ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Unikke rammer midt i Aalborg: Tag kollegaerne med til teambuilding i Nordkraft

Af Jens Erik Møller

Når man hører ordet teambuilding, så tænker mange på enten grænseoverskridende udfordringer, sveddryppende sportsaktiviteter eller en lang, kedelig dag med gruppearbejde og efterfølgende fremlæggelse.

Men sådan behøver det ikke at være – og i Nordkraft er det noget helt andet.

Her kan du sammen med din arbejdsplads deltage i et teambuilding-forløb med klare målsætninger, og som passer præcis til den enkelte gruppe, der er afsted – hvad enten man er flere afdelinger, der skal rystes sammen til én, eller om man er en nyopstartet virksomhed, som skal finde et fælles fodfæste.

Mere end blot en aktivitetsdag

Det er DGI Huset, der står bag teambuilding i Nordkraft, og ifølge stedets konference- og eventansvarlige, Jette Stenderup Amandusson, handler det først og fremmest om at styrke samarbejdet via en bedre kommunikation og øget tillid.

”Vi er tilbyder seriøs teambuilding, og er mere end blot en aktivitetsdag. Der er et klart formål med at komme her – man skal have noget ud af det, så det ikke bare er waist of money,” fortæller hun til MigogAalborg.

Det kan for eksempel være en øvelse, hvor man sammen med de andre skal stable et højt tårn af plastikkrus kun ved hjælp af en elastik.

Der er også øvelser med eksempelvis ”jorden brænder”, hvor man via samarbejde skal nå fra ø til ø uden at ramme jorden; eller puste-dart, som har fokus på et fælles nyt mål.

Øvelserne er blot få af mange, som kan indgå et teambuilding-forløb i DGI Huset Nordkraft. Og selvom de måske i første omgang kan lyde lidt fjollet, så er der ifølge Jette Stenderup Amandusson en mening med galskaben.

Hos DGI Huset handler det nemlig om at blive rystet positivt sammen og ikke mindst, at alle er med. Det skal derfor være inkluderende og ikke ekskluderende.

”Vi har teambuilding både med og uden sved på panden, men nok mest uden. For det er vigtigt, at alle kan være med, og vi tilpasser det til dem, der kommer. Man skal for eksempel kunne være med i det tøj, man nu ellers kommer i,” forklarer Jette Stenderup Amandusson.

Så selvom Nordkraft har en klatrevæg, der er Danmarks højeste indendørs klatrevæg, så er den ikke en del af et normalt teambuilding-forløb.

”Vores teambuilding har intet med sport at gøre,” som Jette Stenderup Amandusson formulerer det.

Unikke rammer midt i Aalborg: Tag kollegaerne med til teambuilding i Nordkraft

Tilpasses den enkelte gruppe

Det enkelte teambuilding-forløb planlægges i tæt samarbejde med den virksomhed eller gruppe, som kommer på besøg. Der er stort fokus på at tilpasse sig deres mål fremfor at presse teambuildingen ned i bestemte kasser eller et standard-forløb.

”Vi bygger på det sjove, på udviklingen og på inspirerende aktiviteter, som vi finder frem til i samarbejde med kunden. Vi forsøger at understøtte virksomhedens mål med teambuildingen.

Måske en virksomhed vil se, hvilke roller man påtager sig i bestemte situationer, og så er det det, som vi arbejder ud fra. Det er det, som vi kan i vores rammer og med vores instruktører.”

”Og ingen udfordringer er for store eller svære for os. Vi er et fleksibelt hus, og vi strækker os langt for at finde det, der passer bedst til kunden,” siger Jette Stenderup Amandusson.

Et teambuilding-forløb kan variere i tid – alt fra halvanden time og op til tre-fire timer. Og DGI Huset Nordkraft kan klare både en mindre flok mennesker samt større grupper på op til flere hundreder.

Unikke rammer

Selvom DGI-navnet lugter lidt af sport og fysiske aktiviteter, så er DGI Huset Nordkraft meget mere end sport, understreger Jette Stenderup Amandusson.

”Nordkrafts dynamik er anderledes. Det er et gammelt kraftværk, og energien fra det gamle kraftværk er her endnu, og det smitter af på os. Vi er mange forskellige kræfter, og det kan man mærke.”

DGI Huset Nordkraft er et sted, hvor møder, konferencer og events fylder en hel del. Den store sportshal bruges derfor også til meget andet end sport – den er ofte booket til konferencer eller events med flere hundrede deltagere.

Derfor er der også mange, som er på teambuilding i forbindelse med møder, sommerfesten, en julefrokost eller lign.

Unikke rammer midt i Aalborg: Tag kollegaerne med til teambuilding i Nordkraft

Stigende efterspørgsel

DGI Huset i Nordkraft har tilbudt teambuilding det sidste års tid, og ifølge Jette Stenderup Amandusson er der stadigt stigende efterspørgsel efter det.

”Folk søger os, fordi vi ligger centralt i Aalborg, og fordi vi kan tilbyde det som en helhed i forbindelse med for eksempel mødeaktiviteter eller spisning. Mange booker i forvejen mødelokaler hos os, så folk er begyndt at opdage, at vi også har teambuilding.”

Du kan læse mere om teambuilding i Nordkraft her.

Del artikel

Andre læser også