Unik mulighed: Prøv de originale kanalrundfarts-både i næste uge

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Mange af os forbinder en hyggelig tur til København med den helt klassiske kanalrundfart, hvor man sejler rundt og ser alle højdepunkterne – lige fra de smukke kanaler, Den Lille Havfrue og selvfølgelig Nyhavn.

Men i næste uge behøver du ikke rejse helt til landets hovedstad for at få en tur med de klassiske kanalrundfarts-både.

Der er nemlig ankommet to både hele vejen fra København, som man kan prøve en tur med under dette års Tall Ships Races.

Bådene sejler med beskedne 15 km/t, og det har eftersigende taget dem 17 timer at sejle turen fra København til Aalborg.

30 minuttes rundfart på Limfjorden

De ligger lige nu til kajs i Obels Kanal ved Østre Kanalgade, hvor man kan nyde synet af dem.

Men fra tirsdag – lørdag kan man fra området omkring Honnørkajen nyde en 30 minutters tur rundt på Limfjorden, og selvom vi ikke ligefrem kan prale af lige så mange kanaler her i byen, bliver det helt sikkert en smuk tur rundt på Limfjorden.

Tirsdag kan man købe en tur fra kl. 15.00 – 21.00, mens man fra onsdag – fredag kan nyde en tur i tidsrummet kl. 11.00 – 21.00. Lørdag har du også muligheden fra kl. 10.00 – 14.00.

Billetter til voksne (fra 13 år) koster 40 kr., mens børn fra 6-12 år slipper med 20 kr. for en tur. Børn fra 0-5 år er gratis, mens familebillet koster 100 kr. (2 voksne og op til 3 børn)

Den anden kanalrundfarts-båd vil blive brugt som en slags shuttle-“færge”, som kan man tage fra Aalborg-siden til Nørresundby-siden.

En lang og stolt historie i København

Som det kan ses på kanalrundfarts-bådene er det de originale Canal Tours-både, som har fundet vej til Aalborg.

I følge deres hjemmeside, var det fire noble herrer, der fik ideen til Havnerundfarten; en bankdirektør, en kaptajn, en forhenværende underdirektør og en grosserer.

Den første båd sejlede helt tilbage i 1904, og i begyndelsen fungerede Havnerundfarten som en vandsporvogn mellem Christianshavn og København for værftsarbejdere og lokalbefolkning.

Bådene blev udviklet i takt med tiden, og i 1930 byggede man en serie både med plads til op til 80 passagerer, og Havnerundfarten blev nu ikke kun en transport, men et tilbud til københavnerne og gæster i byen om sommerudflugter i Havnen.

I 1948 kunne man tilbyde guidede ture i de såkaldte Langeliniebåde, der nu var udstyret med højttaler, så en guide kunne fortælle om det man så undervejs.

Over en halv million gæster årligt

Turene blev hurtigt meget populære blandt både danskere og turister, og i de følgende år voksede forretningen og antallet af kanalbåde.

Over en halv million vælger hvert år at opleve København fra den indbydende søside, og det gør Canal Tours til een af landets største turistattraktioner.

Havnerundfartens både er opkaldt efter Tinsoldaten, Klods Hans, Prinsessen på Ærten, Den lille Havfrue og alle de andre elskelige figurer.

Hvad: “Kanalrundfart” i Aalborg
Hvor: I området omkring Honnørkajen
Hvornår: Tirsdag – lørdag (Tirsdag: 15.00 – 21.00, onsdag – fredag: kl. 11.00 – 21.00. Lørdag: kl. 10.00 – 14.00.
Pris: 40 kr (voksne), Børn (6-12 år) : 20 kr.

DMI udsender varsel: Advarer om risiko for voldsomt vejr

Skrevet af: Michael Qureshi
Arkivfoto
Arkivfoto

DMI har søndag morgen udsendt et varsel om risiko for voldsomt vejr i store dele af Jylland og Fyn.

Ifølge vejrtjenesten kan der falde mellem 15 og 25 millimeter regn på blot 30 min. Det gælder blandt andet Aalborg-området, og øvrige Nordjylland.

DMI’s varsel gælder fra klokken 12 søndag til klokken 20.

Vær opmærksom

Der er tale om en risikovarsel, der kan udvikle sig til et reelt varsel om voldsomt vejr.

Derfor er det vigtigt at være opmærksom på, at lavtliggende områder som kældre og viadukter risikerer at blive oversvømmet.

DMI opfordrer videre til, at man tilpasser sin fart i trafikken til, at der kan være dårligere sigtbarhed og vand på kørebanen.

Officielt: Træningscentre og svømmehaller må åbne på mandag

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Tidligere i dag kunne vi meddele, at Regeringen var klar til at åbne alle indendørs idrætsfaciliteter, som en del af genåbningens fase 3.

Og lørdag aften er de allerede nået til enighed med Folketingets partier.

Regeringen og Folketingets partier er netop blevet enige om at fremrykke åbningen af fitnesscentre, svømmehaller og legelande til 8. juni, oplyser Kulturministeriet.

“Jeg er rigtig glad for, at vi nu igen kan spille badminton, dyrke fitness, yoga eller tage en tur i svømmehallen rundet omkring i Danmark.

Vi trænger til at komme i gang igen, og det er godt, at det nu kan lade sig gøre på en sundhedsmæssigt forsvarlig måde, lyder det fra kulturminister Joy Mogensen (S) i en pressemeddelelse.

Aftalen indebærer alle indendørs idræts- og fritidsfaciliteter:

Spillehaller, lege- og badelande

Svømmehaller

Sportshaller

Træningscentre

Kulturministeriet oplyser til TV 2, at der endnu ikke er udarbejdet retningslinjer for indendørs sportsaktiviteter, men at planen er, at de ligger klar mandag.

Fristende sommernyhed: Kom til rosé ad libitum på Budolfi Plads

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Finder der noget bedre end et køligt glas rosé på en solbeskinnet terrasse?

Det skulle da lige være fri rosébar i 3 timer på en af byens bedste adresser.

Den hede sommerdrøm bliver til virkelighed på næste lørdag, d. 13/6, hvor man fra 15.30 – 18.30 kan nyde alt det rosé man vil for 299 kr.Aktuel.

Aktuel er et af de absolut bedste steder at nyde solen, maden og lidt koldt at drikke.

De har bl.a. en fuldstændig fabelagtig terrasse, og ikke mindst et populært koncept, hvor gæsterne selv er med til at vælge, hvad de vil spise til morgen, middag og aften – man vælger typisk 3 retter, hvor man så kan smage en masse forskelligt.

Men de våde varer, har de altså også fuldstændig styr på.

I går kunne vi skrive, at DMI regner med, at sommervarmen vender retur i næste uge – så det ligner en fuldstændig oplagt mulighed for at nyde lidt lækkert i glasset, godt vejr og (forhåbentlig) godt selskab.

Ejer Lars Helmuth lover, at fri rosébar vil være et tilbagevenende event i løbet af sommeren.

Men de gode nyheder stopper ikke der.

Aktuel er nemlig også klar med det nye koncept Terrassen.

Cocktailbar, DJ og fed stemning

En af byens bedste terrasser skal naturligvis udnyttes i det danske sommervejr, og på fredag den 12/6 fra klokken 15.30 er Aktuel klar med den første officiele udgave.

Vi kan blandt andet se frem til cocktailbar under ledelse af Dennis Messerschmidt, DJ Tom NeedleSplit og naturligvis også en fristende rosébar.

Vi spår et stensikkert sommerhit i Aalborg!