Underholdning i karantænen: Her er 10 film du skal se derhjemme

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

I dag vågnede danskerne op til en ny slags hverdag, hvor flere af sidste uges restriktioner officielt er trådt i kraft.

Alle landets skoler og dagsinstitutioner er lukkede, og når en stor procentdel af danskerne i forvejen arbejder hjemmefra, kan det hurtigt blive en intens oplevelse at skulle være sammen 24 timer i døgnet, 14 dage i træk (indtil videre).

Det kan teste selv de mest sammentømrede familier og forhold, og derfor er MigogAalborg nu klar med den første i en række guides, der kan underholde (og ikke mindst distrahere jer) under den landsdækkende nedlukning.

Først i rækken er vores filmguide, hvor vi har samlet 5 klassikere, du altid kan se, og 5 bud på nyere film, der er værd at trykke play på.

5 filmklassikere, du måske har glemt?

American Pie

I American Pie følger man sidsteårseleverne Jim, Oz, Kevin og Paul, der indgår en pakt om at miste deres mødom før, de afslutter high school.

Det går selvfølgelig ikke stille for sig, og filmen er fyldt med mange hylende morsomme – og tåkrummende pinlige – øjeblikke, der har gjort komedien fra 1999 til intet mindre end kult verden over (behøver vi skrive andet end tærten, webcam’et og Stifler’s mom?)

Se den på Netflix, Blockbuster eller Amazon Prime.

Tilbage til Fremtiden

Er du mere interesseret i en film hele familien kan nyde sammen, er Tilbage til Fremtiden et rigtigt godt bud.

Komedien fra 1985 handler om den 17-årige Marty McFly (charmerende spillet af Michael J. Fox), som ved et uheld sendes 30 år tilbage i tiden af sin gode ven, den excentriske videnskabsmand Doc Brown.

Der opstår ikke overraskende nogle komplikationer under tidsrejsen, og det umage par kæmper bogstaveligt talt mod tiden for at genoprette tidslinjen.

Se den på Viaplay, Amazon Prime eller Blockbuster.

28 Dage Senere

Alle har forskellige måder at håndtere den nuværende pandemi på, og har du brug for at udspille nogle indre skrækscenarier, findes der heldigvis rigtig mange film, der beskæftiger sig med virusser.

I en af de bedre virus/zombie-film, 28 Dage Senere, vågner hovedkarakteren Jim op efter 28 dage i koma og må indse, at verden er overtaget af aggressive, virusinficerede mennesker.

Sammen med andre overlevende forsøger han at finde et sikkert tilflugtssted.

Se den på Blockbuster, Viaplay eller Amazon Prime.

Chihiro og Heksene

I 2020 kunne Netflix annoncere, at de havde indgået en eksklusiv aftale med Studio Ghibli, der betyder at de mange legendariske japanske animationsfilm løbende kommer til streamingtjenesten.

En af dem, der allerede kan streames er den Oscar-vindende Chihiro og Heksene fra 2001.

I filmen møder vi pigen Chihiro, der ved et tilfælde ender i en magisk verden, som er styret af en heks, og herfra udfolder der sig et vidunderligt og til tider uhyggeligt eventyr.

Se den på Netflix.

Gladiator

Det ville ikke være en fuldkommen liste uden en film af episke propotioner, og det er Gladiator så sandelig.

Den romerske general Maximus står til at overtage tronen efter kejserens død, men den tidligere herskers magtsyge søn vælger i stedet at dømme ham til døden.

Det kommer han dog hurtigt til at fortryde, fordi Maximus vil have hævn … og det serveres for publikum med masser af følelser og blod.

Se den på Viaplay, Amazon Prime eller Blockbuster.

5 nye film, du skal se

Bohemian Rhapsody

Musik løfter humøret, og intet musik er mere opløftende end Queen.

Har du brug for at blive godt rystet igennem og skråle rastløsheden væk, skal du slå dig godt ned i sædet og tænde for det biografiske drama Bohemnian Rhapsody fra 2018.

Filmen fortæller historien om det legendariske britiske rockband Queen og ikke mindst forsangeren Freddie Mercury op til deres famøse optræden til Live Aid showet.

Et must-see uanset dit forhold til det verdensberømte band.

Viaplay, Blockbuster eller Amazon Prime.

Sådan Træner Du Din Drage 3

Sådan Træner Du Din Drage 3 er (sjovt nok) tredje film i fortællingen om vikingen Hikke og hans drage, Tandløs, som endnu en gang skal redde deres venner fra onde kræfter.

Denne gang er det den berygtede dragejæger Grimmel, som har svoret at udrydde alle natskygge-drager.

Det er måske en tegnefilm, men universet er fascinerende og underholdende nok til at kunne nydes af både børn og voksne.

Se den på Viaplay, Blockbuster eller Amazon Prime.

Zombieland: Double Tap

Når vi inkluderer en virusfilm under filmklassikerne, skal der næsten også en med under de nyere film.

Zombieland: Double Tap er efterfølgeren til etteren fra 2009, og selvom den ikke er helt på niveau med den første, kan man nemt bruge halvanden time i selskab med Columbus, Tallahassee, Wichita, and Little Rock igen.

Denne gang flytter firkløveren til en ny stat, mens de forsøger at holde hinanden ud – og muterede zombier væk.

Se den på Viaplay, Amazon Prime eller Blockbuster.

Dronningen

Den danske kæmpesucces, Dronningen, fortjener bestemt også en plads på listen.

Trænger du til noget drama i livet – eller en påmindelse om at familielivet kunne være meget værre – skal du blot følge Anne, der på overfladen lever det perfekte liv med mand og børn.

Det ændrer sig dog drastisk, da hun indleder en affære med sin 17-årige stedsøn Gustav, og familien bliver langsomt viklet ind i et spind af løgne og bedrag.

Se den på Viaplay eller Blockbuster

Green Book

En Oscar for bedste film, bedste manuskript og bedste mandlige birolle – for ikke at nævne en hovedrolle med Viggo Mortensen.

Green Book er på papiret en fantastisk film, og det lever den heldigvis også op til på skærmen.

Filmen omhandler den virkelige historie om et uventet venskab mellem en sofistikeret afroamerikansk kunstner og en italiensk-amerikansk mand fra arbejderklassen i 60’ernes raceadskilte USA og er fyldt med hjertevarme og musik.

Var du vild med De urørlige fra 2011, så vil du elske Green Book. 

Se den på Viaplay, Blockbuster eller Amazon Prime.

Grand Opening på torsdag: Se de første billeder fra Aalborgs nye Bronuts

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

De er runde, de er bløde – og så er de blandt de virkelig søde.

Vi taler selvfølgelig om donuts; kagens kokain, der i den grad har gjort sit indtog i Danmark … og Aalborg.

Først åbnede Donut Shoppen på Boulevarden, der siden har haft travlt med at mætte de sukker-hungrende aalborgensere. På torsdag er der endnu en donut-fætter klar i byen.

Eller skulle vi sige donut-bror… Der er nemlig tale om selveste Bronuts, der med åbningen i Aalborg kan prale af fire butikker på landsplan.

Ejeren af den hastigt voksende donutkæde Bronuts er foruden Ninos Oraha også den tidligere realitydeltager Türker Alici, der især er kendt for sin medvirken i både Paradise Hotel og Robinson.

Berømmelsen, der fulgte med, har han blandt andet brugt på at bygge et donut-imperium op fra bunden, og det skarpe koncept har i den grad vist sig som et stærkt trækplaster i Aarhus og ikke mindst i København, hvor der dagligt er flere hundrede meter lang kø af folk, der drømmer om at få fingrene i de karakteristiske gule æsker.

… og selvfølgelig dele dem på deres Instagram-profil, hvor hele 74.000 følger med.

“Planen var egentlig at vente med Aalborg, men vi oplevede oftere og oftere, at folk herfra kørte hele vejen til byen for at besøge os. Efterspørgslen var stor, så det er på tide,” fortæller Türker, da vi i dag besøgte den nye donutshop.

View this post on Instagram

Okay okay… Hvad er vi mest til? – 1) Daim med karamel? 2) Oreo med vanille? – Begge varianter findes i alle butikker 🍩❤️ – – ÅBNINGSTIDER – Å𝐁𝐘𝐇Ø𝐉: Mandag-Torsdag: 12-22 Fredag-Søndag: 10-22 𝐒𝐢𝐥𝐤𝐞𝐛𝐨𝐫𝐠𝐯𝐞𝐣 𝟐𝟒𝟕 – 𝐁𝐔𝐒𝐆𝐀𝐃𝐄𝐍: Søndag-Torsdag: 10-19 Fredag-Lørdag: 10-21 𝐅𝐫𝐞𝐝𝐞𝐫𝐢𝐤𝐬𝐠𝐚𝐝𝐞 𝟐𝟓 – 𝐊Ø𝐁𝐄𝐍𝐇𝐀𝐕𝐍: Søndag-Torsdag:10-21 Fredag-Lørdag: 10-23 𝐕𝐞𝐬𝐭𝐞𝐫𝐛𝐫𝐨𝐠𝐚𝐝𝐞 𝟑𝟕 – Udbrining via @waiteer 🚴🏽‍♂️ *𝙂æ𝙡𝙙𝙚𝙧 𝙠𝙪𝙣 𝙞 Å𝙧𝙝𝙪𝙨 𝙗𝙪𝙩𝙞𝙠𝙠𝙚𝙧𝙣𝙚* – 𝐏𝐫𝐢𝐬𝐞𝐫 1 for 25kr 6 for 139kr 12 for 259kr – #foodporn #foodlover #foodblogger #foodstagram #bronutsdk #teambronuts #donut #donuts #donuts🍩 #donutlover #lovedonut #donutshop #food #foodlover #oreodonut #toffifeedonut #snickersdonut #daimdonut #donutcoffee #kinderdonut #buenodonut #maxidonut #marsdonut #twixdonut

A post shared by Bronuts Donuts Denmark Aps (@bronutsdk) on

Åbner i Vestbyen på torsdag

Lokationen bliver i Dannebrogsgade, hvor Art By Me tidligere har haft til huse. Og ifølge Türker og Ninos er Vestbyen det helt perfekte sted at introducere Aalborg for Bronuts.

“Det er meget velovervejet, at vi åbner her. Selvom vores erfaring siger os, at uanset hvor vi ligger, så kommer folk.

Vi er en destinationsforretning, så vi har prioriteret at ligge ud til en trafikeret vej med gode parkeringsmuligheder, hvor folk kører til og fra arbejde.

Sådan er vores butik i København også opbygget, og det fungerer rigtig godt,” siger Türker.

Bronuts åbner på torsdag 16. juli – på Türkers 28 års fødselsdag. Dermed kan aalborgenserne på alle måder forvente en kæmpe festdag.

“Vi ville egentlig gerne have lavet en åbningsreception, men alt vores tid er gået med at gøre butikken klar, så vi åbner egentlig bare dørene – men jeg er slet ikke i tvivl om, at det nok skal blive en fest i sig,” siger Ninos.

Nye donutsvarianter hver uge

Keramikcafé-stemningen (ja, det er et ord) er ikke længere at spore i lokalerne, der i stedet stråler af gult og pink inventar.

Ved indgangen bliver man mødt af et grafisk vægmaleri, hvor Bronuts-banden er repræsenteret i Aalborgs genkendelige gader.

Et par skridt længere inde i den nye butik, møder du donut-montréen, der hver dag frister med hele 24 forskellige slags.

Bronuts kører – som i de andre af deres butikker – en månedsmenu, der suppleres af tre nye varianter hver uge.

Selvom udvalget jævnligt skifter, så er snask-faktoren altid tilstede – uanset om du er til sur, sød eller noget midt i mellem.

Måske netop derfor har Bronuts formået på rekordtid at blive en kæmpe succes. Her imødekommes nemlig enhver donutsmag – eller næsten enhver i hvert fald.

Med succes følger selvfølgelig også udfordringer. Det måtte Bronuts sande, da Politikens anmelder forleden gav dem kun 2 stjerner og efterlod dem med meget få rosende ord.

Det skal dog mere til at slå Bronuts ud, der siden har postet en video, hvor de svarer igen på kritikken.

De lange køer taler vel for sig selv: Folket er vilde med Bronuts.

Uanset hvad, så må vores bedste anbefaling være, at du helt selv beslutter, om Bronuts’ donuts er noget for dig – og det gør du vel bedst ved at aflægge butikken et besøg, når Türker og Ninos slår dørene op på torsdag.

Adressen er Dannebrogsgade 9, og de foreløbige åbningstider lyder på 10-21.

Hvad: Grand Opening af Bronuts
Hvor: Dannebrogsgade 9, 9000 Aalborg
Hvornår: Torsdag d. 16. juli, kl. 10

Vi Elsker Sommer Tour indtager Blokhus i næste uge, hvor du kan glæde dig til at opleve kunstnere som Burhan G, Sanne Salomonsen, Rasmus Bjerg med John Mogensen show, Mick Øgendahl samt stor underholdning til de mindste med Hr. Skæg og MGP stjerner.

Med vores eksklusive MigogAalborg-rabat kan du komme meget billigt afsted. Læs mere her.

Aalborg Sushi Festival er tilbage

Prøv 22 stykker fra nyåbnede Yummi for 115 kr. eller gourmetmenuen fra Karma Sushi på 20 stk. for 210 kr. Se alle steder der er med og deres menuer lige her

Aalborg-restaurant fejrer World Cucumber Day: Byt din agurk til en Gin & Tonic

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Let’s face it … det er agurketid på Aalborgs største bymedie.

Derfor bør det ikke overraske nogen, at vi blev vildt begejstrede, da vi spottede en sommernyhed, der involverer både grøntsager og alkohol.

Skagen Fiskerestaurant på Budolfi Plads fejrer World Cucumber Day på fredag, og hvis du svinger forbi i tidsrummet 15.00 til 17.00 med en agurk – ja, du læste rigtigt, en AGURK – kan du bytte den til en Gin & Tonic.

Så er du ved at gå agurk over det manglende sommervejr, kan du i det mindste drikke dine sorger væk i restaurantens nystartede fredagsbar.

Nyt fredagskoncept

Tilbuddet gælder maks én gang, så hvis du øjnede en mulighed for at tømme det lokale supermarked for agurker, må vi desværre skuffe dig.

Til gengæld kan du gemme den i bukselommen, og hvis nogen spørger om du bare er glad for at se dem, kan du tørt konstatere, at det altså bare er en agurk.

Spøg til side.

Fredagsbaren kommer til at køre hver fredag og lørdag i juli og august med DJ, bobler og snacks.

Læs mere om Skagen Fiskerestaurants fredagstilbud og deres vinbar her.

Vi Elsker Sommer Tour indtager Blokhus i næste uge, hvor du kan glæde dig til at opleve kunstnere som Burhan G, Sanne Salomonsen, Rasmus Bjerg med John Mogensen show, Mick Øgendahl samt stor underholdning til de mindste med Hr. Skæg og MGP stjerner.

Med vores eksklusive MigogAalborg-rabat kan du komme meget billigt afsted. Læs mere her.

Aalborg Sushi Festival er tilbage

Prøv 22 stykker fra nyåbnede Yummi for 115 kr. eller gourmetmenuen fra Karma Sushi på 20 stk. for 210 kr. Se alle steder der er med og deres menuer lige her

Stadig ledige pladser: Tag en 2-årig STX på Aalborg City Gymnasium

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Nedlukningen af Danmark de seneste par måneder har betydet, at danskernes hverdag er blevet væsentligt ændret.

For nogle har det betydet, at de bruger mere tid derhjemme i stedet for på arbejdspladsen eller på skolen, mens det for andre har betydet, at de har måttet se sig om efter et nyt arbejde.

De store ændringer har sat nogle tanker i gang – også på positiv vis. Mange er nemlig begyndt at nytænke deres liv og ønsker at skifte livsbane.

Går du for tiden og overvejer nye karrieremuligheder, så kan en 2-årig STX på Aalborg City Gymnasium være det rette valg for dig.

Som det eneste sted i Region Nordjylland er det muligt at læse en STX på kun 2 år, der åbner dørene for både de korte, mellemlange og lange videregående uddannelser.

STX på kun 2 år

Hvis du tænker ”jamen, tager en studentereksamen ikke 3 år?”, har du delvist ret.

Den traditionelle studentereksamen tager nemlig 3 år, men hos Aalborg City Gymnasium kan man klare den på kun 2 år.

Årsagen er, at man på en 2-årig STX kun har boglige fag og heller ikke starter uddannelsen med et grundforløb.

Det betyder, at du starter direkte i en stamklasse og samtidig ikke bruger timer på f.eks. idræt, billedkunst eller musik, men i stedet fylder dit skema med de fag, som du skal bruge for at komme ind på drømmeuddannelsen.

Uddannelsen giver dermed de samme muligheder, som hvis du tog den på et almindeligt gymnasium – forskellen er at du bliver hurtigere færdig på Aalborg City Gymnasium.

Samtidig bliver du også en del af et dynamisk og fagligt ambitiøst studiemiljø, der sætter høje krav til din motivation og modenhed.

Skridtet videre mod drømmeuddannelsen

Den 2-årige STX er relevant for mange forskellige typer af mennesker.

Nogle har måske været ude at rejse, før de starter, mens andre har gået på efterskole eller været ude på arbejdsmarkedet.

Fælles for alle er ønsket om at færdiggøre ungdomsuddannelsen på kort tid og tage skridtet videre mod drømmeuddannelsen.

Heri ligger også Aalborg City Gymnasiums styrke: forskelligheden blandt eleverne er med til at sikre et spændende og rummeligt studiemiljø.

Gymnasiet er en privatejet institution, hvilket betyder, at der er flere frihedsgrader, som er til gavn for den enkelte elev.

Der er løbende optag frem til studiestart den 11. august og stadig plads på alle studieretninger.

Er du også blevet interesseret i at søge den 2-årige STX, kan du kontakte studievejledningen for at blive optaget her.