Underholdning i karantænen: Her er 10 bøger, du skal læse derhjemme

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Der er ingen vej uden om det: Danskernes hverdag har ændret sig dramatisk.

Med alle landets skoler og dagsinstitutioner lukkede, oveni det faktum at en stor procentdel af danskerne arbejder hjemmefra, kan det hurtigt blive en intens oplevelse, at skulle være sammen 24 timer i døgnet, 3 uger i træk (indtil videre).

Det kan teste selv de mest sammentømrede familier og forhold, og derfor er MigogAalborg nu klar med det næste indslag i en række guides, der kan underholde (og ikke mindst distrahere jer) under den landsdækkende nedlukning.

Det næste i rækken er vores bog-guide, hvor vi har samlet 5 klassikere, du altid kan læse, og 5 bud på nyere bøger, der er værd at åbne.

5 klassikere

Harry Potter

Foto: Saxo

Af J. K. Rowling

Bogserien om den unge, bebrillede troldmand behøver næppe nogen nærmere introduktion. Harry Potter er elsket af millioner af mennesker over hele kloden og kan snildt læses igen og igen.

I bøgerne følger man Harry Potter og vennerne Hermione Granger og Ron Weasley, der går på den magiske skole Hogwarts. Deres mange eventyr og indædte kamp mod den onde Lord Voldemort spænder over syv bøger, hvor man både får grædt, grinet og bidt neglene ned.

Lån den som e-bog på biblioteket.

Køb den hos Saxo, Bog & Idé eller Arnold Busck.

Slaughterhouse-Five (Slagtehal 5)

Foto: Saxo

Af Kurt Vonnegut

Den ukronede mester af sort humor, satire og samfundskritik er uden tvivl den amerikanske forfatter Kurt Vonnegut.

Slaughterhouse-Five fra 1969 er hans mest berømte bog og – som alle hans andre udgivelser – en dybt mærkelig og fascinerende rejse ind i samtidens USA. Bogen handler om Billy Pilgrims liv og oplevelser; fra hans tid som soldat i krigen til efterkrigstiden, hvor han rejser gennem tiden og bliver fanget af aliens. Allerede forvirret? Perfekt! Så er det bare med at komme i gang.

Lån den som e-bog på biblioteket.

Køb den hos Saxo, Bog & Idé eller Arnold Busck.

The Handmaid’s Tale (Tjenerindens Fortælling)

Foto: Saxo

Af Margaret Atwood

Hvis du kun kender The Handmaid’s Tale fra HBO, er du virkelig gået glip af noget. TV-serien er baseret på Margaret Atwood’s dystopiske bog fra 1985, og den er stadig højaktuel i dag.

Bogen foregår i den nære fremtids USA, der er blevet til diktaturet Gilead. Forurening har gjort de fleste af landets kvinder sterile og de få fødedygtige, der er tilbage, placeres hos samfundets magtelite som “tjenerinder” (eller handmaids). En af disse er Offred, som bor hos en af det totalitære samfunds spidser og hans kone, men som nægter at lade sig kue.

Lån den som e-bog på biblioteket.

Køb den hos Saxo, Bog & Idé eller Arnold Busck.

Den Afrikanske Farm

Foto: Saxo

Af Karen Blixen

Vores muligheder for at rejse er stærkt begrænsede i øjeblikket, men der er intet i vejen for at drømme sig væk til fremmede lande.

Det kan du gøre i selskab med Karen Blixen, der i den selvbiografiske Den Afrikanske Farm tager læseren med ned til hendes kenyanske kaffefarm. Mødet med de forskellige kulturer udvider hendes horisont og gennem hendes refleksioner får man en dybere forståelse for ikke kun Blixen selv, men også for samtidens forståelse af kultur, natur og civilisationens udvikling.

Lån den som e-bog på biblioteket.

Køb den hos Saxo, Bog & Idé eller Arnold Busck.

Anne Franks Dagbog

Foto: Saxo

Af Anne Frank

Det virker måske som en dyster tilføjelse til listen, men Anne Franks Dagbog er i disse tider en relevant påmindelse om, at der findes langt værre grunde til at være isoleret på få kvadratmeter.

Dagbogen blev skrevet af den hollandsk-jødiske teenager Anne Frank fra 1942 til 1944, mens hun og familien skjulte sig fra den tyske besættelsesmagt. Det er en unik skildring af hvordan livet går videre, selv i skjul fra den visse død, men også et ærligt indblik i Annes udvikling fra barn til teenager.

Lån den som e-bog på biblioteket.

Køb den hos Saxo, Bog & Idé eller Arnold Busck.

5 nye

Factfulness

Foto: Saxo

Af Hans Rosling, Ola Rosling og Anna Rosling Rönnlund

På trods af de mange overskrifter, der fremhæver krig, klimakriser og katastrofer  – krydret med en pandemi oveni det hele – er verden uomtvisteligt blevet et bedre sted i løbet af det seneste århundrede. Tror du ikke på os, skal du læse Factfulness af den nu afdøde statistiker Hans Rosling.

Bogen slår et slag for at se verden gennem faktabaserede briller i stedet for kun at lytte til følelser og intuition, da vi ofte har en tendens til at misforstå verden omkring os. Verden er et langt bedre sted i dag på mange områder, og netop det fremhæver Factfulness med anekdoter og solide kendsgerninger.

Lån den som e-bog på biblioteket.

Køb den hos Saxo, Bog & Idé eller Arnold Busck.

Som Pesten

Foto: Saxo

Af Hanne-Vibeke Holst

Hvad gør man, når en pandemi rammer verden?

Det er udgangspunket i romanen Som Pesten fra 2017, hvor man følger den danske læge Karoline Branner, som forsøger at bremse den dødelige influenze.

Hanne-Vibeke Holst er (så vidt vi ved) ikke synsk, men den fiktive historie minder foruroligende meget om den pandemi, der lige nu lammer hele verden. Udover at være en vanvittig spændende moppedreng på 682 sider, er den også velresearchet, og man kan uden tvivl lære en ting eller to om, hvordan det kan have gået så galt i dag.

Lån den som e-bog på biblioteket.

Køb den hos Saxo, Bog & Idé eller Arnold Busck.

The Witcher

Foto: Saxo

Af  Andrzej Sapkowski 

Udover at være et vanvittigt godt spil og en lovende ny serie på Netflix, er The Witcher først og fremmest en bog-serie, som har lagt fundamentet for hele det populære univers.

Sapkowskis første bog om monsterjægeren Geralt of Rivia udkom helt tilbage i 1993 på originalsproget (polsk) og findes heldigvis også på både dansk og engelsk nu – sammen med de resterende syv bøger. Trænger du til et ordentligt skud fantasy med alt, hvad det indebærer af legendariske kampe, venskaber og komplicerede kærlighedsforhold, skal du i gang med The Witcher. 

Lån den som e-bog på biblioteket.

Køb den hos Saxo, Bog & Idé eller Arnold Busck.

Ser du månen, Daniel

Foto: Saxo

Af Puk Damsgård

I 2013 blev freelance fotografen Daniel Rye kidnappet af Islamisk Stat i Syrien og måtte udholde 398 dage under rædselsvækkende forhold.

Ser du månen, Daniel fortæller Daniels historie fra fængslet i Syrien og følger også hans familie, mens de lever i konstant frygt for aldrig at se deres søn og bror igen. Det er til tider svær læsning, men lige så vel som man undres over menneskehedens ondskab, bliver man også rørt af især venskabet mellem Daniel og medfangen, James Foley.

Lån den som e-bog på biblioteket.

Køb den hos Saxo, Bog & Idé eller Arnold Busck.

Skyggedanseren

Foto: Saxo

Af Sara Omar

Skyggedanseren blev i 2019 kåret som vinderen af den prestigefyldte litteraturpris De Gyldne Laurbær, hvilket i sig selv er et kæmpe kvalitetsstempel.

Man behøver heller ikke læse mange sider af fortællingen om den kurdiske pige Frmesk, før man er helt og aldeles grebet af hendes indædte kamp for at undslippe de kvindeundertrykkende miljøer i Kurdistan og Danmark og finde frihed. Skyggedanseren kan læses uafhængigt af den første bog fra 2017men vil du gerne dykke endnu dybere ned i Frmesk historie, kan du med fordel læse Dødevaskeren.

Lån den som e-bog på biblioteket.

Køb den hos Saxo, Bog & Idé eller Arnold Busck.

Nej tak til efterårsvejr: I næste uge rammer vi igen 20 grader

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Kan man få kompensation for manglende sommer?

Sandsynligvis ikke – men sikkert en tanke, som mange tænker, da en stor del af danskernes ferie afholdes i disse uger.

Vi havde ellers været inde i en solrig periode, hvor korte kjoler og opknappede skjorter var et must, hvis man ville undgå et hedeslag.

Den sidste uges tid har himlen set noget anderledes ud. Ikke ligefrem opmuntrende taget i betragtning af, at de fleste i år afvikler ferien i gode, gamle Danmark.

Men inden vi bliver alt for vinterdeprimerede over blæst, skyer og regn – så kan vi foreløbigt genfinde lidt sommerglæde ved at kigge på vejrudsigten i den kommende uge.

I Aalborg ser det nemlig ud til, at vi endelig får flere solskinstimer end regnbyger.

Rammer 20 grader i Aalborg

Ugen starter med dagstemperaturer på 18 grader, men dog overskyet det meste af dagen. Dette kompenseres heldigvis fra onsdag, hvor solen endelig kigger frem bag en sky. Denne dag bliver der ligeledes 18 grader og med let vind på 2 m/s.

Torsdag ser vi endelig ud til at ramme de gyldne 20 grader, mens fredag står på fuld sol med 21 grader.

Weekenden ser – foreløbigt – ud til at blive overskyet, men mandag d. 20. juli er solen tilbage med 20 grader.

Umiddelbart ser det altså ikke ud til, at vi endeligt skal opgive sommeren – endnu.

Du kan selv følge med i vejret lige her

Danmarks største børnetøjsoutlet: I morgen åbner Outletland i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Outletland er og bliver et trækplaster, når de besøger Nordens Paris.

I morgen vender de igen retur og denne gang i Bispensgade 3, hvor Matas tidligere havde til huse.

Her vil du møde et overvældende udvalg af nye varer i alle størrelser fra 0-10 år; uanset om du er på jagt efter tøj, sko, tilbehør eller legetøj.

Der er mindst 50 % at spare på alle varer og helt op til 80 %, så pludselig bliver det overskueligt at få købt alt det lækre til sommeren og måske lidt af efteråret.

Spar minimum 50% på nye varer fra bl.a. Mini A Ture, Noa Noa Miniature, Småfolk, Fixoni, Move By Melton, PopUpShop, Huttelihut, Müsli, Freds World, Smallstuff, Small Rags, Mala, Color Kids og mange mange flere.

Over 100.000 nye varer til spotpriser

Der er masser at se frem til med over 35 forskellige mærker, over 100.000 stykker tøj lige fra sko, sandaler, jakker, shorts, bodyer – og så har de fået en stor legetøjsafdeling også, hvor man ligeledes sparer 50% på alt.

Her er både ting til drenge, piger, baby samt ting til sommeren i haven.

Hvad: Danmarks største børnetøjsoutlet i Aalborg
Hvor: Bispensgade 3, 9000 Aalborg
Du kan læse mere om Outletland i Aalborg her

Åbningstider:
Uge 29: Mandag-torsdag: 9-17.30 / Fredag 9-19 / Lørdag-søndag: 9-16
Uge 30-36: Mandag-torsdag: 10-17.30 / fredag 10-19 / Lørdag-søndag: 10-16

Konkurrence:

I anledning af åbningen i Aalborg fejrer MigogAalborg det med en konkurrence i samarbejde med Outletland.
VIND FOR 5.000 kr. i Outletland i Odense (præmien udregnes i vejl. udsalgspriser)

Tjek MigogAalborgs Facebookside for mere info

Aalborg Sushi Festival er tilbage

Prøv 22 stykker fra nyåbnede Yummi for 115 kr. eller gourmetmenuen fra Karma Sushi på 20 stk. for 210 kr. Se alle steder der er med og deres menuer lige her

Sidste uge med Sushi Festival: Få lækre sushimenuer fra kun 115 kr.

Skrevet af: Line Lindhardt Jensen

Endnu en uge med vores populære Sushi Festival er nået til enden – men det betyder ikke, at det er slut med at fiske efter de gode tilbud.

Vi fortsætter nemlig i den kommende uge, hvor du igen-igen-igen kan få overdådige sushimenuer fra blot 115 kr.

Denne gang har vi også en af Aalborgs allerbedste restauranter med på en sushi-menu i gourmetklassen med 20 stykker fra Karma Sushi til en skarp pris på 210 kr.

Ellers kan vi friste med populære steder som Yummi med 22 stykker til kun 115 kr. og det samme med Panda Sushi på Boulevarden.

Wasabi Sushi har 20 lækre stykker med. Tjek alle menuerne herunder.

Vores Sushi Festival løber 6. juli – 19. juli – og altså dermed også i næste uge (uge 29).

Disse menuer fås ikke billigere eller tilsvarende direkte på sushi-restauranten.

Bemærk også at der er et maksimum antal menuer til salg hver dag, så man skal skynde sig og bestille til dagene, da det oftest går stærkt med salget.

Sådan fungerer Aalborg Sushi Festival

  • Find den MigogAalborg sushimenu du ønsker at købe fra her i artiklen
  • Vælg afhentningsdato og tidspunkt
  • Tryk på Start tilmelding
  • Udfyld navn og adresse
  • Betal
  • Tag din bekræftelse med enten på mobilen eller print den ud fysisk

Karma Sushi

Migogaalborg menu: 20 stk sushi, 210 kr.

1 x Roll Menu som består af:
4 x Karma Style Maki Mono
2 x Forrest Bite
2 x Crispy Salmon
2 x Cloudy Rainbow
2 x Spicy Tuna
2 x Heroki Hosomaki med jomfruhummer, umeboshi, sesam og shiso

Ekstra:
+ 2 stk. ekstra heroki hosomaki
+ 2 stk ekstra spicy tuna
+ 2 stk ekstra crispy salmon
1 x goma creme

Køb MigogAalborg sushimenuen fra Karma Sushi her

Karma Sushi
Ved Stranden 22
9000 Aalborg

Yummi

Migogaalborg menu: 22 stk sushi, 115 kr.

1 stk Laks nigiri
1 stk Reje nigiri
4 stk Deluxe Yummi (cream cheese, agurk, crispy ebi, toppet m. flamberet laks, spicymayo, teriyaki, purløg)
4 stk Deluxe Sakura (cream cheese, agurk, crispy ebi, toppet m. surimi, teriyaki, karse, tørret kokos )
4 stk Hosomaki Agurk
4 stk California Inside-out (surimi, agurk, avocado)
4 stk Crunchy chicken Inside-out (agurk, tempura kylling, spicymayo, teriyaki)
1 x wasabi, ingefær, soya

Køb MigogAalborg sushimenuen fra Yummi Aalborg her

Yummi
Ved Stranden 5
9000 Aalborg

Wasabi

MigogAalborg menu: 20 stk sushi, 115kr.

2 stk Nigiri Laks
2 stk Nigiri Tigerreje
2 stk Nigiri Tuna
2 stk Salmon Torpedo (Flamberet laks, temperareje, agurk, avocado og chilimayo)
2 stk Avokado Torpedo (Avocado, tempurareje og agurk)
2 stk Hot Tuna (Sushichefs tuna opskrift og avocado)
2 stk Sacheese (Laks, flødeost, agurk og avocado)
2 stk Cali Maki (Surimi sticks, agurk, japansk mayo og sesam)
2 stk Calito Maki (Surimi sticks, agurk, japansk mayo, toppet med kaviar)
2 stk Juicy Kylling (Kylling, flødeost, agurk og sesam)

Køb MigogAalborg sushimenuen fra Wasabi Kennedy her.
Køb MigogAalborg sushimenuen fra Wasabi Sjællandsgade her.
Køb MigogAalborg sushimenuen fra Wasabi Østerågade her.
Køb MigogAalborg sushimenuen fra Wasabi Tornhøjvej her.

Wasabi Sushi
Kennedy-Arkaden, 9000 Aalborg
Østerågade 5, 9000 Aalborg
Sjællandsgade 36, 9000 Aalborg
Tornhøjvej 4, 9200 Aalborg Øst

Panda Sushi
MigogAalborg menu: 22 stk sushi, 115 kr.

1 stk Nigiri Laks
1 stk Nigiri Reje
5 stk Futomaki Big California
8 stk Uramaki Indbagt Kylling
8 stk Hosomaki Agurk

Køb MigogAalborg sushimenuen fra Panda her

Panda Sushi
Boulevarden 22
9000 Aalborg