Lokale råvarer og høj kvalitet: Ung landholdskok åbner ny restaurant i Aalborg Golf Klub

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Svenn Hjartarson
Foto: Svenn Hjartarson

Fremover kan du få mere end en storslået golf-oplevelse, når du besøger Aalborg Golf Klub.

25-årige Mike Høegh Simonsen, kok på kokkelandsholdet med bl.a. to VM-guldmedaljer, åbner nemlig snart den helt nye Restaurant Jægerspris i de helt unikke rammer ved Restrup Enge, cirka 6 kilometer fra centrum af Aalborg.

Det skriver Restaurant Jægerspris i en pressemeddelelse.

Med bl.a. friskfanget Hirtshals-fisk, bøffer af Himmerlandskød og forbavsende små priser skal kvalitetsbevidste foodies lokkes til den helt nye restaurant.

Himmerlands-kødet skæres og hakkes selvfølgelig fra bunden, de friske fisk kommer direkte fra auktionen i Hirtshals, surdejsbrødet dufter ny- og hjemmebagt, hønsesalaten (og mayonnaisen som basis) er rørt helt fra bunden og alle grøntsager, frugt og urter naturligvis økologiske. På Mikes nyåbnede Restaurant Jægerspris er der ingen genveje.

Umiddelbart efter sommerferien forpagtede klubben for første gang i mands minde sin beværtning ud – til Mike. Nu skulle der ske noget nyt og bedre.

Begejstrede medlemmer har siden august allerede kvitteret med en omsætningsfremgang på 30 pct. ift august 2019.

Foto: Svenn Hjartarson

Delikatesser med udsigt

Spændende ”feminine serveringer” – som Mike siger – med langt mere kvalitet men i mindre portioner baseret på flotte lokale bæredygtige råvarer til betalelige priser – det er bl.a. Mikes bud på en vellykket restaurant i de velplejede naturomgivelser med direkte udsigt over klubbens puttetræningsbane og afsluttende greens til skov og sø.

Selvfølgelig bestilt ved og serveret – ofte af Mike selv – direkte ved bordene. Enten gæsten er blandt golfklubbens egne 1500 medlemmer.

Eller blandt de udefrakommende aalborgensere, som ikke nødvendigvis interesserer sig for golf, men som den unge restauratør også gerne vil trække flere ud af til sin nye restaurant i det lyse restaurationslokale.

Eller ud på den store tilhørende udsigtsterrasse, hvor han til foråret i øvrigt vil supplere den nyetablerede hyggebelysning med bl.a. fast champagnebar. Dagligt er der åbent fra morgenmad til aften.

”Væk er derimod tidligere skovhuggerstore portioner ud i bøfsandwich og frituremad, som jeg forstod kun et mindretal af specielt klubbens kvindelige medlemmer havde mod til at vove sig i kast med,” forklarer Mike.

I stedet satser landsholdskokken på bl.a. delikate, mindre omfangsrige stykker smørrebrød med finesse til frokost, suppleret med spændende salater, klassisk æggekage og f.eks. friskrørt tatar med håndskårne fritter samt pandestegte fisk.

Mens der f.eks. også kan vælges frikadeller med spidskål, sæsonens bagte fisk og suppe (for tiden som nævnt jordskokk-e) og Ribeye-steak med tomatiseret hjemmelavet bearnaise. Herlighederne eventuelt afsluttet med f.eks. Gateau Marcel, dansk æblekage eller pandekager med appelsinsauce.  Alt sammen på kortet, der er ens frokost og aften.

Med ”finesse” mener Mike f.eks. med bl.a. spejlæg og både sprøde og bløde løg på smørrebrødsstykket med roastbeefen – eller nystegte svampe og syltede rødløg på den hjemmelavede hønsesalat på confiterede kyllingeoverlår.

”Mine år med landsholdet, min uddannelse og mine tidligere job har lært mig, hvordan man tilbereder og fremhæver råvarernes kvalitet i spændende kombinationer uden at strø om os med dyr caviar og trøfler. På Jægerspris er det selvfølgelig ikke vanvittigt tidskrævende pincetgourmetkreationer. Men det gode måltid og den gode smag til rimelige priser,” svarer Mike.

Mike afsluttede i 2015 sin kokkeuddannelse på kvalitetsrestauranten Mefisto i Aarhus og har bl.a. siden været forbi anerkendte Restaurant Mejeriet i Mårslet som souschef samt arbejdet det eneste år som køkkenchef på populære Casablanca i Smilets By.

Foto: Svenn Hjartarson

Win-win for golfklubben

For Aalborg Golf Klub er Mikes forpagtning kommet som en gave ift. klubbens nye forretningsstrategi.

”I de senere år har klubben hvert år postet en underskudsdækning i størrelsesordenen over 100.000 kr. om året i at have forskellige restauratører ansat, der måske ikke personligt selv havde hånden tilstrækkeligt på den økonomiske kogeplade.

Den tyngende budgetpost slipper klubben jo nu for – samtidig med at vi oplever at Mikes vilje og ambitionsniveau har hævet kvaliteten i restauranten betragteligt, hvilket medlemmerne heldigvis siden august har kvitteret for ved at lægge betydeligt flere bestillinger,” glæder AAGK-formand Carsten Hansen sig og tilføjer: ” Ren win-win.

Vi oplever helt klart, at niveauet nu sagtens kan måle sig med, hvad der serveres på bedre restauranter inde i Aalborg. Men billigere og i vores skønne naturomgivelser.”