Unge aalborgensere storforbruger tøj – og køber ofte på afbetaling

Skrevet af: Redaktionen

Aalborg er en fantastisk by med mange skønne seværdigheder og goder for både børn, voksne og ældre. Vores nordjyske by byder desuden på en verden af skønne butikker, hvor der kan gøres en god handel på nyt tøj, smykker, møbler og meget mere.

Kigger man specifikt på de unges forbrugsvaner i Aalborg og omegn, så er der særligt én produktkategori, der går igen; tøj og mode.

Aalborgs unge har typisk et meget højt tøjforbrug og tøver ikke med at købe tøj på faktura, hvis SU’en og lønnen fra fritidsjobbet ikke lige rækker.

Denne tendens ses lige nu også mange andre steder i landet, hvor unge mennesker fristes af de mange tilbud om delbetaling.

Her handler de unge tøj og accessories

Aalborgs gader og centre mangler bestemt ikke tøjforretninger. Man har bl.a. fornøjelsen af at opleve Noella Fashion, Zizzi, Boxen, Strøyer, Butler, TeeShoppen, Marcus, Monki, Streetammo, Tiff Vejgaard og mange andre mere eller mindre populære butikker.

Selvom det vrimler med besøgsværdige tøjbutikker i Aalborg og omegn, så vælger flere og flere at handle på nettet. Det vil mange betegne som en ærgerlig udvikling, da det er vigtigt at støtte lokalsamfundet.

Det er ikke desto mindre en kendsgerning, at det er blevet lettere, billigere og hurtigere at købe tøj på nettet.

De unge shopper bl.a. hos følgende internetbutikker:

 • Stylepit
 • Bubbleroom
 • Spartoo
 • Skobox
 • Shapelux
 • Marjoe
 • Kings & Queens
 • ASOS
 • Zalando

Hos de fleste af ovennævnte forhandlere kan man få studierabat og kan desuden nyde godt af fordele som forlænget returret og hurtig levering. Disse fordele får man sjældent, når man handler i en fysisk tøjforretning.

Her kan man dog til gengæld prøve tøjet inden køb. Der er altså både fordele og ulemper ved at handle henholdsvis online og offline.

Mange deler betalingen op via afbetaling

For år tilbage var der helt overordnet kun én måde at finansiere tøj på; det var kun muligt at betale kontant med betalingskort eller kontanter.

I dag kan (og bør) man fortsat betale hele købsbeløbet på én gang, men det er også muligt at dele betalingen op. Muligheden for at købe tøj på afbetaling er dog forbeholdt unge og voksne over 18 år. Du gældsætter dig nemlig, når du benytter dig af delbetaling – ligesom med et traditionelt lån.

Især de unge aalborgensere på 18+ føler sig fristede, når de bliver præsenteret for en smuk kjole eller et elegant jakkesæt, som kan købes for 70 kr. om måneden. 70 kr. er overkommeligt for de fleste, men strækker tilbagebetalingen sig over f.eks. 36 måneder, så snakker vi et samlet beløb på 2.520 kr. ekskl. eventuelle renter og gebyrer. Med andre ord kan det hurtigt blive omkostningsrigt at benytte sig af finansiering.

Det er via digitalafbetaling.dk muligt at få en idé om, hvem der tilbyder fakturabetaling, hvad det koster, hvad man skal være opmærksom på m.v. Alt dette bør man sætte sig ind i, så man undgår at brænde fingrene. Nyt tøj er altid belejligt, men det er sjældent værd at gældsætte sig for en ny nederdel eller skjorte.

Tøjet bliver i stigende grad genbrugt

Selvom aalborgenserne – ikke mindst de unge – har et meget højt forbrug af tøj, så er det en realitet, at meget af det købte tøj bliver genbrugt. Det vidner de mange private annoncer på de sociale medier og de overfyldte genbrugsforretninger om. Her sælges der nemlig lettere brugt tøj i stor stil. Især items fra mode- og designermærker står i høj kurs.

Har du også en masse tøj liggende, som du aldrig får brugt, så kan du sælge det via flere forskellige portaler. Prøv i første omgang følgende platforme:

 • Trendsales
 • Tradono
 • Den Blå Avis

Hvor foretrækker du at købe og sælge secondhand tøj?