Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Unik mulighed: Bliv testpilot i Danmarks største rutsjebane

Af Emil Kjær Jørgensen
Foto: Fårup Sommerland
Foto: Fårup Sommerland

40 meter høj, 905 meter lang og en tophastighed på 95 kilometer i timen.

Fårup Sommerlands nye rutsjebane, Fønix, bliver både Danmarks største, hurtigste og højeste rutsjebane.

Men det er ikke alt.

For med i alt 14 forskellige elementer som drop, loops og twists, bliver Fønix den rutsjebane i Skandinavien, der byder på mest såkaldt airtime, der er følelsen af vægtløshed, som opstår når kroppen udsættes for negativ G-påvirkning.

Ja, det bliver nok at glæde sig til, og nu kan du faktisk blive en af de første, der får vekslet forventningens glæde med en tur i Fønix.

MigogAalborg har nemlig – helt eksklusivt – fået lov til at udlodde 10 pladser blandt de såkaldte “Testpiloter,” der den 8. april får lov til at prøve Danmarks største rutsjebane før alle andre.

Unik mulighed: Bliv testpilot i Danmarks største rutsjebane

Fårup Sommerland åbner først 2022-sæsonen 9. april, hvor snoren til Fønix også klippes, så der er altså derfor tale om et helt eksklusivt arrangement dagen inden.

Du deltager i konkurrencen om at blive testpilot i Fønix ved at kommentere vores Facebook-opslag med den person, du vil tage med i Danmarks største rutsjebane.

Vi trækker fem vindere af 2 stk. pladser blandt testpiloterne.

Du finder Facebook-opslaget her:

Rutsjebanen har været længe undervejs

Gennem det seneste år har den enorme rollercoaster rejst sig fra skovbunden i den nordjyske forlystelsespark, og tirsdag 25. januar kunne producenterne bag Fønix, hollandske Vekoma, endelig foretage de første testture.

“Jeg må ærligt indrømme, at det er med en form for barndommelig glæde, at vi nu endelig kan se Fønix flyve rundt på det her imponerende rutsjebanebyggeri.

Det har vi set frem til i rigtig, rigtig lang tid. De første tests er gået præcis, som vi havde håbet, og mine egne forventninger til Danmarks største rutsjebane er ikke blevet mindre, efter jeg har set den i aktion,” lød det fra Niels Jørgen Jensen, direktør i Fårup Sommerland, tilbage i januar.

Mange testture er foretaget

Selvom det måske lyder lidt farlige at være “testpilot”, så kan du være ganske rolig.

Der skal nemlig foretages op mod 3.500 testture, inden Fønix kan godkendes af Teknologisk Institut, og rutsjebanen kan have rigtige passagerer med.

Under de mange testture gøres der brug af dukker på 80 kilo stykket, der placeres i forskellige formationer i vognene, så man ved præcist, hvordan rutsjebanen reagerer ved forskellige belastninger.

Unik mulighed: Bliv testpilot i Danmarks største rutsjebane

Samtidig måles der på hastigheder og G-påvirkning, så kommende passagerer får den helt rette mængde sus i maven.

“Det er et omfattende stykke arbejde, vi har taget hul på i samarbejde med de hollandske rutsjebaneproducenter, og vi forventer, at testfasen vil strække sig over de kommende fire til seks uger.

Herefter står vi med en fuldstændig gennemtestet rutsjebane, så vi til dette års sæsonåbning kan give vores gæster en oplevelse, de med garanti ikke tidligere har fået i Danmark,” siger Niels Jørgen Jensen.

Fårup Sommerland slår officielt dørene op til 2022-sæsonen og Fønix 9. april klokken 10.00.

Del artikel

Andre læser også