Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Vil du være med?: Ungepanel skal ændre hverdagen for unge med diabetes

Af Redaktionen

Over 30.000 nordjyder lever med diabetes, og flere og flere unge rammes af sygdommen.

Hvis du er mellem 14-22 år og har diabetes, kan du være med til at gøre en forskel og forbedre og udvikle fremtidens diabetesbehandling.

Steno Diabetes Center Nordjylland søger lige nu deltagere til deres særlige Ungepanel.

Målet med ungepanelet er at forbedre vilkårene for unge mennesker med diabetes ved at bruge deres erfaringer til at udvikle nye tiltag og tilbud til børn og unge.

Ungepanelet kan lave store forandringer

Niels Westerhoek på 21 år er uddannet landmand, produktionsleder og i sommer blev han færdig som driftsleder. Derudover har Niels diabetes og er en del af Steno Diabetes Center Nordjyllands nye ungepanel.

Niels har sagt ja til at være med i panelet, fordi han gerne vil gøre en forskel for de patienter, der kommer ind i systemet efter ham.

“Jeg er ikke typen, der råber op på Facebook. Det tror jeg ikke på, rykker noget. Men gennem ungepanelet håber jeg, at vi kan ændre og forbedre en masse for patienterne,” fortæller Niels.

Hos Steno Diabetes Center Nordjylland er det netop ønsket om at forbedre og udvikle fremtidens diabetesbehandling, der har ført til oprettelsen af Ungepanelet.

Mærkesager, der forandrer patienternes vilkår

Niels Westerhoek har særligt to mærkesager, som har fået ham til at melde sig til panelet:

“Jeg vil gerne gøre overgangen fra ungdomsafdeling til voksenafdelingen mere flydende. Lige nu er det en meget brat overgang, hvilket kan virke overvældende for de unge, der fra den ene til den anden dag bliver såkaldte voksenpatienter.

Og så vil jeg gerne arbejde for, at man som diabetespatient møder færre maskiner og flere rigtige mennesker.”

Netop overgangen fra børneafdelingen til voksenafdelingen er blandt de emner, som Steno Diabetes Center Nordjylland har arbejdet for at forbedre med deres tilbud om at de unge overgår til Ungeklinikken, hvor de møder behandlere fra både børne- og voksenafdelingen.

Signe Guldhammer Lystbæk er uddannelseskonsulent i Steno Diabetes Center Nordjylland og har startet Ungepanelet.

Signe har en drøm om, at hun sammen med de unge mennesker kan gøre det nemmere at have diabetes:

”Det kan være, at du har en god idé til en ny podcast? Måske du har lyst til at forbedre vores hjemmeside til unge med diabetes? Eller det kan være noget helt andet? Uanset hvad du har lyst til at arbejde med, så har vi brug for dig, din stemme og dine oplevelser som barn eller ung med diabetes.”

Medlemmer af Ungepanelet bliver inviteret til at deltage i workshops. På Facebookgruppen kan medlemmer følge med i, hvilke emner der er fokus på til næste møde og tilmelde sig, hvis det lyder interessant. Der er ikke noget krav om, at man skal deltage hver gang.

Første workshop d. 8. marts: Vil du gerne kunne chatte med din diabetesbehandler?

Lige nu får du alle informationer om dine aftaler på digital post – men læser du det? Er der en måde, du hellere vil have information fra os? Passer vores telefontider, eller vil du gerne have muligheden for at chatte med din behandler?

Det og meget mere er blandt spørgsmålene til Ungepanelets første møde, hvor du sammen med andre unge kan tale om, hvordan du helst vil kunne tale med din behandler før og efter dine aftaler.

Praktisk information:

Ungepanelet mødes i Aalborg på en café onsdag d. 8. marts kl. 17.30-19.30 – herefter er der mulighed for at blive og lære hinanden bedre at kende, hvis du har lyst. Steno Diabetes Center Nordjylland sørger for aftensmaden.

Du kan læse mere og tilmelde dig i Ungepanelets Facebookgruppe.

Unge kræfter rykker ved dagsordenen

For Niels Westerhoek er det vigtigt, at de idéer og initiativer der opstår i Ungepanelet kan blive til mere. Derfor glæder han sig til, at ungepanelet bliver mere etableret og forhåbentlig får endnu flere nye medlemmer med noget på hjertet.

“Det er mit indtryk, at dem, der sidder øverst oppe i hospitalsvæsnet, er blevet bedre til at lytte til os fra ungepanelet. De bliver bedre og bedre til at høre vores stemmer” afslutter Niels optimistisk.

Du kan læse meget mere om Steno Diabetes Center Nordjyllands Ungepanel her

For at være med i Ungepanelet skal du:

– være mellem 14-22 år og have diabetes

– være tilknyttet behandling i Region Nordjylland – enten i Aalborg eller Hjørring

– have lyst til at fortælle din mening og komme med gode idéer

– have lyst til at arbejde sammen med andre unge med diabetes

Du kan læse mere i Ungepanelets Facebookgruppe.

Del artikel

Andre læser også