ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Unik mulighed: Prøv de originale kanalrundfarts-både i næste uge

Af Emil Kjær Jørgensen

Mange af os forbinder en hyggelig tur til København med den helt klassiske kanalrundfart, hvor man sejler rundt og ser alle højdepunkterne – lige fra de smukke kanaler, Den Lille Havfrue og selvfølgelig Nyhavn.

Men i næste uge behøver du ikke rejse helt til landets hovedstad for at få en tur med de klassiske kanalrundfarts-både.

Der er nemlig ankommet to både hele vejen fra København, som man kan prøve en tur med under dette års Tall Ships Races.

Bådene sejler med beskedne 15 km/t, og det har eftersigende taget dem 17 timer at sejle turen fra København til Aalborg.

Unik mulighed: Prøv de originale kanalrundfarts-både i næste uge

30 minuttes rundfart på Limfjorden

De ligger lige nu til kajs i Obels Kanal ved Østre Kanalgade, hvor man kan nyde synet af dem.

Men fra tirsdag – lørdag kan man fra området omkring Honnørkajen nyde en 30 minutters tur rundt på Limfjorden, og selvom vi ikke ligefrem kan prale af lige så mange kanaler her i byen, bliver det helt sikkert en smuk tur rundt på Limfjorden.

Tirsdag kan man købe en tur fra kl. 15.00 – 21.00, mens man fra onsdag – fredag kan nyde en tur i tidsrummet kl. 11.00 – 21.00. Lørdag har du også muligheden fra kl. 10.00 – 14.00.

Billetter til voksne (fra 13 år) koster 40 kr., mens børn fra 6-12 år slipper med 20 kr. for en tur. Børn fra 0-5 år er gratis, mens familebillet koster 100 kr. (2 voksne og op til 3 børn)

Den anden kanalrundfarts-båd vil blive brugt som en slags shuttle-“færge”, som kan man tage fra Aalborg-siden til Nørresundby-siden.

Unik mulighed: Prøv de originale kanalrundfarts-både i næste uge

En lang og stolt historie i København

Som det kan ses på kanalrundfarts-bådene er det de originale Canal Tours-både, som har fundet vej til Aalborg.

I følge deres hjemmeside, var det fire noble herrer, der fik ideen til Havnerundfarten; en bankdirektør, en kaptajn, en forhenværende underdirektør og en grosserer.

Den første båd sejlede helt tilbage i 1904, og i begyndelsen fungerede Havnerundfarten som en vandsporvogn mellem Christianshavn og København for værftsarbejdere og lokalbefolkning.

Bådene blev udviklet i takt med tiden, og i 1930 byggede man en serie både med plads til op til 80 passagerer, og Havnerundfarten blev nu ikke kun en transport, men et tilbud til københavnerne og gæster i byen om sommerudflugter i Havnen.

I 1948 kunne man tilbyde guidede ture i de såkaldte Langeliniebåde, der nu var udstyret med højttaler, så en guide kunne fortælle om det man så undervejs.

Unik mulighed: Prøv de originale kanalrundfarts-både i næste uge Unik mulighed: Prøv de originale kanalrundfarts-både i næste uge

Over en halv million gæster årligt

Turene blev hurtigt meget populære blandt både danskere og turister, og i de følgende år voksede forretningen og antallet af kanalbåde.

Over en halv million vælger hvert år at opleve København fra den indbydende søside, og det gør Canal Tours til een af landets største turistattraktioner.

Havnerundfartens både er opkaldt efter Tinsoldaten, Klods Hans, Prinsessen på Ærten, Den lille Havfrue og alle de andre elskelige figurer.

Unik mulighed: Prøv de originale kanalrundfarts-både i næste uge

Hvad: “Kanalrundfart” i Aalborg
Hvor: I området omkring Honnørkajen
Hvornår: Tirsdag – lørdag (Tirsdag: 15.00 – 21.00, onsdag – fredag: kl. 11.00 – 21.00. Lørdag: kl. 10.00 – 14.00.
Pris: 40 kr (voksne), Børn (6-12 år) : 20 kr.

Del artikel