Unikke rammer midt i Aalborg: Tag kollegaerne med til teambuilding i Nordkraft

Skrevet af: Jens Erik Møller

Når man hører ordet teambuilding, så tænker mange på enten grænseoverskridende udfordringer, sveddryppende sportsaktiviteter eller en lang, kedelig dag med gruppearbejde og efterfølgende fremlæggelse.

Men sådan behøver det ikke at være – og i Nordkraft er det noget helt andet.

Her kan du sammen med din arbejdsplads deltage i et teambuilding-forløb med klare målsætninger, og som passer præcis til den enkelte gruppe, der er afsted – hvad enten man er flere afdelinger, der skal rystes sammen til én, eller om man er en nyopstartet virksomhed, som skal finde et fælles fodfæste.

Mere end blot en aktivitetsdag

Det er DGI Huset, der står bag teambuilding i Nordkraft, og ifølge stedets konference- og eventansvarlige, Jette Stenderup Amandusson, handler det først og fremmest om at styrke samarbejdet via en bedre kommunikation og øget tillid.

”Vi er tilbyder seriøs teambuilding, og er mere end blot en aktivitetsdag. Der er et klart formål med at komme her – man skal have noget ud af det, så det ikke bare er waist of money,” fortæller hun til MigogAalborg.

Det kan for eksempel være en øvelse, hvor man sammen med de andre skal stable et højt tårn af plastikkrus kun ved hjælp af en elastik.

Der er også øvelser med eksempelvis ”jorden brænder”, hvor man via samarbejde skal nå fra ø til ø uden at ramme jorden; eller puste-dart, som har fokus på et fælles nyt mål.

Øvelserne er blot få af mange, som kan indgå et teambuilding-forløb i DGI Huset Nordkraft. Og selvom de måske i første omgang kan lyde lidt fjollet, så er der ifølge Jette Stenderup Amandusson en mening med galskaben.

Hos DGI Huset handler det nemlig om at blive rystet positivt sammen og ikke mindst, at alle er med. Det skal derfor være inkluderende og ikke ekskluderende.

”Vi har teambuilding både med og uden sved på panden, men nok mest uden. For det er vigtigt, at alle kan være med, og vi tilpasser det til dem, der kommer. Man skal for eksempel kunne være med i det tøj, man nu ellers kommer i,” forklarer Jette Stenderup Amandusson.

Så selvom Nordkraft har en klatrevæg, der er Danmarks højeste indendørs klatrevæg, så er den ikke en del af et normalt teambuilding-forløb.

”Vores teambuilding har intet med sport at gøre,” som Jette Stenderup Amandusson formulerer det.

Tilpasses den enkelte gruppe

Det enkelte teambuilding-forløb planlægges i tæt samarbejde med den virksomhed eller gruppe, som kommer på besøg. Der er stort fokus på at tilpasse sig deres mål fremfor at presse teambuildingen ned i bestemte kasser eller et standard-forløb.

”Vi bygger på det sjove, på udviklingen og på inspirerende aktiviteter, som vi finder frem til i samarbejde med kunden. Vi forsøger at understøtte virksomhedens mål med teambuildingen.

Måske en virksomhed vil se, hvilke roller man påtager sig i bestemte situationer, og så er det det, som vi arbejder ud fra. Det er det, som vi kan i vores rammer og med vores instruktører.”

”Og ingen udfordringer er for store eller svære for os. Vi er et fleksibelt hus, og vi strækker os langt for at finde det, der passer bedst til kunden,” siger Jette Stenderup Amandusson.

Et teambuilding-forløb kan variere i tid – alt fra halvanden time og op til tre-fire timer. Og DGI Huset Nordkraft kan klare både en mindre flok mennesker samt større grupper på op til flere hundreder.

Unikke rammer

Selvom DGI-navnet lugter lidt af sport og fysiske aktiviteter, så er DGI Huset Nordkraft meget mere end sport, understreger Jette Stenderup Amandusson.

”Nordkrafts dynamik er anderledes. Det er et gammelt kraftværk, og energien fra det gamle kraftværk er her endnu, og det smitter af på os. Vi er mange forskellige kræfter, og det kan man mærke.”

DGI Huset Nordkraft er et sted, hvor møder, konferencer og events fylder en hel del. Den store sportshal bruges derfor også til meget andet end sport – den er ofte booket til konferencer eller events med flere hundrede deltagere.

Derfor er der også mange, som er på teambuilding i forbindelse med møder, sommerfesten, en julefrokost eller lign.

Stigende efterspørgsel

DGI Huset i Nordkraft har tilbudt teambuilding det sidste års tid, og ifølge Jette Stenderup Amandusson er der stadigt stigende efterspørgsel efter det.

”Folk søger os, fordi vi ligger centralt i Aalborg, og fordi vi kan tilbyde det som en helhed i forbindelse med for eksempel mødeaktiviteter eller spisning. Mange booker i forvejen mødelokaler hos os, så folk er begyndt at opdage, at vi også har teambuilding.”

Du kan læse mere om teambuilding i Nordkraft her.

Lucia i Kajak gentages: Spektakulært syn i vente på Havnefronten

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: OnAdventure
Foto: OnAdventure

Julen er lig med traditioner, og en af de nyere af slagsen finder sted den 13. december i Limfjorden.

Ja, du læste rigtigt: i Limfjorden.

For femte gang er OnAdventure nemlig klar til at skabe et noget anderledes Lucia-optog i Aalborg, når havkajakker bliver pyntet med både lys, nisser, grantræer og glimmer, og så går turen ellers langs Limfjorden, hvor de lysende kajakker vil give et spektakulært syn.

Det kan måske umiddelbart lyde som en spøjs oplevelse, men efter at vi tog traveskoene på sidste år og stak i løb langs havnefronten, efter de lysende kajakker, er vi slet ikke i tvivl:

Det blev ikke sidste gang.

Derfor kan vi kun opfordre til, at du tager det varme tøj på og tager et smut forbi havnefronten den 13. december.

Nyt startområde i år

Men alt er dog ikke helt som det plejer.

Som noget nyt er startområdet flyttet til Limfjordsværftet, som byder på varm suppe og tænder op i grillen.

Plan A for ruten er at tage en tur rundt i havnen mellem 17 og 19.

“Den bliver små 6 kilometer lang, og bringer os forbi havnefronten i Aalborg hvor vi synger luciasang, ud til Østre Havn og retur – enten langs havnefronten i Aalborg, eller med et kryds over fjorden og hjem på  Nørresundby-siden,” skriver OnAdventure om optoget.

Så hvis man trækker ned mod Havnefronten mellem 17.30-18.00, så bør man have god mulighed for at opleve det ekstraordinære Lucia-optog.

“Ruten afhænger af vejret, og kan blive ændret i tilfælde af hårdt vejr. Endelig rute annonceres til alle tilmeldte den 13. december, samt ved startbriefing kl. 16:40 i skudehavnen.”

Sikkerhed frem for alt

Turen er for havkajakroere, og det er gratis at deltage.

Som deltager skal du selv stå for sikkerhed, udstyr og logistik, og have færdighederne og udstyret til at ro kajak i koldt vand.

“Hvis vi krydser fjorden, gøres det i organiserede, overskuelige grupper. Turen er forbeholdt havkajakker for at optimere sikkerheden. Arrangementet kan blive aflyst hvis vejret er for hårdt.

Som deltager er dit ansvar at holde dig sammen med gruppen. Det forventes at du melder klart ud hvis du vælger at ro væk fra gruppen, eller får brug for hjælp,” skriver de videre.

Foto: OnAdventure

Programmet for luciaoptog på Limfjorden

16:00-16:40 Klargøring af kajakker. Limfjords-værftet serverer varm suppe.

16:40-16:50 Sikkerhedsbriefing for alle deltagere

17:00-19:00 Rotur i Aalborg

19:00-20:00 Vi pakker sammen, og grillen er tændt, og vi ønsker god jul!

NB: Husk pandelampen: Solen går ned kl 15:38.

Hvad: Lucia i Kajak 2019
Hvor: Fra Limfjordsværftet og ind mod havnefronten
Hvornår: 13. december

Du finder mere info her.

Kæmpe fodboldfest på Gammeltorv: Alle EM-kampe bliver vist på storskærm

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Aalborg City
Foto: Aalborg City

Gennemsnitspulsen var formentlig noget højere end sædvanligt i de danske hjem mandag aften, da det skulle afgøres om Danmark kunne kvalificere sig til EM-slutrunden, som finder sted næste sommer.

Men ét sted i Aalborg var spændingen næsten ikke til at holde ud.

“Vi har lige afholdt vores årlige årsmøde, hvor over 150 detailbutikker deltog, og her præsenterede vi også aktivitetskalenderen for 2020.

Vi havde valgt at tage klaphatten på og skrevet “EM på storskærm” på fra 12. juni – 12. juli.

“Men vi havde gjort slettelakken klar, hvis det utænkelige skulle ske.

Så jeg var da noget nervøs, da Irland pludselig udlignede til 1-1 … Men nu kan vi ånde lettede op, og smide slettelakken i skraldespanden,” fortæller direktør for Aalborg City, Flemming Thingbak, til MigogAalborg.

Foto: Aalborg City
Foto: Aalborg City

Derfor er det officielt, at samtlige EM-kampe bliver vist på storskærm på Gammeltorv fra 12. juni – 12. juli.

Nu kan Aalborg City sammen med samarbejdsparterne for alvor trække i arbejdstøjet og få alle detaljerne på plads, men Flemming Thingbak kan allerede nu afsløre lidt af planerne over for MigogAalborg.

Kæmpe fanzone med storskærm, ansigtsmaling og fadøl

Under VM 2018 var Gammeltorv omdannet til én stor folkefest, hvor samtlige VM-kampe blev vist – med en stor fanzone, hvor der både var mulighed for at købe fadøl, lækkert mad og ikke mindst få fodboldstemningen helt ind under huden.

“Vi glæder os til at lave en endnu større folkefest til sommer.

Vi er lige nu i dialog med DBU, om man kan gøre Aalborg til en officiel fanzone, men uanset hvad bliver stemningen helt i top, og når man ankommer til Aalborg midtby, vil byen summe af fodboldfeber og hyggeligt samvær”, siger Flemming.

Endnu større storskærm?

Som det helt store trækplaster under storskærmsvisningen i 2018, havde man lejet en 30 kvadratmeter storskærm, som svarer til godt 620 tommer.

Foto: Aalborg City

“Storskærmen bliver mindst lige så stor til sommer, og måske endda endnu større.

Til VM var vi nødt til at sætte en ekstra storskærm op, da Danmark skulle møde Kroatien i ottendelsfinalen. Det vil vi gerne undgå i år,” siger Flemming.

Aalborg City var sidste sommer meget spændte på, hvordan stemningen ville være til de lidt mindre kampe, men der var fans til samtlige kampe, som skabte en fantastisk atmosfære.

Foto: Aalborg City

“Det vil vi gerne bygge videre på til EM, så vi viser selvfølgelig samtlige kampe. Vi kan kun opfordre til, at man venter med at holde ferie til efter 12. juli,” siger Flemming Thingbak.

Hvad: Storskærmsvisning af samtlige EM-kampe (med fanzone)
Hvor: Gammeltorv
Hvornår: 12. juni – 12. juli 2020

Bøger, kaffe og hjemmebag: Ny café er åbnet i Aalborgs midtby

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

“Stedet hvor mennesker mødes, bøger læses, kaffe nydes og sulten tilfredsstilles.”

Sådan lyder sloganet for Aalborgs helt nye café, Café Nørregade, som sjovt nok ligger i Nørregade i centrum af Aalborg.

Den har til huse i forlængelse af Hovedbiblioteket, hvor bl.a. KaffeFair tidligere har haft café.

Du træder direkte ind på caféen, hvis du benytter indgangen ud til Nørregade.

Bag den nye café står Charlotte Egelund, som også driver Den Blå Café i Lønstrup, der kun har åbent om sommeren.

Derfor er der nu plads i kalenderen til at åbne et helt nyt sted i Aalborg, og det er bestemt ikke café-erfaringen, der mangler.

“Jeg har nærmest ikke lavet andet hele mit liv,” fortæller Charlotte til MigogAalborg.

Hovedbiblioteket er et populært sted, for både læselystne og travle studerende, og derfor har Charlotte også lavet en aftale med biblioteket om, at alt mad og drikke må tages med videre op i læsesalen.

Derudover er man også velkommen til at fordybe sig i faglitteratur eller den sidste nye krimi i caféen, hvor der er næsten 40 siddepladser.

 

Masser af lækkerier på menuen

På caféen kan du naturligvis få alt inden for varme drikke; fra filterkaffe til en flad 20’er, diverse espresso-varianter, luksus te eller varm chokolade lavet på Callebaut-chokolade. Det hele fås selvfølgelig også to go.

Af den kølende slags byder menukortet på alt fra hjemmelavet saft, sodavand, økologisk juice, is-latte og øl.

Ifølge børnesangen bor der jo en bager i Nørregade, og det er faktisk også tilfældet i Café Nørregade.

Hoveddelen af brødet er nemlig hjemmebagt, og du kan sætte tænderne i surdejsboller med valgfrit pålæg, diverse sandwich og så vores favorit: lun panini, som jo altid er et sikkert hit på farten.

Caféen åbner allerede kl. 08.00, sammen med biblioteket, og de morgenfriske kan stifte bekendtskab med en morgentallerken med surdejsbolle med pålæg eller ost og økologisk skyr med kompot og hjemmelavet müsli for 59 kr.

Der er også frokosttallerken (110 kr.), månedens varme suppe og årstidens friske salat på menuen.

Caféen går ind for at stoppe madspild, og derfor kan du købe 6 boller to go for 35 kr. mellem kl. 17.00-18.00 – selvfølgelig efter først-til-mølle.

Hvad: Café Nørregade er åbnet
Hvor: Nørregade (ved Hovedbiblioteket)
Hvornår: Åbent fra kl. 08.00 – 18.00 (mandag-lørdag)

Du kan finde mere info om Café Nørregade her.