed, at både Nibe Skole, Børnehaven Myretuen og hele fire supermarkeder ligger inden for bare en halv kilometer.

Det samme gør byens mange spisesteder og den havneområdet.

Foto: Thorkildkristensen.dk

Er ønsket, at weekenderne bruges på andet end havearbejde, så I slipper for at slå græs ved denne bolig.

Men frygt ej – udelivet kan stadig nydes i fulde drag i det flisebelagte gårdmiljø, som er rammet ind af de historiske bygningers charmerende facader.

Læs mere omkring ejendommen ved mægler her.

Secret Service på gaden og stor eskorte: Sikkerhed i top under Obama-besøg i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Vi går ind i en stor uge i Aalborg.

På lørdag d. 28. september kommer en af de største internationale navne, der nogensinde har gæstet vores by.

Den tidligere amerikanske præsident Barack Obama, som stadig skal tituleres Mr. President, ankommer til Aalborg, hvor han er med i et talkshow i Musikkens Hus.

Det er absolut ikke en opgave, der bliver taget let på fra både Nordjyllands Politi og Polities Efterretningstjeneste, som samarbejder med Secret Service omkring sikkerhedsforanstaltningerne ved besøget.

Politiet er massivt til stede

Secret Service er det sikkerhedsapparat i USA, som passer på både nuværende og eks-præsidenter. Selv om Obama har overladt sædet i Det Hvide Hus til Donald Trump, så er sikkerheden omkring Obama stadig tårnhøj.

Hos Nordjyllands Politi bekræfter man over for MigogAalborg, at man står over for en vigtig opgave.

“Det er et vigtigt arrangement i Aalborg, som vi har forberedt os på, og vi vil derfor være massivt til stede før, under og efter arrangementet,” siger Christian Brinck, der håndterer kommunikation hos Nordjyllands Politi.

Hos Nordjyllands Politi ønsker man ikke at sætte tal på, hvor mange politifolk der skal passe på Obama, men siger om besøget;

“Vi udtaler os ikke om det præcise antal indsatte politifolk, men vi kan oplyse, at vi har været og er i tæt dialog med arrangør og med en række andre af vores samarbejdspartnere.

Alt sammen for at sikre en tryg og rolig afvikling af arrangementet i den næste weekend,” forklarer Christian Brinck.

Secret Service agenter i Aalborg

Faktisk er datoen 28. september som en sjov detalje præcis den samme som ved besøget i Kolding i 2018.

Hvis man tager udgangspunkt i besøget i Kolding for præcis et år siden, så vil der i ugens løb komme Secret Service-agenter til Aalborg for researche og sikre, at sikkerheden er helt i top de steder, hvor man har planlagt Barack Obama skal køre og opholde sig.

Det er heller ikke noget, man på noget tidspunkt deler med offentligheden.

Derfor er det uvist, hvad tid Obama lander, og om det overhovedet er i Aalborg Lufthavn, selv om man må formode, at det er det mest sandsynlige scenarie.

I modsætning til når den siddende amerikanske præsident besøger en by, så vil man ikke se frømænd dykke ved Havnefronten efter potentielle bomber.

Dybt professionel organisation

Der vil heller ikke være samme massive afspærring af ruten, som man gjorde, da Obama besøgte København som siddende præsident.

“Secret Service er en dybt, dybt professionel organisation, der har et optimalt syn på, hvordan man etablerer sikkerhed.

Man arbejder efter ’need to know’-princippet. Du skal kun vide det, der er relevant for, at du kan passe lige præcis dit arbejde,” har tidligere PET-chef Hans Jørgen Bonnichsen fortalt til DR.

Når Obama lander vil proceduren være, at han hentes af en større eskorte fra Nordjyllands Politi, PET og egen Secret Service.

Derfra vil man tage den bedste rute direkte til Musikkens Hus, hvor ingen ved, hvilken indgang der tages.

Så hvis man tager chancen med at møde op ved hovedindgangen ved Musikkens Hus, så er der ingen garantier for, at man får et glimt af eks-præsidenten, som eksempelvis det danske kongehus er til arrangementer derinde.

Har betalt 20.000 for et billede med Obama

Arrangementet er sat til at starte klokken 16.30.

Hvis du kender en, som skal med til arrangementet, så regn ikke med selfies med Obama. Gæsterne skal hænge deres overtøj i et større telt uden for selve Musikkens Hus. Man skal aflevere sin mobiltelefon, og man skal igennem en metaldetektor og fremvise ID.

Alle gæster er på forhånd screenet af PET og Secret Service.

Der vil dog være ca. 100 VIP-gæster, der kommer til at trykke hånd med Obama og få et billede med hjem til stuen. De har alle betalt knap 20.000 kr. for denne mulighed.

Det ventes, at Barack Obama flyver videre til München så snart han har afsluttet besøget i Musikkens Hus.